Hamilelik korkusu

Iki günde bir kavga eder olduk aşamıyoruz her şeyden kısıtlanıp evlilik hayatı yaşamaktan şikayetçi.benide yordu.severek evlendik ama sevgide kalmadı bence.soğuduk yapamıyoruz babalık yapmaz bence istediğini düşünmüyorum

Iki günde bir kavga eder olduk aşamıyoruz her şeyden kısıtlanıp evlilik hayatı yaşamaktan şikayetçi.benide yordu.severek evlendik ama sevgide kalmadı bence.soğuduk yapamıyoruz babalık yapmaz bence istediğini düşünmüyorum
Yasi kac esinin.iyice oturup etraflica konusmalisiniz.bir uzmandan yardim alin belki sorunlarinizda cozulur iyi kotu bir karar alirsiniz.babasiz cocuk elbette buyuyor.dedim ya bizide annem.buyuttu tek basina ne ailesi vardi ne diplomasi.buna rağmen universite mezunu etti bizi on tane babaya bedeldir annem.

O istemese de ben bakarım ama iyi anne olmayacak korkum var

Tüm annelerin deneyimi varmıydı? İlk çocuk deneyimsizliği her annede var milyonlarca çalışan annede var neden olamayasın ki? Hamileyken eşi şehit olanlar var onlar da babasız büyütüyor eğer istiyorsan çocugu dogur. Ona iyi anne olabilirmiyim düşüncen bile daha dogmadan onu düşündüğün anlamına gelir.

Hayatta neyin garantisi var ki?
Boşanmasan mutlu bir evliliğin olsa da eşin ölebilir Allah korusun yine babasız büyütebilirsin çocuğunu.
Benim babam ben ufakken öldü mesela. Annem beni tek başına büyüttü. Bana ananemin bakabilmesi için oturduğumuz şehirden ananemin olduğu şehire taşındık ve orada beni ananemle beraber büyüttüler. Ve çok mutlu bir çocukluğum oldu niye babam öldü diye kendimi kahretmedim yada Sezercik gibi babam nerede anneciğim demedim. Gayet mutlu mesut yaşadım ananem teyzem dayılarım kuzenlerimle büyüdüm. Annem yoğun çalışırdı mesela işten geç gelirdi arada bir seyahatleri olurdu ama haftasonları benimleydi ve çok eğlenirdik. İtiraf etmem gerekirse güçlü bir anne ve sevgi dolu ananeyle büyüdüğüme de hiiç üzülmedim hatta anneme de hayran oldum hep.

Anneme Bende hayranım ama benim babam varla yok arasıydı Ayrıca ne teyzemler ne anneannem sevgi verdi.annem iki çocuğa yetti ben onun gibi olamazsam diye korkuyorum .

o bebek sizin umudunuz olabilir, evlilikte tek pişman olmadığınız şey olabilir.. lütfen iyi düşünün dinimize göre bebeği aldıran katil hükmündedir o miniğe kıymayın...

Anneme Bende hayranım ama benim babam varla yok arasıydı Ayrıca ne teyzemler ne anneannem sevgi verdi.annem iki çocuğa yetti ben onun gibi olamazsam diye korkuyorum .

Korkma yaparsın. Gerçekten sevdiğin ve istediğin bir bebek o. Eminim annenin de desteğiyle yaparsın.
Annem 40 yaşında yalnız kaldı bir çocukla. Ve hemen taşındı annesine sığındı bir anlamda ufak çocukla ve üstesinden geldiler iki kadın.
Sen de yaparsın sevgin yeterli.
Endişen bile bunu gösteriyor esasında, bu endişeyle eminim güzel bir anne olacaksın.
Zordur elbette kolay olmaz tahmin ediyorum ama kadınlar da güçlüdür zaten

çocuk özelde filan okumuyorsa çok masrafı olmaz ki zaten.

Yani eğitim masrafı bin lirayı buluyor.ingilizce dersiyle falan.karşılarım çocuğumun annemin kardeşimn masrafınıama sorumluluk fazla hissedebilirim planlarım ertelenmiş olur o kadar.

o bebek sizin umudunuz olabilir, evlilikte tek pişman olmadığınız şey olabilir.. lütfen iyi düşünün dinimize göre bebeği aldıran katil hükmündedir o miniğe kıymayın...

Sanki hissedemiyorum inanamıyorum hamile olduğuma.bir yanım onu seviyor ona bi gelecek vermek sevgi vermek çok istiyor ama evliliği yürütemedim bunu da beceremem geliyor.sanki ben meslekte iyiyim iş olarak akıl vermede iyiyim ama konu kendim olunca kilitleniyorum

Canım hiç merak etme bak annen de yanındaymış. Eminim sizin sevginizle çok da güzel büyür çocuğun. Ben 3 çocukla girdim üniversiteye ve bitiyor bu yıl. Emin ol sen de yaparsın. Eşim de öyle hem ders çalıştı hem dışarıda çalıştı hem de kpss. Kazandı sonunda. Hukuk okumuşsun sonuçta devamını da getirirsin merak etme

Çocukla üniversite okumak nasıl başardınız? Erken mi evlendiniz

Yani eğitim masrafı bin lirayı buluyor.ingilizce dersiyle falan.karşılarım çocuğumun annemin kardeşimn masrafınıama sorumluluk fazla hissedebilirim planlarım ertelenmiş olur o kadar.

yani kardeşiniz için bişeylerden kısabilirsiniz. herkesin fedakarlık yapması gerek. 1000 lira çok.

Lütfen sadece lütfen diyorum.
Onu bir kucağınıza alın işte o zaman bu düşüncelerinizden dolayı kendinizden utanacaksınız.
Silin atın bu karamsarlığı, kimse mükemmel anne değil bizler sadece mükemmel olmaya çabalayan ama ne yaparsak yapalım öyle olmadığımızı düşünüp kendimizi hırpalayacak bahaneler bulan kadınlarız.

Sanki hissedemiyorum inanamıyorum hamile olduğuma.bir yanım onu seviyor ona bi gelecek vermek sevgi vermek çok istiyor ama evliliği yürütemedim bunu da beceremem geliyor.sanki ben meslekte iyiyim iş olarak akıl vermede iyiyim ama konu kendim olunca kilitleniyorum
bende avukatım ve hamileyim çok şükür eşimle aram iyi kendimi sizin yerine koyuyorum eşimden boşanacak olsaydım çok haklısınız çook zor..
ama Allah o kadar büyük ki en bunaldığınız anda size bir kapı açıyor dua edin ramazan ayında
hamilelik ilerledikçe o hareket ettikçe öyle bir bağlanıyorsunuz ki doğduğunu düşünemiyorum bile eğer anneniz size yardımcı olacaksa bir iki yıl baksa yeter, zaten sonra kreşe verirsiniz nasıl büyüdüğünü anlamazsınız bile size can yoldaşı olur en iyi arkadaşınız olur..

Hemde cok iyi bir anne olursun bundan hic süphem yok.
ilerde keske cocugum olsaydi Adam olmasada olurdu diyebilirsin.
koca Adam olmadiktan sonra malesef bi ise yaramiyor.
kendini Motive et bakarsin Hemde süper anne olursun.

bende avukatım ve hamileyim çok şükür eşimle aram iyi kendimi sizin yerine koyuyorum eşimden boşanacak olsaydım çok haklısınız çook zor..
ama Allah o kadar büyük ki en bunaldığınız anda size bir kapı açıyor dua edin ramazan ayında
hamilelik ilerledikçe o hareket ettikçe öyle bir bağlanıyorsunuz ki doğduğunu düşünemiyorum bile eğer anneniz size yardımcı olacaksa bir iki yıl baksa yeter, zaten sonra kreşe verirsiniz nasıl büyüdüğünü anlamazsınız bile size can yoldaşı olur en iyi arkadaşınız olur..

Zaten annemle yaşamayı düşünüyorum çocuğa bakmada benden daha hevesli olur eminim ama biraz düzgün bir aile kuramama acısı da var

Herşeyden vazgeç ama bebeğinden vazgeçme.hayatının geri kalanının nası olcağını bilemezsin belki bi daha evlenmiyceksin belki bi daha çocuk sahibi olamıycaksın.lütfen kıymetini bil.hayattaki herşeyin o olucak.eminim doğduktan sonra şükrediceksin senin olduğu için

Evet 18 de evlendim. Eşimin israriyla tekrar sınava girdim. Okuduğum bölüm çok kolay o yüzden sanırım.

Peki ilk çocuğun ne zaman oldu korkmadın mı bakabilecek miyim diye :(

cok iyi bir meslegin var kesinlikle aldırma babasız buyuyen okadar bebek varki en yakınımdakiler mesela kuzenimin eşi bebegi 1 yasında iken vefat etti tek basına bakıyor hemde işide yok bunun gibi arkadasımında eşi 6 aylık kızı varken vefat etti oda ailesiyle beraber buyutuyor demem o ki rabbim bi yol cizer merak etmeyin onun bu dünyada yiyecek icecegi varki rabbim size nasip etmiş bu hakkı bebeginizin elinden almak ömür boyu agır bi vicdan bana göre...

Herşeyden vazgeç ama bebeğinden vazgeçme.hayatının geri kalanının nası olcağını bilemezsin belki bi daha evlenmiyceksin belki bi daha çocuk sahibi olamıycaksın.lütfen kıymetini bil.hayattaki herşeyin o olucak.eminim doğduktan sonra şükrediceksin senin olduğu için

Evet evliliğe bakışım soğuk genel olarak bunda başaramamış olmam beni yıktı zaten cesaret edemem sanırım. Ki etsem bile çocuğum olacağını garantsi yok ki

Şuan bi mesleğiniz var ve ayaklarınızın üzerinde kimseye mahkum olmadan durabiliyorsunuz bebeğinizide büyütürsünüz Allah güç verdikçe inş.
7 haftalık olmuş kalp atışlarını da duymuşsundur sanırım o minik yavruya kıymayın ...
Eşin çok vicdansızmış doğrusu..
Aranızda kan davasımı olduda bukadar soğuk kanlılıkla yapamıyoruz ayrılalım,bebeğide aldıralım diyebiliyor...
Bu bebek Allahın verdiği büyük nimet lütuftur değerini bilin, adamda adam olsaydı kendini düzeltir mutluluktan havalara uçar dı baba oluyorum diye...
Bu sivri zekalı insanla ayrılmanız isabet oluyor..
Bebeğinizle size upuzun çok mutlu bi ömür dilerim inş

Back
X