- 24 Mart 2010
- 517
- 2
-
- Konu Sahibi ohcanimadeysin
bu arada çay ille içecem diyenler çayı çok açık içmeliler, ayrıca kahvede pek önerilmiyo, şekerde kullanmamanız lazım...
kavun karpuzda kilo aldırıyo, haftada bir kere ince bir dilim yiyebilirsiniz, aynı şekilde incir muz gibi meyvelerde çok kilo yapıyo...
anca sık ve az yerseniz hem az kilo alırsınız hem sağlıklı bi gebelik geçirmiş olursunuz...
Merhaba kızlar bende size bi kaç bi şi karalim gelmişken...
Sabah:
- 2 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği
- 2 dilim kibrit kutusu kadar beyaz peynir ya da 1 haşlanmış yumurta 1 kib.kut. kadar peynir
- 4 zeytin siyah yeşil fark etmez
- 1 su bardağı soğuk süt
- bol bol domates salatalık sivribiber
Öğlen:
- 1 kepçe evde yapılmış çorba ( çorba içince öğündeki 2 dilim ekmek 1 e düşüyo )
- 1 avuç büyüklüğünde ızgara haşlama ya da buğulama et
- 5 yemek kaşığı susuz ve sadece 2 yemek ka. sıvıyağ ile pişmiş sebze yemeği
- bol salata ( salataya ya hiç yağ koymayın ya da sadece 1 tatlı kaşığı )
- 2 dilim ekmek ( çavdar, buğday, kepek )
Akşam:
- 2 dilim ekmek
- 5 yemek ka. susuz sebze yemeği
- bol salata
- yoğurt
kuşluk (11 gibi): 1 porsiyon meyve, 10 adet badem (elma, armut, erik, şeftali)
ikindi (16-17 gibi): 4 yemek kaşığı mısır gevreği üzerine 1 su bar. süt, ya da çok acıktıysa 1 tost ve ayran
gece (21-22 gibi): 1 porsiyon meyve ve 1/2 su bardağı süt
makarna, pilav, patates, havuç, mısır gibi kilo yapıcı şeyler az miktarda hatta hiç tüketilmemeli...tatlı hafta bir olabilir o da sütlü tatlı ya da dondurma...meyve sularıda kilo yapıyo unutmayın, reçel, bal gibi yiyeceklerde öle...şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar...yediklerinize şimdiden dikkat edin ki ileride gebelik şekeriniz çıkmasın tahlillerde yoksa sizde benim gibi mecburi rejime başlarsınız....
sağlıklı bi gebelik geçirirsiniz inşallah kızlar....
Doktorum bana günlük yaşamına tuza ve hamur işi besinlere dikkat ederek devam edebilirsin dedi.Bende dikkatliyim olmamam gereken bi kiloda hamile kaldım ancak bu kdr kasmıyorum.Benim beslenme şeklim;
Günlük rutin süt,peynir,yoğurt,bal,ceviz ya da badem
Et zorlada olsa yemeye çalışıyorum gün aşırı sevmediğim için eti zorlanıyorum
Balık sıcaklarda maalesef yiyemiyorum
Mutlaka salata,bol domates,ayran tüketmeye çalışıyorum
Tatlı krizine girdiğim zaman hurma,incir ya da üzüm yiyorum çikolata yememek için
Ekmek genelde 2dilim yiyorum
Karpuz,arada bi kavun,sık olarak dondurma yiyorum
Su konusunda zorlamıyorum kendimi zaten sık içiyorum burası feci sıcak
Bazen açık çay,Türk kahvesi çok fazla canım isterse bi bardak kola içtiğim oluyor(doktorumda içebilirsin bir en fazla 2 bardak olmak şartıyla dedi)
Arkadaşlar bnm duyumuma göre kullanılan vitaminler çok fazla kilo yapıyomuş.Bi arkadaşım var diyetisyen ondan bi beslenme programı isticem diyet değil yanlış anlaşılmasın bebeğe faydalı olan yiyecekler neler?Önerileri nedir?Bunları bi konuşcam
cok iyi düsünmüssün canim..benimde aklima geldi ama bende topige uygun yer bulamadigimdan kaldi ..1.de sütten agzi yanalardanim bende..
2 yasinda kizim var..ilkinde 18 kilo aldim 10 kilosu anca gitti birazida geri geldi emzirme döneminde..
bu sefer birde kilolu hamis kaldik olan oldu simdi tedbir alma zamani
ama benim cokkk büyük bi sorunum var bulantilarim dehset..düzenli beslenemiyorum kuru ekmek makarna patates gibi seyler bastiriyo..bu dönemi bi atlatsam..
bende 20 ye yakın almıştım 4 ayda verdim hepsini ama gel bana sor nasıl verdim..çok uğraştım.hergün sabah akşam yürüyüş mutlaka yaptım 10 günden itibaren..mekik egzersiz yarım saat kadar..ekmek tatlı hamur işi hiç yok..salata meyve süt ürünleri..haşlama yada ızgara et..
hem ödem atsın hem süt yapsın diyerezene çayı ve ısırgan çayını çok içtim..
arkadaşlar aklınızda bulunsun süt yapacak diye kilo yapıcı şeylere yüklenmeyin..ben hiç yemedim..bahsettiğim gibi beslendim ama bol su içtim süt yapıcı çayları içtim şimdiye kadar emzirdim kızımı.yeni bıraktı..o ilk aylar hele taş gibi oluyordu göğüslerim ek gıdaya geçene kadar..
bende hazır yoğurt yiyorum ayranıda hazır yoğurttan yapıyorum kızıma hamileykende böyle yapmıştım birşey olmadıya kızlar o liste ne öyle ben onları yersem ölürüm açlıktan,zaten durmadan midem kazınıyor ve bulanıyor sürekli bişeyler yemek zorundayım pek iştahımda yok sabahları kahvaltıda süt içemiyorum dün dnemedim olmadı zaten 1-2 bardak çay içerdim normaldede gün içinde çay içmezdim.ben hazır süt içemiyorum ısınınca bi tuhaf oluyor doğal inek sütü içsem nolur?
her akşam meyvemi yiyorum o bağırsaklarımı çok güzekl çalıştırıyor sabah gözümü tuvalette açıyorum.
akşam yemekte çorba içtim köfte pilav ayran yedim,arada meyve yedim tuz<suz kabuklu fıstık yedim biraz sonra eşim sahurda yemek yiyecekti bende ölüyorum açlıktan sanki hiç bişey yemeiş gibi iki tane gözleme yaptım dedimhala midem açtıbenim sonum hiç iyi görünmüuyor bizim ufaklık şimdiden böyle kemirirse içimi işimiz var,
bide ayranı hazır seviyorum ben yoğurt çok güzel olmazsa ev ayranı içemiyom bi sakıncası olurmu?