• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik yolunda hep birlikte ilerleyelim..

elifim yazdıklarınızı okudum iyisiniz çok şükür.neti açamadım kaçgündür.kotası bitmiş internetin günü doldu bugün açıldı.oğluşunun iyi olmasınada sevndm.ben aynıyım.hayat çok zorlaştı benim için.haftaya sezaryen günüm belli olcak inşallah.öpüyorum çok.
papatyam çok şükür iyiyiz seni merak ediyoruz canım benim çok şükür sende iyisin kuzum zorlaşır canım artık son demlerdesin hayırlısıyla belli olsun bizede haber et olurmu bak doğum öncesi doğum sonrası sakın habersiz bırakma canım benim:38:
canım iyisindir inşallah.okuduğum kadarıyla keyfn yerinde maşallah.ben chicconunkini aldım emzikte biberonda.dr browns çok iyi ben bulamadım .nettende almk istemedim.240 ml mi ne o çok büyük yenidoğana kullnması zor olur ama sen bilirsn.emzik vermeyi düşünüyorum ben.bebek hemşiresi olmama rağmen malesef.ama ilk günden değil.bi tanıyım huyunu suyunu öyle vercem.bıtakmasıda şansıma kalmış artık.ama emzik almayan bebk her yerde meem arıyo ağzıyla onla baş edemem ben.öpüyorum çok.karşılaşıırz inşa tez vakitte
papatyam bende dr browns aldım küçüğünden 120lik ama yok almadı şimdide nuk deniycem ucu iyi gibi gözüküyo ama bakalım inş hayırlısıyla doğsunda papatyam öğreniceksin ekbet tanıycaksın neden ağlıyo neyi var emzik gerçekten bizee rahatlık ama almadı işte almasımı iyi almamasımı ona henüz akrar vermiş değilim :44::44::44:
Gunaydinnnnnlar efenim nasilsiniz bakiuim
Sabah 7 de kalktim esimle is yerine geldik sonbi saat isten cikmak icin n
melisam niden kaktın kız o saatte bak çok arıycaksın bu uykuları çokkk kımetini bil bak ben 5ten beri ayaktayım kuzu:27::27::27:
Hu hu kimse yok mu :)
huu oflum malesef hafta sonu olamıyoruz bacım gel sen hafta iççi 11den sonra falan ben hiç olmadı 12 den sonra kesin burdayım canım benim
Ey ahalii nerdesiniz bea:3::3:
bugun temizlik yaptım cnm ciktı
birazdanda kocacıkla yazlik kışlik olayini halletcez off poff:10::27::37::10::31::54:

sen nerelerdesin kaçak dünrüm yaa iyice terk ettin sen dünürünü hee:27::27:kolay gelsin bak aynı işleri yapıyomuşuz hemen bende dün canım çıktı bugünde çıkmaya devam edicek malesef pofff:27::27::37:

günaydın kızlar ben sabah 5 ten beri uyanığım yatağımdayım ama sürekli oğluşu salama modundayım vee 6 kadar dayanabidi uayndı daha uyumadı bücür şimdi ayaklarımda uyuttum bende vurup kafayı yatıcam ama yattığıma değmiycek çünkü yarım saat ancak uyur hatta 20 dk:47::47::30:dün hiç gerlemedim yine aynen 6 ta kalktım ve kalkış o kalkış kahvaltı ettik oğluşu banyo yaptırdım evin camalrını sildim salon hariç onlarda bugün inş kışlık ayrırımı yaptım ütü yaptım ki bugünde oğluşun kıyafetleri ütülenecek dün kurumamıştı yoksam yapardım vallaha canım çıktı akşam survıvör izzlerken hoopp yatmışım 5dede kalkmışım:27::27::27::27:arkidiş ne ev işi bitiyo nede bu çocuk düzene giriyo anlamadım gitti halim dumaan Allah razı olsunki eşimden en azından ben o işeri yaparken baktıda bu sıpaya bende rahatça yaptım emzzirmeye geldim birtek neyse çıkayım ben yarım saati değerlendireyim inş 1 saat 2 saat uyurda bende uyuruuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:32::32::32::32::32::32::51:

Iyi olmana sevindim cnm
Bayadir gelmeyince korktum doğurdu mu bu kis yoksam dedim iyi sukur yisin
Ya oresmi ben biraz bilgi ronu bundqnmi aldin diye elim göstermek iç n kydum o markabiberonlardq icnde Hortomolmayanlardq varya. 240 ibuyukse kucugu alinir
Demek sezerywn gununu konusaxakdinizhe hadi bakalim cnm hakkindq hayirlifi artik nasil sezeryan olcen epuduralmi oburkindenmi

melisam işte o içindeki boru bebeğin hava yutmasın engelliyomuş.gaz yapmıyomuş.artık ne istersen alıverirsin.içine sineni.sezaryen için dr spinal yapcam dedi.çok rahat olcak hiç korkma vs dedi.epiduralden farkı daha uzun etkili olması.aman genel olmasında melisa çok korkuyorum ondan.bu arada benim ara sıra sancım oluyo,diyorumki.:Allahım nasıl normal doğurmk istyrmuşum.dayanırmıydım bilemiyorum.Elifime helal doğurdu valla ama ben tırstım bu işten.sen sezaryen istysan yaptır valla.önemli olan senin nasıl hissettğin.öptm canım

papatyam çok şükür iyiyiz seni merak ediyoruz canım benim çok şükür sende iyisin kuzum zorlaşır canım artık son demlerdesin hayırlısıyla belli olsun bizede haber et olurmu bak doğum öncesi doğum sonrası sakın habersiz bırakma canım benim:38:

papatyam bende dr browns aldım küçüğünden 120lik ama yok almadı şimdide nuk deniycem ucu iyi gibi gözüküyo ama bakalım inş hayırlısıyla doğsunda papatyam öğreniceksin ekbet tanıycaksın neden ağlıyo neyi var emzik gerçekten bizee rahatlık ama almadı işte almasımı iyi almamasımı ona henüz akrar vermiş değilim :44::44::44:

senin Aliş inatçı kimi sevmiyo Elif.ama sen şanslısın hep evdesin.ben ona buna vercem mız mız perşan olmasın napıyım.yoksa vermesek daha iy tabi.tarihi tabi söylerim.elimden geldiğince haber vercem aklınız kalmasın inşallah.

günaydın kızlar ben sabah 5 ten beri uyanığım yatağımdayım ama sürekli oğluşu salama modundayım vee 6 kadar dayanabidi uayndı daha uyumadı bücür şimdi ayaklarımda uyuttum bende vurup kafayı yatıcam ama yattığıma değmiycek çünkü yarım saat ancak uyur hatta 20 dk:47::47::30:dün hiç gerlemedim yine aynen 6 ta kalktım ve kalkış o kalkış kahvaltı ettik oğluşu banyo yaptırdım evin camalrını sildim salon hariç onlarda bugün inş kışlık ayrırımı yaptım ütü yaptım ki bugünde oğluşun kıyafetleri ütülenecek dün kurumamıştı yoksam yapardım vallaha canım çıktı akşam survıvör izzlerken hoopp yatmışım 5dede kalkmışım:27::27::27::27:arkidiş ne ev işi bitiyo nede bu çocuk düzene giriyo anlamadım gitti halim dumaan Allah razı olsunki eşimden en azından ben o işeri yaparken baktıda bu sıpaya bende rahatça yaptım emzzirmeye geldim birtek neyse çıkayım ben yarım saati değerlendireyim inş 1 saat 2 saat uyurda bende uyuruuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:32::32::32::32::32::32::51:

canım arkadaşım kıyamam sana.hayat kimine niye bukdar zor bilmiyorum.çok zorlama iş diye kendini canına yazık.yapmadınmıda olmuyo ama.püfff:(
Elif doğu görevleri açıklandı.bişey yazmamışşın.nere çıktı.biz bu yıl yırttık.itiraz kabul edilmiş.

senin Aliş inatçı kimi sevmiyo Elif.ama sen şanslısın hep evdesin.ben ona buna vercem mız mız perşan olmasın napıyım.yoksa vermesek daha iy tabi.tarihi tabi söylerim.elimden geldiğince haber vercem aklınız kalmasın inşallah.
vallaha papatyam iantki nasıl aynı ben eşim diyoki 1di 2 oldunuz :1::1::ssz:ama eşimi sevmediği kesin durmuyo onsa ancak alıcak ayaklarına sallıycakda öyle uyrken yani tıpkı dün olduğu gibi kaç saat ayakalrında salladıda bende işlrimi yaptım çok haklısın canım ben ne yapsam ne kadar şükretsem azdır bebeğimin yanındayım ama çalışanların işi çok zor Allahım yardıcınız olsun hem bebeğinizin hemde sizin papatyam hele alışınca onu bırakmak başkalarına işe gitmek çok zorrr:14::14::14:
canım arkadaşım kıyamam sana.hayat kimine niye bukdar zor bilmiyorum.çok zorlama iş diye kendini canına yazık.yapmadınmıda olmuyo ama.püfff:(
Elif doğu görevleri açıklandı.bişey yazmamışşın.nere çıktı.biz bu yıl yırttık.itiraz kabul edilmiş.

papatyam yinede çok şükür vallaha canımız sağolduğu sürece herşey yolunu buluyo Allahtan eşim destekçi de rahatım yinede bu yorgunluklarda olucak ne yapalım yapamayıncada olmuyo pislik götürüyo evi malesef papatyam şark çıkmadı çok eminik çıkıcağına ama çıkmadı kaldık el elde baş baştaaa :50::50:çok üzgünüz 2 gübüdr çünkü haziranda eşim gececi olucak bakalım ben nasıl kalıcam:27::27:

Selammm kızlar bn geldmmm

Kızlar iki gun önce sabah kısım ateşlendi saatt 8 de baktım uatağında inlîyor emzirdim üstünü başını çıkardım ölçtüm ateşinî 39 derece olmuş eşimi aradım dedi hazırlan abîmle git hastanede buluşalım yarım firil cerdim gitmeden neyse fttk hastaneye dr dediki beonşit ilerlemiş dedi hadtenede 2 yada 3 gun yatması lazım korktuk ordan çıktık doğum yaptığımız hastaneye gittik dr baktı hiç bişeyi yok dedi gönderdi

BiZde ne yapıcağımızı şaşırdık görümcemin aile dr vr pendikde çok güvenir çok ii dr gittik oraya dedi bronşit değil sadece solunum yolunda enfeksiyon var dedi ilaç verdi 1 hafta sonra tekrar gelin dedi çok şükür iyiz buhara dalan da gitmîyoruz bizden bu kadar siz nasılsınız

Kızlar iki gun önce sabah kısım ateşlendi saatt 8 de baktım uatağında inlîyor emzirdim üstünü başını çıkardım ölçtüm ateşinî 39 derece olmuş eşimi aradım dedi hazırlan abîmle git hastanede buluşalım yarım firil cerdim gitmeden neyse fttk hastaneye dr dediki beonşit ilerlemiş dedi hadtenede 2 yada 3 gun yatması lazım korktuk ordan çıktık doğum yaptığımız hastaneye gittik dr baktı hiç bişeyi yok dedi gönderdi

BiZde ne yapıcağımızı şaşırdık görümcemin aile dr vr pendikde çok güvenir çok ii dr gittik oraya dedi bronşit değil sadece solunum yolunda enfeksiyon var dedi ilaç verdi 1 hafta sonra tekrar gelin dedi çok şükür iyiz buhara dalan da gitmîyoruz bizden bu kadar siz nasılsınız

gecmıs olsun kevserim yaaaaaaaaaaaa
demek ilk teşhis ytanlısmıs bosuna kuzucun yanlıs ilaclar kullandı. cok fena bu doktorlar ya hemen yatıralım edelim diyolar özelse genellikle.
neyse canım bu doktora guvenıyosan dedigi dogrudur ilaçlarını duzenlı kullnada bebişin hemen iyileşsin kuzum ya.:16::16:

gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nasılsınız kızlar ne var ne yok. bugun pazartesi temıslik gunu birazdan girisirim evi süpürüp silmeye.cok monoton hayatlarımız var ya sıkıldım vallahı.:31::31:

günaydın kızlar nasılsıınzızzz..
elifidimm müjde notebook yapıldı. azıcık yavaş uğrastırıyor benı ama işime yarıyor :)
size haber veremedim neler geldi başıma bilseniz.
sağlık ocağına aylık kontrole götürdüm oğlumu ordakı bebek hemşiresi oğlumun pipisine falan baktı dediki sunnet derisi dar urolga götur o baksın sunnet olması lazım.
ben tutustum tabı hemen.
eşimi aradım dedım böyle böyle dediler ağlıyorum telefonda.
o da diyo nıye ağlıyosun hayatım kötü bişey mi.
ama dedım daha mınıcık ben kıyamam ona.
sonra aklıma emırın kendı doktoru geldi.
onu aradım dedım hocam boyle boyle oldu dedı getir bana sen emırı uzulme ben bakarım dedi sağolsun.
mesaı saatı bıtmesıne rağmen adam bekledi beni orda.
gittim neyse baktı dedi deriyi geriye doğru çek arada bişey olmaz bıraz kapalı gıbıydı doktor zorladı bıraz gözüktü pipisinin deliği
sorun yok sunnetlık durum da yok merhem vericem dedi işte sıcak su uzerıne oturt korkma dedi.
gözü hala capaklanıyo benım oğlanın bılıyosunuz dedım bı damla falan versenız damla da verdi ama pek işe yaramadı.
emırın pıpısınde şuan kızarıklık var kremı surmeye devam ediyoruz.
dua edın bize.

Saoğalasın cnm bnm evet özeldi meşîsam çpk şükür geçti sadece öksürüğümüz var dua edinde oda heçsin inşallah cıma günü tekrar kontrolümüz inşşal geçer hepsi

kevswrim çok geçmiş olsun canım bence bronşit değil o öyle olsa ateşlenmez sadece öksürür bencede solunum yolu enfeksiyonuki ateşlenme yapıyor kuzum Allahıma emanet yavrum kıyamam ben ona :50::50:
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nasılsınız kızlar ne var ne yok. bugun pazartesi temıslik gunu birazdan girisirim evi süpürüp silmeye.cok monoton hayatlarımız var ya sıkıldım vallahı.:31::31:
günaydın melisam az kaldı gelsin kızın görürsün sen monotonluğu :9::9::9:
günaydın kızlar nasılsıınzızzz..
elifidimm müjde notebook yapıldı. azıcık yavaş uğrastırıyor benı ama işime yarıyor :)
size haber veremedim neler geldi başıma bilseniz.
sağlık ocağına aylık kontrole götürdüm oğlumu ordakı bebek hemşiresi oğlumun pipisine falan baktı dediki sunnet derisi dar urolga götur o baksın sunnet olması lazım.
ben tutustum tabı hemen.
eşimi aradım dedım böyle böyle dediler ağlıyorum telefonda.
o da diyo nıye ağlıyosun hayatım kötü bişey mi.
ama dedım daha mınıcık ben kıyamam ona.
sonra aklıma emırın kendı doktoru geldi.
onu aradım dedım hocam boyle boyle oldu dedı getir bana sen emırı uzulme ben bakarım dedi sağolsun.
mesaı saatı bıtmesıne rağmen adam bekledi beni orda.
gittim neyse baktı dedi deriyi geridı doğru çek arada bişey olmaz bıraz kapalı gıbıydı doktor zorladı bıraz gözüktü pipisinin deliği
sorun yok sunnetlık durum da yok merhem vericem dedi işte sıcak su uzerıne oturt korkma dedi.
gözü hala capaklanıyo benım oğlanın bılıyosunuz dedım bı damla falan versenız damla da verdi ama pek işe yaramadı.
emırın pıpısınde şuan kızarıklık var kremı surmeye devam ediyoruz.
dua edın bize.
oflummm kuzum ne desem bşlemedim canım geçmişş olsun canım benim ne olucak şimdi peki sünnet yaptırıcakmısınız yavrum küçük ama daha ilaç işe yaramadı bende geçen gün götürdüm 1 kerede işe yaradı ama göz olduğu için ismini versem korkarım inş geçer sıkıntılarınız yaa bebi,şler hastalanınca çok üzülüyorum canım yanıyo olmasın onlara bize olsun vallaha oflum çok sevindim yapıldığına en azından habersiz bırakma bişzi günlük olmasada arada haber et olurmu merakta bırakma kuzum:18:
Saoğalasın cnm bnm evet özeldi meşîsam çpk şükür geçti sadece öksürüğümüz var dua edinde oda heçsin inşallah cıma günü tekrar kontrolümüz inşşal geçer hepsi

kevserim iyi olunda gelme sen tek kuzuma iyi bak sıkıntısı olmasın bende bişeyim iyisiniz diye gelmeyin canınız sağ olsun canım benim :38:

elifim kuzum bişey dicem sen oğlunun pipisine baktın mı.
işediği deliği görünüyo mu deriyi yukarı çekince

slm kızlar benim sıkıntım var hemde büyük bu eşşek oğlum emmiyor bugün 3 gün oldu delirtiyor benim 5 saatte bir alıoyr kendi istedikçe onun dışında eliyle itiyo başını geri çekiyo gece emiyo ama gündüzleri çok fena mesela 2 gündür sabah 5 te emiyo birdaha 9-10 oluyo hem acıkıo hemde juyku sıkıştırıyo çok husuzlanıyo öyle nağlıyoki yıkıyo böyle sağıp veriyoru doyuyo uyuyo sonra uyanında emmek isitoya emmiyo sizin oğluşlar kaç satte bir emyio normallmi memeyi bırakıcak diye çok korkuyorum birde sağdığımızda kaç cc içmeli ki doysun :26:

elifim kuzum bişey dicem sen oğlunun pipisine baktın mı.
işediği deliği görünüyo mu deriyi yukarı çekince

evet oflum bakıyorum görünüyo öyle bir sıkıntı yok hani geri çekemdende ortada bezden tüyler yapıyoşı temiliyorum sürekli peki oflum idrarını nasıl yapıyo sıkıntı varmı meslea:26:

slm kızlar benim sıkıntım var hemde büyük bu eşşek oğlum emmiyor bugün 3 gün oldu delirtiyor benim 5 saatte bir alıoyr kendi istedikçe onun dışında eliyle itiyo başını geri çekiyo gece emiyo ama gündüzleri çok fena mesela 2 gündür sabah 5 te emiyo birdaha 9-10 oluyo hem acıkıo hemde juyku sıkıştırıyo çok husuzlanıyo öyle nağlıyoki yıkıyo böyle sağıp veriyoru doyuyo uyuyo sonra uyanında emmek isitoya emmiyo sizin oğluşlar kaç satte bir emyio normallmi memeyi bırakıcak diye çok korkuyorum birde sağdığımızda kaç cc içmeli ki doysun :26:
ilginçç normalded 2-3 saatte bir emmesi lazım..
sütün tadına baktın mı ?
90 cc olması lazım doyması için tam anlamıyla

evet oflum bakıyorum görünüyo öyle bir sıkıntı yok hani geri çekemdende ortada bezden tüyler yapıyoşı temiliyorum sürekli peki oflum idrarını nasıl yapıyo sıkıntı varmı meslea:26:

o uc kısmında darlık falan var mı ?
yok ya çiş yapmakta bı sıkıntısı yok.
doktor normal dedi zaten

slm kıslar supurdum sildim geldim yoeulmusum be bi yorgunluk kaHVESİ İÇTİM.
OFLUM canım artık bebekleri cok kucuk yasta hatta dogar dogmaz sunnet ediyolar korkma gülüm sünnetlik durumu varsa yaptır allah korusun fıtıga gider onların hucreleri o kadar yenı kı hemen iyileşiyomus kuzum uzulme sen.
elifim okudugum kıtapta iki aylıktan sonra emmeleri azalır yazıyo daha cok sutu bi seferde içiyolarmıs ve daha tok tutuyomus ilk dogum gibi 2 saatte bi vermek gereksizmıs zati. ccocuk istemıyosa toktur gülüm tabı kılosunu takıp ette sen kılo verirse bi problem aramak gerekiyomus cano..:34:

OFLUM canım artık bebekleri cok kucuk yasta hatta dogar dogmaz sunnet ediyolar korkma gülüm sünnetlik durumu varsa yaptır allah korusun fıtıga gider onların hucreleri o kadar yenı kı hemen iyileşiyomus kuzum uzulme sen.
elifim okudugum kıtapta iki aylıktan sonra emmeleri azalır yazıyo daha cok sutu bi seferde içiyolarmıs ve daha tok tutuyomus ilk dogum gibi 2 saatte bi vermek gereksizmıs zati. ccocuk istemıyosa toktur gülüm tabı kılosunu takıp ette sen kılo verirse bi problem aramak gerekiyomus cano..:34:

hoşgeldin taze anne adayı :))
sayılı gunler kaldı hadi kavusacaksın sende yakında.
senınde dertlerin başlayacak..
yok emmiyo yok kaka yapmıyo yok kusuyo bilmem ne senı de görecez :)
biliyorum canım da kendı doktoru o sorun yok dedi ya şimdi oyle pipisi de kızarık oldu zaten doktor zorlayınca. o canımı sıktı benım

ilginçç normalded 2-3 saatte bir emmesi lazım..
sütün tadına baktın mı ?
90 cc olması lazım doyması için tam anlamıyla

o uc kısmında darlık falan var mı ?
yok ya çiş yapmakta bı sıkıntısı yok.
doktor normal dedi zaten
baktım canım tatlıki bir sıkıntı yok bende 70lik ilk defa içirdim ama zorla oyunla yani bugünde 60lık acaba hiç sağmayıp acıkmasınımı beklesem gerçi bir tek sabahları veirtyorum sağarak bilemedim ki nasıl iş oflum yok canım açık dar değil ama bir daha bakıcam uyansında oflum yazarım sana mutlkaa kuzum benim şimdi nasıl peki suya oturtuyomusun :26:

hoşgeldin melisam afiyet olsun kuzum bende kahveyi çok özledim ama içemiyorum Allahgtan hamilelğimin son 1 ayını hergün içtim canım çok çekerdi :7:kuzum şimdi gece emiyo 3 satt uyuyo 2 saat yada acıkınca uyanıyo demekki tok diyorum ama gündüzleri sapıttı 4-5 saat çok uzun değilmi kilo alımı çok iyi geçen hastanede baktılar 1 kilo almış yinee sıkıntı yok yani yarında sağlık ocağına götürücez bakalım o günden sonra kaç gr almış:26:

Ahh ahh elifim ayni bizim cadi gibi olmus desene cnm tafi degisik bozuk biseymi yedin canim bn tadi degisik makarna yemistim emmedi15 gun boyunca cok inat etti agladi bn de uykuda emzirim anlamdi qma uyandigi zamanda cigligi basti biraktirmadim herseyli yaptim ayakta gezdim cekyatta hopladim moonum sekerli su yap dedi yap neler yapmadim ki zafer sonunda bnim valla cc. Hic bakmadim 1 bardagin yarisina kadar dolduruyordum sagdigmi cok zor oluyo du ya allah yardimcin oldun elifimmm

Back