Hamile kadınlara olan toplum baskılarından bir örnek

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.260
2.333
53
31
Kızlar selam, aslında daha önce buraya konu açmıştım ,işte doğum olduğunda aile olmadan sadece eşi ile süreci yönetenler neler yaptınız diye

Birçok kişiden de çok güzel yorumlar almıştım , gayet de yürütülebildiğini söylemişlerdi.

Henüz 19 haftalık hamileyim doğuma var ama ister istemez erkenden düşünmeye başlamıştım. İşte çünkü büyüklerden herkes bi büyük senin yanında olmalı falan demişti bebek ilk doğduğunun ilk günlerinde. Birden fazla kişi söyleyince de ben de gerilmiştim , ama sonra eşimle konuştuk gayet de üstesinden gelebileceğimizi fark ettik ve ben bu konuyu kendi içimde kapatmıştım. Taa ki bayrama kadar.

Şimdi durum şu, benim tarafımdan gelecek kimse yok zaten buraya da yazmıştım, uzaktayız diye de eşimin ailesinden kimse (kayınvalidem vs ) geliriz ederiz demedi doğum zamanı. Ee ben de zorla çağıramam. İyi olacak durum ise , eşim doğum sonrası uzunca bir süre boşta olacak ve full evde benimle bebeğin bakımında olacak. Normalde ev işlerine yardımcı beni rahatlatan biri yani. Destek olacak biri kesinlikle. Bu yönden içim rahat.

Ama bayramda benim moralimi bozdu akrabalarım. İşte babaannemlere gittik ziyarete , halam arıyor telefonda uzun uzun konuşmak istiyor, işte yalnız olacaksın kimse gelmeyecek falan dedi birkaç kere, başta sakin konuştum ama kendince iyi bi şeyler söylemeye çalışırken patavatsızlaştı iyice, yani ben de sinir olup yalnız falan değilim kocam var yanımda , siz kendi kocalarınızla karıştırıyorsunuz onlar bebeğe bakmadığı için aileden birileri olsun diye tutturmuşsunuz şartmış gibi, e benim eşim bana destek niye anlamak istemiyorsunuz falan dedim. Ama kapatınca ister istemez gözlerim doldu.

Yani bunu bi tek o da yapmadı , uzaktan sürekli Doğumla ilgili beni strese sokuyorlar, sezeryan düşünüyorum diyorum normal doğumu güzelliyorlar , eşim yanımda olacak diyorum doğumumda neden kayınvaliden gelmiyor lafını yapıyorlar. Hani cidden adam yerine koyup akrabalarımı ziyaret ediyorum arıyorlar açıyorum konuşuyorum , ama sözde seni düşünüyoruz lafı altında beni stres ediyorlar.

Annemi kaybettim zaten yazmıştım buraya da, ee başka kardeşim de yok, e kayınvalidem de gelmiyor yani napıyım zorla mı getireyim 😅 aslında ben eşimden yana mutluyum şanslıyız , kimseye güvenip çocuk yapmadık ama bu milletin derdi ne çözemiyorum. Hani burada başka şeyler de okuyorum , niye bu kadar laf sokmaya , laf söylemeye meyilli bi toplumuz ya.

Bu milletin çenesi hiç durmuyor. O çok bilenler niye gelelim demiyor da "o gelsin bu gelsin" diye her yere dil uzatiyorlar. Herkes kendi işine baksın, çokta iyi demişsin. Uzülme, biz de eşimle baş başa daha iyi idare ettik, gelen giden olduğunda hiç rahat edemiyordum. Hiç sıkılma, insanlar böyle, yapacak bir şey yok, olana da olmayana da konuşma hakkı görüyorlar kendilerinde.

Son düzenleme:
Hiç takmayın böyle şeyleri kafanıza, benim annem kız kardeşim falan gelecek ama ailemden gelen olmasaydı hiç de eşimin ailesinden birini kabul etmezdim. Zaten o süreçte ben onlara onlar bana zor katlanır gibi geliyor, onlar olmasa süreci sadece eşimle geçirmek isterdim. Doğum şekliniz hakkında da kimseye laf söylemek düşmez konuşmayın bile bence. Zaten zor bir süreç sizi üzen dış kapının dış mandalı insanları ciddiye almayın.

Sağlıkla kolaylıkla doğsun bebiş. Açıkçası ilk doğum ilk bebek ve ilk tecrübe diye düşünürsek detay detay yazmıcam zorlukları çünkü: her doğum farklı her bebek farklı. Kayınvalidene söyledğinde severek gelir diye düşünüyorsan kesinlikle 3 gün kalmasını istersin baktın her şey yolunda duruma göre kalma süresini ister uzatmak için tekrar konuşursun ister gitmesine ses çıkarmazsın. Bunu belki sen demeden kayınvaliden der o süreçte…

Şimdi hormonlardan dolayı sizin gozlerınızın dolması sinirlenmeniz falan normal anneniz olmadığını bile bile konuşmak için lakırtı yapanları da bu bizim kararımız diyip susturun kayınvalidem gelmek istemiyor demeyin lafa söze gerek bırakmayın .

Dogumdan sonra inanın kimseyi istemiceksiniz eşinizden başka yeri geliyor kendı annelerimiz bile o lohusa halimizde cıldırtıcı olabiliyor ben herkesi yollamıştım evimde yatılı insan sevmiyorum herkes evine gitsin ben rahatça dolancam evimde eşimle çocuğumun eziyetini tadıcam evire çevire bohunu temizlicem die 🤣. Bütün gece de sıpa uyanmadı böyle baktık durduyduk tepesınde yani kendı kendımızı maskara etmiştik o heyecanla 🤣🙊🙈

Unutmayın sizde o saatten sonra bi anne olacaksınız ve bebegınızın sadece size ihtiyacı olacak . Başkaları sadece meraklı kalabalık 😏beceremezsen nolacak ki sıçsın evin içine neymiş yani 🤣yalap şap yıka nolacak dünyanın sonu mu öğrenirsin üzülme

Emin olun bu şu anki duruma özgü bişey değil. İnsanlar herrrrr durumda konuşuyorlar. Ben hamile kaldım. Daha 5 haftalık hamileydim aman kolunu kaldırma aman şunu yeme aman bunu yapma diye diye bezdirmeye başlamışlardı. Ben de saf gibi olsun benden daha tecrübeliler diye dinliyorum. 8. Haftada düşük yaptım. Aaaa bu konuda da her şeyi biliyorlarmış. Hiç düşük yapmayanlar bile neler neler diyorlar. Yok bebeğin ayağı içerde kalırmış vs vs. Düşükten sonra da tutturdular sende ümmü bişey var muska yazdırmazsan çocuğun hep düşer diye. En sonunda eeehhhhh yeter diyebildim. Şimdi her konu açtıklarında çocuk yapmayacağım bu konuları da dinlemek istemiyorum diye çenelerini kapatıyorum. Bi daha da hamile kalırsam gizleyebildiğim kadar gizleyeceğim. Böyle ömür geçmez yahu. Herkes profesörmüş meğer. Bi şekilde çene kapatmayı öğrenmek zorundasınız. Elalemin konuşması da bitmez akıl vermesi de

Kızlar selam, aslında daha önce buraya konu açmıştım ,işte doğum olduğunda aile olmadan sadece eşi ile süreci yönetenler neler yaptınız diye

Birçok kişiden de çok güzel yorumlar almıştım , gayet de yürütülebildiğini söylemişlerdi.

Henüz 19 haftalık hamileyim doğuma var ama ister istemez erkenden düşünmeye başlamıştım. İşte çünkü büyüklerden herkes bi büyük senin yanında olmalı falan demişti bebek ilk doğduğunun ilk günlerinde. Birden fazla kişi söyleyince de ben de gerilmiştim , ama sonra eşimle konuştuk gayet de üstesinden gelebileceğimizi fark ettik ve ben bu konuyu kendi içimde kapatmıştım. Taa ki bayrama kadar.

Şimdi durum şu, benim tarafımdan gelecek kimse yok zaten buraya da yazmıştım, uzaktayız diye de eşimin ailesinden kimse (kayınvalidem vs ) geliriz ederiz demedi doğum zamanı. Ee ben de zorla çağıramam. İyi olacak durum ise , eşim doğum sonrası uzunca bir süre boşta olacak ve full evde benimle bebeğin bakımında olacak. Normalde ev işlerine yardımcı beni rahatlatan biri yani. Destek olacak biri kesinlikle. Bu yönden içim rahat.

Ama bayramda benim moralimi bozdu akrabalarım. İşte babaannemlere gittik ziyarete , halam arıyor telefonda uzun uzun konuşmak istiyor, işte yalnız olacaksın kimse gelmeyecek falan dedi birkaç kere, başta sakin konuştum ama kendince iyi bi şeyler söylemeye çalışırken patavatsızlaştı iyice, yani ben de sinir olup yalnız falan değilim kocam var yanımda , siz kendi kocalarınızla karıştırıyorsunuz onlar bebeğe bakmadığı için aileden birileri olsun diye tutturmuşsunuz şartmış gibi, e benim eşim bana destek niye anlamak istemiyorsunuz falan dedim. Ama kapatınca ister istemez gözlerim doldu.

Yani bunu bi tek o da yapmadı , uzaktan sürekli Doğumla ilgili beni strese sokuyorlar, sezeryan düşünüyorum diyorum normal doğumu güzelliyorlar , eşim yanımda olacak diyorum doğumumda neden kayınvaliden gelmiyor lafını yapıyorlar. Hani cidden adam yerine koyup akrabalarımı ziyaret ediyorum arıyorlar açıyorum konuşuyorum , ama sözde seni düşünüyoruz lafı altında beni stres ediyorlar.

Annemi kaybettim zaten yazmıştım buraya da, ee başka kardeşim de yok, e kayınvalidem de gelmiyor yani napıyım zorla mı getireyim 😅 aslında ben eşimden yana mutluyum şanslıyız , kimseye güvenip çocuk yapmadık ama bu milletin derdi ne çözemiyorum. Hani burada başka şeyler de okuyorum , niye bu kadar laf sokmaya , laf söylemeye meyilli bi toplumuz ya.
Bende sezeryan istemiştim ayy şükürler olsun normal dogurmusum 😁 normal de anlık yaşıyorsun ama sezeryan sonrasında ki aciyi hatirliyorsun ve ömür boyu iz taşıyorsun karninda normal dogumda hemen ayaklaniyorsun bende cok korkuyordum korkulacak birsey değilmiş imkaniniz varsa saglikli ilerliyorsa hersey lütfen Youtube den pozitif normal dogum vidiolari izleyin bebeginizin gazli olma ihtimaline karsi devletin verdiği gaz damlalarini kullanmayin probiyotik damlalar kullanin çünkü bebek bakmak bence zor degil gazli bebek bakmak cok zor bunu da araştırın ben bu sebepten cok çekmiştim eşinizle de durumu gayet atlatırsınız moraliniz bozulmasın lütfen

Söylenenleri çokta önemsemeyin biz hallederiz deyip başka bir konudan bahsedin.
Halanızda bu kadar dert ediyorsa gelip kendisi baksın o zaman size.
İlk doğumumda annem kv vardı yanımda ne kadar gereksizmiş bir tek annem yetermiş şimdi bakınca.
İkinci doğumumda annem çok hastaydı son günleriydi bir çocuğum daha vardı neticede hastanede ve bir gece evde ablam kaldı yanımda sonra mecbur gitti annemde çok hastaydı.
Biz eşimle ikimiz idare ettik ve inan daha rahat baktık ikimiz.
Sezeryan evet ben yerimden zor kalkıyordum yalan yok ama bazısı da hemen ayaklanıyor ağrısı pek olmuyor benim özellikle ikinci sezeryan gerçekten çok zordu.
Fakat bebeğim sakin gazı olmayan sürekli uyuyan bir bebek olduğu için zorlanmadım.
Umarım sizin rahat geçer.

Ya kv olsa ne olmasa ne bence sınır çizin halanız bunu söylüyorsa annem vefat etti çok istiyorsan gel bak de kimseyi zorlayamam de açık açık söyle bazı insanlara kibarlık gerçekten yaramıyor. Bayram ziyareti de hiç bi akrabama yapmıyorum.

Hiçbir faydası, desteği olmayıp sadece can sıkan, huzursuz eden insanlara uyuz oluyorum ben de. Öyle anlarda gereken cevabı verip susturmak lazım. Madem halan bu kadar düşünüyor seni, kendisi gelsin bakalım? Kaynanan gelsin demek çok kolay. Herkes yanına doğum sonrası birini çağırmak zorunda değil. Eşin de doğum sonrası uzun bir süre yanında olacakmış zaten. O destek olur. Aile olmadan bebeğine tek bakan çok kişi var. Sen o gereksiz konuşan akrabaları kafaya takıp strese girmemeye çalış. Kendini ve bebeğini düşün. Güzel bir doğumun olur inşallah. 🤲🏻 Bence bundan sonra arayanları açma, kafanı dinle.

Yok tek olmamalıymışın,normal(vajinal) doğum yapmalıymışın, insanın elinde olmayan durumlar için insanlara ne diye baskı yaparlar ki...Cesaret ver arkadaş,eşinle halledersiniz filan diyeceğine.Lüzumsuzlar ordusu.Böyle bıdı bıdı konuşanlara müsaitsen 15 gün gelir misin yardıma de,bak gör nasıl geri basar konuyuda bir daha açmamak üzere raflara kaldırırlar😄

Bende eşimle yuruttum süreci eşinize bağlı bir şey o. Adam iş yapabiliyorsa söylediklerinizi anlıyor ve uyguluyorsa hiç sıkıntı yok

Milleti hiç takmayın. Herkes konuşacak bir şey bulur. Kv geliyor deseniz niye geliyor derler. Boş verin aldırmayın. Sürece odaklanın. Hamilelik ve yeni doğan dönemi çok keyifli.

Ama hem normal hem sezeryan deneyimi olan bir anne olarak, belki de haddi mi aşarak şartlar uygunsa normali tavsiye ederim. Çok daha hızlı toparlanirsaniz. Sezeryan sonrası benim için çok zorlayıcı oldu. Normal doğumda hemen ayağa kalktım.

Dogurduktan sonra daha da cok konusuyorlar maalesef. Bizim toplumun sorunu bu, fikri sorulmadigi halde herkese akil verme hadsizligini cok seviyorlar

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı doğurmayı,büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Hiç kimseyi kafanıza takmayın. Burada ben de dahil olmak üzere bir çok anne yalnız. Şanslısınız eşiniz izin alabiliyormuş.

İnanın ben haftalarca yalnızdım/yalnızım.

Çok şükür her şey hallediliyor. Allahım sağlık sıhhat versin inşallah.

Ne güzel işte istediğin gibi bebeğe bakabileceksin. İnsanlar yardimci olduğunda söz sahibi olduğunu sanıyorlar ve sürekli karışıyorlar bu seni daha fazla strese sokuyor. Zaten artık elinin altında tel internet hangi medyaya baksan hersey söylüyor. Kendini kötü hissettiryorlarsa konuşma anlatma ne doğum yapacağını. İlla kendini şartlandirma normal sezeryan diye. Gidişatına göre karar verilir. Eğer normalden korkuyorsan sezeryan ol. Kotuledikleri kadarda değil. 2 dogumuda yaptim sezeryan daha iyiydi daha rahattı valla. Normalde günlerce oturamadim. Ama sezeryanda çok rahattım bebeğime kendim baktım hastanede.

Back
X