Halıların üzerine yolluk sermek

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Ne hali ne koltuk ortusu nefret ederim hiç sevmem ama kullanıyorum maalesef evde 3 bebe var onda bile sadece mutfakta yerde serili elimden gelse onada sermeyeceğim ama çok kirletiyorlar sürekli daha yikamacidan geldigi gun kirlettiler o zaman karar verdim mutfakta yere sermeye mutfak faresi gibi karıştıp döküyorlar diğer odalarda yemek yemezler zaten öyle alıştırdım o yuzden pek kirlenmez hiç sevmiyorum bu örtü olayını Allahtan oturma odam koyu renk sürekli orayı kullanıyoruz 3 çocukla salonum bile açık renk koltuklar beyaz hali ortmuyorum
Yeni evlisiniz ne ortusu boyle kaldırın

Son düzenleme:
Kaldırın gitsin ne kadar saçma ve gereksiz.
Bir de hadsizce ölçü alıp dikmişler.
Bunu kendinize dert etmeye değmez. Kaldırın eşiniz de çok konuşmasın, ev ne kadar da ikinizin de olsa böyle konular kadının insiyatifinde olur.
Ay çok saçma valla.
Kayınvalidenize de söyleyin kullanmıyorum geri mi vereyim atayım mı deyin, hak etmiş densiz.
Kimin evinde görmüş böyle bir düzen. Üstelik yeni evlisiniz eşyalar yeni ve özenlidir.

Salon neyse de korıdor mutfak o uzun seyler cok kotu duruyor. Basta hadı kirlenir dıye kalsın deıdm. Ama temızlık zor gelıyor. Heryerde 2halı.hepsını kaldır tekrar ser

Evi hıc begenmıyorum.yenı evlıyız köy evı gıbı
Bence herşeye bu kadar karışmasınlar ilerde daha çok burnunu sokarlar herşeye kaldırın kimseye de açıklama yapmayın yani tabi kendinize göre bir açıklama yaparsınız ama deyin ki mesela ben böyle sevdiğim için böyle yaptım gibi bir cümle ile anlatın

O ne ya öyle ne çirkin bi görüntü. Benim kvdem de aynı şeyi söyledi asla almam da sermem ev kırk yeri yamalı paçavra gibi duruyor.
Salon halım bayağı pahalı bi halı ama defalarca üzerine çay kola aklınıza gelebilecek herşey döküldü verdim yıkamacıya saçma yani pislenirse çaresi de var elbet.

Koltuklarım çok açık renk ve sürekli bişey döküldüğü için onlara örtüyorum günlük kullanımda malesef ama o da koltuk her zaman yıkanamadığından dolayı. Çok sık yıkamada süngerleri çökme yapar diye yoksa asla örtmem.

Koltuk örtüsü halı örtüsü nefret ederim. Birde sizinki gibi halı üstünde bır halı daha dusunemiyorum. Bir kez geliyoruz bu hayata bir kez yaşıyoruz. Kirlense ne olur eskise ne olur?

Aklıma bir fikir geldi. Eşinizle aksiyon yaşayacağınız bir gün çok cezbedici bir şekilde giyinin, yatağa uzanın. Eşiniz yaklaştığı sırada üstünüze bu kilimlerden birini örtün. "Nasıl ama kocacığım, kirlenmem de eskimem de şimdi. Süper oldu değil mi?" diyin. :KK48::olamaz:

Üzerini örteceksem ne önemi var ki renginin,deseninin.Örtü olayını hiç sevmem. Kaldırır atarım. Ben göremeden temiz yeni gibi kalsa ne? Yıllar sonra temiz ama demode kalacak. Amaaan kaldır at. Kim ne derse desin.

Aklıma bir fikir geldi. Eşinizle aksiyon yaşayacağınız bir gün çok cezbedici bir şekilde giyinin, yatağa uzanın. Eşiniz yaklaştığı sırada üstünüze bu kilimlerden birini örtün. "Nasıl ama kocacığım, kirlenmem de eskimem de şimdi. Süper oldu değil mi?" diyin. :KK48::olamaz:
şunu çay içerken yazmayaydın iyiydi üstüme döküldü gülmekten :KK53:

O ne ya öyle ne çirkin bi görüntü. Benim kvdem de aynı şeyi söyledi asla almam da sermem ev kırk yeri yamalı paçavra gibi duruyor.
Salon halım bayağı pahalı bi halı ama defalarca üzerine çay kola aklınıza gelebilecek herşey döküldü verdim yıkamacıya saçma yani pislenirse çaresi de var elbet.

Koltuklarım çok açık renk ve sürekli bişey döküldüğü için onlara örtüyorum günlük kullanımda malesef ama o da koltuk her zaman yıkanamadığından dolayı. Çok sık yıkamada süngerleri çökme yapar diye yoksa asla örtmem.
Bi de bunların bırı farklı renk, bırı farklı renk. Halıyı komple kapatmıyor. Halı alttan gozukuyor. Kaldırdım da mutfagı da kaldırcam. Kirlenirse yıkamacıya verırım

Bence herşeye bu kadar karışmasınlar ilerde daha çok burnunu sokarlar herşeye kaldırın kimseye de açıklama yapmayın yani tabi kendinize göre bir açıklama yaparsınız ama deyin ki mesela ben böyle sevdiğim için böyle yaptım gibi bir cümle ile anlatın
Ilerde elbet gorurler ya da eşim söyler. Hosuma gıtmedı kaldırdım dıycem.Evet bıraksam daha cok karısacaklar

Köylülük değil 🤦‍♀️ cehalet tinden kurtulamamış köydeki insanların evinde de halıları var halı örtüsü ile muhafaza ediyorlar.,yada kullanmıyorlar köylüleri aşağılamayınız lütfen.
Ben köylüleri asagılamadım. Köylerde özellikle soğuk yerlerde yerler asırı halı örtülür ucran uca kaplanır onların da üstü üstüne kat kat serilir. Köylü insanların anlayışı güzellik algısı böyle. Daha doğrusu güzellik ve estetikten daha cok fonksiyona yogunlaşıyorlar. Faydalı mı faydalı o zaman bu iyi diyorlar.
Benim de anne babam köy kökenli. Zemin güzel ev sıcak hala daha üstüste seriyorlar. Demek istediğim bu. Asagılaöa yok burada. Üstüste örtmek benim tespitlerine göre köylüvari bir davranış. Her köylü yapmaz, her yapan köylüdür de demiyorum. Bana göre böyle...

Sensiz sen eşinin ailesine takıksın diye içten içe sana kızıyordum ama şuan hak verdim sana, herşeyinde onların gölgesi var boş yere değil onların evine gitmek istemiyorsun çok üzüldüm şuan sana.

9 yıllık evliyim hiçbir yerde örtü yok, eşim nefret eder. Halı bile çok az var. Yazık kuzucum sana çok yazık.

Ben köylüleri asagılamadım. Köylerde özellikle soğuk yerlerde yerler asırı halı örtülür ucran uca kaplanır onların da üstü üstüne kat kat serilir. Köylü insanların anlayışı güzellik algısı böyle. Daha doğrusu güzellik ve estetikten daha cok fonksiyona yogunlaşıyorlar. Faydalı mı faydalı o zaman bu iyi diyorlar.
Benim de anne babam köy kökenli. Zemin güzel ev sıcak hala daha üstüste seriyorlar. Demek istediğim bu. Asagılaöa yok burada. Üstüste örtmek benim tespitlerine göre köylü ari bir davranış. Her köylü yapmaz, her yapan köylüdür de demiyorum. Bana göre böyle...
Yerler fayans korıdor ve mutfakta. Tek halıyla soguk olur ama terlik giyiyoruz. Ee zaten Sureklı kalmıyoruz. Eşim hem soguk olur dıyor hem kirlenir. Ben eşime dag evı gıbı bu ne böyle dedım. Ben daglıyım sen modernsın trıbe gırdı. Hayır ben bunu kullanmak ıcın aldım. Halının uzerıne onları koyunca ne rengı ne bırseyı gözüküyor. Ee bana sormadan ölçü alıp kesip dıkmelerı de hos degıl

Bi de bunların bırı farklı renk, bırı farklı renk. Halıyı komple kapatmıyor. Halı alttan gozukuyor. Kaldırdım da mutfagı da kaldırcam. Kirlenirse yıkamacıya verırım
Neden evinize bu kadar müdehale edilmesine izin verdiniz ki?
Bak benim kayınvalidem dolapta rafları sayfı kimin rafı daha fazla diye kalktı bana dedi ki oğlumun dolapta rafı neden az diye. Sanane dedim direk. Sanane eşyası olsaydı ona göre ayarlardık yoktu böyle oldu bu ev benim düzen de benim ister bir rafa ister on rafa koyarım şikayeti varsa oğlunun gelsin söylesin kahyasıyla konuşamam dedim. Bir daha buzdolabı kapağımı açmaya cesaret edemedi edemezde. Baştan sınırınızı çizin.

Yerler fayans korıdor ve mutfakta. Tek halıyla soguk olur ama terlik giyiyoruz. Ee zaten Sureklı kalmıyoruz. Eşim hem soguk olur dıyor hem kirlenir. Ben eşime dag evı gıbı bu ne böyle dedım. Ben daglıyım sen modernsın trıbe gırdı. Hayır ben bunu kullanmak ıcın aldım. Halının uzerıne onları koyunca ne rengı ne bırseyı gözüküyor. Ee bana sormadan ölçü alıp kesip dıkmelerı de hos degıl
Konu hakkında konuştukça iş dallanıp budaklanır. Kaldır. Konusunu acarsa da öyle uygun gördüm de.

X