Asla ama asla olmaz umarım ama şimdi veya ileride bebeğinizin sağlığında bir sorun olsa sigara içtiğiniz için kendinizi çok kötü hissedeceksiniz. Sigara bırakmada fesleğenin işe yaradığını duymuştum. Doktorunuzdan destek alın sigarayı bırakmak için. Umarım her şey yoluna girer.Öncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Diğer sorun ise malesef sigara. 10 senedir sigara kullanıyorum. Normalde günde 1 paket ve daha fazlasını içerdim. Şimdi mide bulantılarım sayesinde 7-8 e düşürebildim. Bazen yine 10a çıkıyor. Lütfen bana bir anda kesip at demeyin. Çünkü çok denedim malesef iradem çok zayıf ki başaramadım. Azaltarak bırakabilmeyi ya da en en aza düşürebilmeyi çok istiyorum. Bi yönteminiz varsa lütfen yazın. Vicdan azabı gerçekten çekiyorum. Ama bağımlı olmuş birisi olarak beni anlayacağınızı düşünüyorumYorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Şimdiden teşekkürler
Igus duo 3 diye bi cihaz varmış sadece nikotin ihtiyacını gideriyormuş daha sonra insan sigaradan tiksiniyormuş buna da bağımlı olmuyormuşsun bir arkadaşım bahsetmişti o da hamileydi bırakmak için kullandı ve başardıÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Diğer sorun ise malesef sigara. 10 senedir sigara kullanıyorum. Normalde günde 1 paket ve daha fazlasını içerdim. Şimdi mide bulantılarım sayesinde 7-8 e düşürebildim. Bazen yine 10a çıkıyor. Lütfen bana bir anda kesip at demeyin. Çünkü çok denedim malesef iradem çok zayıf ki başaramadım. Azaltarak bırakabilmeyi ya da en en aza düşürebilmeyi çok istiyorum. Bi yönteminiz varsa lütfen yazın. Vicdan azabı gerçekten çekiyorum. Ama bağımlı olmuş birisi olarak beni anlayacağınızı düşünüyorumYorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. Şimdiden teşekkürler
Yani sigara bağımlısı biri olarak ben hamileyken tiksinip ağzıma sürmemiştim evet ama sizide anlayabiliyorum bırakmak zor..düşünün ki bebeğiniz doğdu yüzüne sigara üflermisiniz?asla değilmi? Bu şekilde kendinizi frenlemenizi öneririm.ayrıca kendi doktorunuz gayet güzel açıklamış durumu ..herşey nasip kısmet ..umarım sağlıkla doğar bebeğinizÖncelikle herkese merhaba. Konu doğru yerde mi bilmiyorum şimdiden kusuruma bakmayın. Ama biraz da içimi dökmek için yazmak istedim. Eylül ayında 1 senelik evli olacağım. Şuan ikinci kez hamileyim. İlk bebeğimi malesef 7.5 haftalıkken kaybettim. Kalp atışı yoktu ve kesede bozulma vardı mecburen kürtaj oldum. Şimdi 10 haftalık hamileyim. Ve yine her şey yolunda değil. Kese dışında bir kanama alanı var. Bu yüzden de düşük tehlikem var. Progestan kullanıyorum. Bundan yaklaşık 1 ay önce kendi takip doktoruma randevu bulamadığım için başka bir doktora gittim. Ama o da çok fazla moralimi bozdu. Kanama alanı olduğu için %50-%50 şans verdi. 1 hafta sonra kendi doktoruma gidebildim. O ise bu kanama alanının çok küçük bir şey olduğunu, stres yapmamam gerektiğini, şarıl şarıl bir kanamayla hastaneye gelip yine de bebeği yaşayan insanlar olduğunu, benim ilacı kullanıp dinlenerek gerisini Allaha bırakmam gerektiğini söyledi. Bu da bir nebze içimi rahatlattı ama tamamen değil. Bu durumu yaşayıp atlatabilen herkesin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Sürekli acabalar içerisindeyim. Acaba bebeğim şuan iyi mi? Kalbi hala atıyor mu? Doktora gidip görünmeli miyim? Bu sorular yüzünden kafayı yemek üzereyim. Çok fazla stres altındayım.
Merhaba. Evet bebeğin kalp atışlarını defalarca duydum. Sigara konusunda ise başkalarının nasıl bıraktıklarını ve nasıl yollar denediklerini merak ediyorum. Yoksa bir sözle zaten olabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.Bebeğin kalp atışlarını duydunuz mu, şuan için onemli olan bu. Eger duyulduysa kalp atışı şuan ki kanamanin önemli olmadığını ve atlatilabilecegini düşünüyorum bende.. sigara konusuna gelirsek gebeligim sürecinde henüz sigarayla tanismamistim şuan 1 yil oldu bende baslayali. Şuan bi gebelik daha yaşasam sigarayi nasıl bırakırım hiç bilmiyorum. Çünkü bende sigara icmekten zevk aliyorum.. yani sevdiğin biseyi sen istemedikce kafanda bitirmedimce de baskasinin sözüyle bırakmak çok cok zor..
Merhaba. Mide bulantısına rağmen tiksinmedim değil. Elbette tiksindim ve içemeyeceğimi anladığım hepsini yarıda atıyorum. Ama kimse gelip burda bir insana hakaret edemez. Kim kime bu hakkı veriyor?Mide bulanlantısına rağmen tiksinmediyseniz diyecek bisi bulamadım.
Sizin iradenize bağlı olan bir şey icin burada kimse size bisi yapamaz. Hatta hakaret tarzı sözler söyleyen bile olabilir
Nefsinıize ve iradenize hakim olun
Çocuğunuzu dusunun
Sigara biliyorsunuz hamileler icin cok tehlikeli bir zehir.Merhaba. Mide bulantısına rağmen tiksinmedim değil. Elbette tiksindim ve içemeyeceğimi anladığım hepsini yarıda atıyorum. Ama kimse gelip burda bir insana hakaret edemez. Kim kime bu hakkı veriyor?
Sigara konusunda ise başkalarının nasıl bıraktıklarını ve nasıl yollar denediklerini merak ediyorum.
Hamileliği beklemiyordum.Bunu hamile kalmadan önce merak etmeniz gerekmiyor muydu?
Azaltarak bırakana kadar çocuk doğacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?