KIZLAR NOLUR Bİ BAKIN :(

35smyrna35

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
38
19
288
İzmir
Kızlar selaam
Nolur bana bir ses :) Ben de tüp bebek sürecine girdim. 4 gün iğne kullandım. Bugün iğneye devam et yumurta koruyucu iğne de vereceğim cuma kontrol edelim. Muhtemelen pazartesi yumurta toplama yaparız dedi. Tamaam tıbbi anlamda herşey okeey :)
Ama :(
Anesteziden çok korkuyorum. Bende polipte var küçük ama bakalım alabilirim dedi. Onda da anestezi aşırı korkuyorum.
Süreç hızlı gidiyor normal mi bayramdan önce muayene oldum. Geçtiğimiz hafta iğnelere başladım. Bugün 2 iğneye yükseltti :(
Sigara konusunda kullanıyorum. Bırakmam gerek biliyorum. İnanın azaltmaya çalışıyorum. Ama tamamen bırakmam (hiç içmemem yani) transferden sonra mı olmalı? İnanın çabalıyorum ama süreç stresli zaten bırakmak daha da strese sokuyor. Ama bırakacağım :)
Yumurta toplandı diyelim. Transferde oldum diyelim.
Hareketsiz mi yatmam lazım. Siz ne yaptınız? Evet araştırıyorum normal hayatınıza aynı gün dönebilirsiniz diyorlar. Ne bileyim sanki tutunması için hiç hareket etmemem gerekiyormuş gibi.
Lütfen güzel kadınlar :(
Bana cevap yazın. Araştırdıkça korkuyorum. Korktukça strese giriyorum.
Doktorum bu arada çok iyi beni rahatlatıyor. Ama ben süreci yaşayanlarla konuşmak istiyorum. Psikolojik olarak sanırım.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler :)

Kızlar selaam
Nolur bana bir ses :) Ben de tüp bebek sürecine girdim. 4 gün iğne kullandım. Bugün iğneye devam et yumurta koruyucu iğne de vereceğim cuma kontrol edelim. Muhtemelen pazartesi yumurta toplama yaparız dedi. Tamaam tıbbi anlamda herşey okeey :)
Ama :(
Anesteziden çok korkuyorum. Bende polipte var küçük ama bakalım alabilirim dedi. Onda da anestezi aşırı korkuyorum.
Süreç hızlı gidiyor normal mi bayramdan önce muayene oldum. Geçtiğimiz hafta iğnelere başladım. Bugün 2 iğneye yükseltti :(
Sigara konusunda kullanıyorum. Bırakmam gerek biliyorum. İnanın azaltmaya çalışıyorum. Ama tamamen bırakmam (hiç içmemem yani) transferden sonra mı olmalı? İnanın çabalıyorum ama süreç stresli zaten bırakmak daha da strese sokuyor. Ama bırakacağım :)
Yumurta toplandı diyelim. Transferde oldum diyelim.
Hareketsiz mi yatmam lazım. Siz ne yaptınız? Evet araştırıyorum normal hayatınıza aynı gün dönebilirsiniz diyorlar. Ne bileyim sanki tutunması için hiç hareket etmemem gerekiyormuş gibi.
Lütfen güzel kadınlar :(
Bana cevap yazın. Araştırdıkça korkuyorum. Korktukça strese giriyorum.
Doktorum bu arada çok iyi beni rahatlatıyor. Ama ben süreci yaşayanlarla konuşmak istiyorum. Psikolojik olarak sanırım.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler :)
Hiç korkma zaten yumurta toplama 10 dakkalık bir işlem az anestezi veriyorlar hemen kendine geliyorsun transferden sonrada elinden geldiğince dinlen ağır iş yapma eğilip kalkma ani hareket etme ben 4 gün tuvalete ve evde az az yürüyüşler yapmak için kalktım sonra normal hayatıma geri döndüm yürüyüşler önemli rahmine kan gitmesi için bu süreçte 1 gün nar suyu 1 gün havuç suyu içtim kefir ceviz avokado yedim yumurta dağlıklı beslendim sigarayı sitresten bende bırakamdım şuan hamileyim çok şükür bugün kese için doktor randevusu var inşallah görebilirim hiç bir sorun yoktur ama strese sokma kendini hiç 🙏🏻🥰 umarım çok güzel yumurtalar elde edip embriyo oluşır hepsi 😊🥰

Öncelikle hayırlısı olsun en kısa zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Hayatımda ilk anestezimi opu işleminde aldım :) Hafif anestezi oluyor işlem çok kısa sürüyor. İnanın tüp bebek sürecinin en kolay aşaması. Zor olan test gününün beklemek.
Hareketsiz yatmak iyi değil, doktorlarda söylüyor bunu. İlk gün çok eğilip kalkmazsınız sonra ki günler rutin hayatınıza geri dönebilirsiniz. Kendinizi tutacak mı tutmayacak mı diye çok kasmayın inanın o bebek tutunacaksa her türlü tutunuyor. Tabi kendimizi çok rahatta bırakmayalım :)

Son transfer tuttu 13 haftalık gebeyim. İlk gün çok eğilip doğrulmadım ertesi gün işime döndüm. Ev işlerimi (kendimi çok zorlamayacak şekilde) yaptım. Günlük yürüyüşümü, hafif egzersizlerimi yaptım.
Ve akışına bırakın, sürekli bebeğinizi düşünmeyin kafanızı başka şeylerle meşgul edin. Beslenme çok önemli bol protein, meyve ve tahıllı beslenmeye özen gösterin.

Back
X