• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halkın yüzde kaçı oruç tutuyor?

herkesin binbir türlü sebebi olabilir. müslüman değildir, hastadır, canı tutmak istemiyordur mesela.

yazıyı okudunmu ?sebeplerini bilemem dedim,yani ne demek bu
Müslüman olmayabilir,yada hasta olabilir
onun dışındakilere yani canı tutmak istemeyenlere kızıyorum
(kızıyorum derken hoşuma gitmiyor)
tabi herkesin kendi bileceği iş ama yinede yanlış buluyorum
sonuçta topu topu 1 ay
gayet güzel anlattım,yazımı kimse başka yerlere çekmesin
kızıyorum derken kolundan tutupda gel bakalım oruç tutacaksın demiyorum heralde
ama bunun mazareti olamaz.

Son düzenleme:
ben oruçluyum diye kimse yanımda yemek yemesin demem,aksine hiç canım yemek bile çekmiyor
sadece bazı günler çok susuyorum,ama bazen oruç tutmayanları görünce içimden kızıyorum neden tutmuyorlar diye
sebeplerini bilemiyoruz ama,bi insan nelere dayanıyor,bi sigarasızlığa,suyamı dayanamayacak.

yazıyı okudunmu ?sebeplerini bilemem dedim,yani ne demek bu
Müslüman olmayabilir,yada hasta olabilir
onun dışındakilere yani canı tutmak istemeyenlere kızıyorum
gayet güzel anlattım,yazımı kimse başka yerlere çekmesin
kızıyorum derken kolundan tutupda gel bakalım oruç tutacaksın demiyorum heralde
ama bunun mazareti olamaz.

canı istemiyorur tutmuyordur. dün canım istemedi tutmadım bugn canım istedi tuttum. ve dışarda yiyen içienlerde etkilemiyor. Şükür ki rahat bi şehirde yaşıyorum bu benim ibadetim başkası da ibadeti yapamayabilir yani.

canı istemiyorur tutmuyordur. dün canım istemedi tutmadım bugn canım istedi tuttum. ve dışarda yiyen içienlerde etkilemiyor. Şükür ki rahat bi şehirde yaşıyorum bu benim ibadetim başkası da ibadeti yapamayabilir yani.

mesajıma eklemeler yaptım bi oku istersen
evet herkesin kendi ibadeti ama yanlış buluyorum yazdım
herşeye katılacam destek vercem diye bişey yok
buda benim görrüşüm,hoşuma gitmez ama gidipte sende niye tutmuyorsun deyip iki laf etmem.

Hala sokaklarda yiyip içiyorlar kafası..Restoranlar,büfeler,bakkallar,marketler kapalı mı? Değil.O osmanlı bu Türkiye boşuna kurulmadı değil mi cumhuriyet? Adam oruç tutmana laf ediyor mu? Etmiyor sadece kendisi tutmuyor.Insanları neden kısıtlıyorsunuz ? Bu tip araştırmaları da masum bulmuyorum.Maksat baak ülkenin %99u müslüman peki neye dayanarak bunu söylüyorlar? Bir avuç insana dayanarak.Bir gidin allah aşkına.

Bunları da her ramazan oruç tutan biri olarak söylüyorum.Gerçekten gına geldi artık.

Hadi diyelim bütün rakamlar dogru Allah askına %71 zekat werse ülke de bu kadar insan yokluk yaşar mi ya

Oruçlu değilsin diye ters ters bakanlar var ta bu arkadaş onlardan biri baksana hoşuna gitmiyormuş ve bunun mazereti olamazmıl niye olamasın yahu tutmuyorum işte

şu an oruç tutan biri olarak yazıyorum. Ben oruçluyken bir başkasının karşımda yiyip içmesi beni zerre etkilemez. Eğer rahatsız oluyorsanız zaten hiç tutmayın o orucu. O kadarcık bile sabretmeyi öğrenemiyorsunuz demektir. Çok ta duygu sömürüsü yapmaya gerek yok. Tutamıyorsan tutma yani. Ha ama amaç başka milletin yaşantısına burun sokmaksa o zaman zaten hiçbir ibadet yapmanıza gerek yok.

dışarıda insanların yiyip içmesi ayıp değil, saygısızlıkta değil. oruç bir tür nefis imtihanı değil mi? ben sonuçta ''şşştt oruçlu kız gel bak suyumu içiyorum lıkır lıkır oh olsun sana sen içemiyorsun nihahaha bak pizza götürüyorum mmmhhh'' demediğime göre problem yok bence. inadına ve kasıtlı bir şey yok. ben oruç tutmuyorum ve yılın 11 ayı nasıl davranıyorsam ramazanda da aynı davranıyorum. oruç tutan insanda oruç tuttuğu için ayrıcalık beklememeli. günlük yaşantısına devam etmeli yani. oruç tutan adam benim yemek yediğim restoranı uzaktan uzağa kesmezse ne bileyim bu sıcakta dışarda dilim damağım kurumuş çantamdan şişemi çıkarıp suyumu içiyorum diye gözünü dikip beni kesmezse görmez zaten ne yemek yediğimi ne de su içtiğimi. demagoji yapılmasın şu konuda artık.

Bu tür anketler Bana hiç denk gelmez gelirse bile ya market anketleri de yada kozmetik anketleri vs gelir.:27::27:

Oruçlu değilsin diye ters ters bakanlar var ta bu arkadaş onlardan biri baksana hoşuna gitmiyormuş ve bunun mazereti olamazmıl niye olamasın yahu tutmuyorum işte

ya hava çok sıcak ve son bir iki sendir çok sağlam tutamıyorum ama elimden geleni yapıyorum. tutmadığım gün kimseye ben tutmuyorum ahaha demiyorum tuttuğum günde zındıklar diye dolaşmıyorum. bahenem de yok yani. insan tutmak istemeyebilirde kızıyomuş e şimdi benim bi sürü eksiğim var ibadette herkes bana kızacak mı . oruç olma hali çok abartılıyo gibi geliyo tutarsın ya da tutmazsın bu kadar basit.

ya hava çok sıcak ve son bir iki sendir çok sağlam tutamıyorum ama elimden geleni yapıyorum. tutmadığım gün kimseye ben tutmuyorum ahaha demiyorum tuttuğum günde zındıklar diye dolaşmıyorum. bahenem de yok yani. insan tutmak istemeyebilirde kızıyomuş e şimdi benim bi sürü eksiğim var ibadette herkes bana kızacak mı . oruç olma hali çok abartılıyo gibi geliyo tutarsın ya da tutmazsın bu kadar basit.

Aynen öyle.. Birileri oruç tutanları yadırgadığı zamanlarda özgürlük özgürlük diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Ne farkı var ki o zaman bunun ondan. Herkesin dini kendine, tutan da insan tutmayan da..

hmm evet o bakanlardan biri benim,belki göz göze falan gelmişizdir :)
yahu dönüp iki laf etmem diyorum,yemek yiyenlere bön bön bakacak halim yok
sen bakıyordur diyorsun,bu bile saygı duyduğumu gösteriyor ne kadar kızsamda
kızıyormuşum evet kızıyorum açıklamasanıda yaptım
sanki sizin kızdığınız hiç bişey olmuyor,herşeye saygı duyuyormuş gibi konuşmayın,konuşturmayın.

hmm evet o bakanlardan biri benim,belki göz göze falan gelmişizdir :)
yahu dönüp iki laf etmem diyorum,yemek yiyenlere bön bön bakacak halim yok
sen bakıyordur diyorsun,bu bile saygı duyduğumu gösteriyor ne kadar kızsamda
kızıyormuşum evet kızıyorum açıklamasanıda yaptım
sanki sizin kızdığınız hiç bişey olmuyor,herşeye saygı duyuyormuş gibi konuşmayın,konuşturmayın.

Kimseyi göz hapsine aldığımız yok,ben de bunu anlatamadım.Otobüste şişeyi dikersen gözümün önünde,mecburen görürüm,göreceğim diye uğraşmıyorum.Gidip de gırtlağını sıkmıyorum tutmuyor diye.

Saygı konusuna girmiyorum bile,gülüyorum sadece geçenki birkaç mesajdan sonra.

Son düzenleme:
Insanlar namaz kilmiyorum oruc tutmuyorum demeye korkmus baslarina bisey gelir diye.

dışarıda insanların yiyip içmesi ayıp değil, saygısızlıkta değil. oruç bir tür nefis imtihanı değil mi? ben sonuçta ''şşştt oruçlu kız gel bak suyumu içiyorum lıkır lıkır oh olsun sana sen içemiyorsun nihahaha bak pizza götürüyorum mmmhhh'' demediğime göre problem yok bence. inadına ve kasıtlı bir şey yok. ben oruç tutmuyorum ve yılın 11 ayı nasıl davranıyorsam ramazanda da aynı davranıyorum. oruç tutan insanda oruç tuttuğu için ayrıcalık beklememeli. günlük yaşantısına devam etmeli yani. oruç tutan adam benim yemek yediğim restoranı uzaktan uzağa kesmezse ne bileyim bu sıcakta dışarda dilim damağım kurumuş çantamdan şişemi çıkarıp suyumu içiyorum diye gözünü dikip beni kesmezse görmez zaten ne yemek yediğimi ne de su içtiğimi. demagoji yapılmasın şu konuda artık.

şu an oruç tutan biri olarak yazıyorum. Ben oruçluyken bir başkasının karşımda yiyip içmesi beni zerre etkilemez. Eğer rahatsız oluyorsanız zaten hiç tutmayın o orucu. O kadarcık bile sabretmeyi öğrenemiyorsunuz demektir. Çok ta duygu sömürüsü yapmaya gerek yok. Tutamıyorsan tutma yani. Ha ama amaç başka milletin yaşantısına burun sokmaksa o zaman zaten hiçbir ibadet yapmanıza gerek yok.

Katılıyorum ağzınıza sağlık arkadaşlar.

Kimseyi göz hapsine aldığımız yok,ben de bunu anlatamadım.Otobüste şişeyi dikersen gözümün önünde,mecburen görürüm,göreceğim diye uğraşmıyorum.Gidip de gırtlağını sıkmıyorum tutmuyor diye.

Saygı konusuna girmiyorum bile,gülüyorum sadece geçenki birkaç mesajdan sonra.

ben yemek yemelerine eskiden beri karşı olmadım
oruç tutmayan bi insan elbet de dışarda yemek yiyebilmeli
gözümün önündede olsa canım çekmez,çünkü bu benim ibadetim,benim nefsim
dediğin gibi sadece karşılıklı anlayış.

Bi insan nasıl ki oruç tutuyor diye Müslümanca yaşıyor anlamına gelmiyorsa
Oruç tutmuyor diye de Müslümanliklari sorgulanamaz..
Malum en güzel örnek bakın Esat ta namaz kiliyor ama yaptiklari ortada..ki zaten bizim haddimize dgl kimseyi elestirmek..
Bırakalm isteyen tutsun isteyen tutmasin..
Nefsm adina bi örnek wermk gerekrse ben orucluyken orucsuz kardesim susamissa ben oruç açicm die suyumu ondan esirgersem o orucumla öwünmekten çok Müslümanliqimdan ,insanliqimdan utanmaliym..
Orucun amaci en cok kardşlik duygusunu asilamak dgl mi zaten..

Son düzenleme:
Ben anlatamadım bu konuda kendimi,daha fazla yazmayacağım.Hakkınızı helal edin,hayırlı akşamlar.:3:

Back