hamileler,sağlıklı beslenme deneyimlerimiz..

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
kızlar bize uygun bir başlık bulamadım..buraya her öğün neler yediğimizi yazsak,sağlıklı beslenme deneyimlerimizi paylaşsak,fazla kilo almaktanda kurtulsak nasıl olur..
eğer bize uygun bir başlık varsa konu taşınabilir.

ilk olarak ben başlayayım bulantılarım başlamadığı için oruç tutuyorum
iftarda 1 kase çorba içtim
cacık yedim
2 bardak su
2 hurma
valla şiştim başka bişey yiyemedim.

ilk olarak ben başlayayım bulantılarım başlamadığı için oruç tutuyorum
cacık yedim
2 bardak su
2 hurma
valla şiştim başka bişey yiyemedim.

selam bebegin hayirli olsun . fakat sanki az gibi yediklerin. sonucta hamilesin..
oruc tutmasanda olur gunler cok uzun.Allah musade etmis...

saol canım
ya yerdim ama şiştim resmen 2 saat arayla yemeyi düşünüyorum meyve falan..
bu arada bu benim 2. çocuk.ilk hamileliğim 2008 in ramazanına geldi bulantılı zaman tutmadım
2009 da ek gıdaya geçmemiştim emzirmey dönemindeydim tutmadım
bu senede tutmazsam telafi etmem çok zor olacak..şimdilik bulantım halsizliğim yok çok şükür
tutuyorum,ama kötü olursam tabiki bırakırım

ben 21+3 günlüğüm bulantılarım geçeli çok oldu çok şükür ama yinede oruç tutmuyorum.ağzım hiç boş durmuyor ve çok fazla su içiyorum.bugün akşam yemeğinde yediklerim şu şekildeydi;
1 küçük kase çorba ve menemen.ha yanındada üzüm.su çok fazla içiyorum hiç abartısız günlük 5 litre bitiyor nerdeyse.:kedibugün doktor kontrolüm vardı baya yoruldum o yüzden basit şeylerle geçiştirdik öğünü)

ayrıca bebişinizde hayırlı olsun.Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin(cümlemize):Saruboceq:

dr a danışmak lazım sağlık sorununuz yoksa sorun yok deniyor..valla ben ilk hamilelğimde hiçbirşey yiyemiyordum..2 gün aç gezdiğimi bilirim..ağzıma atsam direk çıkıyordu.doğal olarak tansiyon düşüklüğünden başımı kaldıramıyordum..şimdi ona nazaran çoooook iyiyim en azından mideme bişeyler giriyor ve çıkmıyor ayrıca çok iyi hissediyorum kendimi.bu yüzden sakınca görmüyorum..ilk hamileliğim çok daha sakıncalıydı o zaman.inşallah böyle devam eder bulantım olmaz yoksa kızımlada ilgilenemem..

Mrb kızlar, ben de sabah kahvaltısında henüz yumurta ve süte başlamadım...Pek aram da yok zaten.
Sabah:2 bardak çay ama açık, domates-salatalık,1-2 dilim peynir, bal, 3-4 tane de zeytin tabi 1-2 dilim de ekmek yiyorum
Aralarda çok su içmeye gayret ediyorum bi de elime fındık-fıstık-ceviz ne geçtiyse yiyorum.Meyve yiyorum bi de 1-2 porsiyon
Akşam da eşim oruç olduğu için onunla çorbadan bi başlıyoz maş. ne yaptıysam yemek pilav cacık salata...
Aslında yemek düzenimi çok da bozmadım daha.Hamile kalmadan önce de böyle besleniyordum...
Rabbim inş sağlıklı olsunlar da beişlerimiz daha ne gerekiyosa yeriz...

ben ilk hamileliğimde dikkat etmeme rağmen fazla aldım ama bazı şeylere dikkat etmedim galiba.sonradan vermesi zor oluyor
o yüzden bu hamileiğimde beyaz un,şeker kesmeyi düşünüyorum..önemli olan süt ve ürünleri,sebze meyve,et ürünleri..pilavdı makarnaydı bana iyi gelmiyor hemen alıyorum ya..hiç sevmiyorum bünyemisenağlama

cacık yedim
2 bardak su
2 hurma

2 saat sonra 1 kase cacık ve 5 mürdüm eriği yedim aralarda su içtim hep..

Merhaba kızlar bende size bi kaç bi şi karalim gelmişken...

Sabah:
- 2 dilim çavdar ya da tam buğday ekmeği
- 2 dilim kibrit kutusu kadar beyaz peynir ya da 1 haşlanmış yumurta 1 kib.kut. kadar peynir
- 4 zeytin siyah yeşil fark etmez
- 1 su bardağı soğuk süt
- bol bol domates salatalık sivribiber

Öğlen:

- 1 kepçe evde yapılmış çorba ( çorba içince öğündeki 2 dilim ekmek 1 e düşüyo )
- 1 avuç büyüklüğünde ızgara haşlama ya da buğulama et
- 5 yemek kaşığı susuz ve sadece 2 yemek ka. sıvıyağ ile pişmiş sebze yemeği
- bol salata ( salataya ya hiç yağ koymayın ya da sadece 1 tatlı kaşığı )
- 2 dilim ekmek ( çavdar, buğday, kepek )

Akşam:

- 2 dilim ekmek
- 5 yemek ka. susuz sebze yemeği
- bol salata
- yoğurt

kuşluk (11 gibi): 1 porsiyon meyve, 10 adet badem (elma, armut, erik, şeftali)
ikindi (16-17 gibi): 4 yemek kaşığı mısır gevreği üzerine 1 su bar. süt, ya da çok acıktıysa 1 tost ve ayran
gece (21-22 gibi): 1 porsiyon meyve ve 1/2 su bardağı süt

makarna, pilav, patates, havuç, mısır gibi kilo yapıcı şeyler az miktarda hatta hiç tüketilmemeli...tatlı hafta bir olabilir o da sütlü tatlı ya da dondurma...meyve sularıda kilo yapıyo unutmayın, reçel, bal gibi yiyeceklerde öle...şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar...yediklerinize şimdiden dikkat edin ki ileride gebelik şekeriniz çıkmasın tahlillerde yoksa sizde benim gibi mecburi rejime başlarsınız....

sağlıklı bi gebelik geçirirsiniz inşallah kızlar....

bu arada çay ille içecem diyenler çayı çok açık içmeliler, ayrıca kahvede pek önerilmiyo, şekerde kullanmamanız lazım...

kavun karpuzda kilo aldırıyo, haftada bir kere ince bir dilim yiyebilirsiniz, aynı şekilde incir muz gibi meyvelerde çok kilo yapıyo...

anca sık ve az yerseniz hem az kilo alırsınız hem sağlıklı bi gebelik geçirmiş olursunuz...

cok iyi düsünmüssün canim..benimde aklima geldi ama bende topige uygun yer bulamadigimdan kaldi ..1.de sütten agzi yanalardanim bende..
2 yasinda kizim var..ilkinde 18 kilo aldim 10 kilosu anca gitti birazida geri geldi emzirme döneminde..
bu sefer birde kilolu hamis kaldik olan oldu simdi tedbir alma zamani
ama benim cokkk büyük bi sorunum var bulantilarim dehset..düzenli beslenemiyorum kuru ekmek makarna patates gibi seyler bastiriyo..bu dönemi bi atlatsam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…