• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıya dökülen zeytinyağı

deynepnaz deynepnaz döktüm tuzuda üstüne:) Bakalım ne olacak. Çöp olacaksa da ben elimden geleni yaptım derim kahramanca :D bulca bulca tamamen kendime buluyorum suçu. Dört beş gündür migrenliyim sarhoş oldum iyice:) Eşim evde olsa ona atardım suçu ama o da yok ki :))

deynepnaz deynepnaz döktüm tuzuda üstüne:) Bakalım ne olacak. Çöp olacaksa da ben elimden geleni yaptım derim kahramanca :KK70: bulca bulca tamamen kendime buluyorum suçu. Dört beş gündür migrenliyim sarhoş oldum iyice:) Eşim evde olsa ona atardım suçu ama o da yok ki :))
Halın kaç metrekare?İnşallah çıkar.

Zahide yetişte görmüştüm elma sirkesini buz kalıplarına döküp dondurup sonra çıkarıp halının o kısmına koyup erimesini bekleyip daha sonra karbonatla silin demişlerdi.

ayy çok kötü ya shagy halıma döküldü yıkamacıya verdim
3kere götürüp getirdi çıkmıyor diye
o şekilde kullandım bi süre yine oynarken döküldü
en sonunda attım yeni aldım

Aynen ben de bş tane halıyı çöpe attım. Kaç kere yıkattırdım olmadı maalesef. İnşallah sizinki kurtulur. :( benimki 1 şişe bebe yağıydı.

Benim başımada geldi hatta halimi yeni almiştim sonuç benim halıda çöp kaç kere yıkamaya verdim neler denedim belli bir süre sonra leke gözükmesede halinin altindan acayip agir bir koku geliyor. Belki miktari oñemlidir ama benim yarim şise vardı.Bunun kullanim limiti bu kadarmis deyip yenisini aldim.

hemen un dökeceksiniz üstüne yağ dökülen halının un hemen çekecek o yağı sonra o unlu yeri çekeceksiniz süpürgeyle ve yıkamacıya vereceksiniz..
,
ben prille yıkadım olmadı

çok üzgünüm ama o halı çöp.. benimde benzer bir durumum oldu kaç tane yıkamacı aradım kesinlikle yağ lekesi çıkmaz diyorlar (yarım litreden fazla dökülen yağ lekesi) yıkayıp veririz zamanla geri dışa vurur ve koku yapar diyorlar.. ben çöpe attım. 2 ay kadar sonra kardeşimin başına geldi o bilememiş söylememişte yıkamacıya halı yıkanıp gelmiş leke olduğu gibi duruyor ve gerçekten zamanla evde acayip bir koku yaptı sonuç onun halısı da çöp oldu :KK57:

benim halimada dokuldu hemen tampon yaptim bildigimiz bulasik deterjani domestos ve kalip beyaz sabun var ya onla cikardim once onden sildim sona haljnin arkasini sildm ertsi gun hali yikamaya verdim cikti suan kullaniorum lekeden de eser yok

benim halimada dokuldu hemen tampon yaptim bildigimiz bulasik deterjani domestos ve kalip beyaz sabun var ya onla cikardim once onden sildim sona haljnin arkasini sildm ertsi gun hali yikamaya verdim cikti suan kullaniorum lekeden de eser yok
dökülen yağın miktarıyla alakalı bence.. 4 ayrı halı yıkama da aynı cevabı verdi bana hakiki z.yağı 750 ml döküldü kesinlikle çıkmaz ve temiz gibi görünsede zamanla koku yapar denildi..

Ben yarım sürahide kaldım. Sanki evde elinizde bir sürahi zeytinyağı ile dolaşıyormuşsunuz gibi oldu hayalimde :KK70::deli:

Tuz iyi bir çözüm olabilir, yağı emer. Halı yıkamacıya da tembihlersiniz. Bence temizlenir.

Ben yarım sürahide kaldım. Sanki evde elinizde bir sürahi zeytinyağı ile dolaşıyormuşsunuz gibi oldu hayalimde :KK70::deli:

Tuz iyi bir çözüm olabilir, yağı emer. Halı yıkamacıya da tembihlersiniz. Bence temizlenir.
:D aynen öyle geziyordum... Yağdanlığın ağzı ince ona koymak için plastik bir sürahi var onu kullanıyorum. Zeytinyağı bidonu da koridordaki dolapta. Yarım sürahi yağdanlığı dolduruyor :deli:

Dökülüp dökülmez kaşık yardımıyla alacaksınız, hiç bez vurmadan. Sonra altına ve üstüne havlu koyup sert bir cisim koyacaksınız üstüne. Ve sonrası hiç deterjan vurmadan hali yıkamaya verilecek.

Makina halisiydi benimki. Ve bu şekilde çıktı.

Dökülüp dökülmez kaşık yardımıyla alacaksınız, hiç bez vurmadan. Sonra altına ve üstüne havlu koyup sert bir cisim koyacaksınız üstüne. Ve sonrası hiç deterjan vurmadan hali yıkamaya verilecek.

Bi bezle fazlasını aldım aslında. Şimdi üstüne birsürü şey döktüm. Neler olacak bilmiyorum :))

Eğer hali yıkamaya verilecek durum yoksa yine kaşık yardımıyla çekilir.
Sonra üstüne bol nişasta dökülür. Havlu konulur altına ve üstüne ( atılacak bir havlu ) , daha sonra sulu süpürgeyle iyice çekilecek. Bolca Bulaşık deterjanı döküp silinecek.
Bu uygulamayı da yağ döküldüğünde yapmıştım ama ancak yarım çay bardağı kadar bir yağdı.

Back
X