• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Eşim onu hastaneye götürecek, dönüşte direk evine bırakayım diyor. Böyle yapsak çok kırılır mı ki?
Kirilirsa kirilsin yaa bu kadarda iyi niyetli olmak icin dunya cok kotu bir yer ... gelmese bundan iyi aksam iyi kotu esiniz yapar gunduz siz isitip yerdiniz .aparatif yerdiniz. E simdi evde misafir var mesela masaya 1tabak fazla koymakda degil duyanda vay be x e bak kac gundur minorine bakiyor dicek. Gercekten cok uyuz oldum burda acilan kayinvalide konularina bin basar. Kayinvalide olsa esinin annesi derdik emegi varsada sagolsun Allah razi olsun evli evine koylu koyune....

Yaşlı teyzenin huyu belliymiş daha önce kv gelince de geliyormuş.

Keşke en baştan hiç çağırmasaymissiniz.

Yaşlı insanlar hizmet etmek bir yana ancak hizmet bekliyor çünkü.

Bir de kendi zamanlarında öyle hamile iken ilgi alaka görmedikleri için onlara ufurukten teyyare geliyor.

Sizin yanınızda bir gün kalmaya diye gelip gidememesi de sizde gördugu ilgi alaka hoşuna gitmiş kendi evinden daha mutlu ki sizde kalıyor.

Keşke en baştan hiç çağırmasaymissiniz
Konu sahibi çağırmamış durumu anlatırken kendisi demiş geleyim diye o da gerek yok demesine rağmen tutturmuş geleceğim diye. Şimdi de kalacağım diye tutturuyor.

Hayatımızda olan hiçbir şeyi hiçkimseye anlatmamak gerekiyor bence. Sonra böyle sinir bozucu şeyler yaşatıyorlar.

Progestanı fitil gibi aldıktan sonra 1 saat yatıyorum. Az önce yanıma geldi. Doktorlar abartıyor korkutuyor kalk ayağa bir şey olmaz dedi. Bir ton laf anlattım riskli diye. Daha ne kadar kalmayı düşünüyorsun gerçekten sana zahmet oldu. Sen dön evine bak sen de dinlenemiyorsun dedim. Tövbe gitmem sen annenin emanetisin bak riskli diyorsun dedi. Şaka gibi. Gerçekten şaka gibi. Sinirden ağlıyorum. Gerçekten gerek yok bakın strese giriyorum diyorum. Bir şey olmaz ben yanındayım diyor. 27 yaşımdayım ben böyle iş görmedim. Görmedim.
Bu kadına hiç çekinmeden s...git diyebilecek arkadaşlarım var benim. Yollayim mı ?

Canim seni cok iyi anliyorum,bazi insanlar gercekten cok arsiz oluyor.Kayinvalidenle yine de konuşmanı öneririm en azindan o da yatili misafirden hoslanmadigini bu vesileyle anlamis olur bir taşla iki kuş vurabilirsin:)

Kardeşin evliyse eğer eşiyle gelecegini belirtseydi keşke,esim de rahat edemez siz de rahat edemezsiniz Teşekkür ederiz X Teyze artik biz senin biraktiğin yerden kardesime yardima devam ederiz deseydi belki ise yarayabilirdi.
Aslinda esin yardimci olsa çok basit bir sekilde gönderilebilirdi ama malesef bu tarz durumlarda yalana basvurmadan da çözüm bulunamıyor..
Ayrıca hamileliğini kullan,zaten riskli bir gebeligin varmis yat kalkamiyormus gibi yap,miden bulandigi için yemek yapamıyormussun gibi dışardan da biseyi miden almıyormuş gibi davran.Esini de biseler almasi icin ararsa esin bakmasin telefona.
Bu kadin kac yasinda merak ettim? Evde nasil zaman geciriyor mesela tv,internet?
Gerekirse sarteli indirin evde cani sıkılsın sen de uyuma numarasi yap kalkma yerinden.Yemek de yapma.
Hastaneye götürürken bırakma fikrini okudum ama bu kadin yatili gelmis canim,direkt evine biraksa esin, evde esyalari vardir onlari bahane edebilir o da olmaz tam olarak.Veya esinin sehir disinda isi cikabiliyormus ya,isi çıkmış da beraber gidecekmissiniz gibi söyleyin,ama esinin ben bu olaya yalan katmak istemiyorum tavrina son vermesi lazim.Yoksa bu kadin yalansiz,bahanesiz gönderilemez.
Ayrica ogluyla da görüşmüş eşin,madem telefonlar kapatildi annem sizin için orda diyip telefonu kapattiktan sonra acilen gelip annesini sizden kurtarmasi gerekmiyor muydu mantiken:) Çünkü istenmedigini anlamis annesinin.Ama isine gelmemis evdekiler gittiği icin cok memnun bence..
Bunlarin hicbirinden de anlamazsa acikca x teyze eşim rahat edemiyor kadinlari rahatsiz etmemek icin pek girmez kadin olan ortama,artik bundan sonrasıni ben kendim halledebilirim seni de yorduk Teşekkür ederim de.
Bu da olmazsa Emel Sayin gibi halıya salın ormana bırakın 🤭
Sen kayınvalidenle oturdugun evden ayrildınmi merak ettim

Sen kayınvalidenle oturdugun evden ayrildınmi merak ettim
Hayir canim,görüşmeyi tamamen kesmekte buldum çareyi.Her denilen öneriyi sabırla uyguladim ama benim Kayinvalidem de bu hanfendinin akrabasi gibi anlayissizdi acik acik defalarca konusmama rağmen ısrarlarına devam etti o yüzden şuanda hic gidip gelmiyorum

Hayir canim,görüşmeyi tamamen kesmekte buldum çareyi.Her denilen öneriyi sabırla uyguladim ama benim Kayinvalidem de bu hanfendinin akrabasi gibi anlayissizdi acik acik defalarca konusmama rağmen ısrarlarına devam etti o yüzden şuanda hic gidip gelmiyorum
Esinin calisma odasi hala ordami

en bastan kabul etmenız hata ne munasebet ben 5 yasındamıyım evde tek kalırım demenız gerektı
hamılelık her zaman herkes ıcın rısklıdır allah korusun olumsuz bırsey olsa kadın sıze nasıl yardım etsın doktor mu ? ambulansı ararsınız oyle bırseyde yıne zaten .

sımdı bugun acık acık konusuyorsunuz o mısafırle. x cıgım benım gerek duymamama ragmen ıcıne sınmedı kalktın geldın bırdahakıne gerek bıle yok dusunmen yeter zaten artık ıyıyım sen evıne gıdebılırsın dıyeceksınız

ınsan kendı evıne de sahıp cıkamayacaksa... hayır cocuk olunca ne olacak yarın bırgun ben cocuguna bakıcam dıye cıkar gelır kalır cocuguna sahıp olmaya kalkar durup ızleyecekmısınız oyle

Merhaba Hanımlar,

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bu ne hadsizlik ya neler yaşadığını tahmin edebiliyorum en önemli zamanların annen baban bile olsa dur demesini bilmen lazım. Bir de emirler verip burun kıvırıyormuş. Doktorunuzun acil yatış verdiğini tuvalet haricinde asla yerinizden kalkmamanız gerektiğini söyleyin. Öyle akraba olmaz olsun, çocuğundan değerli değil hiçbir şey. Yan gel uzat ayaklarını yat bütün iş ona kaldığını görünce bu sefer oğlunu gel beni götür buradan diye arar, umarım.

Merhaba Hanımlar,

Bazısı böyle oluyor iş üstüne iş yıkmış ve yaptıklarıda hoş değil. İş yapmayın evden gitmesi gerektiğini kendi ve eşinizin bir düzeni olduğunu ve bu düzeninize geçeceğinizi söyleyin, anlamıyorsada kendi evinin kapısının önüne bırakın. Hem sözlerinizle hem hareketlerinizle konuşun. Sonrada iletişimi kesin aramalarına cevap vermeyin. İnsanlar birbirlerinin hayatını kolaylaştırmlıdır, yapmayana sana uymayana kibarca bir bye bye. Bu nasıl bir edepsizlik ?

Süpürge yasak zaten, 2 haftadır ev süpürülmüyor. Yemek ve bulaşık. Ama bu halde onlar bile korkutuyor. Bugün hiçbir şey yapmadım. Yemek de yapmadım. Eşimi aramış dışardan döner söyletmiş. Bana onu getirdi. Ben de dışardan söyleyeceksek senin burada kalmanın ne anlamı var teyze dedim çileden çıktım. En iyisi hastaneden sonra sen evine geç. Ben başka arkadaşlarımı çağıracağım dedim. Senden hiç bunu beklemezdim peki dedi. Geçti duruyor içeride hala. Normal değil. Bizim artık o gitsin diye yaptıklarımızın en hafifi bana yapılsa bir dk durmak istemem.
Evinde de mi her gün döner söyletiyormuş? Size bakmaya mı gelmiş yemeye içmeye yan gel yatmaya mı gelmiş bir tuhaf kaç yaşında bir insan bir çorba yapmaya da mı aciz? Hamilesiniz dışarıdan değil ev yemekleri yemeniz lazım bunu düşünemiyor mu bir de alınmış kırılmış ona değil size ayıp oldu en güzel zamanlarınızda sizi üzmüş karnınızda bebek keşke gelmeseymiş siz de telefon açıp dışardan söyletirdiniz zaten

Amaaan amma da kibar insanlar var.
Babamın bir akrabası yeniyıla bir kaç gün kala bize geldiler yatılı. Güya hastane için geldiler de serdiler postu. Annem de sizin gibi ık mık dese de ağzını açamıyor. Ben lisedeydim o zaman. Gittim ellerini öptüm okula gitmeden. Anlamadılar önce, ne oldu x dediler. E dedim geldiğimde evde olmazsınız herhalde kaç gün oldu dedim. Herkes şok. Annem babam pis pis baktılar. Ama yeniyıla kalamadan gittiler. Sayemde kurtuldular. Ben bin kere alır götürürdüm.

Merhaba Hanımlar,

Haha ya bu yaşlı teyze rahatlığı kimse de yok.

Ayşe teyzecim sağol Allah razı olsun oğlun özlemiştir seni sen eve git artık de

Sabahki o kısa konuşmadan sonra gitti misafir odasına çıkmıyor. Resmen trip yapıyor.
esınız kadının oglunu arasın
sızınle kavga falan mı ettı o yuzden mı bıze geldı ? bızım ısımız var evden cıkmamız gerek kendımıze gore ıslerımız var ama annenız bızde dıye ıslerımızı ertelememız gerekıyor aranızda sorun varsa yapabılecegım bırsey var mı desın

arasın annesını cagırsın artık bu ne ya

ay valla çok değer verdiğim büyüğüme, kaç yıldır beni tanıyan ve samimiyetimin olduğu birine el gibi hizmet etmem. riskli gebeliğim de varsa bana yardımcı olmasını beklerim. bunu da açık açık söylerim. benden hizmet göremediği için bozulup gidecekse de aramdaki samimiyeti sorgularım.

Cok cok garip bir insansiniz. Hic hos bir karakteriniz yok. Ne les bir agiz, hosunuza gitmeyen bisey oldugunda aninda beddua ediyorsunuz herkese.
Asil teyze oradan gitsin de kurtulsun gercekten sizden ama esinize, hele de cocugunuza simdiden uzuldum. Yazik ne cirkin agizli bir annesi olacak.
Siz niye konu sahibine yükseldiniz ki anlamadım 😕

Back