Hamile kalamazsam düşüncesi

yagmurdamls55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
31
14
3
27
iyi günler ablalar, 5 aydır evliyim 26 yaşındayım. ilk defa bu ay korunmasız ilişki yaşadım bebiş istiyoruz artık. Bugün regl olmam gerekiyordu ama olmadım umutlu değilim çünkü 3 gün önce kanda 1.20 çıktı strese girdiğin için gecikiyorum sanırım neysee asıl size diyeceğim ben hamile kalmayı kolay sanıyordum yok ovülasyon takip etme çatlama vs böyle terimler bilmezdim. Burda yazılanları okuyorum yıllardır bekleyenler var (çok üzülüyorum inşallah isteyen herkesin kucağı dolar) merakıma eşimle hormonlarımıza baktırdık ben alttan muayenede oldum çok şükür hiç bi sorun çıkmadı. Hamile kalmak zor, ya olmazsa, çok yıpranırsak bu düşüncelerden kurtulamıyorum. Psikolojinin de gebe kalmakta etkili olacağını düşünüyorum ama elimde olmadan olumsuz şeyler düşünüyorum. Bu psikolojiden nasıl çıkılır rahatlanır bilemiyorum. Sizlerde böyle misiniz yoksa ben mi çok evham yapıyorum?

E böyle yaparsan sebepsiz bile olmayabilir kortizol seviyeni artırırsın. Daha çok yeni evlisin tadını çıkar bebekten sonrası domino taşı gibi çünkü olumlu düşün sağlıklı beslen ve 1 yıl olmaması çok normal “sağlıklı insanlarda”

Bı evliliğin tadını çıkar ya hemen 5 ayda cocukmu düşünülür gez toz eğlen kocanla bu zamanlari çok ararsın

endişelenmeye başlamak için erken değil mi ya? bizde hem esimde hem bende sorun olduğu halde 6-7 ay denedikten sonra endişelenmeye başlamıştık

düsünmeyin bunları. daha yeni evlisiniz. ilk bir yıl akışına bırakın. bir yıl sonra olmazsa dertlenirsiniz

daha ilk aydan neden bu düşünceler. Çok şükür ikinizde gayet sağlıklıymışsınız. Bu kadar stres yapmayın ilk aydan akışına bırakın doğru zamanda gelecektir zaten. Biz 1 buçuk yıl denedik daha yeni hamile kalabildim

29 yaşında evlendim. 30,5 yaşında çocuk düşünmeye başladık. Hemen düşünmeye başlar başlamaz doktora gittik tüm tahlilleri yaptırdık her şey normal dediler. Rahim filmi bile çektirdim. Ama ya olmazsa diye tedirgindim sürekli ya olmazsa diye düşünüyordum. İlk aydan itibaren ovülasyon testiyle denemeye başladım. Nitekim 15 ay boyunca olmadı. Aşılama yaptırdım o da tutmadı. Sonra tüp bebek yaptırırım amannnn dedim o ay tuttu. Şimdi hamileyim. Şu anki aklım olsa ovülasyon testiymiş vs hemen girmezdim o işlere. Tadını çıkartırdım sadece daha yeni evliymişsiniz gezin dolaşın hayatınızı yaşayın. 2-3 günde bir ilişkiye girin. Eğer 1 sene sonra olmazsa o zaman doktora gidin asla kafana takma

her konuda biraz evhamlı olduğum için ilk denememizden sonra böyle düşünceler oluştu umarım en kısa zamanda içimi ferahlatırım

haklısınız, sağlıklı hayırlı olsun inşallah sizinki de

evet rahat insanlar daha kolay gebe kalıyor çevremde bir çok örnek var, umarım bende bu düşüncelerden kurtulurum

Bende senin yasadigin dusuncelerdeyim 8 aydir aynilarini dusundum ayni duygulari yasadim sirf bu dusunceler yuzunden 8 aydir sebepsiz hamile kalamiyorum takmasam olcak belki sakin kendine bunu yapma. Kendi kendine engel oluyo insan

Bende senin yasadigin dusuncelerdeyim 8 aydir aynilarini dusundum ayni duygulari yasadim sirf bu dusunceler yuzunden 8 aydir sebepsiz hamile kalamiyorum takmasam olcak belki sakin kendine bunu yapma. Kendi kendine engel oluyo insan
tez zamanda kurtuluruz bu düşüncelerden inşallah

Hamile kalmak için rahat olman lazım bende kalıyorum ama ilerleme olmuyor düşük ya da kürtaj anlatmak istediğimi anlamışsındır hamile kalmak için ilişkiye girme yani rahat stres yok korunduğunuz zaman nasıl rahatsan öyle gibi yani bende taktigim için kalsmiyordum de sonra oluruna bıraktım tuttu diğer dusuklerim hepsini takmadan yaptım nasip iste oluyor oluyor ama olmuyor son denicem artik oldu olmadı bir daha istemicem Çünkü umudum az ama sen içini ferah tut ben pıhtılaşma yatkınlık var azı sorublarim yumurtlama sorunları ve insoylediklerim bana Özel yani senin bı.sorunun yok zaten

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun umarım sizde daha fazla yıpranmadan bebişinize kavuşursunuz. Şunu da sormak istiyorum ben sadece vajinal muayene ve hormonlarıma baktırdım gebelik için rahim filminden başka bişeye baktırmak gerekiyor mu siz nasıl öğrendiniz bu rahatsızlıklarınızı

Varjinal ultrasonda doktor söyledi de benim kan pıhtılaşma yatkınlık var üç genimde çok önemli değilmiş ama bu kadar düşüğe kullanmaları gerekirmiş iste öyle 3 tane oldu bir tanede günüm geçti parça attı vücudum

Kan pıhtılaşma testide dusuklerden sonra genetige gidiyorsun orda öğreniliyor kromozom larada baktılar sonrun yok dediler

Kan pıhtılaşma testide dusuklerden sonra genetige gidiyorsun orda öğreniliyor kromozom larada baktılar sonrun yok dediler
anladım çok geçmiş olsun. Nice çocuğun olmaz denilen kişilerin çocuğu oldu, biraz akışa bırakıp dua edip allahtan istemeyi bilmeliyiz bazen ama düşünmeden durmak zor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…