• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halkın yüzde kaçı oruç tutuyor?

Bi insan nasıl ki oruç tutuyor diye Müslümanca yaşıyor anlamına gelmiyorsa
Oruç tutmuyor diye de Müslümanliklari sorgulanamaz..
Malum en güzel örnek bakın Esat ta namaz kiliyor ama yaptiklari ortada..ki zaten bizim haddimize dgl kimseyi elestirmek..
Bırakalm isteyen tutsun isteyen tutmasin..
Nefsm adina bi örnek wermk gerekrse ben orucluyken orucsuz kardesim susamissa ben oruç açicm die suyumu ondan esirgersem o orucumla öwünmekten çok Müslümanliqimdan ,insanliqimdan utanmaliym..
Orucun amaci en cok kardşlik duygusunu asilamak dgl mi zaten..

esat dediğiniz kim,suriyenin cumhurbaşkanı esat mı?
o adam Müslüman değilki oruç tutsun,nusayri mezhebinden
(alevilerle aynı değildir Nusayri)
namazmı kılıyormuş,kendi mezheplerinin namazı ve orucu onlar
islamiyetle ilgisi yok,internetten bakın,gayet açıklayıcı bilgiler var.

Son düzenleme:
halkın 99,4ü müslüman mı????
güleyim bari :))
bu ülkedeki azınlık gayrimüslüm oranı bile 0,06dan fazladır
tut ki ataisti,deisti...
fatihin iki mahallesinde yapmışlar anlaşılan araştırma evrenini

Son düzenleme:
tut ki ataisti,deisti...

Ben lisedeyken 25 kisilik sinifimda 3 ermeni 2 rum arkadasim vardi. Ben inanmiyorum hicbiseye su an gorustugum lise arkadaslarimin cogu da benim gibi fatihte buyudum hem de. Orani cozemedim. :)

halkın kaçta kaçı müslüman bilmiyorum ama, halkın 100% ü istatistik sallamaya bayılıyor.. bir de küsurat veriyorlar ki salladıkları belli olmasın diye kanımca :27:

tut ki ataisti,deisti...

Çok sıkıldım artık bu muhabbetten ya. %99,9 diyen bile var.
Ayıp kardeşim ya insanları %0,06 veya %0,01lik kısım olarak görüp ötekileştirmek de neyin nesi?
Nüfusunda İslam yazanları toplasan bile bu kadar etmezken, böyle anket vs ayağına insanları dışlamak ne demek?

Hem kime ne yahu kimin oruç tutup kimin tutmadığında. Bundaki amaç ne şimdi? Bana sanki ''bak o kadar insan tutuyor, bu azınlık kısım gavur, sen de tut o gavurlardan olma'' mesajı veriliyor gibi geldi.

Diyanet veya başka bir kurum, uğraşmasalar keşke böyle şeylerle. Daha önemli şeylere bu kadar enerji harcasalar, bu ülke daha iyi yerlerde olurdu.

Bir de genelde insanlar inancı yaşama özgürlüğü lafını çok yanlış algılıyorlar. Ben bir gayrimüslimim ve kimsenin dinine saygı duymak zorunda değilim, inancını yaşama özgürlüğüne saygı duymak zorundayım. Ben Ramazan ayında sokakta su içtiğim için kimse beni yargılayamaz, engel olamaz. İşte asıl o zaman özgürlüğe müdahale edilmiş olur. Sonuçta kalkıp oruç tutanın ağzına yemek tıkmıyorum, sigarayı yüzüne üfürmüyorum. Orucunu tutan tutsun, tutmayana bulaşmasın.

Bir de genelde insanlar inancı yaşama özgürlüğü lafını çok yanlış algılıyorlar. Ben bir gayrimüslimim ve kimsenin dinine saygı duymak zorunda değilim, inancını yaşama özgürlüğüne saygı duymak zorundayım. Ben Ramazan ayında sokakta su içtiğim için kimse beni yargılayamaz, engel olamaz. İşte asıl o zaman özgürlüğe müdahale edilmiş olur. Sonuçta kalkıp oruç tutanın ağzına yemek tıkmıyorum, sigarayı yüzüne üfürmüyorum. Orucunu tutan tutsun, tutmayana bulaşmasın.

Hic bir sey yapmasan bile bulasan bulasiyor , laf atmalar, yan bakmalar, denize girmeme karismalar. Uzun zamandir ilk defa ramazana denk geldim. Umrumda olmadi yalniz ciddi bir baski hissettim. Herkese degil ama bazilarina orucunuzu uzakta tutun diyesim var. :24:

Aynen öyle, oruç tutuyorsam kendime tutuyorum, şunu da belirteyim, benim komşularım tutmaz, kimi inanç, kimi sağlık sebepleriyle, dışarı çıktığımızda onlar yemek yiyorsa huzursuz olmasınlar diye selamı bile uzaktan verip geçerim, bazen eşim uzaktan selam verip geçmek ayıp oluyor diye gider yanlarına kızarım yapma insanlar tedirgin olur derim çünkü belki yanlış anlaşılırız, ibadeti gözlerine sokarcasına yapıyormuş hissi uyandırabilir ki tövbe aklımızın ucundan böyle birşey geçmez ama yine de oruç tutmayana da hassasiyet gösterilmeli, ben annemden biliyorum, kadın yüksek tansiyon ve şeker hastası diye 5-6 yıldır oruç tutamıyor, telefonda konuşurken oruç mevzu olunca içi buruluyor kadının, anne sen ilaçlarını almak zorundasın deyip rahatlatmaya çalışıyorum, annem benle konuşurken buruluyorsa komşularımda böyle hissedebilir diye düşünüp ona göre hareket ediyorum.

Bu sebeple de insanların ibadetlerini, yaptıklarını istatistiğe bağlamayı uygun görmüyorum.

oruç ta ibadette beyinde başlar beyinde biter
önümde kuzu tandır indirseler mideye etkilenmem aman banane kim ne yerse yesin
zorla milleti aç mı gezdiricem
çok saçma
banane ayrıca milletin günahından :)

Hic bir sey yapmasan bile bulasan bulasiyor , laf atmalar, yan bakmalar, denize girmeme karismalar. Uzun zamandir ilk defa ramazana denk geldim. Umrumda olmadi yalniz ciddi bir baski hissettim. Herkese degil ama bazilarina orucunuzu uzakta tutun diyesim var. :24:

nerde yaşıyorsunuz merak ettim

Aynen öyle, oruç tutuyorsam kendime tutuyorum, şunu da belirteyim, benim komşularım tutmaz, kimi inanç, kimi sağlık sebepleriyle, dışarı çıktığımızda onlar yemek yiyorsa huzursuz olmasınlar diye selamı bile uzaktan verip geçerim, bazen eşim uzaktan selam verip geçmek ayıp oluyor diye gider yanlarına kızarım yapma insanlar tedirgin olur derim çünkü belki yanlış anlaşılırız, ibadeti gözlerine sokarcasına yapıyormuş hissi uyandırabilir ki tövbe aklımızın ucundan böyle birşey geçmez ama yine de oruç tutmayana da hassasiyet gösterilmeli, ben annemden biliyorum, kadın yüksek tansiyon ve şeker hastası diye 5-6 yıldır oruç tutamıyor, telefonda konuşurken oruç mevzu olunca içi buruluyor kadının, anne sen ilaçlarını almak zorundasın deyip rahatlatmaya çalışıyorum, annem benle konuşurken buruluyorsa komşularımda böyle hissedebilir diye düşünüp ona göre hareket ediyorum.

Bu sebeple de insanların ibadetlerini, yaptıklarını istatistiğe bağlamayı uygun görmüyorum.

Artik oruç, nefse hakim olmak ile hiç alakali birsey kalmadi. Burdaki yorumlari okursam "yok dolmusta o su niye içiliyor gözümün önünde "yok sokakta niye sigara içiyorsun, restoranda yemek yiyorsun". Ya hiçkimse sokaklarda yemesin, içmesin o zaman bu oruç nefsin ile ne alaka oluyor? Sonuçta oruç birazda fakir insanlarin hayat tarzini anlamk için yapilmiyormu? Fakir insanlar disarda yemekleri, sulari görmiyorlarmi?

Ben oruç tutmuyorum fakat ofiste benimle çalisan kiz tutuyor. Ben susadigimda su, cola içmeyim bu sicakta? Ben oruç tutmuyorumki. Sonuçta içtigim, yedigim seyleride onun gözün içine soka soka yapmiyorum. Onun orucuna karismiyorum, bozmasina zorlamiyorum,.. bu zaten yeterici kadar saygi degilmi?

orucunuzu uzakta tutun da diyemezsin
sana saygı istiyorsan önce şımarık bu tavırlarınla insanlara saygı duymamaktan vazgecmelisin
dünyanın merkezinde siz yoksunuz mesela.

Son düzenleme:
Artik oruç, nefse hakim olmak ile hiç alakali birsey kalmadi. Burdaki yorumlari okursam "yok dolmusta o su niye içiliyor gözümün önünde "yok sokakta niye sigara içiyorsun, restoranda yemek yiyorsun". Ya hiçkimse sokaklarda yemesin, içmesin o zaman bu oruç nefsin ile ne alaka oluyor? Sonuçta oruç birazda fakir insanlarin hayat tarzini anlamk için yapilmiyormu? Fakir insanlar disarda yemekleri, sulari görmiyorlarmi?

Ben oruç tutmuyorum fakat ofiste benimle çalisan kiz tutuyor. Ben susadigimda su, cola içmeyim bu sicakta? Ben oruç tutmuyorumki. Sonuçta içtigim, yedigim seyleride onun gözün içine soka soka yapmiyorum. Onun orucuna karismiyorum, bozmasina zorlamiyorum,.. bu zaten yeterici kadar saygi degilmi?

kimsenin gözüne sokup inancıyla dalga gecer gibi yapmadıktan sonra (bu dediğimi yapanlar var çünkü )kimsenin yemek yemesinin kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum ben..

Son düzenleme:
kimsenin gözüne sokup inancıyla dalga gecer gibi yapmadıktan sonra (bu dediğimi yapanlar var çünkü )kimsenin yemek yemesinin kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum ben..

Bunun ile hiç rastlamadim açikçasi, tersi çok daha fazla oluyor. Daha önceki yorumlari oku istersen.

Back