hamileler,sağlıklı beslenme deneyimlerimiz..

mayonezde çiğ yumurta kullanıldığı için hamilelkte tavsiye edilmio. çünkü çiğ yumurta salmonella denen bi hstalığa yol açıo.o yüzden gebelik süresince çiğ yumurta kullanılan ürünleri tüketmemekte fayda var. ketçapta bi sorun yok die biliorm ben

mayonezde çiğ yumurta kullanıldığı için hamilelkte tavsiye edilmio. çünkü çiğ yumurta salmonella denen bi hstalığa yol açıo.o yüzden gebelik süresince çiğ yumurta kullanılan ürünleri tüketmemekte fayda var. ketçapta bi sorun yok die biliorm ben

teşekkürler a.s.

cancer içinde katkı maddesi bulunan bütün gıdalardan kaçınmak lazım..

bide hurma hakkında yazacaktım unuttum..hurma son haftalarda yenirse doğumu kolaylaştırıyormuş ama erken doğumla ilgili bişey duymadım ben sadece çok faydalı olduğunu biliyorum..insan vücudu için en önemli 16 vitamin minerali içeriyormuş..

bide yoğurt hakkında yazacaktım..yazın bende hazır yoğurt tüketiyorum çünkü mayalarsam sıcaktan tutmaya bilir..ayranıda ondan yapıyorum ..ama hazır ayranda tüketilebilir onların lezzetide çok güzel oluyor..

ahhh keşke kilo problemim olmasydı

slm kızlar...
bende sabah kahvaltımı düzenli yapıyorum..peynir zeytin domates canım sosis de çekiyo:KK70:D
öğle arası meyve tüketmeye çalışıyorum
bol salata yanında köfte,
akşamda etli taze fasulye pilav ve cacık tüketicem

bulantıdan çok az şey yiyebiliyorum ben.
ama doktor ilk 3 ay zararlı olmadığını söyledi
bebek zaten benm depolarımdan besleniyormuş.o yuzden halsizim zaten
keşke yiyebilsem

uzun zamandır kuru fasulye yemiyordum.bugün akşam yemeğinde;
bir küçük kase fasulye yedim yanında salata ve pilav vardıyerimseniben

Arkadaşlar benim verdiğim liste sadece örnek bir liste, sonuçta herkes buraya ne yediğini yazıyor, bende ne yediğimi yazdım, kimseyi bu listeyi uygulaması için zorlamadım, herkesin beslenme tarzı farklı olabilir ve istediğini yer ona diyecek bi şey yok, isteyen listeyi uygular istemeyen uygulamaz herkesin keyfine kalmış bi şey, ayrıca liste katı felan değil sadece sağlıklı gıdalar var ve aşırı derecede doyurucu oluyo...

Bu arada mayonez içinde çiğ yumurta olduğu için hamilelilkte maalesef yasak, aynı şekilde sucuk salam sosis ve pastırmayı da çiğ tüketmek yasak, sebze ve meyveleri çok iyi yıkamanız gerekiyo...

İftarda bi kase çorba
üç dilim börek
iki kaşıketli nohut yedim..

Şimdide 2 bardak çay bi pakette bisküvi...

Ben kendimi çok kısmıyorum ama canım istemediği zamanda zorlamıyorum..Kilo problemim olmadıgı için sadece dikkat etmeye çalışıyorum..

Süt içmeye başlamıştım 2 gündür içemedim ama süt peynir yogurt et sebze meyve mutlaka tüketmek gerekiyo...

Öncelikle Allah sağlıklı sıhhatli eline ayağına kavuştursun hayırlı evlat olsun inşaallah.Benim iki yavrum var sana tavsiyem iftardan sonra soda içmen olacaktır hem magnezyum seviyeni dengeler hemde şişikinlik hissini alır.Rabbim bu uzun günlerde tutuğun orucun ecrini kat kat verir inşaallah:1rolleyes:

Öncelikle Allah sağlıklı sıhhatli eline ayağına kavuştursun hayırlı evlat olsun inşaallah.Benim iki yavrum var sana tavsiyem iftardan sonra soda içmen olacaktır hem magnezyum seviyeni dengeler hemde şişikinlik hissini alır.Rabbim bu uzun günlerde tutuğun orucun ecrini kat kat verir inşaallah:1rolleyes:

amin teşekkür ederiz:)
iftardan sonra soda mutlaka içiyorum..hamilelik ilerledikçe günde 2 taneye çıkarmayı düşünüyorum..dr çok faydalı olduğunu söylemişti zaten çok severim

Arkadaşlar benim verdiğim liste sadece örnek bir liste, sonuçta herkes buraya ne yediğini yazıyor, bende ne yediğimi yazdım, kimseyi bu listeyi uygulaması için zorlamadım, herkesin beslenme tarzı farklı olabilir ve istediğini yer ona diyecek bi şey yok, isteyen listeyi uygular istemeyen uygulamaz herkesin keyfine kalmış bi şey, ayrıca liste katı felan değil sadece sağlıklı gıdalar var ve aşırı derecede doyurucu oluyo...

Bu arada mayonez içinde çiğ yumurta olduğu için hamilelilkte maalesef yasak, aynı şekilde sucuk salam sosis ve pastırmayı da çiğ tüketmek yasak, sebze ve meyveleri çok iyi yıkamanız gerekiyo...

canım neden alındın ki..bazı arkadaşların kilo problemi yoksa onlara katı gelmiş olabilir..veya hiç diyet yapmadılarsa..ama ben ideal kilomu korumak için sürekli savaş halinde olduğum için bana çok güzel geldi menü..hem çok sağlıklı hem doyurucu..paylaştığın için teşkkürler..elbette herkes ne yiyorsa onu yazacak..

bulantıdan çok az şey yiyebiliyorum ben.
ama doktor ilk 3 ay zararlı olmadığını söyledi
bebek zaten benm depolarımdan besleniyormuş.o yuzden halsizim zaten
keşke yiyebilsem
geçmiş olsun..o günlerin zorluğunu bilirim inşallah tez zamanda kurtulursun
uzun zamandır kuru fasulye yemiyordum.bugün akşam yemeğinde;
bir küçük kase fasulye yedim yanında salata ve pilav vardıyerimseniben

İftarda bi kase çorba
üç dilim börek
iki kaşıketli nohut yedim..

Şimdide 2 bardak çay bi pakette bisküvi...

Ben kendimi çok kısmıyorum ama canım istemediği zamanda zorlamıyorum..Kilo problemim olmadıgı için sadece dikkat etmeye çalışıyorum..

Süt içmeye başlamıştım 2 gündür içemedim ama süt peynir yogurt et sebze meyve mutlaka tüketmek gerekiyo...

ohhh afiyet olsun kızlar

Günlerdir direnmeme rağmen dün yenildim kendime arkadaşlar ve gecenin 2sinde az yağlı ve tuzlu olmak kaydıyla mısır patlatıp yedim:KK43:Kaç gündür canım istiyodu ama geceleri istediği için direniyodum eşimin de canı istemiş o da ısrar edince olan oldu işte.5tane de hurma yedim dün bitane de çikolata dün kontolü kaybettim resmen ya bugün yine ele aldık bakalım zorlada olsa bir yumurta yedim kahvaltıda

bugün oruç tutmadım çünkü dip köşe temizlik yapacağım..susz kalırım diye.
kahvaltıda 2 dilim tambuğday ekmek
domates
acı sos 2 zeytin
peynir.

bugün cnm bişey istemedi bende çeyrek ekmek arasına beyaz peynir koyup yedim yanındada bi bardak açık çay:eek:

X