Canim Allah razı olsun. İyi niyetin duan bile ne kadar kıymetli benim icin ahhh ahh bir bilsen. Amin inşaAllah.Bende vajinal kaşıntı çok çektim bildirim görünce acaba öyle bir seymi diye geldim ama değilmiş ... Çok üzüldüm ya Allah yardımcın olsun demeye geldim Allah şifa versin inşallah
Merhaba. Benim erken başladı. Allah affetsin bebeğimi korusun çok merhem de sürdüm hapta içtim. Suan iğne bile vuruyorum. Geçiyor mu hayır tabi ama işte insan evladı bir umut ya geçerse deyip kullanıyor. Benim tüm vücûd yara bere kan. Ahh ahh ne zor birsey.Merhaba. Bende ilk kızımda artık doğuma yakın zamanlarda aşırı kaşıntım olurdu. Artık bacaklarımı kanatacak duruma gelirdim. Uykularım kaçardı. Doktorum o zaman bi ilaç vermişti. Çok dayanmazsan iç demişti. 1-2 kere içmiştim iyi gelmişti. Ama yinede içmemeye çalışmıştım. Sonra geçti zaten
Çok geçmiş olsun canim. Çok şükür erken Doğum olduğu halde bebeğiniz sizinle ve sağlıklı. Bunun için Rabbimize ne kadar şükretsek az. Maalesef benim o testler temiz çıktı. İnşaAllah bende sağlıklı bir şekilde kullandıklarımın bebeğime zarar getirmediğini Umut ederek biran önce günlerim geçsin Doğum yapıp bebeğimin önce sağlıklı olduğunu görmek ve kasıntımın son bulduğunu düşünerek umut ediyorum artık. Bekliyorum.Benim de 34. Haftamda döküntü şeklinde ellerimde başladı vücuduma yayıldı sonra kaşıntılar. Kasinmaktan elimi ayağımı bi yerlere sıkıştırmaktan uyku uyuyamaz oldum. Enzimlerim yüksek çıktı benim karaciğer ve safra. Kolestaz olduğu için erken almak zorunda kaldılar bebegımı ama sağlıklı simdi guzel guzel büyüyor kuzucum. Doğumdan sonra da geçti benim sıkıntılarım. Başta sizin de oyle mi diye okudum ama enzimlerinize bakilmis. Umarım daha çok sorun yaşamadan sağlıkla dogurursunuz.
İnşaAllah canim. Bakıldı karaciğer ve safraya temiz çıktı. Banada pupp denildi ve ben ne verildiyse kullandim ve kullanıyorum. 1.5 aydır bu haldeyim daha 1-1.5 ayım var belki hafifletir diye umut ediyorum. Rabbim bağışlasın beni çok ilaç kullandimAh ah bende bilirim olsun acıyı son haftalar da azaldı inşallah seninde azalır..
Karaciğer e bakıldımi bazılarının karaciğer den olurmuş...
Benim ki pup tu...
Kaç kez doktora gttim en son prof Dr pup tanısı koyup kortizon verdi ama kullanamadım ağlayarak doğumu bekledim.
Doğumdan sonra hemen geçti
Dediğim gibi öncesinde de azaldi
Canim alerji testini sordum gebelikte yapılmıyor denildi. Yoksa çoktan yapardım ve önlemini alırdım bir sekil. Ya kan verdim karaciğer enzimi temiz çıkmıştı.Alerji testi yaptirmanizı oneririm.
Teyzem de böyle olmuştu. Kullandığı kremlere alerjisi varmış arko bile kullanma demiş doktoru.
Yegeniminde aşırı cikolota yediğinde çıkıyordu. Onun da o tarz ürünlere alerjisi olduğu çıkmıştı.
Bence test yaptırın karacigerinizde problem olabilir.
Doktora gidene kadar bol su icin yediklerinizden kaynakli ise içinizi temizler. Ve yediğinize ictiğinize dikkat edin.
Kola cikolata cips uzak durun bu tarz ürünlerden.
Allah razı olsun. Sabretmek zor çok zor. Ama sabretmekten baskada çare yok biliyorum. Banada doktor cinsiyetini sordu erkektir diyorlar dedim. Erkek bebek bekleyen anne adaylarında daha sık oluyor dedi. Anneniz sizde yaşamış ama abilerinizde olmamış. Demek ki bu doğruluğu kesin olmayan bir söylenti. Kızda da oluyor erkektede.Cok gecmis olsun inşallah feraha çıkarsınız. Az bir yolunuz kalmış. Sabretmek zor ama baska caresi yok.
Annem de bana hamileyken cok kaşıntı yaşamış heryerini yırtmış. Abilerimde olmamış, bende olmuş. Kiz hamileliginde olur derler, dogru mudur bilmem
Amin sizden de.insallah iyi gelir ve bulursunuz.Allah razı olsun canim. Cildiye doktorumu arayıp söylediğiniz ilacı soracağım. Rahatsızlığım ile alakalı ve iyi gelecegini düşünürse ve Türkiye de varsa alıp deneyeceğim.
Amin canim. Hayırlısıyla yeni günün doğuşuyla Rabbim şifasını verir bana. Bu halde istemesem de kendimi üzüyorum da hırpalıyorum da. Günlerimin çok çabuk geçmesini umut ediyorum artık. İnşaAllah bebeğimi sağlıcakla kucağıma alirim. Allah raZi olsun.Cnm valla cok degisik uzun bi ismi vardi. Ama neydi tam olarak bilmiyorum. Sadece sizin anlattiklariniz gibi seyler yasamisti. Kollari bacaklari bedeni hep yara olmustu kasinmaktan. Cok doktora gitmisti. En son tip fak. Biopsi yapildi yaralarina ole iyilesti. Uzun zamandir olmadi bi daha .aslinda butun hastaliklarin basinda stres geliyor. Kendi uzmemeye calis. Hic birseyi kafana takma. Ins bebeisini saglicakla kucagina alirsin.
Benim kremlerin isine yarayacagindan okaddarr eminimkiAhhhh ahhh canim keşke kremler işe yarasa. İmtihanım bu böyle devam edecek. Yoksa 8 ayrı merhem 3 ayrı hapın Hic mi faydası olmazdı bana. Demek ki cekecegim bunu kaçış yok.
Amiin ins cnm. Allah hepimizden razi olsun. Hindistan cevisi myagi cnm kasintilari hafifletme ozelligi var. Istersen bi arastir. Belki sana sifa olur.Amin canim. Hayırlısıyla yeni günün doğuşuyla Rabbim şifasını verir bana. Bu halde istemesem de kendimi üzüyorum da hırpalıyorum da. Günlerimin çok çabuk geçmesini umut ediyorum artık. İnşaAllah bebeğimi sağlıcakla kucağıma alirim. Allah raZi olsun.
Amin canim. Rabbim sizede şifa versin ve aynisini bir daha yaşatmasın. Sizin Doğumla bile geçmemiş. Bu dahada zor. Ben bir umut Doğumla geçer diye umut ediyorum.Bu kaşıntı mağdurlarından biride benim doğum yaptığım 2 ay oldu son aylarda kaşıntı tuttu deli gibi kaşınıyodum vücudum benek benek oldu özellikle geceleri artık ellerim tutmuyodu kaşınmaktan canım çok acıyodu dediğiniz gbi hem leke oluyo hem geçmiyo drum da karaviperdne mi diye test yaptı temiz çıktı bebek alerji yapıyo dedi merhem verdi azcık faydası olurdu ama oda karnıma komşularım geçer dedi doğumdan sonra ben doğurdum geçmedi ha mesela kollar falan kaşınmıyo sanki eskiye göre kaşıntı hafifledi ama hala var özellikle bacaklardaki bazen kaşınmıyo elimi bi atrsam bitti seni çok iyi anlıyorum o sinir krizi nedir çok iyi bilirim Allah şifa için inşallah
Amin canim. Allah razı olsunAmin sizden de.insallah iyi gelir ve bulursunuz.nettende bakin.
Ablamında eli kaşınıyor demedim ki heryeriBenim tüm vücudum kasiniyor. Sadece elim degil. Elim tek olsa deterjan ile alakalı diye düşünürdüm.
Ahhh ahhh canim 1.5 ayım araştırmakta geçti. Bunuda araştırırim. Kaybedecek birseyim kalmadı artık. Deniyorum her yolu. Amin sizdende cümlemizden de Allah razı olsun.Amiin ins cnm. Allah hepimizden razi olsun. Hindistan cevisi myagi cnm kasintilari hafifletme ozelligi var. Istersen bi arastir. Belki sana sifa olur.
Yok bende hanı tüm vücudum olduğunu ifade ettim. Ks bkma o kadar zamanın uykusuzluğu ile yanlış okumuş yada anlamış olabilirim. Ayaklar daha feci zaten. Sert olduğu icin kaşımak bile zor ve daha geç geçiyor kasıntı orda.Anlamında eli kaşınıyor demedim ki heryeri
Kasiniyordu özellikle ayaklari
Allah razı olsun. İnanin gerçekten çok zor. Bilinen kasıntı gibi degil. Görüntüsü bile başka ve uzun sürüyor. Ahhh ahhh insan istemez dimi kendine zarar vermeyi. O anlık psikoloji iste. Kendim ettim kendim buldum. Zaten kasiniyorum ayrı dert. Birde topuğumda kestiğim yerlerden dolayı 3 gündür zor yere basıyorum.gecmis olsun canim cok uzuldum adinaama benimde hic bir bilgim yok duymustum etrafimda boyle kasinanlar oluyordu ama seninkisi cok ciddi kendine zarar verme belki soylemesi kolay.. bakalim belki baska arkadaslar vardir bilen dualarim seninle
Allah razı olsun canim. Rabbim bir daha size yasatmasın bunu. Birkaç arkadaş saolsun öneride bulundu. Hepsini not edip cildiye doktoruna soracağım. Artık önerdiği olursa bir Umut onuda kullanacağım.Benim hamileligimdede olmuştu aynı sıkıntı doktor bana ataraks 25 mg ilaç verdi o geçirmişti kaşıntı falan kalmamıştı bi sor doktoruna geçmiş olsun bu arada aynılarını bende yaşadım
Rabbim sizede şifa versin. Ve gebesiniz sizi kazadan beladan korusun Rabbim. Sorun umarım size şifası olacak bir ilaç olur. Bana hiçbirinin olmadı. Gerçekten kasıntı çok beter. Hele ki gebeyken. Çünkü herseyi kullanamıyorsunuz. Rabbim herkese şifa versinyaa benim de alerjim var gebeyim şu an dayanıyorum burnum akıyor hapşuruyorum bazen çok fazla ama ilaç içmedim hiç. Zaten şu an çok alevli mevsimi değil hatta. Ama normalde allerset kullanırdım baharda yazda bana iyi gelir gebelik öncesi yani.
yarın doktora gidicektim hatta alerji ilacı soracaktım ben de. Arada da olsa güvenle içebileceğim
Konu sahibi size de çok geçmiş olsun. Çok değişik bir şey. Daha önce hiç karşılaşmadım. Ben kendim gebelikte hapşuruk tutacak romatizmam azacak diye kprkarken böyle beter bir şey duydum inanılmaz şaşkınım. Romatizma yüzünden gebeliğimi erteliyordum ama romatizma en fazla ağrı yapar yatırır geçer. Kaşıntı çok beter ya. Allah şifa versin.
Sordum canim uyuz muyum diye. Evde başka kaşınan var mi dedi. Eşim de yok dedim. Ve benim vücudumun görüntüsüne yanı leke ve yara şekline bakıp gebelikten dedi. Belkide uyuzdandir bilinmez. Ne bilelim ki doktorlar ne teşhis koysa ne ilaç verse onu uyguluyoruz artık. Şifa Allah’tan artık bakalım sonumuz nasıl olacak.Canim dirençli uyuz salgını var uyuz gibi bişey olmasın.
İnşaAlllah benim ki gibi olmaz csnim. Çok kötü çünkü. Hic yaşamani istemem. Hatta derler ya Rabbim dusmanima yasatmasın öyle beter birsey. Çok dikkat et canim. Kasıntıyı hafife alma bazen ciddi sorunlar olabiliyor. Doktora git. Karaciğer ve safra asidine baktır.Keşke bi çaresini bilsem de size söylesemBende 28 haftalık hamileyim benimde ayaklarım çok kaşınıyor şu bir haftadır kanattım bende ayağımın birini ama şuan sizin durumunuzu okuyunca halime şükrediyorum.. İnşallah bir çaresini bulan olmuştur.. Size de tez zamanda şifa olur yaa.. Çok sinir bozucu biliyorım.. Ben sizin kadar olmadığı halde gece rahatsız ediyor beni.. Sizi hiç düşünemiyorum