Hamilelik depresyonu?

Bu arada ben de ikinciye şimdi hamileyim, kızım 22 aylıktı hamileliğin başında. Bana aşırı ötesi düşkün olan,kucağımdan inmeyen,yanımdan yarım metre uzaklaşmayan çocuk gitti, kendi başına oyun oynayan, bize şebeklik yapan bir bıcırık geldi. Allah a dua edin bol bol, en kısa zamanda herşey iyiye gider inşallah

Bence böyle bir durum kesinlikle hormon değişikliğinden kaynaklı var. Yani ne zaman nasıl tepkiler vericeğimi kestiremiyorum bende.
Aniden sinirlenip aniden sevgi pıtırcığı olabiliyorum.
Geçen eşim çiçek almış yavrum ama birşeyden tartışma çıktı çiçeği paramparça ettim.
Normalde tartışsak bile uysal biriydim ama içimden canavar çıktı .

Merhaba ayni şeyleri yaşadım bende hamileligim de hic kimseye tahammül edemzdim sinir krizleri tutardi hamilelik o kadar farkli bisey ki gercekten insan kendini taniyamiyor her kadin ayni degildir hormonlardan dolayı değişiklik oluyor kimi kadin bir kac ayda.düzeliyor kimi dogumdan sonra size tavsiyem birseylerle ilgilenin kafaniz dagilsin cok zor bir dönem cok iyi anliyorum sizi allah kolaylik versin insAllah

Ya o koku hassasiyeti ne fenadır bilirim. Ev taşıdım ben hamileyken o yüzden evime giremiyodum. Eşim eve gelmesin isterdim kokardı ama değişik bişey. Herşey inanılmaz kokuyodu. Rulo havlunun kokusunu öteki odadan alırdım. Hiç geçmicekmiş gibi oluyo ama 6.aydan sonra düzelmişti.

Aynisi bana oldu zaman gectikce rahatliyor insan gececek insallah..

Ben nazara inanırım birilerinin kötü
Kıskanç düşünleri sizi etkilemiş olabilir dua edin bol bol ve inanir misiniz bilmem ama nazar a en güzel gelen şey sirke damlatin başınıza düş alırken aksın gitsin . Pskolojik de iyi hissedebilirsiniz

Bence evlenirken öyle olmuştum.

bende yaşadım. birde üstüne neden böyleyim diye oturup ağlardım. hormonların be mide bulatısının çok etkisi var. inşallah kısa zamanda mide bunaltıalrı geçer sende normale dönersin. hafta olarak en zorlayan haftalardasın. yalnız kalma. sıkılınca bi yerlere çık. birde kan sayımına baktır. bende kansızlık vardı oda ruh halini etkiliyor. inşallah sağ salim kucağına alırsın.

bende hemen tütsü yapıyorum sıkılıp bunalınca. nazar ise hemen hafifliyor zaten. ama bazen kansızlık bazen hayatın yorhunlukalrı geçilen zorluklar yaşanan süreç insanı yoruyor. ve ruh haline yansıyor. lohusalık süreci de buna dahil. yorgunluk yeni hayata alışma süreci. genede sürekli okuyup bişeyler yapmak rahatlatıyor beni.
sirkeyi içerim ev yapımı elma sirkesi. evin her köşesine serpmekte çok faydalı

Sizi cok iyi anliyorum .. siz de benim gibi yurtdisindan Türkiyeye gelin giden Hanimefendiydiniz dimi hatta pek alisamamistiniz yanlis hatirlamiyorsam ? Belki bulundugunuz ortam bu ortama alisamamakta bunda bi etki olabilir .. bende hamileyim ve neredeyse ayni seyleri yasiyorum hamilelik piskolojisi ve aileden uzakta dogup büyüdügün ülkeden uzakta bunlar toplaninca böyle bunalimlar cikiyor ben buna bagliyorum birazda .. ama InsAllah arkadaslarin dedigi gibi gececek InsAllah bu günler bol bol dua edin.. Allah büyük

Günaydın sizi çok anlıyorum. 10. Haftanın içerisindeyim her sabah mutsuz uyanmalar sürekli geçmek bilmeyen bir depresyon, hep bir endişe hali sürekli bir stres ki anne olmayı ne kadar çok istedim, bunun şükürsüzlükle alakası yok yorumlara takılmayın.Hormonlardan kaynaklı doktorum eşime ilk muayenede artık sevdiğin ve tanıdığın Kadın değil o demişti çok da haklıymış ve İnan bir çok kadın aynısını yaşıyor. Bir an önce geçmesi ümidiyle

Yasamayanin anlayabileceği birşey değil şu an içinde bulunduğun durum!! Kolun kanadın kalkmıyor ama gözünün içine bakan sana muhtaç da bir kuzun var.Allah yardımcın olsun güzelim.

Evet o benim. Ya sormayin o zaten apayri bir konu ama dediginiz gibi onunda ruh halimin uzerinde cok etkisi var. Zaten bir yanlizlik hissi var hamile olunca hormonlardanmi artik insan daha bir duygusallasiyor. Allah sizinde yardimciniz olsun insallah gececek bebeklerimizi mutlulukla kucagimiza alacagiz.

Benim 3. Hamileliğin şu an. Ikincisi uzun surmedi ama onda bile ara ara bulantim oldu. Ilk hamileligimde serumlarla 13. Haftaya gelip iyilesmitim. Ikincisi daha zor geçti bakmam gereken bir çocuk var evde. Biz 4.5 yasindayiz. Hafta sonlari babasi evdeyken kaka yapsın diye dua ediyordum resmen. Buzdolabini açıp eline yiyecek birşey veremiyordum. Su an hala bazi yiyeceklere hassasiyetim var. Ilk gunlere göre daha az. Sizinde ruh halınız bundan kötüdür. Azalınca sizde kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ve bunları dile getirmek şükürsüzlük değil kesinlikle.
Yemek yapma konusunda size yardım edecek birileri olsa daha rahat ederdiniz.

Amin InsAllah hepimiz icin gecici bir süre bu cok Sükür ki .. sabir .. gercekten cok zor heleki bizim gibi ülke degistirip alisamamak üstüne hamilelik piskolojisi tuz biber .. ben kac kez esime hadi Ülkeme geri dönelim dedigimi hatirliyorum o derece bunalim gecirdim ama gececek InsAllah diyerek avutuyoruz kendimizi .. sizin her istediginize annenizle konusma firsatiniz var mi ? Varsa cok iyi cünkü Annemle konusmak vana her zaman cok iyi geliyordu

Bence ilk çocuğunuz henüz küçük, üstüne hamilesiniz bulantı falan zorlanmanız normal. Tatile ya da köy gibi yeşillik bir yere gidip 1-2 hafta kalsanız iyi gelebilir. Psikoloğu mutlaka düşünün zaman kaybetmeyin.

lohusalik depresyonunu sonuna kadar yasamis 18 ay gecmesine ragmen biraktigi etkilerden hala tam olarak kurtulamamis biriyim size onerim kendinizi toparlmaya calisin gerekirse destek alin sizi mutlu eden yerlerde mutlu eden insanlarla olun
topraga değsin eliniz ayaginiz birde d ve d3 vitamininize baktirin

Ben seni çok iyi anlıyorum bulantılar insanı psikolojik olarak da bitiriyor. Ben de çocuk hasreti çekmiş, sonrasında sağlık sorunum nedeniyle iğnelerle gebeliği devam etmiş bir gebeydim. Yaşasın diye 10 doktordan fazla doktor gezdik hergün hastanelerdeydim. Ama bulantılarım koku hassasiyetim o kadar fenaydı ki kendimden nefret ediyordum. Açlıktan ağlıyordum ve maalesef eşime şunu dediğimi hatırlıyorum 9 ay böyle geçecekse bu çocuğu alsınlar ben dayanamıyorum açlıktan ölücem.. Geçecek merak etme demeye geldim gerçekten geçecek. Hissettiklerin için de kendini asla suçlama

farklı bi iki uğraş edinin derim. mesela bir iki saksı bitki alın balkonunuzu keyfinize göre düzenleyin havalar sıcak evin içi iyice bunaltır sizi evden çıkamasanız da havadar olur balkonda oturmak. kitap okursunuz çayınızı kahvenizi içer bir şeyler yaparsınız. fırsat buldukça da çıkın dolaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…