Hamam Böceği

Merkezi kalorifer sisteminden vs gelebiliyormus. Eger oyleyse evi ilaclatmak care olmuyirmus. Normal bir bocek ilaci alip gordugunuzde sikacaksiniz. Ya da apartmancak ilaclama yapacaksiniz.

Ama balkondan camdan geldigine eminseniz belki sadece kendi evinizi ilqclatarak cozum bulabilirsiniz. Benim eski evimde oyleydi, kendimiz ilqclayarak cozduk.

Ama bir arkadasim ilaclama firmasini cagirmis. O da ilk yazdimi deyince mecburen tasinmisti.

Bayer k-othrine kesin cozum bn yeni tasindgmda evde yuva vardi resmen ve cok titizimdir. Netten arastrmstim bir tane bile kalmadi 1 sene oldu ilaclayali eve gren sinek kelebek dahi oluyo hala ve kokusuz.

Heryere yumurta bırakıyorlar malesef hemen de ölmüyorlar o yüzden ilaçlama şirketi ile anlaşın 100-150 ye kökünü kazıyorlar
Edit: internetten baktım da kalorifer böceği olarak geçiyormuş bende hamam böceği deyince o katagoride değerlendirdim
Canım tabletler var evin heryerinde koy mutfak banyo köşeler vs hızla temizler o tür kolay ölüyor

Merhabalar..

Evim daire ve 3.kat..
1 haftadır evde alman hamam böceği görüyorum. Öyle toplu halde değil, birer birer.. Öldürmeden atıyorum, çünkü yumurta bırakıyorlarmıs. 2 küçük çocuk var evde, hijyene de dikkat ediyorum, kırıntı bırakmamaya çalışıyorum elimden geldiğince.. Fakat yine de görünmeye devam ediyorlar. Camlara yakin yerlerde görüyorum en çok. Bugün 2 tane daha gördüm..

Lütfen bana bir çare söyler misiniz, bildiğiniz yöntemler var mı ? Basa cikamazsam ve cogalirlarsa ilaç firmasını aramaktan başka çare kalmayacak geriye..
Ilaclatmaktan baska çare yok bunlar durduğu yerde turer bunlar şimdiden geçmiş olsun

Bende kaç aydır bu illetle uğraşıyorum hem de yeni binadayız ve orta kattayız bende titizimdir sinir krizleri geçiriyorum artık mutfaktan çıkıyor bizimkiler boraks ve pudra şekeriyle biraz kontrol altına aldık ama halen tek tük görüyorum kurutamıyorum artık geceleri mutfaktan su bile içmeye korkar oldum her gün çamaşır suyu ile siliyorum her yeri ama yok bitmiyorlar ...

Biz ziraat ten bir ilaç alıp sulandırarak tüm binanin tuvalet letine ve binabosluklarina catiya ve depolata sıktirmis ondan sonra biraz rahatlamistik.

Geçen sene ben de bu dertten muzdarip olarak evi ilaçlatmıştım. Geçen seneden beri ilk kez 15 gün önce 1 adet gördüm evde ve hemen eczaneden detan alıp süpürgeliklere filan sıktım ve raid tabletlerden koydum sağa sola o günden beri görmedim ama geçen gün banyoda 1 tane gümüşin gördüm ilaçlayıp tablet koyduktan sonra bir hayli de babayiğitti ben de hemen bayer k-otrine alayım ışık açık uyumaya başladım yine :KK70:

Eczaneden tablet aldım yerleştirdim her köşeye inşallah cogalmadan kurtulurum bu illetten

Böcek evi var raid markanın. Bikaç paket alıp evin çocukların dokunmayacağı dip köşelere yerleştirin. Ben böyle kurtulmuştum.

Hee hamam böceği diyince bu kalorifer böceği anam çok kötüdür bizim eski evde vardı illetlik bir sey. babam ziraatten bir ilaç almıştı fısfıs onunla kurtulmuştuk. gidip sormanız lazım ismini bilmiyorum. birde bir yerde okumuştum evde eski gazete varsa ona gelirmiş diyorlar. birde bunlar sinsi yerlere yuva yapıyorlar özellikle mutfak çekmecelerinin altına dolapların tavanlarına falan

Benim yaşadığım yerde çok var ama evimde bugüne kadar hiç çıkmadı, önlemleri yazıyorum:

- Pencerelere tel taktırın.
- Evdeki delikleri kapatın.
- Giderleri açık bırakmayın, gerekirse onlara da tel takın.
- Sokak kapısının altında aralık varsa orayı da kapatın.

Sonra evi bir güzel ilaçlayın. Çünkü hali hazırda birkaç tane varsa evin içinde bunları yapsaniz bile çoktan üremis olurlar. Ilaclattiktan sonra böceksiz mis gibi oturun :)

K oth.... diye bir ilaç var tarım ilaçı satan yerlerde onu bir dene bence işe yarar .Bizim evde tahta kurusu vardı baya etkili yanlız 15 gun sonra tekrar ilaçla 1 gün eve girmeyin .

X