- 22 Haziran 2020
- 734
- 1.046
- 63
- Konu Sahibi Papatyaakadiin
-
Maalesef gidemem. Çünkü benim davam başka bir şehirde oldu. Bulunduğum şehirde değil. Annem ve babamla gitmiştim zaten. Şu an gitmem mümkün değil. Yani ne kadar süre beklemişti kardeşiniz adliyeye gitmeden önce?6 yıl derken dava 6 yıl sürmüştü değil mi Biz mahkemeden çıkarken imzalarımızı attık zaten.Feragat dilekçelerimizi de verdik.
Bizimde tam bir ay oldu. O zaman bizimde yazılır gerekçeli karar değil mi ? Biz imzaları attık feragat dilekçesi de verdik. Artık imzalık bir şey kalmadı. Sadece tek isteğim gerekçeli kararın bir an önce yazılıp, kesinleşmesi.Hayır dava altı yıl önce görüldü tek celsede bitti.
en fazla bir ay bekledi kardeşim ve gitti imzalar atilmamisti
Feragat dilekçesi ve tebliğ bir gün içinde oldu bitti.
ama dediğim gibi biz aynı sehirdeydik hemen halledebildik.
başka sehirdeyse zor ozaman.
Teşekkür ederimMeslek sahibi olmanıza çok sevindim. Eski konularınızı bilmiyorum ama umarım bundan sonrası sizin için çok güzel olur, soyadı mevzusuna çok da anlam yüklemeyin, yeni iş arkadaşlarınızla tanışırken kendi soy isminizi söyleseniz ne olur ? Nasılsa değişecek illaki karar kesinleşince
Aslında yalancı duruma düşecek bir şey yok. Sonuçta oda sizin soyadınız. Peki karar tamamen kesinleşince. Mesela uyap e imza ordan soy isminiz silinecek miTeşekkür ederimİşte anlam yüklüyorum maalesef ki… Yani kızlık soyadım ile tanıtsam kendimi ve resmî evraklarda uyap e imza vs hep şu an ki soyadım görünecek. O yüzden yalancı durumuna düşerim
Evet eski soyadıma döndüğüm an artık soyadım o olduğu için, her şey değişecekAslında yalancı duruma düşecek bir şey yok. Sonuçta oda sizin soyadınız. Peki karar tamamen kesinleşince. Mesela uyap e imza ordan soy isminiz silinecek mi
O kadar kasma kendi kızlık soyadın + eş soyadı ile tanıtıver sonra da sadece kendi soyadına dönersinTeşekkür ederimİşte anlam yüklüyorum maalesef ki… Yani kızlık soyadım ile tanıtsam kendimi ve resmî evraklarda uyap e imza vs hep şu an ki soyadım görünecek. O yüzden yalancı durumuna düşerim
Evli izlenimi olmasın diye ikisi ile tanıtmak istemiyorum. Asıl sorunda bu. Çünkü soracaklar bana. Neden vs diye. O günleri tekrar hatırlamak istemiyorum.O kadar kasma kendi kızlık soyadın + eş soyadı ile tanıtıver sonra da sadece kendi soyadına dönersin
Umarım ama zannetmiyorum yani. Pazartesi gerekçeli karar yazılsa bile bunun birde tebliğ aşaması var. Tebliğ edilmeden karar kesinleşmiyor. İlk davayı açtığımda bile üç kere tebligat çıkartmıştık tebligat edilemediği için. Adreste bulunmadığından dolayı. Tebliğ edilemediği için mahkeme çok geç gün verebilmişti. Yani zaten tebliğ aşamasında yeterince uzama ihtimali var. Yine tebliğ edilememe durumana karşılık. Yani beni de bir iki hafta içinde başlatırlar artık işe. Yazımız gelir. Öyle demişti görevli memur. Ayrıca kaleme gitme gibi bir durumum söz konusu değil. Çünkü bulunduğum şehirde görülmedi duruşmam. Arayınca da ciddiye alıp bilgi verilmiyor zaten. Avukatımın düşünmesi gereken şeyleri ben düşünüyorumÇok geçmiş olsun. Lütfen sakin olun belki de işe başlana yazınız gelmeden hallolacak. Yukarıda bir arkadaş yazmış gidip konuşsanız en azından kalemi arayıp anlatsanız bence hızlandırılır.
Evet bende kanuni olarak 1 ay içinde yazılması gerektiğini biliyorum. Bugün 31 gün oldu. Dün 1 ay dolmuştu.Yazmak zorundaydı cuma günü. Ama yazmadı. Bakalım eğer pazartesi de yazmazsa, kalemi arayıp şansımı deneyeceğim .Gerekçeli karar kanuna göre en geç 1 ay içinde yazılır. Kalemin telefon numarasını internetten bulabilirsiniz. Bir ihtimal açarlar. Açtıklarında söyleyin 1 ay oldu kanuni süre geçmek üzere diyin. Hallederler diye düşünüyorum. İlk söylediğinizde halletmezlerse iki üç deneyin. Kalemler bazen dürtmeden hareket etmiyor maalesef.
Kendi soyadınla tanıt, soran olursa da boşanma hikayeni kimseye anlatmak zorunda değilsin öyle hissedip üzülme, anlaşamadık üzerinde konuşmayı sevdiğim bir konu değil de ve kapat. Bu çok minik bir detayEvli izlenimi olmasın diye ikisi ile tanıtmak istemiyorum. Asıl sorunda bu. Çünkü soracaklar bana. Neden vs diye. O günleri tekrar hatırlamak istemiyorum.
Detayı tabiki anlatmak zorunda değilim. Ama ben çok çok zor şeyler yaşadım ve atlatabilmek için destek aldım. Yani bana neden diye sorulması BİLe beni o günlere götürüyor. Tekrardan başa sarmak istemiyorum. Ailem bile bana hatırlatmıyor üzülürüm diye. Hassasiyetimi bildikleri için. Evet çekincelerimin arasında Tabiki o da var. Bu boşanmış zaten kolay lokmadır diye yanaşmaya çalışırlar ve çok üzülürüm diye de çekiniyorum Tabi. Yaşayan yaşayanın halinden anlıyor, doğru bir tespit olduBoşanma sebebinizi sorsalar da siddetli gecimsizlik der geçersiniz. Detay anlatmak zorunda değilsiniz ki. Sadece genelde karşi taraf boşanmak istemiş gibi biraz uzulerek bakıyorlar, o kısma takılmayın :) Erkekler rahatsız eder diye düşünüyorsanız öyle bir şeye yeltenen olursa sert bir şekilde tersleyin olur biter. Zamanında bunları yaşadığım için kendi tecrübelerime dayanarak söyledim bunları ama bilmiyorum çekinceleriniz bunlar mıydı. Soyadınızı da iş arkadaşlarınız ezberleyene kadar, değişmiş olur bence :)
Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için. Haklısınız sanırım. Evde boş boş durup işe başlamayı beklemekten böyle takıp üzülüyordum işte. Dediğiniz gibi yapacağım. Umarım , bunların hiç birine gerek kalmadan hallolur daKendi soyadınla tanıt, soran olursa da boşanma hikayeni kimseye anlatmak zorunda değilsin öyle hissedip üzülme, anlaşamadık üzerinde konuşmayı sevdiğim bir konu değil de ve kapat. Bu çok minik bir detay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?