- 23 Mayıs 2009
- 14.359
- 15.681
- 823
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Tüp bebek olduğunu söylemedik , ama zaten 3 senedir evliyiz 30 yaşındayız. Hep de dilimdeydi çocuğum olursa şöyle böyle yapıcam diye istediğimi de çaktırıyordum. Hani şaşıracak bi durum yok. Normalde çocuklara çok düşkünler , ve eşimin annesi gerçekten çok yardım severdir, bahçesinde hamile kedi görse kıyamaz besler yazık hamile der, zaten bunları düşününce tuhaf geliyor. Geç söyledik diye alınmış olabilirler ama bi sebebi vardı açıkladım da onu , alınmaya devam etmeleri de normal gelmiyor , eğer ki konu geç söylememse.Geç söylediniz diye tripmi atıyorlar. Tüp bebek olduğunu v bu konuda hassasiyetini biliyorlarmı.
Akıllarından ne geçiyor bilmiyorum, ama sen beklentiye girme ve tadını çıkar tüp bebekle hamile kalmak hiç kolay bişey değil ve şükür ki tutmuş ona sıkıca sarıl ve güzel huzurlu nit aile olmaya bak derim. Eşine sakın annesini babasını kötüleme.. aramadı sormadı etmedi deme sakın buna tenezzül etmemelisin. Madem sana gereken ilgiyi vermiyolar bu konuda duygulanmıyorlarsa sende telefonda sık sık görüşme ozaman hamileliğinden de bahsetme. Şimdiki insanlar hep farklı düşünüyor belki daha erkendi keşke calışıp bişeylere sahip olup öyle yapsalardı kafasında olabilirler. Yada başkaa sıkıntıları vardır bilemezsin. Oğluna değe vermeyen de sana hiç değer vermez buda aci bi gerçek ama ben eşine daha çok üzüldüm.. sonuçta onun öz annesi babası.. senin değil o yüzden sen değil bu konuyu daha çok eşin takması gerekir:)Kızlar merhaba
Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.
11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.
İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.
Ama beni şaşırtan ve üzen haber , eşimin ailesinden oldu.
Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.
Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.
Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.
Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.
Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.
Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar
Eşim konu ile ilgili ben de çözemiyorum neden böyle yaptıklarını diyor
Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim
Lütfen fikirlerinizi paylaşın
Yok olur mu kötülemem sadece anlam veremedim bi şeye mi alındılar gibisinden konuştum , aslında evet eşim için daha üzücü, allahtan üzülüyor gözükmüyor ya da bana çaktırmıyor , insan annesi ve babası ile sevincini paylaşmak ister. Belki de yukarıdaki yorumlardaki gibi kültür meselesidir bilemiyorum. Çok doğru söylüyorsun , tüp bebek süreci çok zordu beklemesi ilaçları yumurta toplaması , hani hem fiziksel hem psikolojik zorlukları bir de maddi giderler vs bunları düşününce cidden hiçbir şeyi takmamak lazım benimAkıllarından ne geçiyor bilmiyorum, ama sen beklentiye girme ve tadını çıkar tüp bebekle hamile kalmak hiç kolay bişey değil ve şükür ki tutmuş ona sıkıca sarıl ve güzel huzurlu nit aile olmaya bak derim. Eşine sakın annesini babasını kötüleme.. aramadı sormadı etmedi deme sakın buna tenezzül etmemelisin. Madem sana gereken ilgiyi vermiyolar bu konuda duygulanmıyorlarsa sende telefonda sık sık görüşme ozaman hamileliğinden de bahsetme. Şimdiki insanlar hep farklı düşünüyor belki daha erkendi keşke calışıp bişeylere sahip olup öyle yapsalardı kafasında olabilirler. Yada başkaa sıkıntıları vardır bilemezsin. Oğluna değe vermeyen de sana hiç değer vermez buda aci bi gerçek ama ben eşine daha çok üzüldüm.. sonuçta onun öz annesi babası.. senin değil o yüzden sen değil bu konuyu daha çok eşin takması gerekir:)
Çok doğru söylüyorsunuzBen böyle durumlara şöyle bakıyorum.
Evet bir hata etmişler, bu ayıptır. Ama ayıp edilen ben değilim kendi oğullarını insan yerine koyup insan gibi tebrik etmemeleri onların eksikliği/eşimin sorunu.
Çok teşekkür ederimSize tepki göstermişler ama ben son derece hak verdim. Ben de iki senelik uğraşlar ve tedavilerden sonra hamile kalmıştım. Ben de sizin gibi bu haberi alınca sevinçten havalara uçacaklar falan diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. (Öncesinde sürekli bu konuda beni bunaltıyolardı torunumuz olsun vs diye ona rağmen tepkileri gayet düzdü) sonra cinsiyeti öğrendik kv resmen böyle üzüldü ses tonundan anladım. Eşim doğulu normalde erkek çocuk onlar için daha kıymetli. (Benim için değil) Cinsiyeti öğrendik erkekmiş diye paylaştık kv aa gerçekten mi falan dedi. Çocuk doğana kadar da her konuşmada hiç haberi yokmuş gibi cinsiyeti ne diye sordueskiden bizim de ilişkilerimiz gayet iyiydi ama ben hamile kaldıktan sonra her şey çok fazla değişti. Bence sınır koymanızın vakti gelmiş. Tabi bundan sonrasına da bakarak bi yol çizersiniz ama beklentiye girmeyin lütfen. Sağlıkla gelsin bebişiniz
Boşveeer takma kafana dünya yansa eşim var o halleder de geçYok olur mu kötülemem sadece anlam veremedim bi şeye mi alındılar gibisinden konuştum , aslında evet eşim için daha üzücü, allahtan üzülüyor gözükmüyor ya da bana çaktırmıyor , insan annesi ve babası ile sevincini paylaşmak ister. Belki de yukarıdaki yorumlardaki gibi kültür meselesidir bilemiyorum. Çok doğru söylüyorsun , tüp bebek süreci çok zordu beklemesi ilaçları yumurta toplaması , hani hem fiziksel hem psikolojik zorlukları bir de maddi giderler vs bunları düşününce cidden hiçbir şeyi takmamak lazım benim
Merhaba öncelikle hayırlı olsunKızlar merhaba
Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.
11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.
İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.
Ama beni şaşırtan ve üzen haber , eşimin ailesinden oldu.
Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.
Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.
Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.
Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.
Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.
Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar
Eşim konu ile ilgili ben de çözemiyorum neden böyle yaptıklarını diyor
Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim
Lütfen fikirlerinizi paylaşın
Sanırım beklenti içinde olmam kendimi güzel tepkilere güzel anılara layık olduğumu düşünmemden geliyor, hep en güzeli olsun diyorum ama tabii ki insan ilişkiler planlandığı gibi olmuyor :)Hep böyle beklenti içinde misindir? Ben ve çevremdeki insanların kayınbabaları böyle durum hakkında yorum yapmazlar. Ya da her yerde sevinç çığlıkları atılmaz. Hayırlı olsun denir geçilir. Bence kendini biraz törpülemelisin.
İnsanlar boşanıyor ne biletim hasta oluyor bir sürü şey ve senin konun kadar uzun uzun yazmıyor. Bir de bu açıdan bak
Siz sizsiniz ben benim :)Abartiyorsunuz bence ,ben hamile kalınca kimse abartı bı tepki vermedi bende beklemedigim için hiç kafama takmadım.Kendim bile sizin kadar üzerine düşünüp kutlama yapmadığım içindir
Ne pastası ne kutlama ne hediye ne bekledim ne yokluğunu hissettim hatta kendimi sorguladım böyle mi olmaliydu diyeböyleyse bile ben istemem
Cok tesekkur ederim. InsallahDilerim güzel haberlerinizi alırız buradansüreç biraz yorucu geçebiliyor ama sonunda değiyor, dualarım sizinle
Abartiyorsunuz böyle ufak şeyler için kendinizi ve bebeği strese sokup etkilemeyinSiz sizsiniz ben benim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?