Hamilelik yolunda hep birlikte ilerleyelim..

papatyam hoşgeldin ne yaptınız sonuçlar nasıl paşam nasıl oldu hayırlı hbaerler ver inş kuzum

papatyam hoşgeldin ne yaptınız sonuçlar nasıl paşam nasıl oldu hayırlı hbaerler ver inş kuzum

günaydın canım.test sonucu çıktı dün laktoz intoleransı (anne sütü alerjisi) negatif.inek sütü alerjisi negatif çıktı.fakat dr kakada kan gördüm die antibiyotik yanına bide flagyl şurup ekledi.amip tedavisi için...takip edelim dedi.kakaındaki koku azalmış ama sümüksü yapı aynı devam.uykuda uyuduğumun hayrını görmüyorum elif kıpır kıpır huzur içinde uyumuyo evladım.dün forumları okudum bu alerjisi olanların hepsindeki belirtiler bizdede var.dr test negatif die yüzde 80 alerji değil die düşün dedi.ama kızlar yazmışki bizde amip ve antibiyotik tedavisi görüdk alerji çıktı.ben pazartesi çapadan randevu alcam.

elif dr süt diyeti yapma dedi ama yapmalımıyım sence kafam çok karışık.yediklerim boğazıma düğümleniyo.yemezsem belki test yapılırsa çapada sorun olurmu,yanıltmak gibi.dr a gidene kadar yiyiyim dimi?

Allah Allah papatyam nasıl oluyo peki tüm belirtiler uyuyordu gerçi moonumda dedi yaa çatlaktanda olablir diye benim iyice aklım karıştı vallaha sen götür bence kuzum durma al randevunu belki daha iyi bir doktor dah iyi bakarda derdine derman olur yavrumun :26::26::26::26:
elif dr süt diyeti yapma dedi ama yapmalımıyım sence kafam çok karışık.yediklerim boğazıma düğümleniyo.yemezsem belki test yapılırsa çapada sorun olurmu,yanıltmak gibi.dr a gidene kadar yiyiyim dimi?

papatyam kusuruma bakma geç yazdım inanki ali tepemde ben oturtuyorum o kalkıyo pcye zorla yazıyorum şuanda çekiştiriyo bacağımdan kuzum sen önce yemene devam et bence git doktora birde orda yapılsın sonuca göre kesersin belkdie değildir hani tahlillerdede çıkardı diye düşünüyorum ama belirtileride düşününce aklım almıyo kuzum yaa belkide başka birşey o kadar huzursuzsa yavrum papatyam sen durma götür başka bir doktora canım yaa sıkıntııs olmasa o kadar huzursuz olmaz ki:26::26::26:

papatyam çıkmışşın paşa mı durmadı canım kusuruma bakma vallaha geç yazdım ali bırakmıyo vallaha bak biraz önce pc kapattı tekarra açtım hiç durmuyo teyzesi geldimki salona massadan tut ayağa kalk dikliyo koştum aldım bıraksam omuyo bırakmasam olmuyo ne yapıcam ben bununla yaa

Tunaydinnn bacilar nasilainiz bakem biz iyiz cok sukur kizim bu un daha iyi gorumcemler gelicekmis kaynanamlara yukari cikicaz ozledim gorumcemii

Tunaydinnn bacilar nasilainiz bakem biz iyiz cok sukur kizim bu un daha iyi gorumcemler gelicekmis kaynanamlara yukari cikicaz ozledim gorumcemii

ohh çok şükür kevserim geçmiş gitmiş olsun bir daha gelmesin inş bende aliyle uğraşıyorum damağını kanattı elindeylee eşşek herşeyi ağzına sokuyo dişerinden bir çıkmadıki kurtualım

Bence testler temiz ciktiysa goturme derim sumuksu kaka burnu tikaliysa genizden sumuklerkaka yoluyla atilir dis cikarma donemindede huzursuz oluyorlar salya cok olur gene sumuksu kakasi olur benim oglum cok donerek yatar yer yatagi yapiyorum dusun artik anne sutu aliyorsa bol bol emzir bence karnina sicqk su torbasi koy diste agrilar cok oluyorve huzursuz oluyor 1 ay surer o yuzden o donemde oglusla yatarim ve emzirirm ara ara rahatliyor baya cocuk hastanede daha beter gene kan verilcek oda mahvediyo çocukları

papatyam kusuruma bakma geç yazdım inanki ali tepemde ben oturtuyorum o kalkıyo pcye zorla yazıyorum şuanda çekiştiriyo bacağımdan kuzum sen önce yemene devam et bence git doktora birde orda yapılsın sonuca göre kesersin belkdie değildir

oğlum durmadı elif zaten ağlayıp duruyodu sana yazarken ona kalktım şarj bitmiş.elif 1 yaş altında kanda süt alerjisi çıkmayabiliyomuş.sorun kan değil elif zaten çok azdı.bu alerjide kan olmasada mukusla teşhiş koyuluyomuş.az önce sucuk yedim.sonra forumları okudum dana eti ürünleride yasakmış.bide ağladım üzerine.oğlumun yüzü kurudu.egzema gibi.ovuşturup duruyo.yedim die üzüldüm ama.dediğin gibi yersem sonuçlar yanılırmı? yesem bebeğime zrar veriyorum.çözemedim gitti.Aallahım hayırlısıyla biriyle karşılaştırsada iyi bi dr olsa.

moon sana bi resmini ekliycem bak yüzüne.döküntüler bir basıyor ertesi gün sönüyor.yerleri soğuktan kurumuş gibi pul pul kalıyor.tek sıkıntı sümüksü kaka değilki.tükürüğü okadar çokki.boğulana bir yetişkin gibi sürekli çırpınıyo tıkanınca.banyoda yüzüne asla su tutmuyorum.başını öne eğik yıkayamıyorum.gözleri yuvasından çıkıyo korkudan nefes alamıyo tükürükten.dişmi çıkarcak dedim gerizekalı geçen ay çıkarabilri dedi.bu kontrolde ne yaptın annesi daha küçük dişe dedi.adi pislikler...

canım vallaha ne diyecğimi şaşırdım nasıl birşeyki bu mesela şimdi aklıma geldi diğer topikten gazme vardı onunda alerji vardı ama ne yaptı hiç bilmyiorum onda çımıştı mesela tahlillerde aslında bir arkadaş var dur ona bir sorayım o çok bilgili her konuda ne yapılablir belki bir fikri vardır ben sana yazarım cevap gelince bugün özelden yazarım hiç olmadı olurmu papatyam :26::26::26:

papatyam sen resmini bir koy bakalım albümee kuzum yaa yeme desem tahlil esnasında ne olur bilemem ye desem çocuk çekiyo bilemdimki yaa nasıl iş bu doktorların aldıkları para haram olsun özel işte her doktor bir olmuyo maelsef başından savar gibi el kadar bebek yaa sıkıntı yoksa bunlar neden oluyo

moonum hoşgeldin nasılsın kuzum paşam ne yapıyo paşamdamı yatağında durmuyo benimkide öylee yatağın bir ucundan diğer ucuna pat diye dönüyo deliriyo sürkeli kıpır kığır yanıma alınca öyle değil ama acep neden:44::44::44::44::44:

papatyam

alıntı:
Atopik Dermatit (Çocukluk Egzeması)

“Çocuklarda atopik dermatit”, çocukluk çağı egzeması diye de adlandırılan alerjik deri hastalığıdır. Bu egzema erişkinlerden tamamen farklıdır. Çocukların % 0.5-3' ünde görülen bu rahatsızlık için en yüksek risk anne başta olmak üzere ailede alerjik hastalık olmasıdır. Çocuklarda atopik dermatitin en önemli özelliği bu hastalığın bulgularının sadece deri ile sınırlı olmaması, astım ve alerjik rinit (bahar alerjisi) diğer alerjik hastalıklar için yatkınlık yaratmasıdır. Hayatın ileri dönemlerinde deri bulguları geçse de iyi tedavi edilmemiş ve uygun izlenmemiş bir atopik dermatitli bu çocukda diğer alerjik hastalıkların devam riski yüksektir.
atopik dermatit atopic dermatit

Bulgular
Bulguları en sık 6 ay ila 2 yaş arasında çıkar. Özellikle yüzde başlayıp, eklem yerlerinde, kulak arkasında ve gövdede de beliren kaşıntılı, kuru, kırmızı lezyonlar tipikdir. Çocuk gece uykusunda bile kaşınır. Bu nedenle uykusu bozulur ve gündüz çok huzursuzdurlar. Hatta gece tam uyuyamayan çocuğun büyümesi bile etkilenir. Genellikle beyaz tenlidirler. Ciltleri enfeksiyona son derece eğilimlidir. Normale göre daha yüksek sıklıkta inek sütü ve diğer gıda alerjileri saptanabilir. Bu nedenle bazı aileler bu hastalığı süt alerjisi olarak bilirler.

Teşhiş
Deneyimli bir çocuk alerji uzamnınca yapılacak iyi bir muayene ile elde edilecek bulgular teşhis için hemen hemen yeterlidir. Ancak şüpheli durumlarda serum IgE, spesifik-IgE gibi kan testleri, hatta çok nadiren deri biyopsisi yapılabilir.

Tedavi
Hastalığın en önemli tedavisi bulguların görüldüğü deri üzerinde yapılır. Ancak bilindiği gibi tedavi verilecek olan deri son derece hassas, büyüyen ve ciddi hasara yol açılabilecek olan bebek derisidir. Bu nedenle tedavi bir çocuk alerji uzmanınca planlanmalı ve takip edilmelidir. Tedavi de en önemli nokta bir an önce kuruluğu gidermek, kaşıntıyı önlemek ve lezyonların kaybolmasını sağlamaktır. Bu nedenle hastalığın ağırlığı ve cildin özelliğine uygun nemlendiriciler, bakım kremleri verilir. Buna ilave olarak yine yukarıda ki özelliklere uygun olarak kortizonlu yada kortizonsuz alerji kremleri uygulanır. Lezyonlar geçinceye kadar kaşıntı ağızdan verilecek YAŞ İÇİN UYGUN alerji şurupları ile giderilir.

Eğer hastanın inek sütü veya bir başka gıdaya alerjisi saptandı ise bu gıda mutlaka diyetinden çıkarılmalıdır. Ancak bunu mutlaka çocuk alerji uzmanı yapmalıdır. Aksi takdirde çocukda çok ciddi gelişme geriliklerine yol açılabilir.

Hastalığın Gidişi
Atopik dermatitli çocuk iyi tedavi edildiği takdirde bulgulara kolayca hakim olunur. İdame tedavisi sağlanabilir. Sıklılkla 3-5 yaş arasında çoğu olgu düzelir. Az bir kısmında ve sıklıkla ağır olgularda bulgular devam eder. Eğer iyi tedavi edilmezse bu sıklık artar.

papatyam bence sen cildiyeye falan göster bence hem diş gelicek hemde egzama gibi bişi olmuş oğlun internette araştır atopik dermatitli bebekresimlerine bak öylemi oğluşun birde kesinlikle anne sütüne alerji deselerde emzir bir yerdeokumuştum annesütü alerji yapmaz mış sen süt ve süt ürünleri yeme birkaç gün domateste yeme salça falan takip et bakalım gecede bıcırıga ağrı kesici ver bakalım rahat uyucakmı

hb kolaydeğil cnm bebişin diş ağrısı başına vuruyor tıpkı nasılbizim dişimiz ağrıyınca kafaya vuruyor ağrıda dönüyolar benimkide şimdi 7-8 dişlerini çıkarcak ağzı salyalı geceleri huzursuz .ishal olur birkaç gün şimdi oğluşun ateş olur patlarken eline havuç ver dişlik ver birbezi dolaba koy soğusun diş etlerinemasaj yap en önemlisi jel aldiş etine masaj yap durmuyorsa gece yatırmadan calpol şurup yada ağrı kesici surup ver

evet kolay değil moonum yaa bende çok üzülürum havuçda veryorum kemiryo eskide heemen atardı ya yerelri yarık gibi ama çıkmadı hala bayadır sıkıntıda bu kadar uzun sürmesi normalmı bşrde salyaları elimize akıyo o derece jeli sürmeye çalışıyorum ama bırakmıyo uykuda yapıyorum uyanıyo ağlıyo dişlikleri dolaba koyuorum veriyorum ısıryoki sıpa iyi geliyo demmekki bazende çok huysuzca ya calpol yada fitil veriyorum moonum:26:

15 günü bulur cnm yarıldıysa çıkışı, salya çok olur tabi bide benimki çok su içiyordu diş döneminde

15 günü bulur cnm yarıldıysa çıkışı, salya çok olur tabi bide benimki çok su içiyordu diş döneminde

hıım anladım canım suyu içiyo evet verdikçe löpür löür götürüyo birde 2 gündür yedremiyorum kesinlikle sadece emiyo:26::26::26::26:

hıım anladım canım suyu içiyo evet verdikçe löpür löür götürüyo birde 2 gündür yedremiyorum kesinlikle sadece emiyo:26::26::26::26:

ah işte en nefret ettiğim şeyde bu iştahsızlık olur benimkide öyle hemen kesiliyor yemeden sıvı şeyler vermeye çalış katıyı reddeeder zorla yedirme ama yemekten uzaklaşmasın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…