Hamilelik korkusuna bağlı ruh sağlığı bozukluğu ...

Evlilik dışı ilişki bana göre de yanlış değil isteyen istediğiyle istediği şekilde yaşar.. Ama babam beni reddeder! hamile miyim? Gibi sanrılar yaşıyosanız bu çok büyük bir problem.. madem muhafazakar bir aileden geliyosunuz ve nişanlısınız beklemeyi bilmeniz gerekmiyo mu? Şuan yaşadığınız şey sadece psikolojik.. çünkü yaptığınızın kendi değerlerinize ters olduğunu aile değerlerinize ters olduğunu bildiğiniz için bir çeşit vicdan azabı çekiyosunuz... nişanlınızın tutumuna gelince ayrılmak istemesini anlayamadım baktı sizin korkularınızla baş edemiyo tutar elinizden bir kadın doğum doktoruna götürür. Ayrılmak ne demek? Ben işimi bitirdim sen korkularınla yaşa mı demek istiyo? Siz nişanlınızı bi daha bi gözden geçirin derim bence yanlış şeyi takıntı yapıyosunz hamileyseniz en fazla bir bebeğiniz olur düğün erkene çekilir. Ama en ufak problemde ki problem kendisinden de kaynaklı size ayrılalım diyosa bu ilişkide bir problem var demektir...

üstelik ilişkiye nişanlımın ısrarı sonucu girdik. tabi insan sevince de oluyo böyle bilemiyorum, çok pişmanım.. çok korkuyorum .. ailemin yüzüne de bakamıyorum..
nişanlım çok mükemmeliyetçi bir insan, herşeyin sorunsuz olmasını istiyor. yani evleneceği kadının da öyle. ve şuan benim şizofren olduğuma inanıyor, o çok iyi hatırlıyormuş, sızma yırtık vs. bir durum olmamış ki hamile kalacakmışım imkansızmış.. hatta bana diyor ki çıkarsa benden olduğuna bile inanmam.. neler işitiyorum bi bilseniz. gebelik testlerini bile gizli gizli aldım sonradan söyledim.

nısanlınız haklı psıkologa gıtmeyı dusunuyor musunuz ?

kan testine gidip sonrasında sonuca göre gitmeyi düşünüyorum

Ben anlamadım,ilişki yaşamışsınız korunarak üstüne 3 kez adet görmüşsünüz 4.ay test yapmak nereden aklınıza geldi?
O kadar kolay değil hamile kalmak,,hemde korunduğunuz halde. Sizin yumurtlama zamanınıza denk gelecek yaşadığınız tek ilişki,nişanlınızın sperm kalitesi iyi olacak,hamile kalacaksınız birde üzerine 3 ay adet göreceksiniz,test yapacaksınız üzerinden saatler geçtiği halde oluşan yanlış çizgiye inanacaksınız. Bunlar mantıklı ve inanılası geliyor mu size? Hem okusaydınız 15 dk sonra testte çıkacak sonucun gerçeği yansıtmayacağını bilirdiniz.
Ve nişanlınız çok haklı,bu kadar ütopik bişeye inanıp yemeden içmeden kesilecek,durmadan ağlayacak,,hayatı banada kendinede zehir edecek birinden arkama bakmadan kaçardım. Bu saçma bir takıntı ama siz yinede kan verin. Sonuç içinizi rahatlatır.

Hamile olduğumu bilmiyordum diye bir yabancı program var orda izlediklerim de beni bitirmiş durumda, kadınlar adeti düzenli görüyo, idrar kan testleri yapıyolar, hepsi negatif çıkıyo ve asla doğuma kadar anlamıyolar hamile olduklarını..

Ay o program benim de psikolojimi bozdu. Daha hiç sevgilim olmamıştı yinede acaba ben de hamile miyimdir diye ara sıra düşünüp stres yapıyordum. Ama o programdakiler çok uç örnekler. Başına geleceğini sanmıyorum. Hem 1 kere olmuş bir şey hem de korunmaya rağmen olur mu hiç?

Birde yanlış biliyor olabilirim ama testi yapıp söylenen süre kadar bekliyorsunuz sonra çıkan çizgiye bakıp çöpe atıyorsunuz. Çok sonralarda oluşan ya da silinen çizgiler ne bileyim havadan falan olabilir. Belli bir süre sonra oluşan değişiklikleri dikkate almamanız gerekiyor.

üstelik ilişkiye nişanlımın ısrarı sonucu girdik. tabi insan sevince de oluyo böyle bilemiyorum, çok pişmanım.. çok korkuyorum .. ailemin yüzüne de bakamıyorum..
nişanlım çok mükemmeliyetçi bir insan, herşeyin sorunsuz olmasını istiyor. yani evleneceği kadının da öyle. ve şuan benim şizofren olduğuma inanıyor, o çok iyi hatırlıyormuş, sızma yırtık vs. bir durum olmamış ki hamile kalacakmışım imkansızmış.. hatta bana diyor ki çıkarsa benden olduğuna bile inanmam.. neler işitiyorum bi bilseniz. gebelik testlerini bile gizli gizli aldım sonradan söyledim.

Tatlım diyorum ya evet sen evham yapmışsın ama üzerinde ki psikolojik baskıdan problem senin hamile kalıp kalmaman değil evlenmeden nişanlınla birlikte olman.. baktın hamilesin en fazla düğün tarihi erkene çekilir bu kadar basit bu sorun edilecek bişey değil.. asıl sorun bu korkuların da sana destek olması gereken nişanlının ayrılmak için bahane kollaması sorunu yanlış yerde arayıp dert ediyosun...

Şizofren değil ama takıntılı olduğunuz kesin.

sanki başkasıyla ilişkiye mi girdim ki ben başka birinden hamile olma ihtimalime mi korkuyorum ki beni çekmesin.. onunla yaşadık bana destek olması gerekmez mi??
bir de silik çizgiler gözümün önünden bi türlü gitmiyo.. üstüne görmekle ilgili okuduğum yazılar falan..

Hamilelik testini okusaydınız orda diyordu zaten 2 saat sonra cıkan çizgiler yanlıştır diye.
Genelde test eskidikten sonra idrar kurudugu için o çizgi çıkıyor bende de öyle oldu adetim geçikmişti ve hamile değildim.

Nisanlinizla yapmis olabilirsiniz ama siz galiba anlamak istemiyorsunuz bakin herkes ne yazmis yarin gider bir kan tahlili yaptirir ogrenirsiniz saglik ocaklari bile yapiyor . siz su an sucluluk psikolojisine girmissiniz. O yuzden bu kadar evhamlisiniz.

Ay o program benim de psikolojimi bozdu. Daha hiç sevgilim olmamıştı yinede acaba ben de hamile miyimdir diye ara sıra düşünüp stres yapıyordum. Ama o programdakiler çok uç örnekler. Başına geleceğini sanmıyorum. Hem 1 kere olmuş bir şey hem de korunmaya rağmen olur mu hiç?

Birde yanlış biliyor olabilirim ama testi yapıp söylenen süre kadar bekliyorsunuz sonra çıkan çizgiye bakıp çöpe atıyorsunuz. Çok sonralarda oluşan ya da silinen çizgiler ne bileyim havadan falan olabilir. Belli bir süre sonra oluşan değişiklikleri dikkate almamanız gerekiyor.
Hiç sevgili olmadan siz neden stres yaptınız ki?:KK53:

Bu arada şunu da söyleyeyim, bozuk testler sandığınızdan çok daha fazla var piyasada. Flaşla, kazıyarak falan gördüğünüz çizgiye inanmayın.

ya negatif çıkan testlerse bozuk olan diye düşünüyorum şuan mesela bu mesajınızdan sonra. gerçekten deliricem.

Bu kadar adet ve testlerin uzerine hamileyseniz dogurun zaten, mehdi falandir o..

Bir psikologa git arkadasim hayat gecmez boyle yahu..

silik çıktı ama :KK43: :KK43: ve üzerine görme meselesi var :KK43:

Ben anlamadım,ilişki yaşamışsınız korunarak üstüne 3 kez adet görmüşsünüz 4.ay test yapmak nereden aklınıza geldi?
O kadar kolay değil hamile kalmak,,hemde korunduğunuz halde. Sizin yumurtlama zamanınıza denk gelecek yaşadığınız tek ilişki,nişanlınızın sperm kalitesi iyi olacak,hamile kalacaksınız birde üzerine 3 ay adet göreceksiniz,test yapacaksınız üzerinden saatler geçtiği halde oluşan yanlış çizgiye inanacaksınız. Bunlar mantıklı ve inanılası geliyor mu size? Hem okusaydınız 15 dk sonra testte çıkacak sonucun gerçeği yansıtmayacağını bilirdiniz.
Ve nişanlınız çok haklı,bu kadar ütopik bişeye inanıp yemeden içmeden kesilecek,durmadan ağlayacak,,hayatı banada kendinede zehir edecek birinden arkama bakmadan kaçardım. Bu saçma bir takıntı ama siz yinede kan verin. Sonuç içinizi rahatlatır.

bilmiyorum birden içime şüphe düştü , inşallah dediğiniz gibidir ve hamile değilimdir. kurban kesicem. araştırdığım kadarıyla üzerine adet görmek çok yaygın gibi görünüyo sanki herkes hamileyken adet oluyo, kk bile bu hikayelerle dolu... gebelik testi yapıp saatler sonra tam çöpe atacakken silik çizgiyi görüp hamile olduğunu anlayanlar filan var...
kan vericem ama be bu işi tek başıma yapmadım nişanlım kaçmak yerine benim elimden tutmalı diye düşünüyorum..

3 ay öncesinde yaşanan ilişki sonrasında, bir anda başlayan gebelik korkusu ve hayatımın adım adım mahvolması...
Nişanlımla ayrılma noktasındayız şuan çünkü akıl sağlığımın yerinde olmadığını, imkansız olan bir durumu abarttığımı, normal bir insan olmadığımı düşünüyor.
Bugün ayrılmak istediğini söyledi, çünkü normal değilmişim..
3 ay önce bir hatayla, korunmalı bir şekilde ilişkiye girdik ( prezervatif). sonrasında 3 kez adet gördüm, ve son 10 gün içerisinde de 4 tane idrar testi yaptım.
İlk yaptığım test negatif çıktı ancak sonrasında , saatler sonra tekrar baktığımda ikinci silik bir çizgi belirmişti. Buradan okuduklarım kadarıyla hamile olabilirdim. 2 gün sonra tekrar test yaptım. Saatlerce beklettim ama bu sefer tek çizgiydi ( başka markaydı test).
Bu testten sonra tekrar test yaptım 2 gün sonra, negatif çıktı ve yine saatler sonra (3 saat filan) telefonun flaşıyla görebildiğim bir silik çizgi çıktı.
Bu testten sonra tekrar test yaptım hala duruyo ve negatif, testi oydum nerdeyse bakmaktan yok çizgi filan.
Velhasıl o silik çizgi ve sonrasında okuduğum yorumlar şuan hayatımı mahvetmek üzere. nişanlım ayrılmak istiyor.
Hamile olduğumu bilmiyordum diye bir yabancı program var orda izlediklerim de beni bitirmiş durumda, kadınlar adeti düzenli görüyo, idrar kan testleri yapıyolar, hepsi negatif çıkıyo ve asla doğuma kadar anlamıyolar hamile olduklarını..
Hamileysem hayatım biter, nişanlı olmam birşeyi değiştirmez babam beni reddeder. Ailem mahvolur çünkü muhafazakar bir aileye sahibim , hem korundum hem adet gördüm, ama yinede silik çizgiler gördüm ve aklımdan kötü kötü şeyler geçiyo. nişanlımı da kaybetmek üzereyim çünkü o çok emin. ben bu durumdan nasıl çıkabilirim? Yaşayan var mı etrafınızda ? Ya da siz yaşadınız mı ? Hamile olma ihtimalim nedir ? Değilsem neden böyleyim... Kızlar lütfen bildiklerinizi yazın...
Çok şaşırdım ve sen nisanlinpan birliktelik yaşadın prevazitifte yanlışlıklar oluyo bazen kazalan hamile kalınıyor ve adet üzerine görmüş olabilirsin çünki silik çizgi dion olsa çoktan çıkar kafa karıştırıcı ama emin olmanın tek yolu sağlık ocağı ama nisanlinda biraz salakmi bu konuda senin arkanda duracak ve evliliği hızlandırmak gerekecek bu işi berber yaptın senden ne diye süpe duyuyor

ya negatif çıkan testlerse bozuk olan diye düşünüyorum şuan mesela bu mesajınızdan sonra. gerçekten deliricem.

silik çıktı ama :KK43: :KK43: ve üzerine görme meselesi var :KK43:

bilmiyorum birden içime şüphe düştü , inşallah dediğiniz gibidir ve hamile değilimdir. kurban kesicem. araştırdığım kadarıyla üzerine adet görmek çok yaygın gibi görünüyo sanki herkes hamileyken adet oluyo, kk bile bu hikayelerle dolu... gebelik testi yapıp saatler sonra tam çöpe atacakken silik çizgiyi görüp hamile olduğunu anlayanlar filan var...
kan vericem ama be bu işi tek başıma yapmadım nişanlım kaçmak yerine benim elimden tutmalı diye düşünüyorum..
Bozuk testi söylediğime pişman oldum:işsiz:
Olmayan şeyi büyütüyorsunuz ve hala elimden tutmalı diyorsunuz. Hamile olduğunuz kesin olsaydı bu tribi atabilirdiniz de şu an sadece saçma oluyor.

gerçekten ruh sağlığım bitik hele programdan sonra korkudan deliricek gibi oldum.. ordakiler de korunuyordu mesela :KK43: inşallah yoktur ama şey yazmışlar mesela idrarda hcg olmasa test 10 gün bile beklese çıkmaz filan yazmışlar :KK43:

Tatlım diyorum ya evet sen evham yapmışsın ama üzerinde ki psikolojik baskıdan problem senin hamile kalıp kalmaman değil evlenmeden nişanlınla birlikte olman.. baktın hamilesin en fazla düğün tarihi erkene çekilir bu kadar basit bu sorun edilecek bişey değil.. asıl sorun bu korkuların da sana destek olması gereken nişanlının ayrılmak için bahane kollaması sorunu yanlış yerde arayıp dert ediyosun...

eğer hamile değilsem ki inşallah değilimdir , sanırım bazı şeyleri gözden geçiricem ciddi anlamda. çok kötü durumdayım ve bunu tek başıma yaşıyorum şuan.. bütün ömrüm mü böyle geçecek diye düşünüyorum.

gerçekten miii sizde de çıktı ve hamile değilmiydiniz cidden şuan azıcık biraz içim rahatladı en azından kan testi yapana kadar daha az ağlıycam sanırım ..

Çok şaşırdım ve sen nisanlinpan birliktelik yaşadın prevazitifte yanlışlıklar oluyo bazen kazalan hamile kalınıyor ve adet üzerine görmüş olabilirsin çünki silik çizgi dion olsa çoktan çıkar kafa karıştırıcı ama emin olmanın tek yolu sağlık ocağı ama nisanlinda biraz salakmi bu konuda senin arkanda duracak ve evliliği hızlandırmak gerekecek bu işi berber yaptın senden ne diye süpe duyuyor

heh aynen bende onu diyorum benim arkamda durması lazım şuan.. nasıl yani silik çizgi çıktı üzerinegörmüş mü olabilirim anlamadım :KK43:(

Bozuk testi söylediğime pişman oldum:işsiz:
Olmayan şeyi büyütüyorsunuz ve hala elimden tutmalı diyorsunuz. Hamile olduğunuz kesin olsaydı bu tribi atabilirdiniz de şu an sadece saçma oluyor.

ya eğer yoksa da hamilelik demekki ruhsal bi çöküntü içindeyim ve köşede kendi kendime bunu yaşıyorum yine de yanımda olmalı..

gerçekten miii sizde de çıktı ve hamile değilmiydiniz cidden şuan azıcık biraz içim rahatladı en azından kan testi yapana kadar daha az ağlıycam sanırım ..

heh aynen bende onu diyorum benim arkamda durması lazım şuan.. nasıl yani silik çizgi çıktı üzerinegörmüş mü olabilirim anlamadım :KK43:(

ya eğer yoksa da hamilelik demekki ruhsal bi çöküntü içindeyim ve köşede kendi kendime bunu yaşıyorum yine de yanımda olmalı..
Sonradan bir ruhsal çöküntü için evet yanınızda olmalı. Sizinki normal değil. Kim olsa evlenmekten çekinir.

Yinede degilsindir inşallah sen ilk işin cikabilirsen sabah erkenden 9 da sağlık ocağına gebelik testi yaptırmak istiom de olmasa da hastane anca ole ama değilsin zor korkma mantıkla bakarsak 2 aylık olurdu 3 veya test yaptığında anında çıkardı kafana takma

Hiç sevgili olmadan siz neden stres yaptınız ki?:KK53:

Program öyle psikoloji bozucu işte düşünün artık :KK70:

Her şey yolunda gidiyordu. Ancelika hamile olduğundan habersiz her gün içkiler içiyor alemler yapıyor idi. Bir gün karnında bir sancı hissetti. O da nesi? Yoksa kakası mı gelmişti? Her şeyden habersiz olan Ancelika acil servise koştu. Seni doğum odasına alıyoruz dediler. Ancelika "ney?" dedi. Oysa ki her ay adet görmüştü ve karnı bile şişmemişti, diye anlatılıyordu programda.

Ay doktora gidicem bi anda içimden çocuk çıkarıcaklar sanıyodum :KK70:Rüyalarıma girmişti hatta benim içimden bebek yerine pijama çıkmıştı. Ay neyse giyerim bunu ben demiştim :KK48: Doktor da bazen oluyor böyle şeyler diye açıklama yapmıştı.

Konu sahibinin de sadece psikolojisi alt üst olmuş birazcık.

Gidip kan testi de yaptır yaptırabiliyorsan. Böylece konuyu tamamen kapatabilirsin kafanda.

Konu sahibi arkadaşım düğün ne zaman? Öncelikle bu ilişki 4 ay önce olmussa eğer içini ferah tut çünkü kesinlikle hamile değilsin..Çünkü 4 ay önceki ilişkiden olan gebelik muhakkak silik değil kıpkırmızı olurdu.Birde bu silik çizgi ye bakma sen benimde geçen ay silik çıktı ama akşamına regl oldum.Sen en iyisi özel bir klinikte kanda gebelik testi yaptır kadindogum doktoru ile bı görüş için ferahlasin.sen delimisin yahu o belgesele ne bakıyorsun yok 9 ay farketmez mis filan diye,kadın doğumda zaten bebek varsa kese görülür kalp atışı görülür.

Geçende sanki buna benzer konu actiniz siz mi yoksa başkası mk bilemiyorum.
Bekleyen çubukta ikinci cizgi çıkabilir zaten suanda 3 ay oncesi birşeyse baya belli ederdi.takinti yapmışsınız umarım toparlanırsiniz

Konu sahibi arkadaşım düğün ne zaman? Öncelikle bu ilişki 4 ay önce olmussa eğer içini ferah tut çünkü kesinlikle hamile değilsin..Çünkü 4 ay önceki ilişkiden olan gebelik muhakkak silik değil kıpkırmızı olurdu.Birde bu silik çizgi ye bakma sen benimde geçen ay silik çıktı ama akşamına regl oldum.Sen en iyisi özel bir klinikte kanda gebelik testi yaptır kadindogum doktoru ile bı görüş için ferahlasin.sen delimisin yahu o belgesele ne bakıyorsun yok 9 ay farketmez mis filan diye,kadın doğumda zaten bebek varsa kese görülür kalp atışı görülür.
Aynen ole

X