- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
- Konu Sahibi vargasabreu
-
Bi insan nasıl ki oruç tutuyor diye Müslümanca yaşıyor anlamına gelmiyorsa
Oruç tutmuyor diye de Müslümanliklari sorgulanamaz..
Malum en güzel örnek bakın Esat ta namaz kiliyor ama yaptiklari ortada..ki zaten bizim haddimize dgl kimseyi elestirmek..
Bırakalm isteyen tutsun isteyen tutmasin..
Nefsm adina bi örnek wermk gerekrse ben orucluyken orucsuz kardesim susamissa ben oruç açicm die suyumu ondan esirgersem o orucumla öwünmekten çok Müslümanliqimdan ,insanliqimdan utanmaliym..
Orucun amaci en cok kardşlik duygusunu asilamak dgl mi zaten..
Ben anlatamadım bu konuda kendimi,daha fazla yazmayacağım.Hakkınızı helal edin,hayırlı akşamlar.
halkın 99,4ü müslüman mı????
güleyim bari :))
bu ülkedeki azınlık gayrimüslüm oranı bile 0,06dan fazladır
tut ki ataisti,deisti...
fatihin iki mahallesinde yapmışlar anlaşılan araştırma evrenini
halkın 99,4ü müslüman mı????
güleyim bari :))
bu ülkedeki azınlık gayrimüslüm oranı bile 0,06dan fazladır
tut ki ataisti,deisti...
fatihin iki mahallesinde yapmışlar anlaşılan araştırma evrenini
Bir de genelde insanlar inancı yaşama özgürlüğü lafını çok yanlış algılıyorlar. Ben bir gayrimüslimim ve kimsenin dinine saygı duymak zorunda değilim, inancını yaşama özgürlüğüne saygı duymak zorundayım. Ben Ramazan ayında sokakta su içtiğim için kimse beni yargılayamaz, engel olamaz. İşte asıl o zaman özgürlüğe müdahale edilmiş olur. Sonuçta kalkıp oruç tutanın ağzına yemek tıkmıyorum, sigarayı yüzüne üfürmüyorum. Orucunu tutan tutsun, tutmayana bulaşmasın.
Bir de genelde insanlar inancı yaşama özgürlüğü lafını çok yanlış algılıyorlar. Ben bir gayrimüslimim ve kimsenin dinine saygı duymak zorunda değilim, inancını yaşama özgürlüğüne saygı duymak zorundayım. Ben Ramazan ayında sokakta su içtiğim için kimse beni yargılayamaz, engel olamaz. İşte asıl o zaman özgürlüğe müdahale edilmiş olur. Sonuçta kalkıp oruç tutanın ağzına yemek tıkmıyorum, sigarayı yüzüne üfürmüyorum. Orucunu tutan tutsun, tutmayana bulaşmasın.
Hic bir sey yapmasan bile bulasan bulasiyor , laf atmalar, yan bakmalar, denize girmeme karismalar. Uzun zamandir ilk defa ramazana denk geldim. Umrumda olmadi yalniz ciddi bir baski hissettim. Herkese degil ama bazilarina orucunuzu uzakta tutun diyesim var.
nerde yaşıyorsunuz merak ettim
Ben UK deyim ama bahsettigim seyler Turkiye de oldu.
hangi ilde yada ilçede diye merak ettim :)
Aynen öyle, oruç tutuyorsam kendime tutuyorum, şunu da belirteyim, benim komşularım tutmaz, kimi inanç, kimi sağlık sebepleriyle, dışarı çıktığımızda onlar yemek yiyorsa huzursuz olmasınlar diye selamı bile uzaktan verip geçerim, bazen eşim uzaktan selam verip geçmek ayıp oluyor diye gider yanlarına kızarım yapma insanlar tedirgin olur derim çünkü belki yanlış anlaşılırız, ibadeti gözlerine sokarcasına yapıyormuş hissi uyandırabilir ki tövbe aklımızın ucundan böyle birşey geçmez ama yine de oruç tutmayana da hassasiyet gösterilmeli, ben annemden biliyorum, kadın yüksek tansiyon ve şeker hastası diye 5-6 yıldır oruç tutamıyor, telefonda konuşurken oruç mevzu olunca içi buruluyor kadının, anne sen ilaçlarını almak zorundasın deyip rahatlatmaya çalışıyorum, annem benle konuşurken buruluyorsa komşularımda böyle hissedebilir diye düşünüp ona göre hareket ediyorum.
Bu sebeple de insanların ibadetlerini, yaptıklarını istatistiğe bağlamayı uygun görmüyorum.
Artik oruç, nefse hakim olmak ile hiç alakali birsey kalmadi. Burdaki yorumlari okursam "yok dolmusta o su niye içiliyor gözümün önünde "yok sokakta niye sigara içiyorsun, restoranda yemek yiyorsun". Ya hiçkimse sokaklarda yemesin, içmesin o zaman bu oruç nefsin ile ne alaka oluyor? Sonuçta oruç birazda fakir insanlarin hayat tarzini anlamk için yapilmiyormu? Fakir insanlar disarda yemekleri, sulari görmiyorlarmi?
Ben oruç tutmuyorum fakat ofiste benimle çalisan kiz tutuyor. Ben susadigimda su, cola içmeyim bu sicakta? Ben oruç tutmuyorumki. Sonuçta içtigim, yedigim seyleride onun gözün içine soka soka yapmiyorum. Onun orucuna karismiyorum, bozmasina zorlamiyorum,.. bu zaten yeterici kadar saygi degilmi?
Dışarda görün insanlar nasıl gündüz vakti yemek yiyorlar..
Bu mudur %83,5 oruç tutan,hiç te inandırıcı değil..
kimsenin gözüne sokup inancıyla dalga gecer gibi yapmadıktan sonra (bu dediğimi yapanlar var çünkü )kimsenin yemek yemesinin kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?