- 25 Nisan 2011
- 2.941
- 2.104
- 373
- Konu Sahibi vargasabreu
-
Bölgeye şehirine göre değişiyor bence.Ben izmirliyim koskoca izmiri toplasan anca % 25 i belki tutuyordur.Eşim dahil annem ve benden başka tutana rastlamadım henüz.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sokak adini da vereyim istersen. :)
Fazla merak iyi degildir.
Artik oruç, nefse hakim olmak ile hiç alakali birsey kalmadi. Burdaki yorumlari okursam "yok dolmusta o su niye içiliyor gözümün önünde "yok sokakta niye sigara içiyorsun, restoranda yemek yiyorsun". Ya hiçkimse sokaklarda yemesin, içmesin o zaman bu oruç nefsin ile ne alaka oluyor? Sonuçta oruç birazda fakir insanlarin hayat tarzini anlamk için yapilmiyormu? Fakir insanlar disarda yemekleri, sulari görmiyorlarmi?
Ben oruç tutmuyorum fakat ofiste benimle çalisan kiz tutuyor. Ben susadigimda su, cola içmeyim bu sicakta? Ben oruç tutmuyorumki. Sonuçta içtigim, yedigim seyleride onun gözün içine soka soka yapmiyorum. Onun orucuna karismiyorum, bozmasina zorlamiyorum,.. bu zaten yeterici kadar saygi degilmi?
ben karşılaştım dalga gecenlerle internette vs .. .çok saçma bir tavır ..sonuçta bu forumda değil herkes ...i müslüman nüfusu fazla bir ülke için yadırgamaları normal çünkü oruç farz bir ibadet ve namaz kılmayan çoğu kişinin bile yaptığı bir ibadet.ama kimsenn oruç tutmuyor diye linç edildiğine rastlamadım.olan yerler de çok cahil kesimlerdir
Yani oruç tutmayanlar yadirganmalimi? O zaman tabloyu terse çevirelim, avrupa ülkelerinde çogu hiristiyan/ateist olan ülkelerde, azinlikta olan müslümanlar yadirganmalimi? Nede olsa çogunlugun dinine mensup degiller, çogunlugun tutmadi orucu, yapmadigi ibadeti yapiyorlar.
Ayrica ben linç edildiklerini demedim. Ters tavirlar var oldugunu söyledim, ters bakislar felan gibi. Linç konusunu açmak istiyorsan, geçen sene bir alevi ailesi ramazanda davulcuya karsi geldikleri için evet linç ediliyordu, evleri yakiliyordu. Okulda çoçuklar zorunlu din derslerde ters tepki aliyorlardi hocalardan sirf alevi olduklarindan dolayi.
mesela ben regl durumunda bile yiyemiyorum birkez çıktım çok rahatsız oldum.. yani bu da benim düşüncem mesela yiyenen lafım yok ama ben yapamyorum.tikka bence pek önemli değil bu yüzden bence canım herkes kendinden sorumluBen de anket sonuçlarına inanmayanlardanım. Dışarıda yiyip içen çok insan var. Kimin oruç tutup tutmadığı beni ilgilendirmez, herkesin inancı kendine, günahı sevabı kendine ama milletin gözünün içine baka baka bir şeyler yiyip içmek çok büyük saygısızlık bence..
yadırganmalı kelimesinden çıkardığınız seye bağlı. benim dediğim şaşırmak .çünkü aile çevre hepsi tutuyor aa bu niye yapmıyor diyor
bu tabi anca cahil veya cocuk davranışıdır.. bundan bahsettim
davulcu olayının aynısı burda yasandı.adamın kafasına patates attılar
ne bileyim ona da yazık
Yadirganmak, yani insanin yaptigini yanlis bulmak ve bunu o kisiye belirtmek oluyor.
Simdide yadirgamayi çoçuksu ve cahilmi buluyorsun? Bir önceki yorum daha normaldi.. :44:
Davulcuya patates atilmasi elbette normal degil, fakat karsi gelindigi için insanin evi yakilmasi çok daha berbat birsey.
Neyse zaten Mune abla bizi uyardi, fazla polemige girmek istemiyorum...
ben karşılaştım dalga gecenlerle internette vs .. .çok saçma bir tavır ..sonuçta bu forumda değil herkes ...i müslüman nüfusu fazla bir ülke için yadırgamaları normal çünkü oruç farz bir ibadet ve namaz kılmayan çoğu kişinin bile yaptığı bir ibadet.ama kimsenn oruç tutmuyor diye linç edildiğine rastlamadım.olan yerler de çok cahil kesimlerdir
mesela ben regl durumunda bile yiyemiyorum birkez çıktım çok rahatsız oldum.. yani bu da benim düşüncem mesela yiyenen lafım yok ama ben yapamyorum.tikka bence pek önemli değil bu yüzden bence canım herkes kendinden sorumlu
Canım aynı şekilde ben de regl döneminde çantama su koymuştum çok sıcaklarda, çok susamama rağmen çıkarıp da içemedim. Bize öğretilen değerler bunlar bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?