yanlış anlamış olabilir misiniz? zira 4-8. haftalar arası bebeğin organlarının oluştuğu organogenez evresidir ve bu tarz kimyasalların bebeğe zarar verip malformasyona/mutasyona uğrattığı dönemdir de.Linç gelebilir ama yazmak istedim. Benim hamileliğimde riskliydi. Sigara konusunu doktorumlar konuştum dedi ki " sigarayı bırakmak seni strese sokuyorsa günde 3 tane ile Max. 5 olacak şekilde sınırla kendini. Çünkü şu an stresten bebeği kaybedebiliriz. Yalnız 12. Haftadan sonra kesinlikle bırakmış olman gerekiyor. İlk 12 hafta bebek iyi korunur" dedi. Zaten ilerleyen dönemde koku hassasiyetim oldu içmeyi bırak eşim içtiği için aynı odada kalkamıyordum.
Günde 10 çok fazla. Stresinizi de anlıyorum.
Kanama konusunda da doğacak bebek her türlü doğar. Stresten uzak durun. 9 ay kanaması olupta sağ salim doğum yapan var . İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız
Merhaba,öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun,inşallah sağlıkla kucağıniza alırsınız.sigara konusuna gelecek olursak,evet birakmak çok zor ama deneyin,ben hamile kaldigimda ki planlı bir gebelik değildi,ilk bir hafta günde iki tane kadar içtim,sonrasında bıraktım.onu da nasıl içiyordum,bir tanesini yakiyordum iki üç nefes içip içime cekmeden söndürüyordum.kalanini da sonraki seferde içiyordum.bir hafta sonra bıraktım.cok şükür.ama nasıl bıraktım? Dokuz ay boyunca doğumdan sonra nasıl kahve ve sigara keyfi yapacağımı hayal ederek bıraktım maalesef.yani kafamda bitirememistim ne yazık ki.nitekim doğumdan 3 ay kadar sonra başladım.gercekten kafada bitirmek o kadar önemli ki.bu arada bu ikinci birakisimdi ilk biraktigimda 5 yıl icmemistim ve gerçekten isteyerek bıraktığım için bu kadar uzun süre durabilmistim.ama bu sefer olmadı.simdi en azindan hamileyken icmedigim icin kendimi teselli ediyorum.sizi asla kinayamam veya kötü eleştiri yapamam çünkü biliyorum çok zor.bagimlilik yaşamayan bunu anlayamaz.kafada bitirmeye calisinÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Diğer sorun ise malesef sigara. 10 senedir sigara kullanıyorum. Normalde günde 1 paket ve daha fazlasını içerdim. Şimdi mide bulantılarım sayesinde 7-8 e düşürebildim. Bazen yine 10a çıkıyor. Lütfen bana bir anda kesip at demeyin. Çünkü çok denedim malesef iradem çok zayıf ki başaramadım. Azaltarak bırakabilmeyi ya da en en aza düşürebilmeyi çok istiyorum. Bi yönteminiz varsa lütfen yazın. Vicdan azabı gerçekten çekiyorum. Ama bağımlı olmuş birisi olarak beni anlayacağınızı düşünüyorumYorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Şimdiden teşekkürler
Bunu ben de düşündüm ama doktor olmadığım için yorum yapmak istememiştimyanlış anlamış olabilir misiniz? zira 4-8. haftalar arası bebeğin organlarının oluştuğu organogenez evresidir ve bu tarz kimyasalların bebeğe zarar verip malformasyona/mutasyona uğrattığı dönemdir de.
Evet ben de hamileyken ilk 3 ay kritik dönem diye bahsediyordu doktorum, hiçbir şekilde ilaç vs kullanmadım. Hatta hiçbir akrabama vs hamile olduğumu soylemedim uzun süre. Sizin ilk bebiş miBunu ben de düşündüm ama doktor olmadığım için yorum yapmak istememiştim
Benim doktorum ilk 3 ay sigarayı geçtim kahve bile içirmemişti
Hiçbi kremi, deodorantı filan kullanmamı da istememişti
12 haftayı sorunsuz atlatalım, organları oluşsun diye şart koşmuştu çoğu şeyde
Evet ilk bebek bizimkiEvet ben de hamileyken ilk 3 ay kritik dönem diye bahsediyordu doktorum, hiçbir şekilde ilaç vs kullanmadım. Hatta hiçbir akrabama vs hamile olduğumu soylemedim uzun süre. Sizin ilk bebiş mi
Sağlıcakla kucağınıza alınEvet ilk bebek bizimki
Sizin doğum oldu sanırım
Geçmiş zamanlı konuşmuşsunuz
Hayır hanımefendi ilk bebeği istemiştim. Bu bebek sürpriz oldu. Korunamıyorsunuz belki diye bir şey olabilir mi? Cahil bir insan değilim merak etmeyin. Oturup burda bebeğin hangi şartlar altında olduğunu yazmayı gereksiz bulduğum için yazmadımIlk bebekte mi korunurken olmuştu? Korunamiyorsunuz belki degünde max 3e bari düşürün yazık bebeğe...
Yanlış okumuşsunuz. İkisinde de korunurken hamile kaldım diye bir şey yazmadım. Bu gebeliğimde korunurken hamile kaldım yazdım.Karnınızda SİZİN bebeğiniz var. Korunurken hamile kaldım 2 kere demişsiniz. Demek ki doğru bir korunma yöntemi kullanmadınız. Örneğin geri çekilme asla bir korunma yöntemi değildir.
2 kez istemeden hamile kaldığınız için mi acaba sigara konusunda taviz vermek istemiyorsunuz??
Burda yaşayanlar yazıyor. Tiryakiler bile hamile olduğunu öğrendiği an hamileliği boyunca içmediğini bebeğini düşündüğünü yazıyor. Bebeğinizin hasta bir şekilde doğması umrunuzda değil mi?? Kaldı ki emzirirken bile sizin vücudunuza giren zehir bebeğinize zarar verir. Ben emzirmeyi bırakana kadar ağzıma dahi sürmedim. Bu tamamen sevgi ile alakalı bir durum iradeyle değil.. Çünkü evlat sevgisi bütün bağımlılıkların önüne geçer. Tabi varsa..
yanlış anlamış olabilir misiniz? zira 4-8. haftalar arası bebeğin organlarının oluştuğu organogenez evresidir ve bu tarz kimyasalların bebeğe zarar verip malformasyona/mutasyona uğrattığı dönemdir de.
Hayır yanlış anlamadım. Gayet söylediğini bire bir yazdım. Peki ilk 3 ay içerisinde röntgen ışığına maruz kalırsa bebek, genetik değişiklikler olur mu ?yanlış anlamış olabilir misiniz? zira 4-8. haftalar arası bebeğin organlarının oluştuğu organogenez evresidir ve bu tarz kimyasalların bebeğe zarar verip malformasyona/mutasyona uğrattığı dönemdir de.
Aynen ya. Migren krizlerimde ağrı kesici bile içmemiştim. Sigara zaten aklımın ucundan geçmediBunu ben de düşündüm ama doktor olmadığım için yorum yapmak istememiştim
Benim doktorum ilk 3 ay sigarayı geçtim kahve bile içirmemişti
Hiçbi kremi, deodorantı filan kullanmamı da istememişti
12 haftayı sorunsuz atlatalım, organları oluşsun diye şart koşmuştu çoğu şeyde
Size sigara bırakmak İçin bir neden ve yöntem söyliyim: Bebeğiniz. Bından daha güzel bir neden olamaz. Lütfen sigara bırakamıyorsanız hamile kalmaya çalışmayın. Sağlıklı bir gebelik de beklemeyin. Tamam evet rabbim dem ama biraz da biz dikkat etmeliyizÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Diğer sorun ise malesef sigara. 10 senedir sigara kullanıyorum. Normalde günde 1 paket ve daha fazlasını içerdim. Şimdi mide bulantılarım sayesinde 7-8 e düşürebildim. Bazen yine 10a çıkıyor. Lütfen bana bir anda kesip at demeyin. Çünkü çok denedim malesef iradem çok zayıf ki başaramadım. Azaltarak bırakabilmeyi ya da en en aza düşürebilmeyi çok istiyorum. Bi yönteminiz varsa lütfen yazın. Vicdan azabı gerçekten çekiyorum. Ama bağımlı olmuş birisi olarak beni anlayacağınızı düşünüyorumYorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Şimdiden teşekkürler
Merhaba kanamanız durdumu ve sigarayı bıraktınızmı ve kaçıncı haftadasınız tşk ederimÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Allah yardımcınız olsun inşallah hamileliğiniz boyunca kokusundan bile iğrenirsinizÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?