Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

Justholdme_

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
519
127
18
32
eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. Mirasmımında.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu devamı olmuş sanırım kapanır konunuz,oraya yazsaydiniz ya...

evlendikten sonra alınan herseyde zaten sizinde hakkınız var bosansanız bile hak talep edebilirsiniz. ayrıca annem de annem demissiniz bence bos bisey degil esinizde haklı.

1.bu1.bu ne çeyiz parası ya kaç para yatacak ki
2.devir babana bile güvenme devri
3.madem öyle bana güvenmiyorsun diyor. Onun yaptığı ne
4.ben salaklık yaptım gittim üzerine oynadım şimdi annesi evinden çıkın dese belki bir yada iki senelik kira parası eder elimdekiler

Dursun altınlar suyu mu çıktı. Üzerime yatırdım deyin bakalım ne tepki veriyor size ertesi gün gidip çek o parayı demezse bilmiyorum

Nenem hep derki arvadı kaynına, parayı koynuna emanet et. Onun için para olsa bi dert olmasa bir dert

Herkes kendi payını alsın hesabına yatırsın bozdurup parayı ikiye bölün sen bana ben sana güvensiz olmaz şartlar eşit olur ama mihr senin hakkın o ayrı olacak

benim üzerime yatsın demicektiniz hiçbir zaman.ortak olacak aşkım deseydiniz.ortak hesap yani.ayrıca adama şu noktada hak veriyorum (annen bu eve gelmeyecek demesi kesinlikle doğru değil ) annenizi evliliğinize dahil etmeyin.

offf içim şişti
bu ne ya ayrılırsak ayrılırsak demekten başka bişey konuşmuyosunuz
ikinizin de kafasında ayrılmak var herhalde paraları kaptırmayalım derdindesiniz

40 bin tl niz varmış zaten Açıkta kalmazsınız ayrılınca. ben de 5 kuruşunuz yok da güvence olsun istiyorsunuz sandım.
annem öyle dedi annem böyle dedi diye evliliğinin daha başından huzursuzluk çıkmış yani.

bu iş çok kötü yerlere gidecek bak demedi deme.

Sen ceyizini kendin mi yaptın yoksa beraber mi dosediniz evi ? Ceyizden kastım mutfak eşyaları hâli perde vs

Hem esinin sen söylemeden parayla ilgili plan yapmasi yanlis.
Hem de senin esine karsi bu kadar ince dusuncelere girmen,evliliginizde guvenin tamamen eksik olmasindan kaynaklaniyor.

Ne olur ne olmaz ayrılık olur lafı sürekli dilinizde çünkü. .ananem ağzından çıkana dikkat et yakana yapışır derdi şimdiden para mevzusuyla hir gür başlamış çok yanlış eğer ayrılık olursa altinlarida parayida alırsın mahkemede dağ başında yasamiyoruz ki zaten paraylada ev alacakmissiniz kimin üstüne olduğunun bir önemi yok çünkü evlilik sonrası alınan mallar ortak tır senin üstüne olsa bile yarısı eşinin ayrılık durumunda

Bencede

yalnız benm paramıda üzerine istiyor biliyormusunuz.

böyle şeyler hep sorun cıkmasına sebeb oluyor
bende mesela esım araba aldı yenı guya bana aldı ama araba esımın uzerıne. o kendı ıcınden teklıf ederek soylemedıgı ıcın ben soylesem ne olur? hos baska sehırden aldık beım ızın alma gıtme ıhtımalım yoktu arac dun aksam geldı ama beklemedımde degıl keske o teklıf etseydıde ben gıdemıyor olsaydım :)

sıze gelınce annenızle olan dıyologları esınıze ıletmeseydınız ıyı olurmus mesela mırastan neden haberı var ? keske olmasaydı
bılenmış belli ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…