hamile kalmak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eczacı kalfasınin çok mu umru sence senin yaşın?
her ay alınan bir hap. Biz kadınlar işin gücün arasinda izin alıp her ay hastaneye gidip hap mi yazdiriyoruz?
yine de herhangi bir doğum kontrol hapı kullanamam doktora gitmem gerekir hepsinin kullanımı farklı sonuçta

sevgilimle aynı yaştayım aynı okuldayız

sevgilimle aynı yaştayım aynı okuldayız
Olsun, her türlü tehlikeli ve suç.

Yarın bir gün ailen öğrense, ve polise gidip, bu çocuk kızımıza tecavüz etti dese, nasıl ispatlayacaksın??

Reşit değilsin, hiç sorgulanmaz bile. Direkt ailen haklı bulunur. Bunları hiç düşünmüyorsun değil mi??

Olsun yinede çok erken.
Daha neyin ne olduğunu,nasıl korunulduğunu,hangi durumlarda hamilelik olabileceğini bile tam olarak bilmiyorsun.
Kaç yaşındasın?
17 yaşındayım aslında biliyorum neler olduğunu baya bir video izledim okudum bilgim var sadece tecrübem olmadığı için yüzde 2 ve 3 lük riski bile düşünüyorum

hangi hapı kullanıcağını nerden biliyosun o zaman
Arkadaşım, gerçekten yaşın çok küçük ve bence küçük bir algılama problemin de var.
Normal kadınlar, kadın doğum doktoruna gider, kendilerine uygun bir hap söylemesini isterler.
Doktoru Kişinin kistine göre uygun bir hap verir, ya da bir şeyi yoksa düz bir hap verir. Hapın adını öğrenir gider her ay onu alırsın.
Devletimiz doğum kontrolünü desteklemediği gibi "üç çocuk yapın" diyor, bu politikanın sonucu olarak da doğum kontrol yöntemlerine ulaşım pahalı..doktor da yazsa ,receten de olsa aynı parayı ödüyorsun,bir indirim olmuyor normal haplar gibi.
Bu yüzden genelde doktor reçete yazmıyor bile,adını söylüyor, geçiyor.
(Sonraki rutin doktor kontrolünde zaten doktorun hapı degistirmek isterse değiştirir ama mesela benim kullandığım hap üniversiteden beri ayni)
Daha herkesin bilmesi gereken en temel bilgilerden yoksunsun, her ilişkiden sonra ertesi gün hapı almayı düşünüyorsun, yaşın küçük olduğu için eczacının sana doğum kontrol hapı vermeyeceğini düşünüyorsun, doğum kontrol hapının her ay muayane edilip tekrar yazılan-sık sık degistirecegin bir hap olduğuna inanıyorsun...bunlar üç mesajindan anladıklarımiz,Allah bilir yanlış bildiğin daha neler var... Bu kadar bilgisizliğin icinde sağlıklı bir karar alman çok zor.

Hayır sadece sonuçta size uygun olan hapı doktor belirliyor ben sürekli değişiyor veya reçeteyle daha ucuza alıyosunuz demedim mesela benim şuan da kafama göre bir hap almam yanlış olur diyorum gayet bilgim var sadece ilişkiye girme tecrübem yok henüz ve atıyorum ki prezervatif yırtıldı ve içime boşaldı böyle bir durumda da ertesi gün hapı alınması gerek diye biliyorum

hayır aynı yaştayız
Bak canim bu öyle sandigin kadar kolay bir şey degil.
Her şeyin vakti zamani var, zamani gelince yaşarsin tabi.
Ertesi gün hapinin dogum kontrol haplarinin ne oldugunu bile tam bilmiyorsun şu an,, yaşin küçük vucuduna eziyet etme.
Bunu yaşaman için çok erken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…