• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Sanırım siz hastayım yatmam lazım vs dedikçe o - hiçbir şey yapmamasına rağmen- ona muhtaçsınız diye düşünüp kalmaya devam edecek. Kadın hastanın halinden anlasa doktorlar abartıyo demez zaten değişik bi kafa

Sadece tuvalet ve yemek yapmak için kalkıyorum. Bulantım aşırı olsa da her gün öğünlerimi atlamamaya özen gösteriyorum, yasinler fetih suraleri okuyorum, sürekli istirahat halinde olmaya çalışıyorum. Ama kadının varlığı hareketleri cümleleri rahatsız ediyor. Defalarca söyledik kalmana gerek yok diye. Çeşitli yollar denedik. Benim halimi size Allah anlatsın artık ne diyeyim. Üslubunuz çok kötü.
Size ağır gibi gelmiş ama çok haklı. Falanca kişi için Üzerimde emeği var diyip bebeğinizi böyle strese sokamazsınız. Ki doktor eminim stresten uzak dur demiştir (bana dedi mesela) Allah korusun durumunuz kötüye gitse en başta kendinizi ya da o teyzeyi suçlayacaksınız. Hiç kimse için değmez. Siz üstü kapalı söyledik diyorsunuz ama, ya çok üstü kapalı söylüyorsunuz da anlamıyor, ya da yaptığı tatilin hoşluğu sebebiyle anlamazlıktan geliyor.

Ben yalnız kalmak istiyorum, evine dönsen iyi olur. Bitti gitti. Yok sana zahmet verdik, yok düzenini bozduk vs söylemeyin böyle şeyler. Zırt pırt size gelecek böyle yaparsanız gebeliğinizi bahane ederek farkında değil misiniz. Eh bir de lohusalık var. Var babam var.

Progestanı fitil gibi aldıktan sonra 1 saat yatıyorum. Az önce yanıma geldi. Doktorlar abartıyor korkutuyor kalk ayağa bir şey olmaz dedi. Bir ton laf anlattım riskli diye. Daha ne kadar kalmayı düşünüyorsun gerçekten sana zahmet oldu. Sen dön evine bak sen de dinlenemiyorsun dedim. Tövbe gitmem sen annenin emanetisin bak riskli diyorsun dedi. Şaka gibi. Gerçekten şaka gibi. Sinirden ağlıyorum. Gerçekten gerek yok bakın strese giriyorum diyorum. Bir şey olmaz ben yanındayım diyor. 27 yaşımdayım ben böyle iş görmedim. Görmedim.
Gülme emojisi koydum ama gerçketen böyle olacak. Ben size ilk yorumu yazarken bunlari düşündüm. Bu sekilde hic birakmaz istemez. Demek size değer veriyor yalniz kirmadan bi şekilde halletmelisiniz. Annenizin emanetisin diyen birini kırmayın bence, siz gerçketen yatin yemeği filan yapmayın. Hiç-bir sey yapmayın hatta o zaten gitmek ister. Gelinle kalmaktan sıkılmış, evdekilerde çağırmıyor . Bakalım nasil gidecek ama tavsiyem kirmadan dökmeden bir yol bulmak.

Evladınızın canımı milletin keyfi mi karar vereceksiniz? Kadının keyfi için yemek yaparken evladınızı kaybetseniz, o kadının gram umrunda olmazsınız, hatta eşinizin gözünde suçlu olacaksınız değer mi? Bakın bu kadını bu sefer gönderseniz başka gün başka bahaneyle kapınızı çalacak ve postu serecek belli. Allah aşkına kendi evladı varken kadını doktora götürmek nedir? Birde eşinize izin aldırmışsınız. Götüremem demek zor değil. O kadın evdeyken eşinizde sıkılıp çıkıp çıkıp gidiyormuş, iki gün sonra onuda soğutacaksınız kendinizden ve yuvanızdan. Burada gerçeği söyleyenler yaptığınız atarı o kadına yapsaydınız, yuvanıza böyle çökemezdi. Ben şuan misafir ağırlayacak durumda değilim, sizede gelmeyin dedim ama dinlemediniz. Sağlık durumum kimseyi ağırlamayı kaldırmıyor, sizinde sağlık sorunlarınız var bana yardımcı olmamadığınız gibi hem ağıtlama hem de hastane işleriniz çıkıyor, kusura bakmayın sizi artık ağırlayamayacağım deyip göndereceksiniz. Dua edinde siz böyle söyleyince size küssünde bir daha gelmesin ama siz bu pasiflikle daha çok çekersiniz. Size biraz dişli olmayı tavsiye ediyorum anne olmak bunu gerektirir. Şimdiden evladınızı elin keyfi yüzünden mağdur ediyorsunuz, ilerde sesinizi çıkarmayı öğrenmezseniz ezilen sadece siz değil evladınızda olacak.

Uzun yol yasak olmasa ve o da bunu bilmese ilk aklıma gelen buydu. Doktorumu tekrar aradım sordum. Kesinlikle riskli dedi. Hastanye götürdükten sonra eşim evine bırakacak inşallah ve kurtulacağız diye ümit ediyorum.
Ne zaman götüreceksiniz ki hastaneye birde kadının hastane işlerini de mi siz yapıyorsunuz ohh valla kadın biliyor işini...

Yatılı misafir insanın canı gibi sevdiği insanla da olsa bir süre sonra ızdırap oluyor diye düşünüyorum.
Siz elinizden geleni yapmışsınız aslında ama malesef bazı insanlar kibarliktan anlamaz.

Benim önerim eşinizin artık hiç rahat edemediğini bu yüzden aranızın bozulmaya başladığından bahsedin. Hastane dönüşü seni bırakacağız yoksa hiç iyi şeyler olmayacak deyin açık açık. Yalan da değil çünkü durum bu. Bebeğe Allah korusun bir şey olacak olsa eşinizle aranıza uçurumlar girecek. Kimse sizin huzurunuzdan daha değerli değil.

Eve hasta bakmaya gelen insanın hizmet beklemeye hakkı yok. Hizmet bekleyecekse otele gitsin bir zahmet.
Hem doktorlar abartıyor diyor hem de git deyince durumun riskli gidemem diyor ama hiçbir faydası yok.
Bu stres bile sizi ne kadar etkiliyor.
Allah insanlara akıl fikir versin

Tamamda bende bu ilaci kullandim surekli yatmaniz lzim neden yemek temizlik yapiyorsunuz hicbirsey yapmayin sadece yatin ve yemegi temizligi ona soyleyin yapmiyorsa kayinvalidem gelicek yardima yada x bir arkadasim sen yapamiyorsun git artik esim seni evine birakicak hazirlan de ay bune ya

Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?
İş ve yemek yapmayın, size direktifler verdiğinde yapamadığınızı söyleyin.
Doktorun kesinlikle istirahat etmeniz gerektiğini bu yüzden bir şey yapamayacağınızı beyan edin.
Ve yapılacak şeyleri kendisinden rica edin..
Siz sadece yatın..
Eşiniz ve siz bir müddet peynir, zeytin, ekmek ile idare edin ki konunun ciddiyeti olduğunu anlasın.

Bu durumda niyeti sadece sizden hizmet beklemekse dayanamayacak ve kendiliğinden gidecektir ve kimse kırılmadan konu çözülecektir.

Ya kazaya bile gerek yok. Eşimin amcaları var onlardan çekiniyor. Kırk defa dedim. Onlar geliyor diyelim diye. Ama yok eşim kabul etmiyor. Yalan karıştırmayalım Allaha emanetiz diyor. Yıldığım için buraya yazıyorum. Tamam benim yumuşak kalpliliğim salaklık boyutunda hatalıyım, ama çözüme de kavuşturamıyoruz. Gerçekten şuan yapılması gereken açık açık söylemek. Arkamdan konuşup yine üzecekler ama bilemiyorum. Artık gücüm kalmadı.
Onceki yorumunuzda esim kadinin oglunu aradi ama annelerini cagirmadilar demissiniz, amcasindan bu kadar cekinen adam kalkip cocuklarini da alin, cagirin diye aramaz, esiniz size yalan soylemis olabilir mi?
Bu arada kadin icin bi cok yakiniz , bende cok hakki var demissiniz , bir de aslinda degil kayinvalidemin yakini demissiniz. Yani ben anlayamadim kadin sizin akrabaniz mi, yoksa kayinvalidenizin mi, yoksa esinizle akraba evliligi falan misiniz da ikinizin de yakini oluyor. Eger oyle degilse sirf esinizden ve kayinvalidenizden cekindiginiz icin acikca git diyemiyorsunuz bence.

Ayrica burada gitmesini soyleyin anlamina gelen fikirler verilmis size, hepsine yaptim demissiniz ama hem esiniz hem siz o kadar cekiniyor gibisiniz ki bence siz acikca git de dememissinizdir gibi geldi bana. Sanki daha farkli bisey bekliyorsunuz bizden, yani git demek zorunda kalmayacaginiz ama ayni zamanda gondereceginiz bisey... ama malesef siz acikca ifade etmediginiz surece kimse sizi acikca anlayamaz.
Bu yuzden ne kadar cekinseniz de acik olmak zorundasiniz...
Bence siz acikca git demediginiz icin kadin da tam olarak anlamadi ve gitmedi, yoksa soylediginiz gibi defalarca git deseydiniz kimsenin o derece yuzsuz olcagini sanmiyorum, kirilsa da giderdi.
Saniyorum ki siz cok kucuk imalarda bulunmakla yetindiniz sadece.

Onceki yorumunuzda esim kadinin oglunu aradi ama annelerini cagirmadilar demissiniz, amcasindan bu kadar cekinen adam kalkip cocuklarini da alin, cagirin diye aramaz, esiniz size yalan soylemis olabilir mi?
Bu arada kadin icin bi cok yakiniz , bende cok hakki var demissiniz , bir de aslinda degil kayinvalidemin yakini demissiniz. Yani ben anlayamadim kadin sizin akrabaniz mi, yoksa kayinvalidenizin mi, yoksa esinizle akraba evliligi falan misiniz da ikinizin de yakini oluyor. Eger oyle degilse sirf esinizden ve kayinvalidenizden cekindiginiz icin acikca git diyemiyorsunuz bence.

Ayrica burada gitmesini soyleyin anlamina gelen fikirler verilmis size, hepsine yaptim demissiniz ama hem esiniz hem siz o kadar cekiniyor gibisiniz ki bence siz acikca git de dememissinizdir gibi geldi bana. Sanki daha farkli bisey bekliyorsunuz bizden, yani git demek zorunda kalmayacaginiz ama ayni zamanda gondereceginiz bisey... ama malesef siz acikca ifade etmediginiz surece kimse sizi acikca anlayamaz.
Bu yuzden ne kadar cekinseniz de acik olmak zorundasiniz...
Bence siz acikca git demediginiz icin kadin da tam olarak anlamadi ve gitmedi, yoksa soylediginiz gibi defalarca git deseydiniz kimsenin o derece yuzsuz olcagini sanmiyorum, kirilsa da giderdi.
Saniyorum ki siz cok kucuk imalarda bulunmakla yetindiniz sadece.
Teyzem eşimin amcalarından çekiniyor eşim değil. Teyzem benim annemin teyzesi ama kayınvalidemle iyi anlaşıyorlar yakınlar. Nasıl yanlış anladınız anlayamadım.

Ev işi yapmayın. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum temizlik ve yemek bu kadar önemli şeyler mi ? Ortada küçük çocuk yok. Mesela ev bir süre supurulmese ne olur? Yemek bir süre dışardan söylense ya da basit kahvaltılık şeyler yense ne olur? Neden kendinizi bu hâlde yormaya çalışıyorsunuz? Size bakmaya gelmiş madem ya işleri kendi yapsın ya da sizden beklemesin. Siz yaparsanız o da doktor abartıyor tabii kızın bir şeyi yok diye düşünür.

Teyzem eşimin amcalarından çekiniyor eşim değil. Teyzem benim annemin teyzesi ama kayınvalidemle iyi anlaşıyorlar yakınlar. Nasıl yanlış anladınız anlayamadım.
Yine de esinizin sizin kadar rahatsiz oldugunu sanmiyorum.
Esiniz size aa baskasi gelicek diye yalan soyleyemem diyecek kadar kılı kirk yariyorsa arayip cocuklarina da gelin annenizi alın dememistir.

Her soylenene zaten bunu yaptim ama boyle oldu diye bahane buluyorsunuz. Dunyanin en yuzsuz insanina bile git artik denilse kalkar gider, bilemedim konu garip.

Kayinvaliden yok mu canim senin. Bi aksam cok kanamam var de doktora gitmis gibi yap. Illa kaynanam bizde kalicaksin dedi yok dedm anlamadi orda kalicam.bi sure de.koy kapinin onune. Caninin hic kiymeti yok ha. Seni cok sevse bu halde senden is beklemez

Ev işi yapmayın. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum temizlik ve yemek bu kadar önemli şeyler mi ? Ortada küçük çocuk yok. Mesela ev bir süre supurulmese ne olur? Yemek bir süre dışardan söylense ya da basit kahvaltılık şeyler yense ne olur? Neden kendinizi bu hâlde yormaya çalışıyorsunuz? Size bakmaya gelmiş madem ya işleri kendi yapsın ya da sizden beklemesin. Siz yaparsanız o da doktor abartıyor tabii kızın bir şeyi yok diye düşünür.
Süpürge yasak zaten, 2 haftadır ev süpürülmüyor. Yemek ve bulaşık. Ama bu halde onlar bile korkutuyor. Bugün hiçbir şey yapmadım. Yemek de yapmadım. Eşimi aramış dışardan döner söyletmiş. Bana onu getirdi. Ben de dışardan söyleyeceksek senin burada kalmanın ne anlamı var teyze dedim çileden çıktım. En iyisi hastaneden sonra sen evine geç. Ben başka arkadaşlarımı çağıracağım dedim. Senden hiç bunu beklemezdim peki dedi. Geçti duruyor içeride hala. Normal değil. Bizim artık o gitsin diye yaptıklarımızın en hafifi bana yapılsa bir dk durmak istemem.

Back