- 13 Mart 2019
- 761
- 715
- Konu Sahibi lightblue87
anne konusu beni çok zorlayacak, 60'lı yaşlarda, müthiş hırslı ve başarılı (mesleğinde) bir kadınla yaşıyorum. sanki küçük çocuğum gibi yönlendiriliyorum sürekli. ve eğer yönlenmezsem küsüyor, günlerce aynı evde iki kişi sessiz yaşıyoruz. ben de bunu istwemiyorum. mutlu olsun diye yapıyorum çoğu şeyi...Bence, herşeyden önce annenizle ilişkinizi bir gözden geçirin. Hayatınızı, her yönden etkileyecek bir ilişki içindesiniz annenizle. Yanlız şunu da belirtmek isterim; bu çok zorlu bir konudur.
İlişki olarak tanımladığınız durum, sadece 2 ay sürmüş. Bu süre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak için, çok çok kısa. Yani, bu adam bana-ben ona aşıktım diye düşünmeyin. Belki sadece geçici bir enerji rezonansıydı. Bir ilişki ancak, değişik yaşanmışlıklardan sonra tanımlanabilir diye düşünüyorum. Mesela sıradan bir örnekleme; adamla 3 senedir berabersinizdir de birden beklenmedik ve kötü bir hastalığa yakalanırsınız. Adam hızla uzaklaşır veya yanınızda kalıp üzerinize titrer. İnsanların gerçek halleri, ancak önemli durumlarda kendisini gösterir. Bunları yazmamın nedeni, 2 aylık bir beraberliği hak ettiğinden fazla derinleştiriyorsunuz gibi ...
Ayrıca, o kadar kısa süreli bir tanışıklığı yeterli görüp evlenmeye kalkışmak doğru mu? Yani bu adamın hemencecik evlilik planları yapması, bana pek kabul edilemez görünüyor. Garip bir durum. Tamma, yıllarca beraber olup evlenenlerde de çok ciddi sorunlar çıkabiliyor ama 2 aylık bir tanışıklıkla evlenme düşüncesi içinde olması, bana absürd görünüyor. Aşktan gözü kararmış desem, eee bu adam 20'lik ergen değil ki, paldır küldür evlenmeye kalksın. En azından bir süre böyle devam etmeliyiz, evliliği de biraz daha birbirimizi tanıdıktan sonra düşünürüz gibi olgun bir yaklaşım içinde olması gerekirdi.
Önceki konunuzu okumamıştım. Ama gerek sizin anlattıklarınızdan gerekse arkadaşların anlatımlarından anladığım kadarıyla, önceki sevgiliniz, kolay kolay vazgeçilmemesi gereken türde birisiymiş.
bizim ilişki ocakta başlamış, iki ay çok güzel gitmiş. sonrası yalan olmuş. yani ilişki 2 ay benim acı cekmem 3 ay öyle diyeyim. inşallah artık kapatırım kafamda...
evlilik ben asla düşünmediğim için, bir anda aşktan dönünce tamam evlenelim dedim. o da öyle hissetti sandım. 37 yaşına kadar evlenmemiş olunca, herhalde aynı hislerdeyiz dedim. baktım karakterler uyuyor (anlattığı kişi yani), meslekler uyuyor, aileler benzer... uzatmam dedim...
ve malesef eski ilişkimden önceki konumda da söz etmemiştim, b u konuda az bahsettim arkadaşlar yakaladı ama o adamın gerçekten canına okumuş oldum. ilişki bitti bir ay sonra elinde yüzükle iş yerime geldi. kafasında bandaj var. başı dönüyormuş merdivenden düşmüş.
ben istemiyorum dedim gitti, yol boyu burnu kanamış. hani ciddi sevmişti. hani ben hep şey düşündüm, anneme bir şey olsa yapayalnızım ama o var... ama annem bu seçeneği istemedi sanırım.
ben anneme bir şey olsa bu forumda anlattığım adamı arasam ble gelmez. öyle diyeyim.