Hamilelikte geçmeyen kaşıntı !

Kullandığım tüm ilaçları paylaşıyorum. Tabi verilen her merhemin gramajı az olduğu için 3 adet yazdılar.
Hamileyken o pred.. olan hap kullanmistim o beni rahatlamıştı biraz. Dr verdiyse kullanın,konuyu tam okumadım hepsini, beni kaşıntıya tek o çare olmuştu ama bana kan tahlilleri yapılıp verildi. Çünkü gebelik zehirlenmesi fln var mı dite baktılar.

Canım okuyamadim yorumları dendi mi bilmiyorum . Alerjin olabilir birşeye . Ablamın kaşıntısı vardı gebelikte . Deterjanlar a alarjisi olduğunu anladik . Ne zaman deterjanla uğraşsa kız kabariyordu kasintidan
Benim tüm vücudum kasiniyor. Sadece elim degil. Elim tek olsa deterjan ile alakalı diye düşünürdüm.

Allerset hap iyi gelmedi mi annemin güneşe çok maruz kaldığı zaman ellerinde kaşıntı oluyor benim de anneme Allerset iyi gelmişti ben de Rupafin içiyorum çok güneşte kaldığım zaman ellerim aşırı kaşınıyor resmen kaşırken kıpkırmızı oluyor Rupafin içmek durumunda kalıyorum ordaki haplardan birini de eşime egzama için vermişlerdi crebros mu ne ama pek etki etmemişti
Allersette iyi gelmedi. crebros şimdi kullandığım onunda faydası yok. Olsaydi zaten bu kadar değişik merhem ve hap kullanmaya maruz kalmazdım. Korkuyorum bebeğime zararı olacak diye.

Yani canım öncelikle Allah Bol şifalar versin. Yaşadığın kaşıntılar neden emin değilim. Beni mde güneş alerjim var. Ve bahsettiğin semptomları yaşıyorum. Önce hafif kızarıyor. Somra minik minik sivilce gibi oluyor. Ardından kaşınmaya başlıyor ve kanıyor büyük büyük kabuk tutan sarı su ve kan akan yaralara dönüşüyor. Acaba dedim?? Bi 50 faktörlü güneş kremi mi sürüp denesen? Belki şifa olur. Solantenin hamileler için güneş kremi var mor beyaz renkte. Bi dene istersen. Bişey kaybetmezsin.
Benim sulu olmadı iste. Doktor özellikle sordu sulu olsa daha sıkıntı demişti. Valla canim herseyi denedim onuda denerim. Kaybedecek dogru Birseyim kalmadı. Aklımdan başka 😑

Merhaba cnm oncelikle cok gecmis olsun. Ins tez vakitte rabbim sifa verir. Anlattiginiz seyler benim kiz kardesimde cok benzerleri gorulmustu. O da cok doktora gitmisti. Yalniz gebelik donemi degildi. Bir universite hastanesinde yaralarina biopsisi yapildiktan sonra hastaligi netlesmisti. Vr kullandigi ilaclar sayesinde iyilesmisti.Asiri stres yapip icinize attiniz mi aacaba. Vucut ice atilan sikintilari cilt uErinden bu sekilde disari atabiliyormus.
Merhaba. Allah razı olsun canim. Amin amin inşaAllah. Benim gebelik dönümde oldu. Yoksa öncesinde yaşamadım bunu. Hastalığı neydi kız kardeşinizin? Ya gebeliğim de mide bulantısı aşerme turu şeylerim pek olmadı. Sadece bel kaşik ağrim olmustu başlarda. Bir kere dusuk yaptıgım icin ve bu gebeliğimde hafif leke görünce endişelendim. Sonra bebeğin eşi önde erken Doğum veya sezaryen olursun demişlerdi 22 haftam da oda beni üzmüştü. Tabi suan eş önde falan degil. Çok şeyi kafama takıp araştırıp stres yaptım gebeliğim boyunca.

Annemde son gebeliğinde böyle olmuştu ben tabi 10 yaşındaydım çok yansıtmadı bana ama meğer hiç uyuyamamış bile annecim 😔 Ama nedendir bilmiyorum Doğumdan sonra geçer muhtemelen.ben kardeşimi kaybettim göremeden 😞 ama sakın panik yapmayın bunla bağlantalı bir durum değil.doktorun aptallığından
Annenizde mi gebelikte kaşınıyordu. Kullandığı ilaçlardan mi yoksa Doğum anında mi kardeşinizi kaybettiniz. Allah rahmet eylesin canim. O şimdi bir melek 🌸

Hamileyken o pred.. olan hap kullanmistim o beni rahatlamıştı biraz. Dr verdiyse kullanın,konuyu tam okumadım hepsini, beni kaşıntıya tek o çare olmuştu ama bana kan tahlilleri yapılıp verildi. Çünkü gebelik zehirlenmesi fln var mı dite baktılar.
Pred... dediğiniz prednol- L 40 mg mi.? Benim kullandığım hap degil iğnesi. Ve bu sebepten korkuyorum. 5 tane verdiler iğne. 2 tane kaldı. Birkaç saat rahatlatıp tekrar başlıyor. İki gün sonra iğne bitince ya tekrar başlarsa bilmiyorum. Siz hapını mi kullandınız bu ilacın ?

Merhaba. Allah razı olsun canim. Amin amin inşaAllah. Benim gebelik dönümde oldu. Yoksa öncesinde yaşamadım bunu. Hastalığı neydi kız kardeşinizin? Ya gebeliğim de mide bulantısı aşerme turu şeylerim pek olmadı. Sadece bel kaşik ağrim olmustu başlarda. Bir kere dusuk yaptıgım icin ve bu gebeliğimde hafif leke görünce endişelendim. Sonra bebeğin eşi önde erken Doğum veya sezaryen olursun demişlerdi 22 haftam da oda beni üzmüştü. Tabi suan eş önde falan degil. Çok şeyi kafama takıp araştırıp stres yaptım gebeliğim boyunca.
Cnm valla cok degisik uzun bi ismi vardi. Ama neydi tam olarak bilmiyorum. Sadece sizin anlattiklariniz gibi seyler yasamisti. Kollari bacaklari bedeni hep yara olmustu kasinmaktan. Cok doktora gitmisti. En son tip fak. Biopsi yapildi yaralarina ole iyilesti. Uzun zamandir olmadi bi daha .aslinda butun hastaliklarin basinda stres geliyor. Kendi uzmemeye calis. Hic birseyi kafana takma. Ins bebeisini saglicakla kucagina alirsin.

Temmuz 2017 annelerinde bir arkadaşta vardı yanlış hatırlamıyorsam, doğuma kadar kaşındı sonrasında geçti, o da puup tu. Allah yardımcınız olsun. Doğurmaktan başka çaresi yok bildiğim kadarıyla
Banada iki cildiye doktoru pupp dedi. En son gittiğim doktorda geçecek bunlari kullanın geçmese başka tedavi uygularız dedi. Allah razı olsun canim. Daha 1-1.5 aylık zamanım var. Umarım günlerim çabuk geçer ve kullandığım ilaçların bebeğime zararı olmamıştır.

Gebelikle alakalı olduğu kesin mi acaba? Uyuz hastalığı olmasın. Tedavisi olmazsa aylarca kaşıntı yapabiliyormuş ve bulaşıcı bir hastalık
Doktorlar uyuz demedi de ben sordum acaba uyuz mu oldum diye. Vücudumu gördüğü için bu görüntünün uyuza benzer tarafı yok dedi. Gebelik ile ilgili denildi. Belki de uyuz bile olmuşumdur. Gerçekten diyorum ya hersey olabilir. Artık herseyden şüpheleniyorum. Bana gebelikte bazı anne adaylarında gebeliğin son aylarında görülen Puup kasıntısı dediler.

Merhaba, aynı durumu bende yaşadım. Gebelik şekeriniz var mı? Çikolata, hosbes tarzı gofretler, çekirdek vb. Bu tarz aburcubur yiyor musunuz?
Şekerim bazen dusuk bazen orta bazen sınırda çıktığı oldu. Ya yemiyorum desem yalan olur yiyorum. SiZin bunlardan mi oldu ?

Merhaba arkadaşlar. Öncesinde bu konu ile ilgili bir başlık daha açmıştım ama gören olmadı sanırım. 34 haftaya yaklaştım ve 28 haftalığa girdiğimden beri vücudumda bitmek bilmeyen geçmeyen kaşıntı var. 6 haftadir neler çektiğimi yaşadığımı Allah bilir. Sağlık ocağı, acil, cildiye, özel hastane cildiye, özel muayene cildiye, kadın dogum vs gitmediğim çaresini aramadığım yer kalmadı. Şu ana kadar 8 ayrı isimde merhem. 3 farklı isimde hap ve iğne kullandim geçmiyor. Devlet hastanesi ve özel hastanede ki cildiye doktoru gebeliğin son aylarında anne adaylarında Puup diye adlandırılan kasıntı hali oluyor dedi. Ne Puup muş geçmedi gitti. Önce isilik gibi başlayıp sonra koca koca yanık gibi lekeler oluştu. Kaşınan yerler toplanip büyük lekeler oldu. Sonrasında lekeler hafif geçti. Suan bildiginiz kaşınmaktan yara olmuş hali. Her yerim koca koca yara. Bacaktan başlayıp tüm vücudu mu sardı. Sanırım en kötüsü de ayaklar. Sert olduğu için kasiyamiyorsun ve rahatlama olmuyor. Sirke. Tuz. Karbonat. Kantaron yağı. Limon. Kolonya aklınıza ne gelirse uyguladım. Canimi yaksalarda sürdüm. Ağlamalarım. Kanatlarım. Psikolojim hepsi alt üst oldu. İki cildiye doktoru kasıntı icin iğne yazdı ilk sefer korktum vurmadım. Sonrasında birisi daha yazdı mecburen başladım ama çok korkuyorum. Çünkü kimi kadın doğumcu kullan dedi. Kimisi kullanma. Arada çok kaldım ve bebeğimi Allah’a emanet edip vurdum. Çünkü artık kendime zarar vermeye başladım. Beni en çok mahveden topuğuma çare bulamayıp belki oraları kanatırsam iyi olur diye birkaç jilet attim. Kendi düşen ağlamaz dimi bukez ayaklarımı yere basamıyorum daha çok ağrıyıp yara tutmaya başlayınca kaşınmaya başladı. O kadar psikolojimi bozdu ki bunu bile yaptım ve neden yaptığımı bilmiyorum. Eşimi uyutmuyorum sinirlenip onun kalbini kırıyorum. Halbuki gece kaldırıp sirtima merhem sürdürüyorum. Kendimi nasıl affedeyim. Biliyorum yazı çok uzun oldu ama bu süreç benim içinde uzadı. Yaşayan duyan bilen var mi bu durumu arkadaşlar. Aklimi oynatacak durumdayım.
Bu kaşıntı mağdurlarından biride benim doğum yaptığım 2 ay oldu son aylarda kaşıntı tuttu deli gibi kaşınıyodum vücudum benek benek oldu özellikle geceleri artık ellerim tutmuyodu kaşınmaktan canım çok acıyodu dediğiniz gbi hem leke oluyo hem geçmiyo drum da karaviperdne mi diye test yaptı temiz çıktı bebek alerji yapıyo dedi merhem verdi azcık faydası olurdu ama oda karnıma komşularım geçer dedi doğumdan sonra ben doğurdum geçmedi ha mesela kollar falan kaşınmıyo sanki eskiye göre kaşıntı hafifledi ama hala var özellikle bacaklardaki bazen kaşınmıyo elimi bi atrsam bitti seni çok iyi anlıyorum o sinir krizi nedir çok iyi bilirim Allah şifa için inşallah 🤲

Cnm cok gecmis olsun.benimde 37.haftadan sonra cikmisti dr lar hamilelik alerjisi demisti ve tek care dogurman dediler.ama ne cektigimi bir Allah bilir bir ben.sabah 8 de uyuyabiliuordum ksintidan of cok berbatti.gercekten dogum yaptim gecti. Seni cok iyi anliyorum senin biraz erken baslamis .of canim ya gercekten rabbim sifasini versin sana.
Amin canim Allah razı olsun senin sonlarda başlamış benim ooo oooo 1.5 aydır cekiyorum ve dahada cekecegim belli.. Benim aynen baya erken başladı. Gerçekten bunu çeken bilir. Çok kötü bir durum. Geçmiyor bir Türlü. Umarım Doğumla geçer. Ve Rabbim bir daha bizlere yasatmaz bu zor süreci.

Cnm demir eksikliği ve vitamin eksikliği çıkmış sende hiç baktırdın mı
Evet bende ikiside eksik. Hatta doktor kansızlıktan bile kasıntı olabilir diye kan iğnesi vermişti. Kullandim sonra kesti iğneyi belki bu bile kasıntını fazlalaştirir diye ara ver demişti.

Öncelikle çok geçmiş olsn Rabbim şifa versin. Benim yengemde 9 ay olmuştu artık tarakla kasıyordu ayıptır söylemesi. Nioli yağı iyi gelebilir deneyin isterseniz. Hamilelikte de kullanılabilen bir yağ diyebiliyorum
Allah razı olsun canim amin. İnanırım bende anahtar ile kendimi kaşıdım. Duymadim canim. Birkaç arkadaşta saolsun Birseyler önerdi. Bunlari not edip doktoruma soracağım bana iyi geleceğine inandığı birsey olursa onu kullanacağım. Yengeniz içinde çok çokkk geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle bir zor süreci yaşatmasın.

Canim öncelikle cok cok gecmis olsun.
Çok zor bi durum ben yaşamadım ama 3 yaşında ki kizim ayni anlattığın gibi deli gibi kasınıyordu.
1 bucuk ayda kafasinda basladi butun vucudu yara olana kadar kasiniyordu.
Kac doktora goturdum krem verdiler gecmedi.
15 gun once baska bi doktor alerji şurubu verdi, test yapmadan, once cocuk bi rahatlasın sonra yaparız dedi.
Yaraları toparlandı o alerji surubuyla .
Bana yaraları iyileşince 10 gun ilaç verme getir test yapalim dedi, sadece dun vermedim sabaha kadar yine kaşındı.
Sonradan çıkan bi alerji olabilir sizinde
Bu arada doktor cocugu cok yıkama bırak biraz kirlensin, suyla daha da artıyor dedi
Seninki de alerji olabilir, doktorla konuşsan sana uyucak bi alerji ilaci verse rahatlarsın insAllah.
Allah razı olsun canim. Sizede geçmiş olsun. Rabbim kızınıza çokça şifa versin ve bir daha yaşatmasın. Zaten verilen çoğu merhem ve hap alerji icin. Puup diye anlandiriliyor ama yediğin içtiğinle degil gebelik hormonuyla alakalı Alerji diyorlar. Bende bilmiyorum. Kafam çok karıştı. Sebebi ney anlamıyorum artık. Sadece son bulsun istiyorum.

X