Hamile olupta kaynanasiyla yasayanlar

Kaynanamla yaşıyorum hamileyim şimdiden begimi kiskaniyorum

• Cevap

OY: 8 80,0%
  • Begen

OY: 3 30,0%

• Ankete Katılan
    10
Evli koca adam esiyle gezmeye giderken annesinden izin aliyorsa eger siz koca edinmemissiniz kardesim.bildigin ana kuzusu bu.Allah sabir versin

saygısız olmak istemıyorsan sıkayet de etmıceksın
sıkayetciysende hakkını vereceksin
yoksa sen uzulursun kendını yer durursun

valla cok bir sey degismemis. ailenin cocuguydun simdi baska bir ailenin cocugu oldun. bir de kendi cocugun olacak simdi

gordugum kadariyla okumayi istememissin, zira isteyen okur benim fikrime gore, simdilerde universite de bile harc yok, neredeyse bedava yani hersey. okumak zorundada degilsin.
calismissin, sonra istemeye gelmisler evlenmissin kendinde sicak bakarak. itiraz etseydin ne olurdu orasini bilemiycem, belkide vermezlerdi calismaya devam ederdin, belkide zorla evelnmis olurdun.
ama bir sekilde kendi rizanla evelnmis kv ile beraber oturmaya baslamissin.
bence araniz iyiyse cok sorun yoksa alismaya calis, ne guzel bebegim icin heycanlilar de, yardim ediyorlar de ve alis.
hayan boyle, bir secim yapip devaminda onu yasiyorsun, secimini yapmissin ve elinde olan da bu ne yazikki.
cokda sorunlu bir evlilik degil gibi burdan bakinca.
esim annesinden izin aliyor demissin, kac yasinda bilmiyorum ama senle yasitsa izin almasi cokda abest degil, annesinin gozunde daha cocouktur belkide.
calisiyormu esin, kac yasinda, askere gittimi bunlar hep soru isareti?
sana tek tavsiyem cok sorun yoksa, alismaya calis boyle kabullen esinin ailesini, gordugum kadariyla degistirme sansin yok ne yazikki.

bak ben sana düşmanlığımdan kızmıyorum. bu durumda olan genç kızları gördükçe kendinizi bu duruma düşürmenize kızıyorum. evlenmek yerine bi işe girip çalışabilirdin, kendi oturduğun şehirde üniversite okuyabilirdin, hem devlet burs veriyor hem de sen part time (yarım günlük) bi işte çalışsaydın harçlığını da çıkarırdın, onun dışında ikinci öğretim değil birinci öğretim tercih ederdin, çünkü birinci öğretimler para vermeden okuyor.

hadi neyse okumamış, evlenmişsin, olan olmuş. ama bundan sonra bol bol kitap oku, kitap okudukça kendini daha iyi ifade edebilirsin, ufkun genişler, illa bilgi öğrenmene gerek yok, aşk romanları okusan bile olur, emin ol bi süre sonra daha çok kelime öğrenmiş, daha iyi kendini ifade eder olursun.

anket kısmına gelince de birisine soru sorarken ''cevap'' ya da ''beğen'' diye seçenek sunmayız değil mi? ankette soru kısmındaa bir soru sorarsın bize, seçenekler koyarsın ''evet'' ya da ''hayır'' gibi.

eşimle sorunum yok diyorsun da eşin senin onlarla birlikte yaşamak istemediğini bilmiyor mu? neden ayrı eve çıkmıyor? ne iş yapıyor?

Güzel kızım okuyan insanların hepsinin elinde imkan olduğunu mu sanıyorsun ?

Benim babam engelli ve yillarca hastanede yatti ben lise 1de idim o zaman. Evin en büyük çocuguyum şuan lisans son sınıftayım ve o zamandan beri çalistim, ailemden 18 yaşımda universite icin ayrıldım bilmedigim bir yere gidip is de buldum aş da buldum aşk da..

Sevmek ve sevilmek isteyebilirsin ama evlenmek degil çaresi.. bizim de sevgilimiz oldu yeri geldi gezdik eglendik kücük kazançlarimizla, yeri geldik kuru ekmek yedik ama birakmadik okulu.. bulundugum yer merkeze uzak diye 9da baslayan is icin 6da uyanip 6.30da otobuse bindigim kis günlerini hatirliyorum.. ve yine aksam 8de isim bittiğinde 10daki otobuse binip 00.30da evde olurdum haftanın 3-4 günü (oturdugum yer merkez olmadigi icin otobus saatleri azdı. 3 saatte bir gibi..)

Uzun zaman haftasonlarım olmadı ama pes etmedik be cocugum... 3 yabancı dilim ve çift diploma ile mezuniyetten sonra para biriktirip sevdigim insanla evlenecegim 2 yıl sonra.. neden 2 yıl sonra? Mezun olur olmaz da borç harç ile evlenebilirdim.. ama mantık ne der duruma ?

Ve çocuk işine gelirsek.. kendini sağlama alamamisken, isin gidişatı belli degilken cocuk neden yapilir ?
Bir insan yetistirmenin zorluğu maddi manevi büyük, çok büyük..
Annelerimizin yaptığı yanlısı yapmamalıyız.

Her sey icin gec mi peki? Asla!
Burda evlilik sonrası universitesini okuyan, yüksek lisansını yapan insanlar tanıdım.
Ah o azimli güzel kadınlar..
Onlardan olabilirsin, açıktan da okunabiliyor biliyorsun..
Hayat zor, acımasız coğu zaman..
Ama nerden dönsen kâr.
Savaşmaktan vazgecme..

Bu yazı sadece senin icin degil, senin gibi düsünen, çaresiz olduğunu, evliliğin tek kurtuluş olduğunu düşünen evlatlara gelsin..

Çok üzüldüm cook..
Bu algının düzelmesi gerek..
Tam sevgilin olabilir sevebilirsin sevilebilirsin ancak evlilik cocuk oyuncagi degil.. hele de ustune hamilelik.. cocuk kararı verirken kac yil düşünüyoruz önce gelecegi icin para biriktiriyoruz gerekli ortami hazırlıyoruz vs..
Boyle olacak is mi...
Ah toplum bilinci ah...

cahil işte ne desek boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…