- 5 Eylül 2021
- 1.322
- 631
-
- Konu Sahibi Nur and more
O zaman şimdi okuluna bakıp düzenli bi hayatın olacak.sen bu hızla gidersen kusura bakma ama seni harcarlar bar kızlarından biride sen olursun.sen bu gidişatla ne kadar gidebilirsin ailen duysa seni okula bile göndermez.yok onlar ses etmez diyorsan tatlım bizim meseblerimizle uyuşamdıgın için tepki veriyoruz yoksa sizde öyle değilse istediğini yap.ailenden iyi bilecek değilizmesleğimi elime almış kafama göre yaşadığım bir hayat olsun isterim
Yalan be buyani aşık olduğunu düşünmüyorum ben de aşık değilim zaten sadece hoşlanıyoruz
tamam teşekkür ederim yine deO zaman şimdi okuluna bakıp düzenli bi hayatın olacak.sen bu hızla gidersen kusura bakma ama seni harcarlar bar kızlarından biride sen olursun.sen bu gidişatla ne kadar gidebilirsin ailen duysa seni okula bile göndermez.yok onlar ses etmez diyorsan tatlım bizim meseblerimizle uyuşamdıgın için tepki veriyoruz yoksa sizde öyle değilse istediğini yap.ailenden iyi bilecek değiliz
Asik degilsinyani aşık olduğunu düşünmüyorum ben de aşık değilim zaten sadece hoşlanıyoruz
tamam yapmam sana da teşekkür ederim söylediklerin içinnAsik degilsin
Ciddi zaten olamazsin bu yasta
Neden ? Niye sevismek icin birine yaklasiyorsun yapma iste
Senin yine iyiymiş.benm arkadaşım yanlış bi sevgili dönemi geçirmişti ailesi okuldan aldı evden çıkarmadı sonra bi duyduk 5.kattan kendini atmış sonra herkes öğrendi ki hamile.o sevgilisi dediğimiz adam şuan hayatında keyfi yerindeLise 2 de hamile kaldığı için okulu bırakıp evlenmek zorunda kalan bir arkadaşım aklıma geldi en son gördüğümde malesef durumu hiç iyi değildi kv si ile yaşıyordu daha kendi çocuktu ama kucağında el kadar bebek vardı belki 10 sene olmuştur görüşmeyeli ne durumda bilmiyorum ama onu öyle gördüğümde bende 16 yaslarindaydim üstümde okul üniforması sırtımda canta vardı ve tek derdim yarın ki ödevlerimi yetiştirmekti bi anda kendimi onun yerine koydum ve nasıl bir yükün ve sorumluluğun altına girdiğini gördüm..10 dk lik zevk için mahvetme hayatını inan sandığın kadar güzel biseyde değil biz ne söylersek söyleyelim sen yine yapacaksın ama çok pişman olacaksın
Cidden yapmayacaksan ben tesekkur ederimtamam yapmam sana da teşekkür ederim söylediklerin içinn
O zaman sana şöyle bir soru sorayım.yani aşık olduğunu düşünmüyorum ben de aşık değilim zaten sadece hoşlanıyoruz
Senin annen baban sağ mı yada birlikteler mi merak ettimtamam teşekkür ederim yine de
sağ ve birlikteSenin annen baban sağ mı yada birlikteler mi merak ettim
Peki sağlıklı bi evliliklerimi var yoksa hır gür olan bi ev mi.sağ ve birlikte
normal arada tartışmalar oluyor ama öyle çok kavgalı olan bir ev değilPeki sağlıklı bi evliliklerimi var yoksa hır gür olan bi ev mi.
Aslinda cevre bence biliyormusunYa ne biliyim ben bu kızcağızı sevdim aslında.yanlış düşünceleri var ama agrasif tavırları olan birisi de degil iyi bi aile yapısı olsa böyle olmazdı herhalde.sevgi açlığı yaşıyor sanki anlamadım ki ne bu
Galiba.bence bi yerde bi problem var yoksa bu kadar zıt düşüncelere sahip olamayız.şurda kaç kişiyiz hepimiz mi yanlış düşünüyoruz bi o kızcağızın yaşamı bizden farklıAslinda cevre bence biliyormusun
Cevrede ne gorsek artik normal geliyor
Lise 2 de hamile kaldığı için okulu bırakıp evlenmek zorunda kalan bir arkadaşım aklıma geldi en son gördüğümde malesef durumu hiç iyi değildi kv si ile yaşıyordu daha kendi çocuktu ama kucağında el kadar bebek vardı belki 10 sene olmuştur görüşmeyeli ne durumda bilmiyorum ama onu öyle gördüğümde bende 16 yaslarindaydim üstümde okul üniforması sırtımda canta vardı ve tek derdim yarın ki ödevlerimi yetiştirmekti bi anda kendimi onun yerine koydum ve nasıl bir yükün ve sorumluluğun altına girdiğini gördüm..10 dk lik zevk için mahvetme hayatını inan sandığın kadar güzel biseyde değil biz ne söylersek söyleyelim sen yine yapacaksın ama çok pişman olacaksın
Ah ah hepimiz az çok benzer şeylere şahit olmuşuz.Senin yine iyiymiş.benm arkadaşım yanlış bi sevgili dönemi geçirmişti ailesi okuldan aldı evden çıkarmadı sonra bi duyduk 5.kattan kendini atmış sonra herkes öğrendi ki hamile.o sevgilisi dediğimiz adam şuan hayatında keyfi yerinde
O kadar haklısın kiArkadaşım, gerçekten yaşın çok küçük ve bence küçük bir algılama problemin de var.
Normal kadınlar, kadın doğum doktoruna gider, kendilerine uygun bir hap söylemesini isterler.
Doktoru Kişinin kistine göre uygun bir hap verir, ya da bir şeyi yoksa düz bir hap verir. Hapın adını öğrenir gider her ay onu alırsın.
Devletimiz doğum kontrolünü desteklemediği gibi "üç çocuk yapın" diyor, bu politikanın sonucu olarak da doğum kontrol yöntemlerine ulaşım pahalı..doktor da yazsa ,receten de olsa aynı parayı ödüyorsun,bir indirim olmuyor normal haplar gibi.
Bu yüzden genelde doktor reçete yazmıyor bile,adını söylüyor, geçiyor.
(Sonraki rutin doktor kontrolünde zaten doktorun hapı degistirmek isterse değiştirir ama mesela benim kullandığım hap üniversiteden beri ayni)
Daha herkesin bilmesi gereken en temel bilgilerden yoksunsun, her ilişkiden sonra ertesi gün hapı almayı düşünüyorsun, yaşın küçük olduğu için eczacının sana doğum kontrol hapı vermeyeceğini düşünüyorsun, doğum kontrol hapının her ay muayane edilip tekrar yazılan-sık sık degistirecegin bir hap olduğuna inanıyorsun...bunlar üç mesajindan anladıklarımiz,Allah bilir yanlış bildiğin daha neler var... Bu kadar bilgisizliğin icinde sağlıklı bir karar alman çok zor.