• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Konu ilgimi çekti. Noldu konu sahibi teyze gitti mi sende mi hala ?

Eşim rahatsız oluyor evde rahat yatıp kalkamıyor vs diyeceksin aslında bu kadar basit
Dualarım kabul oldu, kavgasız gürültüsüz kalp kırmadan gitmesini istiyordum. Normalde eşim hastane dönüşü eve bırakacaktı. Ama oğlu hanımıyla bir yere gidecekmiş torunlarının başında dursun diye götürdü bugün. Hesabım pasife alındı bir türlü de açılmadı. Ancak şimdi yazabildim. ☺️

Bu konu çok absürd ya bence ya kadının evinde oturuyorlar ya da kadın bunlara maddi destek verdi, başka türlü bu kadar rahat olması mantıklı değil
Hayır kendi evimizde oturuyoruz, maddi desteği de olmadı. Manevi desteği oldu biz küçükken. Çok değer verip sayarız. Ama daha önce hiç bir arada yaşamamıştık bu kadar. Böyle davranacağını ben de tahmin etmiyordum. Absürt bulduysanız yazmayabilirsiniz.

Ohhoo böyle bi halde olacağım, kılımı kıpırdatmadığım gibi "Teyze bi git be, bi git de huzur bulayım bu ne artık sen nasıl kör bi kadınsın?!" derim gerekse kovarım çok da fifi, kırılacakmış da aman üzerimde emeği varmış da, nasıl denirmiş de; ya evladınızın hayatı söz konusu.

Bunu söyleyenlere de "Anneliğimi sorgulayamazsınız!" diye çıkışmış, sonra da beddualar etmişsiniz. Ya bi insanın şu hali yaşaması için ancak sizin kadar pasif, edilgen olması gerekir zaten, yoksa niye yaşasınlar? Çocuğum söz konusuysa, annem, kocam da dahil herkes ikinci plandadır. Kırılması gereken kırılır, o kadar. Bunu da yapamayacaksanız ne diye size emanet ediliyor o çocuğun küçücük, savunmasız canı? Ne diye yani?

Burada millet sinire kalmış, sizin çocuğunuzu da düşünüp diyor ki "Şunu yapın bak davranışlarınız evladınıza mal olabilir sonradan canınız yanar, çok tuhaf bu ikilemi yaşıyor olmanız" diyorlar, siz bi de onlara verip veriştiriyorsunuz. Tuhafsınız evet, gelin bana da beddua edin hadi, kim neyi niye yazıyor, neye tepki gösteriyorlar diye bi dönüp kendinize bakmadan. :işsiz:
Ben bana benim iyiliğim için kızanlara tek laf etmiyorum ki. Ama direk yok konu gario yok aslında şöyle diyerek görmedikleri yaşamadıkları bir olay hakkında sanki her şeyi biliyormuş gibi yazan bir hanıma kızdım. Bedduamda sadece misafir için. Bebeğimle ilgili yaşadıklarımı düşmanıma vermesin Allah.

Canim seni cok iyi anliyorum,bazi insanlar gercekten cok arsiz oluyor.Kayinvalidenle yine de konuşmanı öneririm en azindan o da yatili misafirden hoslanmadigini bu vesileyle anlamis olur bir taşla iki kuş vurabilirsin:)

Kardeşin evliyse eğer eşiyle gelecegini belirtseydi keşke,esim de rahat edemez siz de rahat edemezsiniz Teşekkür ederiz X Teyze artik biz senin biraktiğin yerden kardesime yardima devam ederiz deseydi belki ise yarayabilirdi.
Aslinda esin yardimci olsa çok basit bir sekilde gönderilebilirdi ama malesef bu tarz durumlarda yalana basvurmadan da çözüm bulunamıyor..
Ayrıca hamileliğini kullan,zaten riskli bir gebeligin varmis yat kalkamiyormus gibi yap,miden bulandigi için yemek yapamıyormussun gibi dışardan da biseyi miden almıyormuş gibi davran.Esini de biseler almasi icin ararsa esin bakmasin telefona.
Bu kadin kac yasinda merak ettim? Evde nasil zaman geciriyor mesela tv,internet?
Gerekirse sarteli indirin evde cani sıkılsın sen de uyuma numarasi yap kalkma yerinden.Yemek de yapma.
Hastaneye götürürken bırakma fikrini okudum ama bu kadin yatili gelmis canim,direkt evine biraksa esin, evde esyalari vardir onlari bahane edebilir o da olmaz tam olarak.Veya esinin sehir disinda isi cikabiliyormus ya,isi çıkmış da beraber gidecekmissiniz gibi söyleyin,ama esinin ben bu olaya yalan katmak istemiyorum tavrina son vermesi lazim.Yoksa bu kadin yalansiz,bahanesiz gönderilemez.
Ayrica ogluyla da görüşmüş eşin,madem telefonlar kapatildi annem sizin için orda diyip telefonu kapattiktan sonra acilen gelip annesini sizden kurtarmasi gerekmiyor muydu mantiken:) Çünkü istenmedigini anlamis annesinin.Ama isine gelmemis evdekiler gittiği icin cok memnun bence..
Bunlarin hicbirinden de anlamazsa acikca x teyze eşim rahat edemiyor kadinlari rahatsiz etmemek icin pek girmez kadin olan ortama,artik bundan sonrasıni ben kendim halledebilirim seni de yorduk Teşekkür ederim de.
Bu da olmazsa Emel Sayin gibi halıya salın ormana bırakın 🤭
Ahaha ne kadar hoşsunuz, çok teşekkür ederim, hesabım pasife alınmıştı yazamadım. Şükür ki gitti ☺️

Yaşlı teyzenin huyu belliymiş daha önce kv gelince de geliyormuş.

Keşke en baştan hiç çağırmasaymissiniz.

Yaşlı insanlar hizmet etmek bir yana ancak hizmet bekliyor çünkü.

Bir de kendi zamanlarında öyle hamile iken ilgi alaka görmedikleri için onlara ufurukten teyyare geliyor.

Sizin yanınızda bir gün kalmaya diye gelip gidememesi de sizde gördugu ilgi alaka hoşuna gitmiş kendi evinden daha mutlu ki sizde kalıyor.
Aslında ben çağırmadım. Gerek yok dememe rağmen geldi, ama şükür bugün gitti.

Dualarım kabul oldu, kavgasız gürültüsüz kalp kırmadan gitmesini istiyordum. Normalde eşim hastane dönüşü eve bırakacaktı. Ama oğlu hanımıyla bir yere gidecekmiş torunlarının başında dursun diye götürdü bugün. Hesabım pasife alındı bir türlü de açılmadı. Ancak şimdi yazabildim. ☺️
Öncelikle gözünüz aydın :)
Tekrar gelmek isteyebilir. Muhtaç olduğunuzu düşünüyor çünkü. Riskli ya gebeliğiniz, size bakmak için (!) yine gelebilir, gardınızı alın.

Sağlıklı bir gebelik dilerim, Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.

Öncelikle gözünüz aydın :)
Tekrar gelmek isteyebilir. Muhtaç olduğunuzu düşünüyor çünkü. Riskli ya gebeliğiniz, size bakmak için (!) yine gelebilir, gardınızı alın.

Sağlıklı bir gebelik dilerim, Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.
Çok çok teşekkür ederim. Aynen farkındayım, giderken bir alona bakar ben yine gelirim dedi. Hiç aramamayı düşünüyorum. 🙈 yeterince günaha girdim birdaha yaşamak istemiyorum. ☺ Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim 😇🌸

Çok çok teşekkür ederim. Aynen farkındayım, giderken bir alona bakar ben yine gelirim dedi. Hiç aramamayı düşünüyorum. 🙈 yeterince günaha girdim birdaha yaşamak istemiyorum. ☺ Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim 😇🌸
Siz kalp kırmamak için direndiniz, yalan söylemediniz, fazla nahif davrandınız, Allah yüzünüze baktı.Sabır zorlayıcı meseleydi açıkcası.
Anneciğinize rahmet olsun, size de her daim kolaylaştırıcı insanlar rastgelsin, teyze az ötede dursun bi.
💐

Siz kalp kırmamak için direndiniz, yalan söylemediniz, fazla nahif davrandınız, Allah yüzünüze baktı.Sabır zorlayıcı meseleydi açıkcası.
Anneciğinize rahmet olsun, size de her daim kolaylaştırıcı insanlar rastgelsin, teyze az ötede dursun bi.
💐
Çok çok teşekkür ederim, sözleriniz çok iyi geldi gerçekten. Keşke baştan net tavır koysaymışım evet ama bilemedim böyle olacağını, olaylar böyle gelişti maalesef. Şükürler olsun da bitti. Allah razı olsun sizden 🌸🙏🙏🌷

Eşim doğuma marsa gidelim yine gelecekse diyor 🤣
İnanın hiç kimse ne canınızdan ne de can verdiğiniz evladınızdan kıymetli değil. O yüzden ne eşinizle aranızı bozun ne de canınızı sıkın. Gelmek isterse bile hayır teyze eşimle başbaşa geçirmek istiyorum ya da hayır teyze kayınvalidem gelecek sen gelme, inanın doğum sürecinde onunla uğraşmak sizi daha çok yoracaktır. Sağlıkla sıhhatle tek avazda kucağınıza almanız dileğiyle, güzel sağlıklı bir hamilelik hayırlı bir doğum diliyorum❤️

Back