- Konu Sahibi vargasabreu
milletin orucundan onlara neymiş ki sanki AKP nin oyunu araştırır gibiler
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
alemsin ya yapmışın onun için söyledim ......... o değil de bende tutmuyorum bebişten dolayı ama dışarıda göz göre göre yiyip içemem....
İşte bende bunu merak ediyorum,yaptınız araştırmanızı eee??
Bizim buralara da uğramadılar abla
Neyse ne artık abla ama biraz saygı sadece. Ben kullandığımdan değil, sigara kullanıp tutanlara da yazık canı çeker
Ben onun için tutamıyorum cigara içiyorum diye,ha birde tansiyon sorunum var yani...
Geçmiş olsun abla :26::26::26::26:
nerede bu yüzde 80 yahu? 3 gündür sokaktayım, cafelerde, lokantalarda aynı yoğunluk.. yollarda su içenler, sigara içenler, sakız çiğneyenler.. hele avm'lerde eksik yok fazla var fast food kısmında.. ha bu anket 20 yılın öncesine aitse olabilir tabisi..
kişinin oruç tutup- tutmaması kimseyi ilgilendirmez.. kaldı ki "kendi adıma" saygı falan da beklemiyorum oruç tutan biri olarak.. yurtdışında farklı bir ülkede olsak saygı mı bekleyecektim.. sonuçta din benim, ibadet benim.. şahsıma olumsuz bir müdahale olmadıktan sonra kim ne istiyorsa onu yapsın.. herkes kendi mezarına girecek..
Bana niye denk gelmez ki böyle anketler
Kime neye hore yapiliyor bu anketler acaba hem amaci neydi neyi ispatlamaya calisiyorlar sacmalamiş diyanet..
Oruç tutanlar kadar tutmayanlar var birde saygida yok adamın gözünün ivine baka baka yiyorlar..
nerede bu yüzde 80 yahu? 3 gündür sokaktayım, cafelerde, lokantalarda aynı yoğunluk.. yollarda su içenler, sigara içenler, sakız çiğneyenler.. hele avm'lerde eksik yok fazla var fast food kısmında.. ha bu anket 20 yılın öncesine aitse olabilir tabisi..
kişinin oruç tutup- tutmaması kimseyi ilgilendirmez.. kaldı ki "kendi adıma" saygı falan da beklemiyorum oruç tutan biri olarak.. yurtdışında farklı bir ülkede olsak saygı mı bekleyecektim.. sonuçta din benim, ibadet benim.. şahsıma olumsuz bir müdahale olmadıktan sonra kim ne istiyorsa onu yapsın.. herkes kendi mezarına girecek..
Araştırmaya göre kişilerin dini mensubiyetlerine bakıldığında yüzde 99.2 İslam dinine mensupken, sadece yüzde 0,4'ü İslam dini
dışındaki diğer dinlere mensup yada herhangi bir dine mensup olmadığını ifade etti. Ülkemizde İslam dinine mensup olanların yüzde 77,5'i yani dörtte üçünden fazlası Hanefi, yüzde 11,1'i Şafi, yüzde 0,1'i Hanbeli, yüzde 0,03'ü Maliki ve yüzde 1'i Caferi mezhebine mensup. Hiçbir mezhebe mensup olmayanların oranı yüzde 6,4 iken ameli mezhebini bilmeyenlerin oranı yüzde 2,4.
ben oruçluyum diye kimse yanımda yemek yemesin demem,aksine hiç canım yemek bile çekmiyor
sadece bazı günler çok susuyorum,ama bazen oruç tutmayanları görünce içimden kızıyorum neden tutmuyorlar diye
sebeplerini bilemiyoruz ama,bi insan nelere dayanıyor,bi sigarasızlığa,suyamı dayanamayacak.
Ne saçma bir olaydır bu ya?
Diyanetin işi gücü kalmamış mı?
Yalnız şu var, kendim tutamıyorum ama oruçlu insanların yanında asla bişey yiyip içemem..Böyle gördük böyle yetiştik..Bu bana göre saygı da değil vicdani bir durum..İçi rahat etmez insanın..Maalesef insanlar oruçluların yanında hapır hupur yiyip içiyolar..Buna çook defa şahit oldum, üzülüyorum böyle durumlara..
Orucun en zor dönemlerini yaşıyoruz..Hele seneye daha da geç olacakmış iftar saati..Allah tutanlara kolaylık versin, oruçlarını kabul etsin.