Hamilelik te bebeğe kilo aldırmak için ne yemeliyiz

superisi12

Sarellem
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2010
744
370
123
İki doğumda da düşük kilolu bebişlerim oldu biri küvezde kaldı şimdi tekrar hamileyim deneyimli bebeğe kilo aldıran yiyecekler neler tecrübeli olanlar varmı

Ne kadar yemen gerektigini bilmiyorum ama yiyebiliyosan 1 2 tane ye zaten kontrolde fark eder cocuga cok kilo aldiriyomus muz diye duymustum arkadasim son 2 ay cok yedim muzu diyodu cunku. Hatta doktoru son zamanlarda cocuk kilolu sezaryan yapmak zorunda kaliriz muzu kes demis ona o yuzden sende kilolu istiyosan ye bol bol

Ne kadar yemen gerektigini bilmiyorum ama yiyebiliyosan 1 2 tane ye zaten kontrolde fark eder cocuga cok kilo aldiriyomus muz diye duymustum arkadasim son 2 ay cok yedim muzu diyodu cunku. Hatta doktoru son zamanlarda cocuk kilolu sezaryan yapmak zorunda kaliriz muzu kes demis ona o yuzden sende kilolu istiyosan ye bol bol

Sağol canım haftaya kontrol var artırayım biraz muzu

İki doğumda da düşük kilolu bebişlerim oldu biri küvezde kaldı şimdi tekrar hamileyim deneyimli bebeğe kilo aldıran yiyecekler neler tecrübeli olanlar varmı

Kasar peyniri
Ara ogunlerde cig ceviz cig badem findik yanina sut
Bebek hem kilolu hemde kemikleri guclu olurmus

ben de bebıs az kilolu olsun diye yemiyorum, bızım aile genetik hep beser kilo doğmuş. nasıl dogurucam allah vere:anneadayı::KK49:

Öncelikle genetik yapısını unutmayalım. Bir tanıdık 25 kg alıypr her doğumda ama bebek 3 kg doğuyor. Yemediği de kalmamıştı. Bizde de genetik ablamın çocukları da 5er kg doğdu ablam da fazla kg almazdı. Bende 15 kg aldım 4.100 doğdu oğlum ve ben gebelik diyeti uygunladığım halde böyle doğdu oğlum. Ekmek hamurişi kesmiştim. Dengeli düzenli beslenip. Düzenli hergün 1 saat yürüdüm. Ceviz, muz, badem, kaju. Bunları hergün yedim.pirinç yerine bulgur yedim. Ekmek tam buğday yedim. Bollll su içiyordum. Keçiblynuzu pekmezi içiyordum her sabah. Yani dediğim gibi genetik oluyor bazen de kg olayı. Oğlum 3 yaşında hala yaşıtlarından iri duruyor mesela. Sağlıklı olsunda 2.5 3 kg doğsun bence sıkıntı değil nasıl olsa doğumdan sonra alıyorlar kg ❣

Back
X