Hakkınız yeniyorsa? Kırık cam teorisi.

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Herkes hatasını çuvala basar, seninkini duvara asar cümlesi ciddi anlamda doğru.

Problem eşimin olsa da benim de bir hayli canım sıkkın. Biraz uzun oldu ama lütfen okur musunuz, özellikle çalışanlara sesleniyorum.

Ciddi ciddi eşimin üzerine oynuyorlar iş yerinde. Bu arada özel değil , küçük bir ilin kamu kurumu burası.

Dilinden nefsin ve egonun kötü olduğunu düşürmeyen bir müdürümüz mevcut. Dediği dediktir, görüşü sabittir. - bir yerlerden baskı gelmediği sürece, açık yazamıyorum siz anladınız -

Eşim kariyer kadroda ve biriminde 5-6 kişi var. Bunların ikisi biriyle ters düştüğünde sen de o kişiyle ters düşmezsen, affedersiniz biraz yağlama yapmayıp peşlerinde dönmezsen seni günah keçisi ilan edebilecek potansiyelde insanlar. Öyle de oldu, geçmişte bir takım sorunlar yaşadıkları ve yeni gelenlere de böyle anlatıldığı için en ufak bir olayı eşimin aleyhine kullandılar. Zaten x öyle, bu olayda da öyledir minvalinde. Eşim haklı olsa dahi onu dinlemeden haksız ilan ettiler. Yukarıda söylediğim kişilerin müdür beyle araları iyi olduğu için eşim ağzıyla kuş tutsa da kesinlikle haksız. Genel hatlar böyle, sabah cereyan eden son olayı anlatıyorum.

Evlenmeden önce eşim kurum misafirhanesinde kalıyordu ve bir kaç parça eşyayı biz evlendikten sonra getirecekti. Biri de televizyondu bu eşyanın. Getirip bir odamıza kurduk ve kumandanın olmadığını farkettik, çalışanlardan biri depoya koymuş sanırım, neyse alırız bi ara dedik. Pazar günü eşim beni gitmem gereken yere bıraktı ve kumandayı alayım diye kuruma gitti. Son dönemde müdürden izin olmadan haftasonu personelin girişi yasaklanmıştı o yüzden güvenlik görevlisi müdür beyi aratmış izin için ve eşim de konuşmuş. X bey bir eşyam kalmış onu almak için kuruma girebilir miyim diye. Müdür de tamam der demez telefonu yüzüne kapatmış eşimin.

Sabahta eşim çağrılıyor, yukarıda bahsi geçen birim sorumlusuyla beraber. Ve konu aynen şu, sen bana telefonda saygısızlık yaptın, ben müdürüm bana bey diyemezsin. Eşim o güne değin müdürüm diye hitap etse de o an bey lafı çıkmış ağzından. Ki pazar günü yani, telefonda diye görevde mi sayıyor anlamadım ki. Kendini savunmuş eşim ve birimin sorumlusu çıktıktan sonra biraz daha konuşabilir miyiz diyerek biraz eski konuları açmış. Benim burada neler yaşadığımı biliyorsunuz ama benim dışımda herkesi dinlediniz, çok ciddi problemler yaşandı ve bir kez olsun beni çağırıp olaylara benim açımdan bakmadınız şimdi böyle bir olayda çağırıp başkasının yanında azarlamanız son derece onur kırıcı demiş. Aldığı cevap servis sorumlusunun bunu bilmesi gerekiyormuş. Bu arada hani öyle her şey mükemmel ve usulüne göre işliyor gibi bir durum yok burada. Bir hatayı eleştiren aslında mislini kendi yapıyor.

Evet son olay böyle, ama ben anladım ki kesinlikle sessiz kalmayacaksın. Sessiz kalıp sana hakkını vermelerini beklemeyeceksin. Çünkü sessiz olursan tüm egolarını seninle tatmin etmeye çalışıyorlar, egonun ve kibrin kötü olduğunu söyleyenler bile.Ben edilemeyecek şeyleri bile tolere ettim. Bahsi geçen müdüre başımdan geçen durumu anlatmak zorunda kalmıştım birim değiştirmem için ve sen kadın olarak bu şehirde tehlikede değilsin de iş arkadaşın sana bunları bunları yaptığı için mi tehlikedesin demişti lakayıt bir tavırla, nasıl susmuşum bu lafa bilmiyorum.

Neyse konudan sapmayalım daha neler, ne haksızlıklar var. Ve başlıkta belirttiğim gibi kırık cam teorisi dedikleri bu olsa gerek. Biri sokağın başına çöp koyar ve bunu gören herkes teker teker koymaya başlar ya, tam da öyle. Eşim başta sorun yaşadı ve illaki hataları olmuştur ama sonrasında onun adının geçtiği her olayda haksız ilan edildi, dinlenmeden.Kesinlikle eşimin hakkına girilmesine tahammül edemiyorum artık, her gün aleyhine bir şeyler oluyor çünkü. Eşimi güçsüz sanıp nasılsa aratacağı kimse yok, olsa bu zamana kadar yapardı diye düşüyorlar. Şu durumda insanların anladığı dilden mi konuşulmalı yoksa buna boyun eğmeli mi bilmiyorum.

Devlet kurumu da olsa kendini tanri sanan cok müdür, daire baskani var tobe tobe ya. Sanirsin kurum onlarin, kurumun parasi onlarin ceplerinden cikio. Her seyin dogrusunu onlar biliyor. Terbiyesiz utanmaz adanlar deyip gecicen ya da baska is bulucan. Silsile yoluyla sikayet edebilursiniz. O müdürü daire baskanina sikayet edebilirsiniz. Ya da kurum baskanina, genel müdüre nasi bi yapilasma var bilmiorum ama. Ben devletteyken cok oyle sikayet ettim. Muduru sikayet ettim daire baskanina, adam insafli cikti. Benle dogrudan calis mudur sana is vermesin dedi mesela.

Benle dogrudan calis mudur sana is vermesin dedi mesela.

ya eninde sonunda bu olacak sanırım. arkasında güç olduğunu gösteren çok huzurlu, görüyorum da.

yalancı cobana cevirdiler olayı, her şeyi eşime mal etmek nedir ya. değersiz gösterip kücük düşürmek nedir. Vallahi kötülük edene, kötü düşünene hiçbir şey olmamasını hayretler içerisinde izliyorum.

Konuşma dilinizi ve anlatisinizi çok beğendim. ..bence siz usulüne uygun haldiliyle gayet de güzel sesinizi duyurursunuz. ..nihayetinde bunun sonu yok...direkt cimer e yazın ki bi kurum bi teftisten geçsin. ..ki en çok kibirli olanı barindirmayacagiz diyorlar...☺

sinirlenince ya da dolduğum zaman akıcı olamıyorum malesef, ah içimdekileri dile getirebilsem..

Hayat oyle bisey iste. Sen sinir hastasi olup uykunda dişlerini sıkarsın, millet her turlu pislige ragmen rahat rahat yasar gider. Bey deme bana ne demektir kompleksli salak. Müdürüm deme zorunlulugu falan yok ayrica. Başkanım baskanim kopek gibi olmaya ne gerek varsa yapioruz iste bi sekilde. Bey demeyim ne diyeyim hanım mi diyeyim deseymis keske aptal adama.

samantha hayır kendi çağırsa neyse, evveliyatı olan ve husumetli olduğu insanı çağırıp önünde ezmeye çalışıyor ya. umarım yaptıkları her şey karşılarına çıkar

Çakılı kadro musunuz yer değiştirme gibi bir durumunuz yok mu acaba iş yerindeki huzur önemli çünkü

Çakılı kadro musunuz yer değiştirme gibi bir durumunuz yok mu acaba iş yerindeki huzur önemli çünkü
Tayin durumumuz var bir yila, ikimizin de ilk iş yeri ve bayağı sıkıntı çektik burdaki insanlar yüzünden.

Tayin durumumuz var bir yila, ikimizin de ilk iş yeri ve bayağı sıkıntı çektik burdaki insanlar yüzünden.
Allah yardımcınız olsun, bende bir dönem kurumumda sıkıntı yasadim.Tayininiz çıkacaksa çok da karşılık vermeyin bence.İnsanlarin terbiyesini siz veremezsiniz de duzeltemezsiniz de Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsin atanacaginiz sehirde

Teşekkür ederim çok çok.

Kendime ve eşime telkin veriyorum ama bazen aramiz gerilmiyor değil bu mevzular yüzünden , birbirimize yansitiyoruz istemeden.

En kötüsü de arkadaş dediğimiz insanların dünden fırsat bekliyor olusuymus. Beni en çok bu yipratmisti zaten. Zaaflarimin , aciklarimin ogrenilip vakti gelince kullanilacak olma fikri bile beni soğutuyor arkadaş kavramından.

Sonra beraber olanların karakterine bakıyorum, hepsi aynıymis. Ya kazanirim ya öğrenirim , ben öğrenmiş oldum.
Ama merak ediyorum , lafı taşıyan ortamı geren insanlar da layigini bulur mu birgün?

Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis. Eskiden bir mudurum vardi beni ararsan kahvede okey masasindayimdir derdi. Ekdersi iyi ondan mudurluk yapiyorum derdi. Neyse netice itibariyle o koltuk ona da yar olmadi. Kimse babasinin ciftligi sanmasin kurumlari. Bir mobbing davasina bakar o buyuk havalari

Dini yorum yapmak yasak ama laf taşıyan insanların cennete gidemeyeceğine dair hadis var. Allah'ın zoruna gitsin deyin içinizden.

kimse babasinin ciftligi sanmasin kurumlari. Bir mobbing davasina bakar o buyuk havalari

Hem de ne çiftlik :| akşama kadar lak lak yapip nişan videolarini izleyip yorum yapıp ahkam kesiyorlar

Hem de ne çiftlik :| akşama kadar lak lak yapip nişan videolarini izleyip yorum yapıp ahkam kesiyorlar
Tayin zamanina kadar bir avukatla gorusseniz mesela gorevi kotuye kullandiklarina dair nasil bir kanit sunabilirsiniz mahkemeye ogrenseniz? Cidden sinirleniyorum insanlarin vergilerinden kesilen parayla maas alip aksama kadar yan gelip yatan memurlara. Keske bir mufettis gorevlendirseler de su islevsiz insanlari giselerde dunyanin kac bucak oldugunu anlayana kadar calistirsalar

Eşinizin de sizin de biraz daha dişli olmanız gerekiyor. kibar naif insanlarsiniz sanırım ama iş hayatında böyle olmak dezavantaj. Bu tip insanlar kibarliktan anlamıyor.

Bir de eşiniz elinde somut şeyler bulundurmaya baksın mobbinge uğradığına dair. İlerde lazım olabilir.

. Keske bir mufettis gorevlendirseler de su islevsiz insanlari giselerde dunyanin kac bucak oldugunu anlayana kadar calistirsalar

Memur değiller , kariyer kadrolardan birindeler. Bayağı tepede görüyorlar kendilerini ama eşim onlara katılmaz pek. birime geçen sene gelen kız yüzünden olaylar iyice karıştı. Arkadaş olma gafletinde bulunduk . Çoğu davranisini tolere etmişim boşuna. Derken en sonunda eşimle tartıştılar hiç yoktan, tabi o zaman evli değildik. Esime neler saydirdi bu,o da yalaka değilim sen gibi deyince ortalık karisti. (ciddi anlamda haklıymis) öyle bir oynadi ki rolünü icinde olan her şeyi dokmus insanlara. Asla affetmicem insanlara guvenmeme sebebim oldu.. keşke ben de karsiligini verseydim o dönem, hircinimdir ama orada veremedim işte. Nasıl sustum ben de bilmiyorum.

Aynen öyle, kibarlik falan fazla geliyor bunlara. Ilımli olmak her şeyi kötüye cevirir mi ya, resmen öyle oldu. Bundan sonrasi için dikkatli adımlar atmamız lazım , somut şeyler de işte en fazla ne olabilir ki ses kayıt desem o da suç diye bilyorum sanırım.

Ay eski ev arkadaslarim da boyleydi. Kavga ettik inanamadim kustuklari kin ve nefrete. Valla bence tasidiklari bu kin ve nefret yeterince hayatlarini zorlastiriyordur ve en buyuk ceza da kalplerindeki kin ve nefretin hayatlarini ele gecirmeleri. Sikin disinizi diyecegim maalesef yaptirim gucunuz yoksa. Allah layiklarini versin onlarin da

Umarim.. aklıma geliyor bazen sinirleniyorum. Gorusmemize karistigi bi kız arkadaş da karakterini görünce arasına mesafe koydu. Şuan aynı karakterdeki kişiler kaldı basbasa. Gördüğüm kadarıyla mutlular, bizden saldırı görseler devamı gelecek yani. Yaza dugunleri var ona hazırlık yapıyorlar. Bizim dugun surecimiz kuruma intikal etmedi ama her aşamasi hergun işyerinde konusuluyormus. Hatta balayi oteli bakıyor hepsi inanır mısınız.. İyi ki bunlar oldu da benim dugunumde yer almadılar diyorum sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…