• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

Bu arada tup bebek doktorunmu psikyay doktorunmu devam etmeni soyledi
[/QUOTE
Tüp bebek doktorum söyledi canım. ben tedaviye başlamadan bu ilacı kullanıyorum bir sorun olurmu dedim biz hamilelerede bu ilacı veriyoruz dedi içmeye devam edebilirsin dedi.
ben den kendimce düşündüm transferden sonra bana bırak dicek yavaş yavaş bırakmam lazım diye sürekli bunu düşünüp kaygılanıyordum. bir gün muayanedeyken bu korkumu paylaştım. Ben sana ilacı bırak demicem devam etmelisin dedi. bunları düşünme şimdi dedi. zaten transferde iptal oldu. :(

emin ol aynıyız birkere kendimce sabredeyim ilac kullanımıyım dedim çıldırcak gibi hissettim kendimi. aynı belirtiler bende var kafam zonluyor tüm vücüdüm titriyor. hiç birşey yapamıyorum yatsam rahat yatamıyorum kalbim ağzımda kafam beyniim uyuşuyor. nefes alamıyorum. kontrolümü kaybediyorum hissi oluyor. 15 senedir dediğin gibi en ufak bir stres üzüntü tekrar başa döndürüyor.
Benim dun bebegin kesesini gordukten sonra baslamisti kaygilarim ic sıkıntım gecer diye dua ettim fakat bugun yine ic sıkıntısı ile uyandim erkenden hala cok içim sıkılıyor iştahım tamamen gitti mide bulantim basladi aglama yok simdilik sanirim erkenden onlem almazsam icinden cikilmaz bir hal alacak eger gecmezse yarin yada ertesi gune psikolog randevusu almayi düşünüyorum kendi doktorum devlet has.malesef virusten dolayi poliklinik yok o yuzden kac aydir kontrolede gidemiyorum aslinda poliklinik olsa doktorumdan isteyecektim psikoloğa yonlendirmesink fakat isler planladigim gibi gitmedi lütfen benim için dua edin ilerlemeden gecsin atagim

Benim dun bebegin kesesini gordukten sonra baslamisti kaygilarim ic sıkıntım gecer diye dua ettim fakat bugun yine ic sıkıntısı ile uyandim erkenden hala cok içim sıkılıyor iştahım tamamen gitti mide bulantim basladi aglama yok simdilik sanirim erkenden onlem almazsam icinden cikilmaz bir hal alacak eger gecmezse yarin yada ertesi gune psikolog randevusu almayi düşünüyorum kendi doktorum devlet has.malesef virusten dolayi poliklinik yok o yuzden kac aydir kontrolede gidemiyorum aslinda poliklinik olsa doktorumdan isteyecektim psikoloğa yonlendirmesink fakat isler planladigim gibi gitmedi lütfen benim için dua edin ilerlemeden gecsin atagim
İnşallah geçeçek canım tüm dualarım seninle diikatini başka bir yere toplasan bebeğinle ilgili yapılacaklar listesi yap mesela oda yapmayı düşünüyorsan başka şeylere yoğunlaşman lazım bu olay çok zor biliyorum

Ah o iç sııkıntısı gitmiyor bendede var uyuyamama sorunuda var bende bebiş düşünüyorum ama cesaret edemiyorum sekiz aydır antidepresan ilaçta içmiyorum Allah yardımcımız olsun Allah sağlıkla kucağın â almayı nasip etsin

Benim bthcg 1460 cikti iki gun once 886 cikti kese yok ama hala.Korkum su ben t..n 30mg isimli antideprasini aldim bazen uyumak icin .E..r 37.5 en dusuk dozunu da bir kac kere aldim birakma asamasindaydim.Digerini uyumak icin mecbur aldim arada.Dra soramadim daha unutmusum.ilk ogrendigimde cok endiselendim sonra rehavete kapildim sanki birsey olmaz gibi unutmusum bile sormayi..Sorun olur mu acaba Yarin gidecem dra.Boyle yeni hamilelikte bilmeden killanmis olup saglikla dogum yapan oldumu?

Benim bthcg 1460 cikti iki gun once 886 cikti kese yok ama hala.Korkum su ben t..n 30mg isimli antideprasini aldim bazen uyumak icin .E..r 37.5 en dusuk dozunu da bir kac kere aldim birakma asamasindaydim.Digerini uyumak icin mecbur aldim arada.Dra soramadim daha unutmusum.ilk ogrendigimde cok endiselendim sonra rehavete kapildim sanki birsey olmaz gibi unutmusum bile sormayi..Sorun olur mu acaba Yarin gidecem dra.Boyle yeni hamilelikte bilmeden killanmis olup saglikla dogum yapan oldumu?
Ansiklopedisinde bakar doktor sor doktora inşallah canım endişe etme ilaç isimleri ne

Ansiklopedisinde bakar doktor sor doktora inşallah canım endişe etme ilaç isimleri ne
Nerde bakar dediniz?Tolvon 30mg 3 haftalik hamileysem yarisinda almisimdir uyumak icin
EFEXOR 37.5 DA birakiyordum arada kotu oluyorum diye arada ictim tabi bilmeden.Yasim itibariyle cabuk hamile kacagimi dusunmemistim ilk olacak bu.

Ah o iç sııkıntısı gitmiyor bendede var uyuyamama sorunuda var bende bebiş düşünüyorum ama cesaret edemiyorum sekiz aydır antidepresan ilaçta içmiyorum Allah yardımcımız olsun Allah sağlıkla kucağın â almayı nasip etsin
Amin ins tesekkur ederim

Merhaba kızlar ben daha fazla ilaçsız kalamayacağıma karar werdim bu hafta daha doğrusu 2 gündür bunalttı beni bu kaygılar ama pskiyatristim antideprasan değil de kaygı giderici ilaç werebileceğini söyledi Ankarada yaşayanlar hangi pskiyatriste gidiyorsunuz
Hangi ilacı verdi banada yardımcı olurmusunuz lütfen

Nerde bakar dediniz?Tolvon 30mg 3 haftalik hamileysem yarisinda almisimdir uyumak icin
EFEXOR 37.5 DA birakiyordum arada kotu oluyorum diye arada ictim tabi bilmeden.Yasim itibariyle cabuk hamile kacagimi dusunmemistim ilk olacak bu.
Cnm ikinci ilaç kullaniliyo diye duymuştum birincisini hiç bilmiyorum nasıl gidiyor mesajı yeni gordum

Merhabalar..doğum yaptınız mı acaba bebeğiniz nasıl?ben de artık dayanamıyorum bugün başladım😔

Herkese merhaba, yıllardır panik atağım var belirli aralıklar ile ilaç kullandım. Şimdi 24 haftalık hamileyim ve tansiyon yükselmem paniklerim başladı psikiyatrist ve kadın doğum doktorunun kararıyla cipralex 10 mg başlamamı istediler ama bebeğe bişey olucak diye ilaca başlamayı bile sürekli erteliyorum :(

Herkese merhaba, yıllardır panik atağım var belirli aralıklar ile ilaç kullandım. Şimdi 24 haftalık hamileyim ve tansiyon yükselmem paniklerim başladı psikiyatrist ve kadın doğum doktorunun kararıyla cipralex 10 mg başlamamı istediler ama bebeğe bişey olucak diye ilaca başlamayı bile sürekli erteliyorum :KK43:
Cnm doktorlara sorsaydinya zararı varmı falan 10 mg neki zaten etki bile etmez yani

Slm. 5 yil anksiyete tedavisi gordum kullandigim ilaç cedrina 200mg. 6 aydir ilac kullanmayi biraktim. Hamile kalmak istiyorum. Şu an kendimi hazir hissediyorum cok sukur bi sikintim yok. Hamilelik esnasinda bir sorun yasarmiyim. Tekrar ilac kullanmak istemiyorum. ne yapabilirim. Hamilelik icin biraz daha beklemeli miyim. Yardimci olursaniz sevinirim

Back