Hamilelik, Kedi, Köpek, Kaynana evi! :/

maydanozca04

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2018
546
401
Dert mi bilmiyorum, vaktinizi aldıysam da affola. Ne yapacağımı bilmediğim için yazmak istedim. 8 haftalık hamileyim, zor geçen; hatta öyle böyle değil, çok zor geçen bir hamileliğim söz konusu. Gurbetteydim, ve düzenim tam oturmadı. Gelmeyen eşyalar vs dolayısıyla. Yeterli beslenemediğim ve kokulara karşı duyarlılığımdan, baba evine geldim. En azından şu kötü günleri burda geçirmek için. Her neyse eşim kabul etti gönderdi, kaynanam yüzüme karşı söylemeyip, eşimi doldurmuş. Cümleler de şunlar “ Neden oraya gidiyor, neden buraya gelmiyor, işte niye böyle yapıyor buraya gelsin gibisinden. Geçmişte bana ve aileme yaşattıklarından ötürü gitmek istemiyorum. Kinimden.

Son düzenleme:
Su yazdiklarinizin hepsini guzel dille soylerdim. sadece aserme bahanesi haric cunku o gercekten cok sacma olur. soylerdim yani esime. Gayet makul sebepler. Ben de bu sene gittim esimin memleketine. Evde kedi var. kedileri severim ama evde olunca tiksiniyorum. Yemek yiyemedim oturup kalkamadim. Velhasil 10 gun diye gittim 2 gun kaldim ben yapamiyorum seneye telafi edelim hayatim ailene guzelce anlat lutfen seni anlarlar dedim ve annemin yanina gectim. Esim de anlayisla karsiladi.

Su yazdiklarinizin hepsini guzel dille soylerdim. sadece aserme bahanesi haric cunku o gercekten cok sacma olur. soylerdim yani esime. Gayet makul sebepler. Ben de bu sene gittim esimin memleketine. Evde kedi var. kedileri severim ama evde olunca tiksiniyorum. Yemek yiyemedim oturup kalkamadim. Velhasil 10 gun diye gittim 2 gun kaldim ben yapamiyorum seneye telafi edelim hayatim ailene guzelce anlat lutfen seni anlarlar dedim ve annemin yanina gectim. Esim de anlayisla karsiladi.
Güzel dille anlatayım o zaman :KK43: Hani kendi kedimden bile tiksindim, gönderdim bak diyeyim

Güzel dille anlatayım o zaman :KK43: Hani kendi kedimden bile tiksindim, gönderdim bak diyeyim

Soyle mutlaka. Ve 15 16 saatlik yol su donemde uygun degil. Ilk 3 ay bana doktorum arabayla yada otobusle en fazla 5 saat yola izin vermisti ben o yuzden hep ucak kullandim. Sadece kendi yasadigim yerden babamlara arabayla 10 saat gittim o da 2 saatte bir durdu babam ve en az yarim saat yurudum. Ki cok rahat bi 3 ay gecirdim buna ragmen doktorumdan izin cikmadi.

Hamilelik sarılığı geçirmiş biriyim .
Bırakın mutfağı mutfağın kapısından gecemiyordun ve kaynanam da 10 saat kalamadım ben safra çıkartıyorum baygınlık geciriyorum bana tek hamile senmisin diye bişey söyledi o halimle hiç kaldıramadım ..
Süpürgeyi koydu ortaya buralarda süpürülücek diyip durdu düşük tehlikem vardı ..
Şimdi keşke hiç gitmeseydim diyorum
Ve uzak yolmuş geri dönmenizde zor olur
Kimse kusura bakmasın bu dönemde milletin inadı değil siz önemlisiniz gitmeyin ..

Hamilelik sarılığı geçirmiş biriyim .
Bırakın mutfağı mutfağın kapısından gecemiyordun ve kaynanam da 10 saat kalamadım ben safra çıkartıyorum baygınlık geciriyorum bana tek hamile senmisin diye bişey söyledi o halimle hiç kaldıramadım ..
Süpürgeyi koydu ortaya buralarda süpürülücek diyip durdu düşük tehlikem vardı ..
Şimdi keşke hiç gitmeseydim diyorum
Ve uzak yolmuş geri dönmenizde zor olur
Kimse kusura bakmasın bu dönemde milletin inadı değil siz önemlisiniz gitmeyin ..
Geri gidişim de eşimin yanı olacak, arası 7 saat :KK43:( Ne kötü kaynanalar var, insan unutamıyor değil mi, yazıklar olsun

Hamilikte bulantilarim coktu hatta iki gun hastanede bile kaldim sirf bulantilarim agir gectigi icin.kv bize 1 saatlik uzaklikta bi koyde oturuyorlar.ben sirf rahat edemem diye sadece hamilelikte 1 kere gittim.ondada surekli oturmaktan butun gun agri cektim.onlar bile farketti evde hep boyle agri cekiyomusun dediler.yani sizde bunlari esinize anlatin anlayisla karsilar.karsilamazsa da kendi bilir bulantiniz kv den daha onemli degil

Gorumcelere gorumcek demeyerek baslayabilirsiniz. Hos degil. Geri kalanlari guzelce anlatirsaniz esinize anlar herhalde. 15-16 saatlik yol su anda uygun degil siz nasil ailenize gidebildiniz onca yolu tepip? Aserme meselesini anlayamam,hic yasamadim bilemeyecegim.

Ek olarak yere yataga yorgana kusmayin. Temizleyen kim olursa olsun pis bir durum cunku

Aşermek için çok erken değil mi :)
Ben kendi evinizde geçirmeniz taraftarıyım. Eşiniz size baksın. İnsan en çok eşinin yanında olmak istiyor. Sonuçta çocuğu tek yapmadınız.

E gitmeyin istemiyorsanız. Yani millet de bir acayip. Yanında kalsaniz başı göğe mi erecekmis? Aslında agirlasmadan duzeninizi kurup kendi evinize geçmeniz en iyisi doğurunca da mı annenizde kalacaksınız?

Kendi annenizin evi bile olsa nasıl rahat ediyorsunuz ki?Ben sadece kendi evimde rahat olabiliyorum.
Ama madem siz rahatsınız burda kalıcam istemiyorum demeniz yeterli bence.Aciklama yapmaya mecburmusunuz?

Dert mi bilmiyorum, vaktinizi aldıysam da affola. Ne yapacağımı bilmediğim için yazmak istedim. 8 haftalık hamileyim, zor geçen; hatta öyle böyle değil, çok zor geçen bir hamileliğim söz konusu. Gurbetteydim, ve düzenim tam oturmadı. Gelmeyen eşyalar vs dolayısıyla. Yeterli beslenemediğim ve kokulara karşı duyarlılığımdan, baba evine geldim. En azından şu kötü günleri burda geçirmek için. Her neyse eşim kabul etti gönderdi, kaynanam yüzüme karşı söylemeyip, eşimi doldurmuş. Cümleler de şunlar “ Neden oraya gidiyor, neden buraya gelmiyor, işte niye böyle yapıyor buraya gelsin gibisinden. Geçmişte bana ve aileme yaşattıklarından ötürü gitmek istemiyorum. Kinimden. Her neyse, eşimin aklında bile olmayan şeyi ona nakletti. Eşim biraz orda kal biraz da bizimkiler de diyor. Sorun şu ki; Birincisi, on beş on altı saatlik mesafe var arada. Yol da tutuyor.Ve yöreler farklı olduğu için; aşerdiğim yiyecekleri bilmiyorlar. Ve samimiyetim olmadığı için şunu aşerdim diyemem.Yapabilecekleri, bulacakları bir şey değil. En küçüğü “ karamık” mesela. İkincisi, kusmalarım yoğun ve kayınvalidem çok titiz kustuğum yeri bana elli kez de, temizletecek kadar vicdansız. Üçüncüsü evde görümceklerin, bir kedisi bir de köpeği var hayvanları çok severim kendi kedim vardı, teyzeme verdim maalesef baksın diye. ama inanın onların ev kedinin ve köpeğin bir arada yaşanmasından olacak ki iğrenç kokuyor ev. Hele şu kokulara hassasiyetimden, daha da feci gelecek. Ne yapmalıyım? Eşinize ne söylerdiniz, doktoruma danışmalı mıyım? Ne yapacağım, Allah rızası için yardım edin bana :KK43:
Onunkilerde kalınca ne oluyormuş? Kendi anne babanızda kalmanızdan daha doğal ne olabilir? Ay ne saçma sapan şeyler bunlar ya...

Kendi evinizde kalmanız en mantıklısı geldi bana
Ama ailenize gidecekseniz de ailemde daha rahatım demeniz yeterli değil mi eşinize?

Eşinize keyfi değil, zorunluluktan ailenizde kaldığınızı ve kayınvalidenizde rahat edemeyeceğinizi söyleyin. Yok ısrar ederse de evinize gidip bir yardımcı tutun ve eşinizden yardım isteyin. Ama aşermeydi, kediydi, kıldı, tozdu gibi komik bahaneler sunmayın. Kendinizi yöresel, zor şeyler aşereceğim diye de şartlamayın. Zaten aşermek bana biraz eskilerin ulaşılmaz şeyleri yemek için uydurduğu birşey gibi geliyor.

8 haftalikken nasil aseriyorsunuz yahu?
Kan tahlillerinizi yaptirin vucudunuzda eksik birseyler olmali , bu kadar erken aserme olmaz

Ayrica herhangi bir bahane sunmak zorunda degilsiniz , 16 saat yolculuk zaten yapamazsiniz , nerede rahat ediyorsaniz orada kalin , esinizi yada baskasini ilgilendiren bir durum yok ortada

Sağlık açıdan doktor uzun yol yasakladi dersiniz ve kedili evdende toksoplazmoz yüzünden gidemeyeceğinizi söylersiniz olur biter. Hoplayan hoplasin

Yol çok uzun bu zamanlards tehlikeli diye biliyorum.EşiniZede açıklama yapmak zorunda değilsiniz annenlere gitmicem ne dersen de orda kalmak istemiyorum o kadar de kesip at cevap verirsede duymamazlıktan gel.

E gitmeyin istemiyorsanız. Yani millet de bir acayip. Yanında kalsaniz başı göğe mi erecekmis? Aslında agirlasmadan duzeninizi kurup kendi evinize geçmeniz en iyisi doğurunca da mı annenizde kalacaksınız?
Bir mobilya markası üç aydır aldığımız eşyaları gönderirse inşallah düzenimi kuracağım canım :KK43:

X