• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O iki lirayı ben ödeyecektim hanımefendi. Kullandığım iki metre yok bile .İpi değiştirdip farka iki lira ekleyip verecektim kabul etmedi ama değişim yaptı . Satarken de iki lira ucuza satardı zaten elde kalan tek ipler demişti satan bayan . Amca gereksiz inada bindirdi.Gariban esnafta degil üstelik koca dükkan iki şubesi var . Olur diye sattilar ben kendi irademle alsam neyse.
Allah askina bir ip kac lira?Buraya konu acmaniza bile şaşırıyorum, adamla tartışıyorsunuz ki haksızsınız,üstelik adam yaşlı ki genç olsada adam haklı, yok 2 lira yok 5 lira ,rastgele araştırmadan gidip ip almışsınız gene rastgele begenmemissiniz bu sizin sorununuz ,olmadığını söylemişsiniz kime göre neye göre olmamis.Az buçuk örgü ören biriyim ,yüz cesit ip var ,hepsinin farkli özellikleri var ,kullandığınız ipe veya şişe göre bile ortaya çıkan ürün değişir, sizin örüşünüze göre değişir. Boşuna suçlu aramayın, bastan sona falso olan sizin durumunuz

1 yumak ip en fazla ne kadardır ya hadi 20 tl olsun.
Değdi mi yaşlı insanı uğraştırıp hakka girmeye.
Ben yapmazdım net,ayrıca gidin o ipin parasını ödeyin.

Bu kadar haksız olup kendinizi nasıl bu kadar haklı görerek konu açtınız hayret ettim. Bir de utanmadan adama akıl vermişsiniz yok daha ucuza sat bilmem ne diye. Sizin aklınıza mı ihtiyacı vardı acaba adamın. Bir ip hepi topu ne kadar sanki, kullanılmamışları iade edersiniz bir tanesi kalır ne olacak yani. İnsan kullandığı şeyi iade etmeye utanır yahu. Esnaf amcaya da ayrı üzüldüm, esnaflık şu süreçte zaten zor gel bir de böyle müşteri tipleriyle uğraş. Adam lanet olsun demiş kabul etmiş zaten

Sırf bu sebeplerden genelde tuhafiyelerde ip değişimi yapılmamaktadır.
Hangi ip kullanılır bilmiyorsanız tavsiyem yanınızda bilen biriyle gitmeniz, ayrıca dükkandaki eleman eğer tığla öreceğinizi belirttiyseniz size doğru ipleri tavsiye etmiş olabilir, belki eliniz sıkıdır, tığ ve örgüde sıkı ören kişiler iplerin üzerinde tavsiye edilen şiş ve tığ numarasından 0,5 veya 1 numara büyük tığ/şiş kullanırsa sorun yaşamaz.
Bende bana ipi veren arkadaş idareten bakıyordu oraya salladı kafadan amca orecegim yeleği tarif edinc e bu ipten olmaz yumuşak ve biraz daha incesi odası lazim dedi. Tığ doğru ip yanlış . Bir örgüye heveslendim hevesim kursağımda kaldı. Ama ipi yarın Alacam geri satıcı sorumluluk kabul etmiyor tekrar satın alana haksızlık olmasın. O an söylediklerine sinirlendim bu boyutunu düşünemedim. Bir dahada asla önünden geçmem ne olursa olsun önce üslup.

Siz açılmış ipi alır mıydınız?Satıcı olur diyebilir ama modelden modele değişir ipin duruşu Yani Onunda suçu yok.

Bende bana ipi veren arkadaş idareten bakıyordu oraya salladı kafadan amca orecegim yeleği tarif edinc e bu ipten olmaz yumuşak ve biraz daha incesi odası lazim dedi. Tığ doğru ip yanlış . Bir örgüye heveslendim hevesim kursağımda kaldı. Ama ipi yarın Alacam geri satıcı sorumluluk kabul etmiyor tekrar satın alana haksızlık olmasın. O an söylediklerine sinirlendim bu boyutunu düşünemedim. Bir dahada asla önünden geçmem ne olursa olsun önce üslup.
İlk konuyu açarken yazdığınızda şimdiki yazdığınız arasında dağlar kadar fark var.
Madem adam çalışanının hatalı olduğunu düşünse neden “Vebali boynunuza” desin ki.
“Kusura bakmayın, çalısan yeni “ gibi şeyler söyler.

Resmen suan yaptığınız “ Çevir kazı yanmasın.”

yapılmış bir hata.kimsenin hayatını etkileyecek bir hata da değil.halledersiniz gidip yarın

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Bi ip icin üsenmeyip gitmek,hadi üsenmeyi gectim kullanılmıs ürünü 2 tl eksiğe satın diye akıl vermek.
Kafa zehir masallah😣

Sürekli duran bir çalışan değilse evet bilmez hangi ip kullanılması gerektiğini, siz de bilmeyince sorunu olmuş, ip seçiminde zorlandığınızda yanınızda bilen biriyle gidin veya beğendiğiniz modelin hangi iple örüldüğünü öğrenin netten, genelde çoğu video kanallarında ip marka ve modelleriyle var.

Dükkan sahibi amca haklı aslında, siz ilk defa giden bir müşterisiniz niyetinizi bilemez suistimal eden de çok, kullanılmış ipi geri vermek istiyorsunuz, ki başkasına 20 cm eksikle bile satamaz zira sürekli örgü örenler 36 beden bir hırka öreceklerinde örneği de hesaba katarak kaç yumak gider, tığ işi bir yelekte x bir örnek kaç yumak ip yer bilir ve ona göre alır, 20 cm eksiği bile anlarlar ki eksik gramajlı ip satılması haksızlık
olur😌

Ben hatasizmiyim diyorum. Ben illada iade alsın mi diyorum yarın gidip açtığım ipi alacm diyorum . Birinizde müşteriye boyle davranilmaz demiyor. Hem yanlış yonlendiriliyorumr hemde azarlaniyorum siz tepkisizmi kalırsıniz böyle bir durumda ?
Sürekli yanlış yönlendirme diyorsunuz. Yılların örgücüsü müsünüz? Ben yıllardır örüyorum. O örmek istediğiniz şey, ipine göre kalın(sert) veya ince(yumuşak) oluyor. Yani satıcı belki kalın istiyorsunuz sandı, olamaz mı? O muhtemelen size istediğiniz örgü için en çok tercih edileni verdi. Hem en ucuz ürün olduğunu söylemiş bugünkü adam, satıcı uyanık olsa size en pahalısını satardı. Satıcı sizi yanlış yönlendirmemiş. Siz tecrübesizlikten -ki olabilir- kendinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz.
Ne yazarsanız yazın, açıp kullandığınız bir ipi geri veremezseniz. Ben de dikiş ipi alayım, deneyeyim, rengi uymazsa paketine koyup geri vereyim.
Aklınız bunu alıyor mu gerçekten?

yapılmış bir hata.kimsenin hayatını etkileyecek bir hata da değil.halledersiniz gidip yarın
İşte bu kadar teşekkür ederim yorumunuz için . Bazılarının iddea ettiği gibi hesapci kurnaz orsam nasıl olsa iade aldı der umursamazdim . İp ilk defa aldığım ilk defa birşey örecegim için usul bilmemekten oldu. Öğrenmiş oldum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X