Hamama giderken yaplmas gerekenler

vintage

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
294
0
116
İstanbul
merhaba kızlar
hafta sonu arkadaşlarla hamama gideceğiz fakat ne alacağız ne edeceğiz bilmiyoruz.:1no2:
buarada birgün öncesinden ağda yapmayı planlıyorum sizce olur mu?

ama ben başkasına yaptıramıyorum..
hazır ağda bantlarıyla evde yapacağım..
ee hamamlarda ağda yapılıyorsa o zaman tahriş vb şeyler olmaz kaydirigubbakcemile2

bu konunun altında sorayım bende ,ankarada hamam bilen var mı?

cebecide vardı ankara hastanesının oralarda vardı
altındag belediyesinin orda vardı:içelim:

hamamı olan bi ilçede oturuyorum...
gitmeden temizlen...
burdaki hamamda mayo veya bikini giyerler..
keseni almayı unutma...

şu sıralar bende istanbuldaki hamamları araştırıyorum
eşimle hep ayrı ayrı gideriz gittiğimizde ama bu sefer ikimizinde gireceği hamam arıyoruz
o kese yaptırsın ben gideyim masajımı yaptırayım
var mı acaba bildiğiniz bi yer :uhm:

hiç sevmiyorum hamamları 1-2 girdim dışarda havuzu olan bi hamama. o yüzden ne yapılır bilmem bunaltıyor beni kafamçokkarıştı

hiç hamama gitmedim ama anlatılanlardan da olsa gerek adını duymak bile midemi bulandırıyor :bbo:

ama anladığım kadarıyla hamam hamama uymuyor.
anadan üryan girilen hamamlar varmış mesela.
aman Allahım o nasıl mide?
kadının da kadına karşı bi saygısı olmalı bence.
ben kimsenin bilmem neresini görmek zorunda olmamalıyım eğer ki hamama gitmeyi seviyorsam..

onun dışında bence ağda falan kişisel tercih,
ister yaparsın ister kıllı gidersin.
senin bileceğin iş bence.

ama yine de racon nedir bilemem -tatlicadiarzu-

ben de bu baslik altindan sorayim gelin hamami nedir nasil yapilir icerigi nedir?

öncelikle hamam hamama uymaz sözüne katılıyor sevgili bhk
şimdi yazacaklarım sevgili adalayda'ya da fikir sahibi olması içn faydalı olur umarım
evlenmeden bi kaç gün önce annemlerle gelin hamamı yapalım dedik
aslında nasıl yapılır bilmem biz kendi aramızda gitmek istedik ama sanırım erkek tarafının da olması gerekirmiş
kvalide varsa görümceler yada eltiler kısaca katılmak isteyen yakın akrabalarla gidilebilir diye biliyorum
ama biz annem babaannem halam kardeşim ve kuzenimle beraber gittik
gittiğimiz hamam floryada bir mekandı adını hatırlamıyorum
ve sadece hamam değildi
saunası, fin hamamı, havuzu, spor salonu, masaj odaları, soyunma odaları, kafeteryası, kuaförü, dinlenme koltukları falan olan tertemiz bir sağlık güzellik kompleksiydi
günün belirli saatleri bayanlar belirli saatleri erkekler kullanabiliyordu
ve haftanın bir gününü yalnızca bayanlara ayırıyorlardı
gelin hamamında adetlere göre farklı farklı şeyler yapılabilir
genelde kınalar yakılır eğlenceler yapılır diye biliyorum ama hala bu adetimizi yerine getiren var mı yok mu bilemem

bulunduğum yerde hamam çok fazla ama ben gitmiyorum bu yaşıma kadar 1 kere gittim o da çocukken nedense bana korkutucu geliyor suyun sıcak olmasını da sevmiyorum sıcak su da mikrop daha fazla ürüyor bildiğim kadarıyla ve herkesin temiz olduğunu ben nerden bileyim çok çok güvenmem lazım gideceğim yerin ama içimde de var arkadaşlarla gidip bi kese partisi yapmak

İzmir'de oturuyorum ama annemler İstanbul'dalar,İzmir,İstanbul ve Bursa'da hamama gittim.Hamamda hijyene dikkat ettikten sonrası kesinlikle sağlık ve güzellik için birebir bence...Tabii astım tarzı rahatsızlıkları olanlara tavsiye etmem.
Mevsim açılsın eşimle İzmir Salih'li dedi Kurşunlu kaplıcasını her haftasonu arşınlarız biz.Özel oda veriliyor,içinde mermer kocaman bir havuz,suyu her seferinde boşaltıp dezenfekte ediyorlar.Burada tahmin ederesiniz ki mayoya gerek yok:)) İçinde duşu,tuvaleti ve dinlenme şenzongu falan var.Ve belediyeye ait olduğundan sudan ucuz.Ama 1 saatlik yolu göze almak lazım...Bu taraflara yakın oturanlara şiddetle tavsiye ederim..Hamam ile ilgili de nacizane bilgilerim ise şöyle;

Hamama giderken öncelikle;

*kese * beyaz sabun * Lif *saçıma bakım yağı *masaj yağı*hijyen açısından kesinlikle kendi terliklerim * Peştemal *Şampuan- krem *boy ve saç havlusu * Kurutma makinesi oluyor genelde ama ben sıra falan beklememek için kendi makinemi alıyorum yanıma *tarak-fırça * yüz maskesi ve son olarak en sonunda gerginleşen cildi yumuşatacak kremler
Yani küçük bir valizle gidiyorum.Bu tabiii klasik hanımların girdiği hamam için yoksa eşim benim bu kadar seromoni yapmamı beklemez:)) Ortalama giriş çıkış 2,5 saat ama bence en azından senede 2-3 kere gidilmeli..,
Sonuç: Bebek cildi gibi ışıldayan bir ten ve yazdan sonra özellikle ölü derilerin atılmasıyla hissedilen hafifilik

Sıhhatler olsun kızlar

İzmir'de oturuyorum ama annemler İstanbul'dalar,İzmir,İstanbul ve Bursa'da hamama gittim.Hamamda hijyene dikkat ettikten sonrası kesinlikle sağlık ve güzellik için birebir bence...Tabii astım tarzı rahatsızlıkları olanlara tavsiye etmem.
Mevsim açılsın eşimle İzmir Salih'li dedi Kurşunlu kaplıcasını her haftasonu arşınlarız biz.Özel oda veriliyor,içinde mermer kocaman bir havuz,suyu her seferinde boşaltıp dezenfekte ediyorlar.Burada tahmin ederesiniz ki mayoya gerek yok:)) İçinde duşu,tuvaleti ve dinlenme şenzongu falan var.Ve belediyeye ait olduğundan sudan ucuz.Ama 1 saatlik yolu göze almak lazım...Bu taraflara yakın oturanlara şiddetle tavsiye ederim..Hamam ile ilgili de nacizane bilgilerim ise şöyle;

Hamama giderken öncelikle;

*kese * beyaz sabun * Lif *saçıma bakım yağı *masaj yağı*hijyen açısından kesinlikle kendi terliklerim * Peştemal *Şampuan- krem *boy ve saç havlusu * Kurutma makinesi oluyor genelde ama ben sıra falan beklememek için kendi makinemi alıyorum yanıma *tarak-fırça * yüz maskesi ve son olarak en sonunda gerginleşen cildi yumuşatacak kremler
Yani küçük bir valizle gidiyorum.Bu tabiii klasik hanımların girdiği hamam için yoksa eşim benim bu kadar seromoni yapmamı beklemez:)) Ortalama giriş çıkış 2,5 saat ama bence en azından senede 2-3 kere gidilmeli..,
Sonuç: Bebek cildi gibi ışıldayan bir ten ve yazdan sonra özellikle ölü derilerin atılmasıyla hissedilen hafifilik

Sıhhatler olsun kızlar

bende hamamı çoookkk severim dinleniyorum ben hamama gidince ,tutulan kulunclarım için birebir zaten..yaptırdığım kese+masajla.. peelinge gerek yok kese birebir zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…