Aynen, ne sAlaklar var, ne saçma sapan laflar. bu buruk bir psikoloji ama hayatının her anını yönetmesine, çok büyük bir mutsuzluk olmasına izin vermiyorum ben de.
Menapoz dediğin geçmiyor canım, bir kez girdin mi, girdin. Bir kaç yıl sürüyor tamamen bitmesi ve dar bir zamanın var. Bu süreyi değerlendirmelisin çok geç olmadan. O yüzden havuz yöntemiyle yumurta toplatıyorum. Çünkü inşallah bebek olursa, en geç bir sene sonra yeniden denemelere başlamayı düşünüyorum. Ama bir sene sonra benim hiç yumurtam kalmamış olabilir, o yüzden yumurta donduruyorsun ilerde deneme yapabilmek için.
Bu daha da farklı bir psikoloji. Eğer menapoz olmasaydı, denerdim ara verirdim, sonra yine denerdim. Kimileri bir sene ara verebiliyor mesela, çünkü bir sene sonra bebek olmasa da yumurta olacaktır ama bende bu durum geçerli değil.
Yani her duruma ayak uyduruyor insan. Ama evet, görümcem 40 yaşında menapoza girdiğini duyunca şok yaşarken, 27 yaşında bunları kabullenmek kolay değil. Şükredecek bir şeyler buluyorsun yine de hep. Dediğim gibi her ay adet geldiğinde üzülmüyorum, seviniyorum. En azından hala umut var diyerek. Allah bir sürü çocuk verdiği insanları da başka başka şeylerle imtihan ediyor. Onlar da çocuk nimetini unutup, onlara üzülüyor. İnsan yeter ki kendi akıl hapishanesinde mahkum kalmasın. Umut olduğu müddetçe sıkıntı yok.