Halıya dökülen zeytinyağı

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.121
598
Hayırlı günler herkese
Halıya yarım sürahi kadar zeytinyağı döküldü. Çok dağılmadı fakat üstünden biraz silmek isteyince etrafa dağıldı. Yağ çöz sıktım üstüne. Kaldı öyle. Ne yapabilirim başka? Evde Nasıl temizleyebilirim o kısmı? Yada temizleyebilir miyim o_O

Hayırlı günler herkese
Halıya yarım sürahi kadar zeytinyağı döküldü. Çok dağılmadı fakat üstünden biraz silmek isteyince etrafa dağıldı. Yağ çöz sıktım üstüne. Kaldı öyle. Ne yapabilirim başka? Evde Nasıl temizleyebilirim o kısmı? Yada temizleyebilir miyim o_O
evde olur mu bilmiyorum ama hemen halı yıkamacıya ver kurumadan , onlar genelde hallediyorlar, yağ döküldü diye de belirt yine. profesyonel deterjanlarıyla çıkarırlarsa onlar çıkarır

evde olur mu bilmiyorum ama hemen halı yıkamacıya ver kurumadan , onlar genelde hallediyorlar, yağ döküldü diye de belirt yine. profesyonel deterjanlarıyla çıkarırlarsa onlar çıkarır
teşekkür ederim.

ben olsam halı yıkmaya verirdim hemen
Halı temiz aslında. Bir ay oldu yıkamacıdan geleli. Bişeyler yapabilirm diye düşündüm. Ama sanırım en iyisi göndermek.

Bulaşık deterjanıyla(pril vs) bolca köpürterek sil ve halı yıkamaya ver
öncesinde yağ çöz sıktım bişey olmaz değil mi?

Hayırlı günler herkese
çok üzgünüm ama o halı çöp.. benimde benzer bir durumum oldu kaç tane yıkamacı aradım kesinlikle yağ lekesi çıkmaz diyorlar (yarım litreden fazla dökülen yağ lekesi) yıkayıp veririz zamanla geri dışa vurur ve koku yapar diyorlar.. ben çöpe attım. 2 ay kadar sonra kardeşimin başına geldi o bilememiş söylememişte yıkamacıya halı yıkanıp gelmiş leke olduğu gibi duruyor ve gerçekten zamanla evde acayip bir koku yaptı sonuç onun halısı da çöp oldu :KK57:

çok üzgünüm ama o halı çöp.. benimde benzer bir durumum oldu kaç tane yıkamacı aradım kesinlikle yağ lekesi çıkmaz diyorlar (yarım litreden fazla dökülen yağ lekesi) yıkayıp veririz zamanla geri dışa vurur ve koku yapar diyorlar.. ben çöpe attım. 2 ay kadar sonra kardeşimin başına geldi o bilememiş söylememişte yıkamacıya halı yıkanıp gelmiş leke olduğu gibi duruyor ve gerçekten zamanla evde acayip bir koku yaptı sonuç onun halısı da çöp oldu :KK57:
Yapmayın yaaa... Ay nasıl bir beddua yedim de bu geldi başıma benim :KK43: tüm dikkatsizliğim üstümde bu aralar çok üzüldüm şimdi.

Yapmayın yaaa... Ay nasıl bir beddua yedim de bu geldi başıma benim :KK43: tüm dikkatsizliğim üstümde bu aralar çok üzüldüm şimdi.
şansınızı deneyin ama yıkanıp gelse bile o koku hiç çıkmayacak evinizden heleki bir de sızma z.yağı.. bende içim acıya acıya attım mutfak halımı çöpe ve yenisini de hala sevmiş değilim yani.. ama gerçekten pis kokuyor sanki evde hep ağır kızartma yapılıyormuş gibiydi kardeşimin evi..

Benim halıma da dökülmüştü.Ben havalar sıcak olduğu için kendim yıkamıştım çıkmıştı.

Annemde dökmüştü bir ara yarım litre vardır heralde elinden düştüğü gibi dökülmüştü biz kendimiz yıkamıştık iyice zaten yaz mevsimi idi yazın halıyı toplarız leke yada koku kalmamıştı.

Annemde dökmüştü bir ara yarım litre vardır heralde elinden düştüğü gibi dökülmüştü biz kendimiz yıkamıştık iyice zaten yaz mevsimi idi yazın halıyı toplarız leke yada koku kalmamıştı.
Benim gibi kendi kendiyle kavga etmiş miydi?Veya suçu size atmış mıydı,kafamı karıştırdınız diye?:KK53:

1 bardaktan fazlaydı.Hemen o an kağıt havluyu bastırdım üzerine yağını emsin diye.Kombiden de sıcak su alıp köpürterek yıkadım .Belki anında müdahale ettiğim için çıktı bilemiyorum.
evet anında müdahale ve tabiki miktar çok etken.. ben neler denedim evde neler neler.. ahh yarama tuz basıldı yahu özledim halımı :kızgın:

Back
X