hamileler,sağlıklı beslenme deneyimlerimiz..

Gebelik şekeri sorununuz var sanırım ya da vardı bilemiyorum geçmiş olsun öncelikle devam edyrsa.Beslenme şeklinize baktım ve sıkı bi diyet listesi gibi geldi bana belki siz mecburen buna uyuyosunuzdur ama sorunu olmayan arkadaşlar tabi ki dikkat ederek beslenmelerine devam etmeliler bence, bu kdr sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Doktorum bana günlük yaşamına tuza ve hamur işi besinlere dikkat ederek devam edebilirsin dedi.Bende dikkatliyim olmamam gereken bi kiloda hamile kaldım ancak bu kdr kasmıyorum.Benim beslenme şeklim;

Günlük rutin süt,peynir,yoğurt,bal,ceviz ya da badem
Et zorlada olsa yemeye çalışıyorum gün aşırı sevmediğim için eti zorlanıyorum
Balık sıcaklarda maalesef yiyemiyorum
Mutlaka salata,bol domates,ayran tüketmeye çalışıyorum
Tatlı krizine girdiğim zaman hurma,incir ya da üzüm yiyorum çikolata yememek için
Ekmek genelde 2dilim yiyorum
Karpuz,arada bi kavun,sık olarak dondurma yiyorum
Su konusunda zorlamıyorum kendimi zaten sık içiyorum burası feci sıcak
Bazen açık çay,Türk kahvesi çok fazla canım isterse bi bardak kola içtiğim oluyor(doktorumda içebilirsin bir en fazla 2 bardak olmak şartıyla dedi)

Arkadaşlar bnm duyumuma göre kullanılan vitaminler çok fazla kilo yapıyomuş.Bi arkadaşım var diyetisyen ondan bi beslenme programı isticem diyet değil yanlış anlaşılmasın bebeğe faydalı olan yiyecekler neler?Önerileri nedir?Bunları bi konuşcam

iyi geceler kıslar geçekten çok faydalı bir topik olmuş .. bende kısaca neler yediğimi yazıyım size ...

Kahvaltıda genelde 1 haşlanmış yumurta, 1 domates çekirdeklerini ayıklıyorum alerji yapıyo , 1 salatalık büyük bi dilim peynir 2-3 zeytin 1 dilim ekmek

Öğlen valla evde ne varsa genelde makarna ekmek arası gibi şeyler

Arada haftada 1-2 salata ve hergün en az 1-2 porsyon meyve

Akşam etli bi yemek makarna yada pilav genelde bulgur yapıyorum yoğurt yada ayran bazende salata

Suyuda günde 2-3 litre arası içiyorum ama oda zorlan susayıpda su içmeyi özledim açıkcası

Benim için en ilginç olanı aşırı derece canım şftali istiyor haftada bi günde 1 kiloya yakın yediğim oluyor karpuz kavun hiç yemiyorum arada elma üzüm armut falan yiyorum ama şeftaliyi hergün enaz 1-2 yiyorum

mrb arkadaşlar gerçekten güzel bi topik inş sağlıksız kilolara ulaşmayız. keşke bende şunları yiyorum diyebilsem ama pek fazla bişey yemiyorum mide bulantım da yok ama yemekle hiç aram yok hamile kalmadan öncede böyleydi. sabahlatrı genelde 1-2 dilim ekmek az bişey peynir ,domates, haşlanmış yumurta yiyorum açık çay içiyorum 1 bardak. öğlen bişey yemem canım isterse belk bi meyve nadiren. akşamda yapılan yemekten sadece 1tabak yiyorum biraz da ekmek makarna pilav yiyemiyorum hamile kaldığımdan beri su ilede pek aram yok zorla içmeye çalışıyorum o zaman da midem bulanıyo şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım. bbeğim büyüdüğünde umarım tam tersine dönüpte yemeklere saldırmam.

Son düzenleme:

çok teşekkürler menü bir harika.tam hamile için sağlıklı beslenme mensü..bir arkadaşım bunun gibi listeyle beslenmişti..bebeğe yarayacak şeyler yedi..kilo yapacak şeylerden uzak durdu.ve 9 kilo aldı 3200 çocuk doğdu ve çok sağlıklıydı..40 ına gelmeden eski haline dönmüştü..

ben ilkinde sıfır tuz kullanmıştım alışması başta zor oldu ama başardım..sonrada tuzun etkisi yok ödeme yiyebilirisiniz dedi bir dr..ama riske atamam..tuzu yavaş yavaş bırakacağım..zaten yediğimiz bütün gıdalarda tuz varmış..ekstradan ihtiyacı yokmuş vücudun..

benim bünye biraz kilo almaya müsait..en ufak yediğim ekmek,tatlı,hamurişi bana hızlı bir şekilde kilo olarak döndü..o yüzden bu sefer mümkünse hiç yemek istemiyorum..

bende 20 ye yakın almıştım 4 ayda verdim hepsini ama gel bana sor nasıl verdim..çok uğraştım.hergün sabah akşam yürüyüş mutlaka yaptım 10 günden itibaren..mekik egzersiz yarım saat kadar..ekmek tatlı hamur işi hiç yok..salata meyve süt ürünleri..haşlama yada ızgara et..
hem ödem atsın hem süt yapsın diyerezene çayı ve ısırgan çayını çok içtim..

arkadaşlar aklınızda bulunsun süt yapacak diye kilo yapıcı şeylere yüklenmeyin..ben hiç yemedim..bahsettiğim gibi beslendim ama bol su içtim süt yapıcı çayları içtim şimdiye kadar emzirdim kızımı.yeni bıraktı..o ilk aylar hele taş gibi oluyordu göğüslerim ek gıdaya geçene kadar..

günaydın arkadaşlar çok güzel bi topic olmuş. bir arkadaşımın doktoru hurmayı hamilelikte yememesini hamilelik sonrasında yemesini çünkü erken doğuma sebep olduğunu söylemiş bu konuda fikri olanlar paylaşırsa sevinirim. ben hurmanın çok faydalı bir besin olduğunu biliyorm ve hatta yanılmıyorsam Hz Meryem Hz İsa yı doğurduktan sonra su ve hurmayla beslendiğini okumuştum... ben de allah nasip ederse mart 2011 de anne olmayı bekliyorum allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin inş.
sevgiler

maaşallah canım ya inş yine aynı şekilde bol bol sütün olur aynı zmanda bizlerinde tabi

Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir.Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun... (Meryem Suresi, 23-26)

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir.

Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır.

Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir.

Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir.17 Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler

Bu başlık çok iyi olmuş ..Bende ikinci bebeğime hamileyim 4+5 günlük..Oğlumu hala emziriyorum 2 ay sonra bıraktırıcam tabii ozamana kadar dayanabilirsem..

İlk hamileliğimde 18 kilo almıştım bu sefer bu kadar çok almak istemiyorum..şuan ideal kilomda hamile kaldım ..

Bende sahurda
bi şeftali
bi kase çorba
bi bardakta çok açık limonlu çay içtim..Fazla yiyemediğim için tutmak istemedim önce ama sabah niyetlendim..

Hepimizin bebişleri hayırlı olsun sağlıkla kucagımıza alırız inş.

hemen kahvaltıda ne yediğimi söyleyeyim kaçamak yaptım :kedi:
patates kızartması yanına birazcık ketçap ve mayonez
1 küçük bardak çay.
ben sütten nefret ediyorum ya hiç içemiyorum.alışkın olmadığım için midir nedir içtiğim zaman hemen midem bozuluyor.ama ben çok fazla su içiyorum ve meyve yiyorum.elma,armut,üzüm,muz bu şekilde gidiyoruz şimdilik.süt içebilsem çok iyi olacak ama midem almıyorr :çok üzgünüm:

cancer kızartmadan uzak dur canım..bide mayonez yemişsin.:)))

feryal yediklerin normal görünüyor..bende dün yatmadan önce 1 bardak yağsız süt içtim
sahurda 1 bardak yağsız süt
2 parmak kadar peynir 1 yumurta 2 zeytin
1 dilim t.b ekmeği..

bir sürü su içtim tabi..

ya kızlar o liste ne öyle ben onları yersem ölürüm açlıktan,zaten durmadan midem kazınıyor ve bulanıyor sürekli bişeyler yemek zorundayım pek iştahımda yok sabahları kahvaltıda süt içemiyorum dün dnemedim olmadı zaten 1-2 bardak çay içerdim normaldede gün içinde çay içmezdim.ben hazır süt içemiyorum ısınınca bi tuhaf oluyor doğal inek sütü içsem nolur?

her akşam meyvemi yiyorum o bağırsaklarımı çok güzekl çalıştırıyor sabah gözümü tuvalette açıyorum.
akşam yemekte çorba içtim köfte pilav ayran yedim,arada meyve yedim tuz<suz kabuklu fıstık yedim biraz sonra eşim sahurda yemek yiyecekti bende ölüyorum açlıktan sanki hiç bişey yemeiş gibi iki tane gözleme yaptım dedimhala midem açtı benim sonum hiç iyi görünmüuyor bizim ufaklık şimdiden böyle kemirirse içimi işimiz var,

bide ayranı hazır seviyorum ben yoğurt çok güzel olmazsa ev ayranı içemiyom bi sakıncası olurmu?

bende hazır yoğurt yiyorum ayranıda hazır yoğurttan yapıyorum kızıma hamileykende böyle yapmıştım birşey olmadı

ben dondurmayı çok severdim her kaşam yerdim şimdi yiyemiyorum hiç canım istemiyor ve güzel gelmiyor bi tane yiyim diyorum az bişey yiyip bırakıyorum

güzel bir başlaık olmuşa.s.

benim kilo problemim yok doğumdan sonra çok olmasada biraz kilo kalsın isiyorum
hamiellik dışında kilo alma gibi bir problemim yoktu...
hiç bir yiyeceği kısıtlamazdım (tabi öğle çokta mideme düşkün insan değilim)ve kiloda almazdım...
bu yüzden yemekte kendimi kısatlamak istemiyorum...
ama sağlıklı hamiellik için gereklimi bilmiyorum...
mesala ekmeği falan çok az tüketmek lazımmış bu kilo için mi sağlık içinmi?

hamileliğimde değişen şeyler şunlar oldu...
süt içmezdim günde bir bardak yarım yağlı süte başaldım...
yumurtayı pek sevmem hegün olamsada yemeye çalışıyorum...
benim meyvaylada aram yoktu ama artık hergün yemeye çalışıyorum...
su da içmezdim ama şimdi zorla içiyorum yinede günde 3 litreyi bulmuyor
yemektede sucuk salam gibi çiğ etlerden hiç yemiyorum birde mayonez ve keççabıda bıraktım...

mayonez ve ketçap zararlı mı yoksa kilo aldırdığı içinmi uzak duruyorsunuz CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…