Hamilelikte Bayılma Yaşayanlar Var Mı?

Bizimkisi serbest bayılma stili🤣
Benim de yaklaşık 10 yıldır maşallahım var, her ne kadar tansiyonum hep normalin altında seyretse de kendimi kötü hissettiğim anda olduğum yere oturduğumdan bayılmadan atlatıyorum.
Hakikaten bayılmanın güzeli olmuyor, hemen hemen 35 senedir çektiğim bir sıkıntı olduğu için bayılmanın her çeşidini yaşadım nerdeyse, hiç belirti vermeden geldiğinden merdivenlerden yuvarlanıp başımı kapıya vurmuştum, Allah'tan merdivenin son birkaç basamağında geldi bayılma yoksa beyin kanaması bile geçirebilirdim, ilk yıllar çok sık bayıldığım için baygın kalma sürem uzamaya başlamıştı epilepsiden dahi şüphelendiler tetkikler temiz çıkmıştı o dönem.

Benim çare belli, olmam gereken kilonun altına düşmemem, susuz kalmamam, kan değerlerimin düşük olmaması gibi şeylerle hem tansiyonu hem bayılmayı kontrol altına alabiliyorum.

Siz hamilesiniz kan değerlerinize bakılıyordur illa ki takviye almanızı gerektirecek bir durum yoktur sanıyorum, havalar sıcak bulunduğunuz şehir hem sıcak hem nemli, üstelik bu sene hem Afrika'dan hem Basra Körfezi'nden aşırı sıcaklar gelmiş ülkemize, bu da sizin gibi hamilelerin, tansiyon ve kalp hastası kişilerin güneş altında çok kalmamaları, belli saatlerde mümkün olduğunca dinlenmeleri, kaybettikleri su ve tuzu yerine koymaları gerektiği anlamına geliyor.

Tekrar çok geçmiş olsun.
Allah razı olsun Mune hanım, çok detaylı anlatmışsınız. 🙏🏻
Doktorlar bana hep düşük tansiyondan korkmamamı, esas tehlikeli olanın yüksek tansiyon olduğunu telkin etti.
Antalya çok sıcak. Maalesef gün içerisinde yine mecburen işlerim oluyor. Hamileliği hayatımın 40 senesi boyunca bekledim. İnşAllah bugünleri de sağlıkla atlatabilirim.
Size de büyük geçmiş olsun. Bayılmaya karşı başa çıkmayı öğrenmişsiniz. Bende tavsiyelerinize uyacağım. İlginize teşekkür ederim 🌺

Allah hepimizden razı olsun inşaallah, Rabbim yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :nazar:

Nihalcim çok geçmiş olsun çok korktum konuyu görünce neyseki iyiymissiniz 🙏
Lütfen kafanı biseye takma boşver enerjini düşürme 😊
Prenses de seni yoruyor haliyle başka şeye halin kalmaz şimdi 🌸
Çok çok geçmiş olsun canım.

Geçmiş olsun canım şimdi nasılsın peki ama bunu mutlaka doktora danışmanlısın canım gerekli tetkikleri yapar ihmal etme tansiyonun da düşmüş olabilir sık sık bir ölçüm yap kontrol et

Ben de bayılmıştım sabaha karşı hastaneye gitmiştik sürekli ard arda istifralar sonrası halsiz düşmüştüm sanırım hastanede bayılmıştım uyandığımda ağzıma birşey koklatıyorlardı pamukla sen de bulantıdan dolayı az beslendiysen ondan da olmuş olabilir canım bebek olduğu için yediklerimiz az geliyor

Back
X