Hadi hayırlısı olsun ćok sevindim canım çok güzel bi duygu ben nerdeyse ağlicaktım :)Kızlar ya bugün kalp atışlarını duyduk, gördük çok şükür bebeğim büyümüş çok mutlu oldum :)
Çok çok sağol canım Allah razı olsun :) bebeğimin büyüdüğünü görmek çok mutlu etti beni :)) rabbim isteyen herkese en kısa zamanda hayırlısıyla bu güzel duygu tattırsın :)) harika bir şey :))Hadi hayırlısı olsun ćok sevindim canım çok güzel bi duygu ben nerdeyse ağlicaktım :)
Amiiiiin inşallah bilmezmiyimÇok çok sağol canım Allah razı olsun :) bebeğimin büyüdüğünü görmek çok mutlu etti beni :)) rabbim isteyen herkese en kısa zamanda hayırlısıyla bu güzel duygu tattırsın :)) harika bir şey :))
Kızlar bu gün ilk kez boş öğürmelerim sonuç verdi ve içimde ne varsa artık yokbulantı kuması 6. Haftada başlayanı duydum da ben 8+2 yim yani bide seviniyodum rahat geçecek bulantım falan yok diye :)) sık hastalanıp çıkaran biri de deilim mafoldum bacaklarım bile titredi yani Sizin bebişler ne alemde :)
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini canım :) benimde 29 Mart evlilik yıldönümüm Dr 30 u diye hesapladı burası 28 ortasında doğarsa oda bize en güzel yıl dönümü hediyesi olacak :) Ayrıca bende günlük tutuyorum ama öyle her gün deil önemli tarihleri yazacağım :) ilk kese kalp atışı cinsiyet tekme falan doğuncada konuşması yürümesi önemli günler :) Birde ben bir şey soracağım sana ilk bebişinin cinsiyeti için dr'un kaçıncı haftaya gün verdi ? :) Ben çok merak ediyorum da :)Canim neler yazmissin diye girip bakmak istedim.
Ben de cok guzel suslu puslu bi defter ve cok şık bir dolma kalem aldim gunluk yazicam diye ama ilk 1 hafta yazdim. Sonrasi yok...
Oncelikle bebegini saglikla kucagina alirsin insallah. Tum anne adaylari saglikla alsinlar kucaklarina..
Bebeginin dogum tarihi benim icin cok ozel bir tarih. 28 mart. Hem benim dogum gunum. Hem de bu tarihte hamile oldugumu ogrenmistim. Hayatimin en guzel dogum gunu hesiyesiydi.Bu yuzden cok ozel bir tarih benim icin :)
İnşallah hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini canım :) benimde 29 Mart evlilik yıldönümüm Dr 30 u diye hesapladı burası 28 ortasında doğarsa oda bize en güzel yıl dönümü hediyesi olacak :) Ayrıca bende günlük tutuyorum ama öyle her gün deil önemli tarihleri yazacağım :) ilk kese kalp atışı cinsiyet tekme falan doğuncada konuşması yürümesi önemli günler :) Birde ben bir şey soracağım sana ilk bebişinin cinsiyeti için dr'un kaçıncı haftaya gün verdi ? :) Ben çok merak ediyorum da :)
Bende erkek bebek kendini hemen gösteriyor diye duymuştum 12 haftadan sonra hemen gösteriyormuş ama kesin bir şey için 16. Haftayı beklemek gerekirmış :) Senin anlattığın gibi bir olayı benim eltim yaşadı son ana kadar Kız dediler son ayda kadın oğlu olcanı öğrendi :)) Sağlıklı olsunlar da hiç farketmez sadece insan merak ediyor seninki peki kız ? Erkek ?Aa cok guzel :) insallah evlilik yildonumunuzde dogar :) tabi bebisin icin en hayirli ve dogru zaman neyse o zaman dogaun ama oyle olursa tadindan yenmez :)
Canim ben cok dr degistirdim. Hicbiri soylemedi. Yanilma olabilir,biraz daha bekleyelim,daha cok kucuk vs vs ... Milyon tane sey soylediler. En sonunda 17. Haftamda ozel bir hastaneye gittim. Cag hastanesine. 17. Haftamda soyledi. Hatta kesin mi diye sordugumda,ben bu aoruyu sevmiyorum,duymamis olayim dedi. O an anladim emin oldugunu.
16-17 de belli oluyor tam olarak. Ama tecrubeli bir dr olmasi lazim, cunku arkadasim 17. Haftada kiz dediler. 24. Hafta detayli ultrasonda eekek cikti :)
Kiz derse hemen alisveris yapma. Biraz bekle. Bazi erkek bebeklerin erkeklik organlari gec gelisebiliyor. Veya bazen kordon bagini pipi gibi gorup erkek diyebiliyorlar. Benim sana tavsiyem 2 doktordan yorum al.
Bende erkek bebek kendini hemen gösteriyor diye duymuştum 12 haftadan sonra hemen gösteriyormuş ama kesin bir şey için 16. Haftayı beklemek gerekirmış :) Senin anlattığın gibi bir olayı benim eltim yaşadı son ana kadar Kız dediler son ayda kadın oğlu olcanı öğrendi :)) Sağlıklı olsunlar da hiç farketmez sadece insan merak ediyor seninki peki kız ? Erkek ?
Benimki erkek canim. Tabi Allah saglik versin hic onemi degil.
Cinsiyet konusunda da su gibi yorumlara hazilrikli ol.
Bana daha cinsiyet belli degilken,bi yakinimiz sormustu cinsiyeti ne diye, ben de daha belli degil demistim. O da bana, kiz olursa sakin uzulme,o da evlat neticede,demisti. Sok olmustum. Niye uzuleyim teyze,benim kizim da yok oglum da yok,hem olsa da birsey degismez demistim.
Sonra cinsiyeti belli oldu. Bu sefer soranlara erkek dedigimde, aaa erkek miiii, yok kiz evlat bambaska,keske kiz olsaydi,diyenler peydah oldu...
Hos hicbiri umrumda degil ama sen de hazirlikli ol yani :))
ay çok güldüm konuşmak olsun diye konuşan ne çok insan var valla benim içinde kocam içinde hiç farketmez ama arada oğlan o oģlan diyip duruyor Rabbim hepimize hayırlısını verir inşallah :) Sağlıkla kucağımıza alalım da herkes istediğini söyleyebilir :))
Bende ilk öğrendiğim zamanlarda hep kızım diye sevesim geliyordu. Şimdi sanki erkekmiş gibi geliyor hamile olduğumu öğrenmeden önce hamile kaldığım ay Rüyamda oğlan çocuğu gördüm birazda o etkiliyor beni hayırlısı bakalım :))Aynen. Kimse umrunda olmasin. Biraz da annenin hisleriyle alakali. Ben hep erkek hiasettim.hic kiz hissetmedim.
Arkadssim da kiz dedi dr. Kiz degil,kiz hissetmiyorum diyordu. Aksamdan telefonla konustuk,sabah ayrintili ultrasona girecekti. Gorursun yarin erkek diyecek dr,demisti. Kiz degil ben biliyorum,oglum olacak diyordu gep. Hakikaten erkek cikti ayrintilida. Gercekten anne ne hissediyorsa o cikiyor.
canım benımde 4+4 de kese gorundu ama cok ufaktı 2,52 mm kadar. bebek hucrelerını olusturuyor su an haftaya yenıden gel dedı.. 5+5 te yenıden gıdecegım bebegı gormek ıcın, kalp atısı duyar mıyım bılmıyorum duyanlarda varmıs 7-8 haftaya kadar duymayan da var ...İlk Beta Hcg değerim adeti 5 gün geçe : 10
Adeti 7 gün geçe : 45
Adeti 15 gün geçe : 2586
Dr'um tekrar Beta Hcg istemedi çünkü keseyi gördük.
Darısı tüm isteyenlerin başına :)
mercımegıo gorduk ama sadece kese , içi bos mu dolu haftaya goreceegızTebrik ederim canım :) ama Dr gitmek için bence erken en azından keseyi görmek için bi 10 gün bekle bence senin mercimek o zaman gözükebilir :)
Ufak tefek sancılar beraberinde kanamayı getirmezse sorun yok canım ben kesemi 6. Haftada karından gördüm 7. Hafta da kalp atışını duyduk :) biraz erken olabilir sanki kalp atışı genelde 6-8 haftalar arası duyulabiliyor :) Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah :)canım benımde 4+4 de kese gorundu ama cok ufaktı 2,52 mm kadar. bebek hucrelerını olusturuyor su an haftaya yenıden gel dedı.. 5+5 te yenıden gıdecegım bebegı gormek ıcın, kalp atısı duyar mıyım bılmıyorum duyanlarda varmıs 7-8 haftaya kadar duymayan da var ...
benım dun gaz sancısı gıbı sag kasıgım agrıdı karnın alt tarafında kalan bolge, gece erken uyudum hıc ıslenmedım uzandım hep sabah yoktu o agrı normal mı bu?
doktora gıttıgımdede hafıf regl sancısı gıbı agrım vardı normal bır durum demıstı.
Haftaya da erken olur bence :) bi 10-15 gün sora gidersen gözükmedi stresi yaşamazsın :) Bu arada çok sevindim Mercimeğitim en kısa zamanda görmen dileğiyle :)mercımegıo gorduk ama sadece kese , içi bos mu dolu haftaya goreceegız
inşallah canım hepimizin ki saglıkla dogsun, bakalım cinsiyetleri ne olacak ? ben kız ıstıyorum aslında ama hep erkek olacak gıbı gelıyor gercı aılede erkek yok kendı sulalemde yanı torun olarak, esımın genı baskın cıkarsa erkek olma olasılıgı cok yuksek çin takvimi bile erkek diyo ama tabıkı Allah bılırUfak tefek sancılar beraberinde kanamayı getirmezse sorun yok canım ben kesemi 6. Haftada karından gördüm 7. Hafta da kalp atışını duyduk :) biraz erken olabilir sanki kalp atışı genelde 6-8 haftalar arası duyulabiliyor :) Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah :)
valla doktor cagırdı, zaten kontrol oluyor bır ucrette odemeyecegım.. 6. haftanın içinde olacagım zaten... Görülür herhalde diye düşünüyorum zaten kesemiz mevcut su an , rahımde olusan bır gebelık..Haftaya da erken olur bence :) bi 10-15 gün sora gidersen gözükmedi stresi yaşamazsın :) Bu arada çok sevindim Mercimeğitim en kısa zamanda görmen dileğiyle :)
Ohoo daha şimdiden merak sardı desene :) Valla bizimki de erkek olcak gibi sanki ama Rabbim bilir en önemlisi saģlıklı ve hayırlı evlat olması :)inşallah canım hepimizin ki saglıkla dogsun, bakalım cinsiyetleri ne olacak ? ben kız ıstıyorum aslında ama hep erkek olacak gıbı gelıyor gercı aılede erkek yok kendı sulalemde yanı torun olarak, esımın genı baskın cıkarsa erkek olma olasılıgı cok yuksek çin takvimi bile erkek diyo ama tabıkı Allah bılır