- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
- Konu Sahibi vargasabreu
-
Yav hehe diyorum. Yüzde 42 namaz kılıyormuş.
amaaan bana ne, diyeceğim de, yarın bu istatistikleri gözümüze sokup, siz susun Türkiye Müslüman bir ülke çoğunluğa bakarız biz derlerse hiç şaşırmam.
Annem babam hayatlarında hiç oruç tutmadılar. Nasıl bir yüzdeye giriyoruz acaba...
ülkdeki alkol kullanımına bakarsak da büyük bir çoğunluğun günah olduğunu düşünseler de içtiklerini görebiliyoruz. Neydi, tanrı affedicidir.
Belki ilac kullaniyorum tutmuyorum,
Belki deistim tutmuyorum,
Belki agnostikim tutmuyorum,
Belki ateistim tutmuyorum,
Belki musluman degilim tutmuyorum,
Belki canim istemiyor tutmuyorum,
Belki Mars liyim tutmuyorum.
Insanlari oruc tutuyor, tutmuyor diye fislemekten vazgecin. Fazlasiyla dikkat ettigim halde (en basitinden bir oruclunun onunde asla su icmem) , o psikolojik baskiyi hissettim. Sevabi da gunahi kendime, kisisel kararlarimin kimseyi ilgilendirdigini sanmiyorum.
Mesela hem oruc tutup, hem ozelden yazip hakaret etmezsin. Mesela deist oldugu icin birine eksi puan veremezsin. Mesela dedikodu yapamazsin. Mesela hem oruc tutup, hem kul hakkina giremezsin. Iyi insan olmak bambaska bir sey, iyi insan gibi gorunmek bambaska bir sey.
yüzde 42 olması imkansız ya :)
jooker işine gelmeyeni katmamışlar.ya da insanlar tutmadığı halde tutuyoruz demiş.
100 de otuz gibi gwliyor bana..çocuğu yaşlısı tutmayanı25...30arası olmasın
yoo namaz kılan dedi canım joooker ona deidm...nmaz kılan 30 bile yoktur
namaz kılmak içinde belirli bir yaşta olmak lazım çocukları çıkarsınlar..çalışan ve müsait olamayan kesim var..onlarıda çıkarsınlar..emeklilerin 100 70 i falan kılıyordur belki öyle hesaplamışlardır..
baştaki anket ydurma gibi hiç inandırıcı değil gerçekten..
namaz oruç gibi bir ibadet değil ki abdest var mekan lazım giysi vs. o yüzden cok az bence.100 kişiden 10 u falan
aynen canım benim eşimin işi müsait değil mesela..ama cumaları kılar..müşteriyi bırakamaz namaz kıllacağım diye..çalışmakta ibadettir hem değilmi..
herkes müsait değil canım oruç bir eylem yapmama namaz ise eylem yapma olayı. tabiki ailesi için çalışmak en güzel ibadet. hem heryerde yapılamıyor ne yazıkki bizim işyeri müsait mesela sıkı olmadığından giden kılar tamamen özgür irade.ama namz kılacağım diye vatandaşı bekletmekte olmaz bence
aynen çalışmanında bir mesuliyeti var..değilmi..
Yav hehe diyorum. Yüzde 42 namaz kılıyormuş.
amaaan bana ne, diyeceğim de, yarın bu istatistikleri gözümüze sokup, siz susun Türkiye Müslüman bir ülke çoğunluğa bakarız biz derlerse hiç şaşırmam.
Annem babam hayatlarında hiç oruç tutmadılar. Nasıl bir yüzdeye giriyoruz acaba...
ülkdeki alkol kullanımına bakarsak da büyük bir çoğunluğun günah olduğunu düşünseler de içtiklerini görebiliyoruz. Neydi, tanrı affedicidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?