Halıların üzerine yolluk sermek

Sensiz sen eşinin ailesine takıksın diye içten içe sana kızıyordum ama şuan hak verdim sana, herşeyinde onların gölgesi var boş yere değil onların evine gitmek istemiyorsun çok üzüldüm şuan sana.

9 yıllık evliyim hiçbir yerde örtü yok, eşim nefret eder. Halı bile çok az var. Yazık kuzucum sana çok yazık.
Evet normalde nısanlıyken takık degıldım. Evlendik takık oldum. Şunu şöyle yap bunu böyle yap sevmiyorum ben. Mesela bız yatak begendım eşimle. Kv kp gıtmıs baska begenıp onu almış.Ben yatcam uzerınde. Eşim aşırı anneci babacı. Hergun anne babaya rapor verir. Ben artık haftada bır arıyorum kv yı. O ararsa acıyorum. Mesela kardeşim annem geldı evıme. Söylemedim kv ye. Ama eşim herseyı yetıstırıyor. Kv de kım geldı kım gıttı meraklı. Herseyı soruyor. Bende daralıyorum. Eşim yeni işe gırdı. Memnun degıl. Bende kpss calısıyorum. Insallah ıyı puan alırım. Eşime dıyorum atanınca gelırsın benimle. Ben kv kp ile aynı sehırdeyken ne cocuk yapmak istiyorum ne yasamak istiyorum. Evimden cıkmayıp herseye karısacaklar. Eşimle kavga ediyoruz sonra. Ben huysuzum eşime göre. Annesı o kadar duskun ki ogluna pandemi var yasak var. Oglunu aramıs.Aksam 7 ye dogru eşim evde oluyor. 9 da yasak baslıyor. Gıt gel 1 saat. 1 saat ligine de Lisa gelın dıyor. Cocuk yorgun dıyorum anlamıyor. Sabahın 6bucugunda eşimi arar. O kapar kardesı arar. O kapar kp arar.

Bizim evimiz dubleks ,biz evlenmeden önce görümcenin evinde fazla olan masa takımı bikaç berjeri filan ev boş diye getirip koymuşlar, bi de kayınvalidenin bi kaç halısı vardı, 25 yaşındayım zaten cahilim başta anlamadım takribi üçüncü ayda evdeki mobilyalarla beraber kalabalık oldu ki uymuyor zaten ben rahatsız olmaya başladım, eşim kalsın aman ne önemi var modunda, kayınvalidenin evi de yakın zırt pırt geliyorlar, bana bi dellenme geldi, “ Ulan bu ev benim evim değil içine mıçtığım evinde eşyalara karar veremiyorum anan baban zırt pırt geliyor han kapısı gibi kiminle evliyim hanginizin gönlünü yapıcam mutlu değilim mutlu değilim diye bas bas bağırdım” çığlık çığlığa kriz geçirmişim, annemlerin evinde sorun kaosla çözülür edepsizliğim ordan 😃

Gürültüyü duyan eş ailesi artık evime habersiz giremedi eşyaları da eşim o halimi görünce o akşam evden çıkardı, bi cinnet herşeyi çözer.

Neden evinize bu kadar müdehale edilmesine izin verdiniz ki?
Bak benim kayınvalidem dolapta rafları sayfı kimin rafı daha fazla diye kalktı bana dedi ki oğlumun dolapta rafı neden az diye. Sanane dedim direk. Sanane eşyası olsaydı ona göre ayarlardık yoktu böyle oldu bu ev benim düzen de benim ister bir rafa ister on rafa koyarım şikayeti varsa oğlunun gelsin söylesin kahyasıyla konuşamam dedim. Bir daha buzdolabı kapağımı açmaya cesaret edemedi edemezde. Baştan sınırınızı çizin.
Aay
Ben de yeni evliydim
5 6 ay ya var ya yok. O zamanlar böyle değilim daha sevgi kelebeği. Bir gün kv ile eng.....me magazasına girdik. Ev tekstili. Öylesine bakıyoruz. Size Alez alalım dedi (ben Evlenirken alez almamıştım. Gerek de görmemişim. İlk kızım doğunca almıştım) nasıl yani dedim. Bizim yatagın alezini sen neden düşünüyorsun sen kendine lazım birsey varsa onu düşün dedim.
Ya akıl alır gibi değil. Çeyiz serilirken alez serilmedi diye bunu kendine dert etmiş. Vallahi kayınvalidelik kurumu var yani inanılır gibi değil.

Neden evinize bu kadar müdehale edilmesine izin verdiniz ki?
Bak benim kayınvalidem dolapta rafları sayfı kimin rafı daha fazla diye kalktı bana dedi ki oğlumun dolapta rafı neden az diye. Sanane dedim direk. Sanane eşyası olsaydı ona göre ayarlardık yoktu böyle oldu bu ev benim düzen de benim ister bir rafa ister on rafa koyarım şikayeti varsa oğlunun gelsin söylesin kahyasıyla konuşamam dedim. Bir daha buzdolabı kapağımı açmaya cesaret edemedi edemezde. Baştan sınırınızı çizin.
Ev yerlesırken onlar da vardı. Ölcu aldılar. bılmıyorum bende anlamadim.Halılar falan geldı. Eşim sımdı ev yerlesıyor kırlenmesın serelım.Tamam dedım. Sonra kaldı öyle. Benim haberim yokken buzluga bırseyler koymus falan. Baya rahatlar yanı

Bizim evimiz dubleks ,biz evlenmeden önce görümcenin evinde fazla olan masa takımı bikaç berjeri filan ev boş diye getirip koymuşlar, bi de kayınvalidenin bi kaç halısı vardı, 25 yaşındayım zaten cahilim başta anlamadım takribi üçüncü ayda evdeki mobilyalarla beraber kalabalık oldu ki uymuyor zaten ben rahatsız olmaya başladım, eşim kalsın aman ne önemi var modunda, kayınvalidenin evi de yakın zırt pırt geliyorlar, bana bi dellenme geldi, “ Ulan bu ev benim evim değil içine mıçtığım evinde eşyalara karar veremiyorum anan baban zırt pırt geliyor han kapısı gibi kiminle evliyim hanginizin gönlünü yapıcam mutlu değilim mutlu değilim diye bas bas bağırdım” çığlık çığlığa kriz geçirmişim, annemlerin evinde sorun kaosla çözülür edepsizliğim ordan 😃

Gürültüyü duyan eş ailesi artık evime habersiz giremedi eşyaları da eşim o halimi görünce o akşam evden çıkardı, bi cinnet herşeyi çözer.
Bı cinnet kesınlıkle cozuyor konuyu😊

Ev yerlesırken onlar da vardı. Ölcu aldılar. bılmıyorum bende anlamadim.Halılar falan geldı. Eşim sımdı ev yerlesıyor kırlenmesın serelım.Tamam dedım. Sonra kaldı öyle. Benim haberim yokken buzluga bırseyler koymus falan. Baya rahatlar yanı
Ne münasebet ya anahtarınız onlarda belli ki mutlaka geri alın höst yani herkes duracağı yeri bilsin. iyilik yapmak istiyor kendince ama sizin hoşunuza gitmeyen şey iyilik olmuyor malesef.

Aay
Ben de yeni evliydim
5 6 ay ya var ya yok. O zamanlar böyle değilim daha sevgi kelebeği. Bir gün kv ile eng.....me magazasına girdik. Ev tekstili. Öylesine bakıyoruz. Size Alez alalım dedi (ben Evlenirken alez almamıştım. Gerek de görmemişim. İlk kızım doğunca almıştım) nasıl yani dedim. Bizim yatagın alezini sen neden düşünüyorsun sen kendine lazım birsey varsa onu düşün dedim.
Ya akıl alır gibi değil. Çeyiz serilirken alez serilmedi diye bunu kendine dert etmiş. Vallahi kayınvalidelik kurumu var yani inanılır gibi değil.

Ne münasebet ya anahtarınız onlarda belli ki mutlaka geri alın höst yani herkes duracağı yeri bilsin. iyilik yapmak istiyor kendince ama sizin hoşunuza gitmeyen şey iyilik olmuyor malesef.
Yok anahtar sadece eşim ve bende. Eşimle gelmısler ben yokken. Nısanlıydık tabı o zamanlar. Anahtarın bırı orda olsa kilidi degıstırırım. Kıyamet kopar

Aay
Ben de yeni evliydim
Ya benim kayınvalidem evime bi çöp almadığı gibi getirdiğim ceyizi beğenmedi eksik varmış. Kendi kızının 20 sene önceki ceyizini anlatıyordu. Ne yapsak eksik ne yapsak beğenmezler amaan. Benimki de kaşıklığa takmış küçük diye ama alıp getirmedi de keşke alıp getirseydi gözlerim yaşarırdı. 😂

Yok anahtar sadece eşim ve bende. Eşimle gelmısler ben yokken. Nısanlıydık tabı o zamanlar. Anahtarın bırı orda olsa kilidi degıstırırım. Kıyamet kopar
Benim basta anahtarım vardı. Sakınca da görmemiştim. Benim de cinnetten Bi tık öncesi Bi halim oldu. Aldırdım anahtarı geri.

Evet anlatamıyorum işte. Yemin ederim temızlık zor gelıyo. O kadar kaldırmam gereken örtü varkı
İyi de çözümü çok basit birşey için burda konu açıp sürekli aynı şeyleri yazmanın manası ne?
Eşinize yorumları okutup çoğunluk kaldır dedi, hadi kaldıralım mı diyeceksiniz
Kendi evinizde örtüyü kaldırıp atacak kadar söz hakkınız mı yok, yerdeki halı kadar değerinizmi yok. Nedir ben anlamadım

Ya benim kayınvalidem evime bi çöp almadığı gibi getirdiğim ceyizi beğenmedi eksik varmış. Kendi kızının 20 sene önceki ceyizini anlatıyordu. Ne yapsak eksik ne yapsak beğenmezler amaan. Benimki de kaşıklığa takmış küçük diye ama alıp getirmedi de keşke alıp getirseydi gözlerim yaşarırdı. 😂
Benimki kızını evlendirirken boş yollamış. Kızı anlatır minderde oturmuşlar kac yıl. Elleriyle çamasır yıkamaktan elleri yara olmuş. çam makinesini eşim almış sonradan.
Ben Evlenirken kız tarafının herseyini aldım (beyaz esya almadım ankastre vardı diye. Olmasa onları da alırdım) erkek evinin esyası da esimin bekar esyaları idi. Kısaca erkekevi yeni olarak bir tek salona perde dijtirdi. Kız evi de yatak odası takımı ve mutfak yaptı. İyi de markalardı.
Bir gün kv bana dedi ki. Ben kızımıbu şekil eski esyaya vermezdim dedi :KK57:
O gün bana mı sövdü aileme mi hala karar verebilmiş değilim.
Kv gidince bu cümleyi esine aktarıp dedim ki ben bgn cevap vermedim annene. Eski eşyalara gelirken kimseye de sormadım. Bu evdeki hersey benim tercihim. Ama böyle böyle cümleler işittikten sonra bir daha bana - - annem iyi niyetli - - deme.

Şimdi herseyim var. Ama su hareketlerden sonra kv ye saygım ve sevgim yok.

Benim basta anahtarım vardı. Sakınca da görmemiştim. Benim de cinnetten Bi tık öncesi Bi halim oldu. Aldırdım anahtarı geri.
Benim kv bana sormuyor yalnız eşime söyluyor. Evıme mısafır getirmek ıstıyor. Ben de istemedim. Sankı ben bu evde yasamiyorum. Her gelen misafirle gelmek ıstıyor. Mesela dayısını cagırcaz bızı de evden alın hep böyle

İyi de çözümü çok basit birşey için burda konu açıp sürekli aynı şeyleri yazmanın manası ne?
Eşinize yorumları okutup çoğunluk kaldır dedi, hadi kaldıralım mı diyeceksiniz
Kendi evinizde örtüyü kaldırıp atacak kadar söz hakkınız mı yok, yerdeki halı kadar değerinizmi yok. Nedir ben anlamadım
Kavga ettikten sonra kaldırdım.Eşim taktı bunlara. İlla kalsın sen dıkkat etmiyorsun dökersin bırsey dıyor
Bu yolluklar yuzunden kavga ettik. Sinir oldum. Konu actım bende

Benim kv bana sormuyor yalnız eşime söyluyor. Evıme mısafır getirmek ıstıyor. Ben de istemedim. Sankı ben bu evde yasamiyorum. Her gelen misafirle gelmek ıstıyor. Mesela dayısını cagırcaz bızı de evden alın hep böyle
Ya ama kardes gelirken beraber olmak isteyebilir. Bu normal bence.

Küçük çocuğun olsa neyse zaten o örtüler o halıya olmamış.Desenli halı alıp üstüne örtü örtmenin mantığı yok bana göre. Bence kaldırın atın kime ne. Eğer örtü düşünürsenizde lastikli halı örtüsü alın örtün.

Benimki kızını evlendirirken boş yollamış. Kızı anlatır mi derde oturmuşlar. Elleriyle yıkamaktan elleri yara olmuş çam makinesini eşim almış sonradan.
Ben Evlenirken kız tarafının herseyin aldım (beyaz esy almadım ankastre vardı diye. Olmasa onları da alırdım) erkek evinin esyası da esimin bekar esyaları idi. Kısaca erkekevi yeni olarak bir tek salona perde dijtirdi. Kız evi de yatak odası takımı ve mutfak yaptı. İyi de markalardı.
Bir gün kv baba dedi ki. Ben kızımıbu şekil eski esyaya vermezdim dedi :KK57:
O gün baba mı sövdü aileme mi hala karar verebilmiş değilim.
Kv gidince bu cümleyi esine aktarıp dedim ki ben bgn cevap vermedim. Eski eşyalara gelirken kimseye de sormadım. Bu evdeki hersey benim tercihim. Ama böyle böyle cümleler işittikten sonra bir daha bana annem iyi niyetli deme.

Şimdi herseyim var. Ama su hareketlerden sonra kv ye saygım ve sevgim yok.
Hiç utanmıyorlar bu eşyalarla oğlunu evlendiren de kendileri. Ne ayıp ya ama hepsi mutlaka böyle şeyler söylüyor. Şaşmaz yani. valla ben 3.5 senede tükettim birbirimize yüzümüzü güzel gösterdik. Onlar benim nasıl bi kumaştan olduğumu anlayınca kestiler seslerini. Ama fırsatını bulsa yine konuşacak. Allah affetsin de korona iyi oldu diyorum biraz 😂
Allah önce huzur versin eşya mal mülk zaten oluyor allah güle güle kullandırmayı nasip etsin.

Küçük çocuğun olsa neyse zaten o örtüler o halıya olmamış.Desenli halı alıp üstüne örtü örtmenin mantığı yok bana göre. Bence kaldırın atın kime ne. Eğer örtü düşünürsenizde lastikli halı örtüsü alın örtün.
Yok yok örtü falan ıstemıyorum. Dusununce ben korıdorda oturmuyorum. Gecıp gıdıyorum. Bırsey de dökulmuyor. Sermek mantıksızdı

X