• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Kayinvaliden yok mu canim senin. Bi aksam cok kanamam var de doktora gitmis gibi yap. Illa kaynanam bizde kalicaksin dedi yok dedm anlamadi orda kalicam.bi sure de.koy kapinin onune. Caninin hic kiymeti yok ha. Seni cok sevse bu halde senden is beklemez
Kayınvalidem ve kendi ailem uzakta, başka şehirlerde. Yolculuk yasak. Hastaneye götürdükten sonra evine götürecek inşallah.

Süpürge yasak zaten, 2 haftadır ev süpürülmüyor. Yemek ve bulaşık. Ama bu halde onlar bile korkutuyor. Bugün hiçbir şey yapmadım. Yemek de yapmadım. Eşimi aramış dışardan döner söyletmiş. Bana onu getirdi. Ben de dışardan söyleyeceksek senin burada kalmanın ne anlamı var teyze dedim çileden çıktım. En iyisi hastaneden sonra sen evine geç. Ben başka arkadaşlarımı çağıracağım dedim. Senden hiç bunu beklemezdim peki dedi. Geçti duruyor içeride hala. Normal değil. Bizim artık o gitsin diye yaptıklarımızın en hafifi bana yapılsa bir dk durmak istemem.
Nasıl ya eşinize mi soyletmis bir de 😆😆 hey Allah'ım yarabbim 😆😆 bari bir çorba kaynat kadın 😆 ay sinirlerim bozuldu. İyi yapmışsınız. İnsan tadında bırakmalı koca kadın yani. Hani evde kalıyorsun madem işin ucundan tut tövbe tövbe. Sizi azalamak gibi bir niyetim yoktu yanlış anlamayın. Genel olarak yazdım. Temizlik yemek ulvi amaç olarak görülüyor ve asla aksatılmadan yapılması gerek diye düşünüldüğü için. Bir de işler ve yemek bende diye yazmışsınız konuda ondan öyle yazdım ben de.

warrior princess warrior princess Şu hamile halimle mübarek günde diyorum ki Rabbim aynısını size yaşatsın. Garipse yazmayın. Allah allah kadına bak ya.
Cok cok garip bir insansiniz. Hic hos bir karakteriniz yok. Ne les bir agiz, hosunuza gitmeyen bisey oldugunda aninda beddua ediyorsunuz herkese.
Asil teyze oradan gitsin de kurtulsun gercekten sizden ama esinize, hele de cocugunuza simdiden uzuldum. Yazik ne cirkin agizli bir annesi olacak.

Süpürge yasak zaten, 2 haftadır ev süpürülmüyor. Yemek ve bulaşık. Ama bu halde onlar bile korkutuyor. Bugün hiçbir şey yapmadım. Yemek de yapmadım. Eşimi aramış dışardan döner söyletmiş. Bana onu getirdi. Ben de dışardan söyleyeceksek senin burada kalmanın ne anlamı var teyze dedim çileden çıktım. En iyisi hastaneden sonra sen evine geç. Ben başka arkadaşlarımı çağıracağım dedim. Senden hiç bunu beklemezdim peki dedi. Geçti duruyor içeride hala. Normal değil. Bizim artık o gitsin diye yaptıklarımızın en hafifi bana yapılsa bir dk durmak istemem.

Birde döner söyletiyor Allahım gelde çıldırma ya
Hastane gününe kadar çok muhatap olmayın da yumuşadınız zannedip kalacağım demesin.

Size ağır gibi gelmiş ama çok haklı. Falanca kişi için Üzerimde emeği var diyip bebeğinizi böyle strese sokamazsınız. Ki doktor eminim stresten uzak dur demiştir (bana dedi mesela) Allah korusun durumunuz kötüye gitse en başta kendinizi ya da o teyzeyi suçlayacaksınız. Hiç kimse için değmez. Siz üstü kapalı söyledik diyorsunuz ama, ya çok üstü kapalı söylüyorsunuz da anlamıyor, ya da yaptığı tatilin hoşluğu sebebiyle anlamazlıktan geliyor.

Ben yalnız kalmak istiyorum, evine dönsen iyi olur. Bitti gitti. Yok sana zahmet verdik, yok düzenini bozduk vs söylemeyin böyle şeyler. Zırt pırt size gelecek böyle yaparsanız gebeliğinizi bahane ederek farkında değil misiniz. Eh bir de lohusalık var. Var babam var.
Ha bir de eşinizin, işinden izin alıp kadını doktora götürmesi var. Kendi oğluna kıyamadığındandır o.
Eşiniz de nasıl razı oluyor o da sizin gibi hayır diyemiyor, yani işten izin alamam demek de zor değil ki.. siz kadını kraliçeler gibi yaşatın, sonra da belli ettik söyledik ama gitmiyor diyin. Niye gitsin yahu ekmek elden su gölden, özel şöför kapıda niye gitsin.

Nasıl ya eşinize mi soyletmis bir de 😆😆 hey Allah'ım yarabbim 😆😆 bari bir çorba kaynat kadın 😆 ay sinirlerim bozuldu. İyi yapmışsınız. İnsan tadında bırakmalı koca kadın yani. Hani evde kalıyorsun madem işin ucundan tut tövbe tövbe. Sizi azalamak gibi bir niyetim yoktu yanlış anlamayın. Genel olarak yazdım. Temizlik yemek ulvi amaç olarak görülüyor ve asla aksatılmadan yapılması gerek diye düşünüldüğü için. Bir de işler ve yemek bende diye yazmışsınız konuda ondan öyle yazdım ben de.
Estağfirullah ben sizin niyetinizi çok iyi anladım teşekkür ederim💜 benim de sinirlerim çok bozuk ama az kaldı inşallah gidecek gitmezse numarasını vereceğim burdan hanım kardeşler yardımcı olacaklarını söylediler. 😅 ama bazı insanlar direk böyle b*k atmaya geliyor gerçekten. Yani durumun içinden çıkamadığım için zaten buraya yazmışım, daha okuduğunu anlamayan insanlar bilmeden beni yargılıyor. Onlara da Allah versin de görsünler ne diyeyim 😏

Cok cok garip bir insansiniz. Hic hos bir karakteriniz yok. Ne les bir agiz, hosunuza gitmeyen bisey oldugunda aninda beddua ediyorsunuz herkese.
Asil teyze oradan gitsin de kurtulsun gercekten sizden ama esinize, hele de cocugunuza simdiden uzuldum. Yazik ne cirkin agizli bir annesi olacak.
Riskli birine ne biçim yazıyorsunuz. Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Hakkımı helal etmiyorum!! Bakmayın mesajlarıma da cevap vermeyin. Siz hep böyle tanımadığınız kişileri yargılar mısınız?

warrior princess warrior princess Şu hamile halimle mübarek günde diyorum ki Rabbim aynısını size yaşatsın. Garipse yazmayın. Allah allah kadına bak ya.
sen hamile halinle millete git demeyip burdan dedikodusunu yapmayı biliyorsun bi de hamilesin diye bir artın varmış gibi belirtip beddua etmişsin. İki yüzlüsünüz.

Boyle şeyler yazmayın. Neden beddua veriyorsunuz. Yani yorumuda okudum sövmemiş saymamış neden böyle şeyler diyorsunuz. Beddua döner valla

Ne kadar çirkin beddua etmek. Biri hoşunuza gitmeyen bir şey yazdığında hemen beddua ediyorsunuz. Moda oldu gerçekten. Sizin bedduanızla kimseye bir şey olmaz da döner dolaşır sizi bulur diye korkmuyor musunuz? Karnınızda bebek dilinizde beddua günah gerçekten.

sen hamile halinle millete git demeyip burdan dedikodusunu yapmayı biliyorsun bi de hamilesin diye bir artın varmış gibi belirtip beddua etmişsin. İki yüzlüsünüz.

Yapmayın etmeyin bayanlar, konu sahibi çok sıkıntılı durumda, annesi hayatta değilmiş, evet aşırı pasif bi kişiliği var bunca strese rağmen hala açık açık git artık evimde yalnız kalmak istiyorum diyemiyor, sinir krizi geçiriyor ama yine de diyemiyor, bu yüzden cocuğunu kaybederse kendi üzülecek, kendi kaybedecek, teyzeye açık açık çöktün bize demezse tavrını koymazsa doğum yaptığında da çökecek bu kadın, yine kendi uğraşacak, saçını başını yolacak lohusa psikolojisiyle belki sinir hastası olacak, hepsini anlattık ama aşırı sert şeyler de yazılmasına gerek yok bence, gerçekten var bu kadar pasif insanlar, ben de şahit oldum böyle insanlara, keşke canı acımadan, köküne kadar sömürülmeden aklı başına gelse, bebeği riskte, eşiyle arası bozuluyor, teyze zaten evinde kalmak istemiyo ne ima edilse gitmiyo, bazı insanlar cidden de bu kadar yüzsüz, ama bu yüzsüzlüğe tek sebep yine konu sahibi 🤷🏼‍♀️

Ohhoo böyle bi halde olacağım, kılımı kıpırdatmadığım gibi "Teyze bi git be, bi git de huzur bulayım bu ne artık sen nasıl kör bi kadınsın?!" derim gerekse kovarım çok da fifi, kırılacakmış da aman üzerimde emeği varmış da, nasıl denirmiş de; ya evladınızın hayatı söz konusu.

Bunu söyleyenlere de "Anneliğimi sorgulayamazsınız!" diye çıkışmış, sonra da beddualar etmişsiniz. Ya bi insanın şu hali yaşaması için ancak sizin kadar pasif, edilgen olması gerekir zaten, yoksa niye yaşasınlar? Çocuğum söz konusuysa, annem, kocam da dahil herkes ikinci plandadır. Kırılması gereken kırılır, o kadar. Bunu da yapamayacaksanız ne diye size emanet ediliyor o çocuğun küçücük, savunmasız canı? Ne diye yani?

Burada millet sinire kalmış, sizin çocuğunuzu da düşünüp diyor ki "Şunu yapın bak davranışlarınız evladınıza mal olabilir sonradan canınız yanar, çok tuhaf bu ikilemi yaşıyor olmanız" diyorlar, siz bi de onlara verip veriştiriyorsunuz. Tuhafsınız evet, gelin bana da beddua edin hadi, kim neyi niye yazıyor, neye tepki gösteriyorlar diye bi dönüp kendinize bakmadan. :işsiz:

Eee hâlâ mı gitmedi vay arkadaş kadın vallahi sizde temelli kalacak gibi...🙄😱

Merhaba Hanımlar,

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Sizin bi akrabanızın çağırdığını oraya gidecegınızı orda kalıcagınızı söyleyin.Resmen postu sermiş kadın bu ne

Merhaba Hanımlar,

acik acik soracaksin.

muhtemelen geliniyle kavga etmis eve gitmek istemiyor

Kayınvalidemle bu kadın çok iyi anlaşıyor. İkisi de aynı haltın laciverti. Kayınvalidem geldi mi 20 gün kalır zaten. Üstelik geldiğinde kalırken bana sormadan bu akrabayı da çağırıyor.
Canim seni cok iyi anliyorum,bazi insanlar gercekten cok arsiz oluyor.Kayinvalidenle yine de konuşmanı öneririm en azindan o da yatili misafirden hoslanmadigini bu vesileyle anlamis olur bir taşla iki kuş vurabilirsin:)
Kardeşim teyzemizi aradı, Allah razı olsun teyze ben işten izin alıp ablamın yanına geleceğim sen zahmet etme dön evine dedi. Gel gel evleri geniş beraber bakarız ablana diyor. Kardeşim de abla babamın tüfeğini alıp geleceğim bu ne böyle dedi. Herkesin söylediği şeyler o kadar mantıklı ki. Hepsi çok doğru. Ben başta iyi davranarak hata yaptım ama inanın bu kadar olacağını tahmin edemedim. Oğlunu aradım eşim, biz iyiyiz kırılır diye bir şey diyemiyoruz, evine dönsün isterseniz getirelim diye. Aşk olsun o sizin için orada deyip kapatmış. Sanırım kavga ile gidecek.
Kardeşin evliyse eğer eşiyle gelecegini belirtseydi keşke,esim de rahat edemez siz de rahat edemezsiniz Teşekkür ederiz X Teyze artik biz senin biraktiğin yerden kardesime yardima devam ederiz deseydi belki ise yarayabilirdi.
Aslinda esin yardimci olsa çok basit bir sekilde gönderilebilirdi ama malesef bu tarz durumlarda yalana basvurmadan da çözüm bulunamıyor..
Ayrıca hamileliğini kullan,zaten riskli bir gebeligin varmis yat kalkamiyormus gibi yap,miden bulandigi için yemek yapamıyormussun gibi dışardan da biseyi miden almıyormuş gibi davran.Esini de biseler almasi icin ararsa esin bakmasin telefona.
Bu kadin kac yasinda merak ettim? Evde nasil zaman geciriyor mesela tv,internet?
Gerekirse sarteli indirin evde cani sıkılsın sen de uyuma numarasi yap kalkma yerinden.Yemek de yapma.
Hastaneye götürürken bırakma fikrini okudum ama bu kadin yatili gelmis canim,direkt evine biraksa esin, evde esyalari vardir onlari bahane edebilir o da olmaz tam olarak.Veya esinin sehir disinda isi cikabiliyormus ya,isi çıkmış da beraber gidecekmissiniz gibi söyleyin,ama esinin ben bu olaya yalan katmak istemiyorum tavrina son vermesi lazim.Yoksa bu kadin yalansiz,bahanesiz gönderilemez.
Ayrica ogluyla da görüşmüş eşin,madem telefonlar kapatildi annem sizin için orda diyip telefonu kapattiktan sonra acilen gelip annesini sizden kurtarmasi gerekmiyor muydu mantiken:) Çünkü istenmedigini anlamis annesinin.Ama isine gelmemis evdekiler gittiği icin cok memnun bence..
Bunlarin hicbirinden de anlamazsa acikca x teyze eşim rahat edemiyor kadinlari rahatsiz etmemek icin pek girmez kadin olan ortama,artik bundan sonrasıni ben kendim halledebilirim seni de yorduk Teşekkür ederim de.
Bu da olmazsa Emel Sayin gibi halıya salın ormana bırakın 🤭

Cok sasirdim gercekten birde baskasinin evinde nasil bu kadar rahat oluyorlar hic anlamiyorum. Simdi bu teyzecigin guya size yardimimi var ? Madem gitmiyor madem yardima geldi agrim var diyin kasiklarim agriyor diyip yatin . Allah korusun dusuk tehlikesi olan boyle aktif dolanmaz evde. Gidin diyemiyosaniz kullanin zaten 2gune kendi kacar

Back