Hamile oldugunu bilmeden

bendiss12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
558
181
123
kizlar Allah rizasi icin yardim edin, hamile oldugunu bilmeden antidepresan kullananiniz oldu mu?
Benim suan gebelik suphem var, ve antidepresan kullaniyorum. Adet gecikmesi olunca suphelendim, yarin test yaptiracagim.
Doktor cocuk ozurlu olur dedi (
Benim gibi bilmeden antidepresan kullanip, sorun yasamayaniniz var mi?..
Cok cok kotuyum.. Ya hanileysem ve bilmeden bebegime zarar verdiysem....
Aldirmak vicdanima sigan bisey degil, cok kotuyum, nolur bisey soyleyin..

Kısmet.. Çok ağır ilaçlar kullanan vardı tanıdığım biri. Bir arkadaşımın annesi de 6 ay hamile olduğunu bilmeden, kendini menapozda sanıp, antidepresanından antibiyotiğine her şeyi içti. Şu an 2 yaşında sapasağlam bir bebeği var. Test, tahlil, ultrason olmadan böyle kesin konuşan doktora da yazıklar olsun. Testinizi yapın hamile iseniz doktora gidin. Testi yaptırıp sonuç alana kadar da ilacınızı bırakı psikoloğunuzla görüşün.
Allah korusun, inşallah hamile iseniz sağlıkla doğar..

2 lı testlerde anlasılır
kayınvalıdem hamılelıgınde adet olmus 4. ayda farketmıs
o 4 ay boyunca ılacta kullanmıs deterjanlada ugrasmıs agırda kaldırmıs
sancısı cok olunca doktora gıttıgınde ogrenmıs hamıle oldugunu
baska doktorlarada gorunun

Allahin izniyle ins vardir saglikli ve hayirlidir, benim icin dua edin..

hamileliğin ilk 4 haftasında genelde bu tür ilaçlar bebeğe zarar vermez. embriyo rahime tutunmadığı için herhangi zararlı bir madde bebeğe geçmez. 4. haftanın sonlarına doğru alışveriş başlar ki bu durumda da ya hep ya hiç kuralı vardır. yani bebek ya hiç zarar görmez, ya da gebelik düşükle sonuçlanır. bunun aksi çok çok nadir bi durumdur ilk 4 haftada.

Allah razi olsun, icimi ferahlattiniz.. Bi de soyle bi durumum var, adet tarihinden uc gun once korunmasiz birliktelik yasamistik yani zaten varsa henuz 4 haftalik bile degil.. Cok cok kucuk.. Eger varsa tabi.. Gec dollenme yani..

Benim arkadasım 1 ay kullanmıstı bılmeden daha sonra test yapıldıgında herhangı bı sorun cıkmadıgını ögrendık ...

doktor özürlü olur diye nasıl bu kadar kesin konuşabiliyor hayret

önce bir test yapılmalı inceleme yapılmalı

bilmeden neler içenler var da sorun yaşanmıyor

Gebeligimi 5. haftada adetim 4 gun gecikinde ogrendim. Oncesinde antibiyotik, ates dusurucu ve idrar sokturucu ilaclar kullanmistim o ay. Bobrek tasi dusuruyordum cunku. Ogrenince doktora sordum. Daha bebek yok,kesesi var sen takma bunlari bebek olustuktan sonra ilac kullanimi sakincalidir dedi. Simdi tum testlerimiz temiz bebegim gayet iyi cok sukur. :) Korkma kalp atisi baslamadiysa ilaclardan hic biseycik olmaz bebegine.

İns Allah razi olsun, Allahim hayirlisini versin diye dua ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…