Halkın yüzde kaçı oruç tutuyor?

Bölgeye şehirine göre değişiyor bence.Ben izmirliyim koskoca izmiri toplasan anca % 25 i belki tutuyordur.Eşim dahil annem ve benden başka tutana rastlamadım henüz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben karşılaştım dalga gecenlerle internette vs .. .çok saçma bir tavır ..sonuçta bu forumda değil herkes ...i müslüman nüfusu fazla bir ülke için yadırgamaları normal çünkü oruç farz bir ibadet ve namaz kılmayan çoğu kişinin bile yaptığı bir ibadet.ama kimsenn oruç tutmuyor diye linç edildiğine rastlamadım.olan yerler de çok cahil kesimlerdir

Son düzenleme:

izmir yüzde 10 bile değildir bence. benim tanıdğım kimse de tutmuyor öyle dedi yakın akrabam..tutmamaları yadırgamamdan değil sadece öyle olduğundan diyorum.istanbulda aynı mesela bence çok yakındır izmire..
yani bunun sayısını tutmakta saçma aslında

Son düzenleme:

Ohooo şahıslara gelene kadar aman oruç tutana ille de saygı göstereceksiniz dersek ki oruç tutmayana da saygı duymak gerektiğini düşünenlerdenim, tüm Ramazan tvde iftar yemek menüsüyle ilgili programlar yapılıyor, ülke de kaç kişinin evine bırakın kuzu etini, tavuk eti giriyor, bir bakıyorsunuz kuzu tandır, yok efendim bilmem ne kebabı, tatlı şu, çorba bu.

İnsanlar tv açıyor, alabilen var alamayan var, insanlardan hassasiyet bekleyene kadar medya ne kadar hassasiyet gösteriyor ona da bakmak lazım, fakiri düşünen var mı? Öyle ya da böyle Türkiye de çoğu evde tv var, fakirde tv seyrediyor, insan kendi nefsine sahip çıkarda çocuğunun nefsine sahip çıkmasını istemek yürek burkucu.

Çalışmıyorsan evden çıkmayabiliyorsun ama tv açıyorsun, sen açmasan çocuğun açıyor, dışarda su kola içen insan asla gözüme batmıyor fakat fakir fukarayı düşününce yemek programları can sıkıyor doğrusu.

Ufak bir hatırlatma, lütfen konuyu polemiğe çevirmeyin hanımlar.

Yani oruç tutmayanlar yadirganmalimi? O zaman tabloyu terse çevirelim, avrupa ülkelerinde çogu hiristiyan/ateist olan ülkelerde, azinlikta olan müslümanlar yadirganmalimi? Nede olsa çogunlugun dinine mensup degiller, çogunlugun tutmadi orucu, yapmadigi ibadeti yapiyorlar.

Ayrica ben linç edildiklerini demedim. Ters tavirlar var oldugunu söyledim, ters bakislar felan gibi. Linç konusunu açmak istiyorsan, geçen sene bir alevi ailesi ramazanda davulcuya karsi geldikleri için evet linç ediliyordu, evleri yakiliyordu. Okulda çoçuklar zorunlu din derslerde ters tepki aliyorlardi hocalardan sirf alevi olduklarindan dolayi.

Ben de anket sonuçlarına inanmayanlardanım. Dışarıda yiyip içen çok insan var. Kimin oruç tutup tutmadığı beni ilgilendirmez, herkesin inancı kendine, günahı sevabı kendine ama milletin gözünün içine baka baka bir şeyler yiyip içmek çok büyük saygısızlık bence..

yadırganmalı kelimesinden çıkardığınız seye bağlı. benim dediğim şaşırmak .çünkü aile çevre hepsi tutuyor aa bu niye yapmıyor diyor
bu tabi anca cahil veya cocuk davranışıdır.. bundan bahsettim

davulcu olayının aynısı burda yasandı.adamın kafasına patates attılar
ne bileyim ona da yazık

mesela ben regl durumunda bile yiyemiyorum birkez çıktım çok rahatsız oldum.. yani bu da benim düşüncem mesela yiyenen lafım yok ama ben yapamyorum.tikka bence pek önemli değil bu yüzden bence canım herkes kendinden sorumlu

Son düzenleme:

Yadirganmak, yani insanin yaptigini yanlis bulmak ve bunu o kisiye belirtmek oluyor.

Simdide yadirgamayi çoçuksu ve cahilmi buluyorsun? Bir önceki yorum daha normaldi.. :44:

Davulcuya patates atilmasi elbette normal degil, fakat karsi gelindigi için insanin evi yakilmasi çok daha berbat birsey.

Neyse zaten Mune abla bizi uyardi, fazla polemige girmek istemiyorum...

hayır hepsinde aynı seyden bahsediyorum yazımım hatalı olabilir önemli olan düşüncem zaten
polemik değil sohbet ediyoruz
illla farklı din mezhep kavga mı etmeli

evi yakılması olayını bilmiyordum gerçekten çok caniceymiş

Ben ifade edemedim kendimi ama bu yorum tercüman olmuş.

şu an gazzeye bombalar yağarken ne bir müslümanın umrunda ne farklı bir dinin mensubunun en acı olan bu şu an..oruç tutup tutmamaktan daha önemli olan.merhamet !
Allah yardımcıları olsun... iyi geceler arkadaşlar ..

Son düzenleme:

Canım aynı şekilde ben de regl döneminde çantama su koymuştum çok sıcaklarda, çok susamama rağmen çıkarıp da içemedim. Bize öğretilen değerler bunlar bence..

Canım aynı şekilde ben de regl döneminde çantama su koymuştum çok sıcaklarda, çok susamama rağmen çıkarıp da içemedim. Bize öğretilen değerler bunlar bence..

aileden gelen bu. ailelerimiz böyle öğretmiş bize. ama diğer insanlar öyle yaşamamış bilmiyor ya da inanmıyor . o yüzden yadırgamıyorum düşününce.bende o ailede doğsam bende yapardım belki kimbilir.

Bende biraz psikopatlık var sanırsam oruç tutarım karşımda yiyip içsinler daha iyi daha sevap gibi geliyor

Böyle bir araştırmayı niçin yapmışlar anlamadım :S

Son düzenleme:
N önemi var ki yüzde kaçı oruç tutuyorun :) ilginç bir başlık olmuş. böyle böyle ırkçılığa ayrıma ilerliyoruz

ülkede bu kadar sorun varken, bu kadar önemlimiydi acaba yüzde kaç oruç tutulup tutulmadığı. Yüzdesi çok düşük olsaydı acaba milli yas ilan edilirmiydi

Belki ilac kullaniyorum tutmuyorum,
Belki deistim tutmuyorum,
Belki agnostikim tutmuyorum,
Belki ateistim tutmuyorum,
Belki musluman degilim tutmuyorum,
Belki canim istemiyor tutmuyorum,
Belki Mars liyim tutmuyorum.

Insanlari oruc tutuyor, tutmuyor diye fislemekten vazgecin. Fazlasiyla dikkat ettigim halde (en basitinden bir oruclunun onunde asla su icmem) , o psikolojik baskiyi hissettim. Sevabi da gunahi kendime, kisisel kararlarimin kimseyi ilgilendirdigini sanmiyorum.

Mesela hem oruc tutup, hem ozelden yazip hakaret etmezsin. Mesela deist oldugu icin birine eksi puan veremezsin. Mesela dedikodu yapamazsin. Mesela hem oruc tutup, hem kul hakkina giremezsin. Iyi insan olmak bambaska bir sey, iyi insan gibi gorunmek bambaska bir sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…