hamileler,sağlıklı beslenme deneyimlerimiz..

bu aralar benim yemem çok dengesiz..bazen çok bulantım oluyor bişey yiyemiyorum yada iştahla yesem bile koşarak çıkartıyorum..bazende hamile değilmişim gibi eskisi gibi yiyorum...

yeşil elma biraz bastırıyor bulantıyı
hiç ilaç içmedim ama bakalım almayı düşünüyorum
sabah oluyo bulantılarım sadece

bu aralar çok düzensiz yiyorum..düzene sokunca yazmaya başlayacağım..yeşil elma bulantımı bastırıyor..şimdilik ufak ufak yiyerek idare etmeye çalışıyorum.

uzun aradan sonra kahvaltı yapabildim..
2 dilim çavdar ekmeği
2 çeşit peynir
domates sosu
bitki çayı..

ve çıkarmadım..mucize olmalı..

uzun aradan sonra kahvaltı yapabildim..
2 dilim çavdar ekmeği
2 çeşit peynir
domates sosu
bitki çayı..

ve çıkarmadım..mucize olmalı..

Hadi gözün aydın canım ben de sabah çavdar ekmeğiyle tost yedim çok çok açık çay içtim.Şükür ben de çıkarmadım.
Canım bitki çayı olarak ne içiyorsun?Biliyorsun bu dönem bitki çaylarının bazıları düşüğe neden oluyormuş...

evet canım ıhlamur,papatya ve rezene serbest ama adaçayı,biberiye,lavanta bir kaç şey daha vardı aklıma gelmiyor bunlar zararlı..çok maydonoz yememeliyiz bide oda düşüğe sebep oluyor..maydonoz kürü falan asla yapmayın diyorlar.

artık düzgün beslenmeye başladım çok şükür

kahvaltı
2 bardak çok açık çay,sıcak suda deseniz olur o kadar açık yani
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim peyaz peynir
kıymalı yumurta :) bu biraz fazla ama neyse
bide 2 zeytin

ara öğün yarım elma,bol bol su

öğle yemeği vakti geldi ama acıkmadım malesef.

sabah 1 yumurta,biraz kaşar,beyaz peynir,1 çay kaşığı bal,ıhlamur

öğlen elma

arada çikolata yedim dr a gideceğim hareketlensin diye :KK43:

akşam çorba,et yemeği,yoğurt

ben sabah 2 dilim ekmek süt peynir zeytin yiyorum ama yarın yumurta deniycem oda çok gerekliymiş..
geç kahvaltı yapıyorum öğlen yok gibi aralarda meyve çok yiyorum tarhana çorbası çok iyi geliyo hemde besleyici akşamada ne bulursam yani düzensizz bu ara tiksinme çok çünkü:KK43:(

Benim sabah kahvaltilarim klasiktir, istedigim kadar kizarmis ekmek yada normal, haslanmis yumurta yada peynirli, dolatesli vs. omlet seklinde ama muhakkak en az bir yumurta, peynir cesitleri ama yasak olan kuflu kasar yada pastorize edilmemis sutten yapilanlarindan degil, recel, domates, salatalik, ve zeytin. Buna alternatif olarak arada akitma yerim recel yada bal ile ve sut icerim muhakkak ama arada haftada 3 kez filan sut yerine cay olur:) Kilo sorunum yok hatta ne kadar cok yisemde almiyorum o yuzden rahat yiyebiliyorum, kilo problemi olanlar kisitlasinlar tabii..
Ögle yemekleri va aksamlari haftada 3 kez balik ve yanina sebze, baklagil yemekleri bunlarda cok önemli ve et/tavuk yiyorum, ama ögle ve aksamlari tabagimi bölerek kullaniyorum, balik sebze ve yesillikler, yada bakliyat salata/sebze ve yogurt/cacik seklinde, yani her ögun almam gerekenleri tabakta görmeye özen gösteriyorum, esimde bu rejime uyuyor artik, ama arada kizartmada yiyoruz biz, zararli biliyorum ama kacamaklarim oluyor.
Bu ana ögunlerin disinda oturdugum her yerinde evin hatta yatak odasi basucumda saklama kaplarinda findik ceviz bulunduruyorum, gece yatmadan sutumu icmeyi ihmal etmiyorum. Pekmezin faydali oldugunu okudum onuda gunume katmaya karar verdim..
aklima gelen baska sey olursa yazarim. Cok faydali bir forum bence..

bende bugün kahvaltıda domates
beyaz peynir
kaşar peyniri
1 dilim tam buğday ekmeği 3 zeytin yedim 1 bardak süt içtim

öğlen salata et yemeği yedim

akşam salata,yoğurt çorba yedim

büyük bir elmayı 2 ara öğün olark yarımşar yedim

çok su içiyorum

birazdan ceviz kuru kayısı badem falan yicem

akşamları bazen ıhlamur papatya rezene çayları içiyorum 1 meyve yiyorum
yatmadanda süt içiyorum.ç

kahvaltım 1 yumurta,ince bir kaşarlı tost.yine tam buğday ekmeği ile.
1 bardak çoooook açık çay

öğlen canım istemedi ama 1 bardak süt ve badem ceviz yedim

akşam salata çorba yedim canım bişey istemedi..arada leblebi yemiştim.

akşamda meyve yerim yatmadan süt içerim yine.

kahvaltıda patatesli yumurta,kaşar,beyaz peynir,2 zeytin,1 dilim tam buğday ekmeği

arada ceviz badem fındık 3 lüsü ve 3 tane kuru kayısı

akşam 1 kepçe tarhana çorbası
balık ızgara salata

kızlar size en sevdiğim yöntemi söyleyim hani yemediklerinizi yemeniz için ben düşünce gücümü kullanıyorum
kendi kendime bu sütü içeceğim aslında güzel ve sağlıklı içmekte zorundayım tiksindirmeden içeceğim ve bitecek bu kadar basit iç işte diyorum ve ona konsantre oluyorum gayet güzel içiyorum sevmediğim bir şeyi, veya yumurta beyazı yemem ben ama sağlıklı tok tutuyor ve yemek zorundayım güzel bişey bu yicem ve bitecek yani aynı yöntemle onuda yiyorum artık ,eğer becerebilirseniz harika bir yöntem ve bide bulantınız oluyorsa mesela su veya süt içerken nefes almayın yutarken yutun sonra nefes alın o kadar işe yarıyorki mucize bir buluşum bu benim anlatamam ne kadar rahat edeceğinizi
bebişleri sağlıkla kucağınıza alın :KK19:
iyi gecelerr.....:97:

Son düzenleme:
X