Canım geçmiş olsun. Benim de dün tansiyonum 8-9,5 gibi bir şeydi düşün. Zaten düşük tansiyona sahip olanlar hamilelikte daha da düşük tansiyonla karşılaşıyor. Doktoruna danış tabii düzenleyici bir ilaç vardır belki.İyi günler arkadaşlar
3 aylık hamileyim. Zor bir hamilelik geçiriyorum. Mide bulantılarım 9-10. Haftalardaki kadar olmasa da devam ediyor. Tüm günü neredeyse uyuyarak geçiriyorum.
Bütün bunların yanında dün bayıldım.Hayatım boyunca düşük tansiyondan muzdaribim. Belki gebelik yüzünde daha düştü. Bugün mahkemem vardı. Belki ona stres yaptım bilmiyorum. Dün asansörde bayıldım. Aç değildim. 2 saatte bir ara ara atıştırıyorum bir şeyler. Birden kalbim sıkışıyor gibi hissettim. “Ben kötüyüm ben kötüyüm” dedim. 1. Katın düğmesine hangi arada bastım, hangi arada 6. Kata çıktım farkında değilim. Bayılırken kafamı da vurmuşum, biraz ağrı olunca fark ettim.
Hamileliğinde bayılma yaşayan oldu mu?
Anormal bir durum ise doktoru arayacağım.
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Tutticim, canımCanım geçmiş olsun. Benim de dün tansiyonum 8-9,5 gibi bir şeydi düşün. Zaten düşük tansiyona sahip olanlar hamilelikte daha da düşük tansiyonla karşılaşıyor. Doktoruna danış tabii düzenleyici bir ilaç vardır belki.
Aman aman sen iyi ol, bebiş de iyi olsun
Doktor hamileliğimde ilk defa olduğu için çok paniğe gerek yok dedi. Sıvı al dedi. Haftaya kontrolüm var.Merhaba,
Çok tansiyonum düşer gibi oldu , ama hiç bayılmadım. Bence doktorunuza danışmalısnız. Ona göre bir ilaç ya da takviye verir belki.
İnşallah yaşanmaz tekrar. O anın telaşı stresi yetiyor zaten.Doktor hamileliğimde ilk defa olduğu için çok paniğe gerek yok dedi. Sıvı al dedi. Haftaya kontrolüm var.
Bugün mahkemem vardı, heralde ona stres yaptım. Onu da atlattım, geçti çok şükür.
İnşAllah devamı olmaz
İlk başta böyle iç daralması gibi geldi. “Kötüyüm kötüyüm” diye kendi kendime konuşuyordum. Eve çıkayım da kusayım rahatlarım demeye kalmadı Komşu asansörde bulmuş beni.Tansıyonumun cok dustugunu bılırım. Neredeyse bayılma noktasına geldıgımıde. Ama hıc bayılma yasamadım. Muhakkak doktorunuza danışın.çok gecmiş olsun.
Gatsbyim canımKonuyla ilgili fikrim yok ama çok geçmiş olsun Nihal abla. İyi bak kendine
İnşallah yaşanmaz tekrar. O anın telaşı stresi yetiyor zaten.
sağlıklı ve mutlu bir gebelik ve doğum diliyorum
ben iki hamileligimdede yaşadım düşük tansiyon sonucu.bayilmadan önce kusarsam bayılmıyordum ama kusacak bişey kalmayinca mutlaka bayılıyordum 16.haftadan sonra azds olsa rahatlamistimİlk başta böyle iç daralması gibi geldi. “Kötüyüm kötüyüm” diye kendi kendime konuşuyordum. Eve çıkayım da kusayım rahatlarım demeye kalmadı Komşu asansörde bulmuş beni.
Doktor ilk olduğu için panik yapmadı. Haftaya kontrolüm var. 2 gündür mahkemeden dolayı çok stres yaptım heralde. Neyse onu da atlattım çok şükür.
inşAllah devamı gelmez.
çok teşekkür ederim
Çok teşekkürler C cemre1108ben iki hamileligimdede yaşadım düşük tansiyon sonucu.bayilmadan önce kusarsam bayılmıyordum ama kusacak bişey kalmayinca mutlaka bayılıyordum 16.haftadan sonra azds olsa rahatlamistim
bende hep düşük tansiyon problemi yaşıyorum ama gebelikte daha zor birde mide bulantıları olunca hormonlarla birikte vücut alt üst oluyor.tuzlu ayran kraker yada şeker bulunsun taninizda hep düşük tansiyondan korkmayin rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinÇok teşekkürler C cemre1108
Ben hayatım boyunca düşük tansiyondan muzdariptim. Doktorlar düşük tansiyondan endişelenmiyor. Yüksek tansiyon beyin kanamasına sebep olduğu için çok risk teşkil ediyor. Seneler önce bir kaç kere bayılmışlığım da oldu. Hatta o zamanlar ayıldığımda ağlıyordum. O zaman doktora gittiğimde acı eşiğin düşük ve psikolojik demişti. Bir de tuzlu ayran iç demişlerdi
Bir 10 senedir bayılmamıştım. Dün olunca korktum. Artık daha temkinli olacağım. Haftaya da doktor kontrolüm var. Daha detaylı tahlil filan yapar belki.
size de çok geçmiş olsun. Cevabınız için teşekkür ederim
@Nihal Shibuya çok geçmiş olsun, hava sıcak zaten düşük tansiyondan sorununuz da varmış, doktorunuzda ilk defa olduğundan paniklememenizi söylemiş, bence korkmayın çünkü kendimi bildim bileli hipotansiyon sıkıntım var, sıcaklarda düşer, biraz üzülsem veya strese girsem düşer, tansiyonum düşmek için illa bir sebep bulur kendine, hamileliğimin yanılmıyorsam 10 veya en fazla 12. haftasında bayılmıştım, benim hınzır tansiyon bazen düşerken hiç sinyal vermez, hamileliğimde de sinyal vermedi, arkadaşımla ayak üstü konuşurken küt diye gidip betona düşmüştüm, çok şükür bir şey olmamıştı ama arkadaşım korkudan kireç gibi olmuştu.
Tansiyon düştüğünde mide ve bağırsaklara vuruyor, kalp atışları da yavaşlıyor soğuk bir ter gelir sonra fenalık hissi, eğer o an hemen olduğunuz yere oturmazsanız bayılırsınız, ayrıldıktan sonra da aşırı bir bulantı, kusma veya bağırsak sorunu, ayrıca çarpıntı problemi yaşanabiliyor.
Doktorunuz size en doğru tıbbi bilgilendirmeyi yapacaktır ama tansiyon düşüklüğüne bağlı bayılma yaşayanlara tavsiyem ayaktayken bayılmalar ciddi yaralanmalara sebep olacağından ev dışında bir yerde kendinizi kötü hissetmeye başladığınız anda mümkünse sırtınızı da dayayabileceğiniz bir yerde hemen oturun, evdeyseniz biraz yatıp uzanın, 5-10 dakika dinlenmek bayılmayı engelleyebiliyor, daha sonra ani hareket etmeden yavaşça kalkarsınız.
Çok defalar yaşadığımdan nerede olacağı belli olmuyor, eğer hissedersem kaldırımda dahi olsam hemen oturuyorum, kendimi banklara atıp bayılmışlığım var.
Bizimkisi serbest bayılma stiliMune hanım çok teşekkür ederim. İçime su serptiniz.
Benim de bayılma stilim aynı sizinki gibi. Önce soğuk bir ter basıyor, kalbim sıkışıyor. 3-4 sn zaman diliminde aslında fenalaştığımı anlıyorum. O arada dediğiniz gibi bulunduğum yere oturmalı ya da uzanmalıyım.
10 senedir bayılmadığım için bende böyle bir rahatsızlık olduğunu unutmuştum. Önceden bir anlık acıdan sonra bayılıyordum. Doktor acı eşiğimin düşük olduğunu söylemişti.
İnşAllah bundan sonra olmaz ama artık en azından daha temkinli davranacağım.
Komşumda diyor ki “Güzel bayılmışsın”Bayılmanın da güzeli mi olur Bulunduğum yere çökmüşüm. Ama uyanınca biraz kafamda acı vardı. En azından bu hasarı azaltmam lazım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?