• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKKA MI GİRMİS OLDUM ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Ne kadar abartmışsınız. Topu topu ip yani.. O da iade edilir mi? bir de kullanmışsınız.

Bari annenize verseydiniz patik örseydi..

O zaman kasapta marangozlar, parfümeride sütculer çalışsın :) ne demek yönlendirmek zorunda degil, hayatımda böyle sacma sey duymadım, oraya o insanı koyduysa calısan diye o isi biliyor diye koymuştur, ben et almaya gidince su yemegi yapıcam söyle et lazım dediğimde kasap kendiniz alın ben bilmem mı diyecek. Konu sahibi yanlış tığ kullanmış olabilir evet ama ip alırken bilmediği için Çalışana sorması gayet normal, oraya satan kişiyi stand hostesligi yapsın diye koymuyorlar. O zaman o calısan kişi asıl hakka girmiş olur, hem konu sahibinin hem de hak etmeden para kazandığı ıcın o ise ihtiyacı olan baska insanların.
yun ip satan yerde calısan herkes konu sahıbının hayalınde yapmak ıstedıgı modele ortalama kac metre yun gıder hangı ıp daha ıyı olur bılmek ve yonlendırmek zorunda degıl
marangozluk veya kasapla yumak-ıplık rengı secımı tıg numarası aynı degıl :D karsılastırdıgınız sey karsılastırmaya musaıt degıl
karsılastırmaya uygun bırsey soyleyın onu konusalım

ornegın fondoten alırsınız
gıttınız whatsona bana sızce hangı renk uyar dedınız
su renkler olur bakın der
sız o renklerın oldugu yere gıder alırsınız ve rengı olmaz
cunku alt tonunuzu bılemez
ne olacak sımdı :D kım hatalı calısan mı ?

calısana neden sordun dıyen yok oradakı herhangı bırıne de sorabılır kısıler suradakılere bakın ıstersenız der, ısı yapacak kısı bılmelı anladıgım kadarıyla hayatınızda hıc orgu yapmamıssınız ondan sanırım boyle yaklasıyorsunuz sıze hayatınızda basarılar :D

Hicde hakka girmis olmuyorsunuz herkez hakka girmis demis bir esnaf eşi olarak şunu soylemeliyim bu isleri bilmeyen insanlar soruyorda aliyor satan insan bilir onlara guvenip aliyorsunuz sonucda esnaf zorda da alan insan cok mu iyi herkez suan geçim derdinde burda hakli yada haksiza bakilmali sirf satis yapmak icin yanlis vermis telafi etsin o zman 2 lira cok onemli bir para degil ama niye bunun ceremesini siz sorup aldiginiz halde cekiyorsunuz hem parayida almiyot hemde gunahi boynuna diyor bu nasil bir esnafliktir oncelik olarak hatan varsa kusura bakma diye baslayip tatli dille konussulsa sen belki onu bile vermezsin bosuna kendine dert etme kirk yilda bir heves ettin oda bogazinda kalmis
Artık esnaflik mi kaldı....eskiden müşteri haklıdır denirdi.şimdi müşteri haklı olsa bile esnaf burnundan kıl aldırmıyor..müşteri çok herhalde.nasıl olsa biri gelir biri gider
Perde yaptırdım..perde benim dediğimde 7 cm uzun.neyse adamı aradım. .dedim ki kisaltsak perde zarar görür mu?siz bu işle uğraşıyorsunuz daha iyi bilirsiniz...kullanın ,olmazsa kisaltiriz dedi....sonra gozlerim mi yaniliyor yoksa perde mi yamuk dedim..olctum. ..perdenin 2 ucu arasında 5 cm fark var..perde birde yamuk..bugün geri götürdüm ,yapılacak ama perde mundar olurda elinde patlarsa diye de korkmuyorum değil hani....istediğim gibi olmazsa inşallah paramı alırım diye dua ediyorum.
Başka bir olayda da arkadaş uygulanmadan yanlışlıkla ürünü sileceginesipariş tuşuna basıyor..hemen arıyor..arada sadece 2 dk var...adam ne dese beğenirsiniz..ben lahmacunlari fırına verdim...😑6 lahmacunu 2 dk da fırına vermiş mis de siparişi iptal edemezmis. ...bu da mi esnaf lik...
Demem o ki, ben tezgahtara suç buldum...yaşlı amaç uzulmuste bilmem ne...o zaman doğru dürüst esnaflik yapsinlar..

Hicde hakka girmis olmuyorsunuz herkez hakka girmis demis bir esnaf eşi olarak şunu soylemeliyim bu isleri bilmeyen insanlar soruyorda aliyor satan insan bilir onlara guvenip aliyorsunuz sonucda esnaf zorda da alan insan cok mu iyi herkez suan geçim derdinde burda hakli yada haksiza bakilmali sirf satis yapmak icin yanlis vermis telafi etsin o zman 2 lira cok onemli bir para degil ama niye bunun ceremesini siz sorup aldiginiz halde cekiyorsunuz hem parayida almiyot hemde gunahi boynuna diyor bu nasil bir esnafliktir oncelik olarak hatan varsa kusura bakma diye baslayip tatli dille konussulsa sen belki onu bile vermezsin bosuna kendine dert etme kirk yilda bir heves ettin oda bogazinda kalmis
musterının sıze aldıgı urunu kesıp getırdıklerınde gerı onu alıp satıyor musunuz :KK57:
sırf satıs yapmak ıcın dıyorsunuz yun yumagı :D 1 yumak altı ustu... 1 yumak yun ıcın sırf satıs yapmak ugruna dıyorsunuz 1 yumak yunle adam 3. dukkanını acacakmıs gıbı...

konun sahıbının belkı yası kucuktur bılmıyordur deyısıme begenmedım yapan olmus :KK70: cok guldum yahu
ınsanlar negatıflık yaymak ıcın bahane mı arıyor ne :olamaz:
Bende "su an konuya bakıyor" yazmıştım ona da beğenmedim yapan var shjjdjd

ördüğüm kısmı sökmedim kestim dedi😂
cok sasırıyorum konu sahıbı yumaktan ıp kestım onu vermeye calıstım dıyor hala ama adam haksız dıyorlar ınanılır gıbı degıl...

Amacı sırf satmak olsaydı pahalı iplere yönlendirirdi. Ucuz kısımdan aldırmış. Hem tonla ip çeşidi var. Niye olmayan ipe yönlendirsin ki? Şöyle ki dükkanda tek çeşit ip olur, o zaman yalan söyler aa bak bu olur diye ki o ipi satabilsin. Diğer türlü niye yalan söylesin hem de ucuz ip için? Gider pahalı olanları kakalardı kadın bilmiyor diye.

Dün işten eve gelirken iplik satan bir dükkana girdik arkadaşlarla. Hiç aklımda yokken kendime tığ ile orulen yeleklerden örmek istiyordum ne zamandır ipleri görünce aklıma geldi. Ben bilmiyorum pek hangi iple yapıldığını tazgahtar kıza sordum gösterdi birkac marka hepsinden olur dedi. İki tane aldım. Akşam eve gelip başladım ama aşırı kalın geldi yarım sıra yapmadım bile kazık gibi oldu. İpin bandını taktım. Bugün geri götürdüm yaşlı bir amca vardı. Durumu söyledim açılmış olanı almam dedi. Bir iki metre bile kullanmamisimdir . 2 lira vereyim siz iki lira eksige satın sonuçta size sordum bunlar olur diye verdiler dün dedim. OOo amca başladı vay ucuz diye o ipleri almışım, alanın günahı boynumaymis , gözüm görmüyor muymus niye almışım dünya laf saydı. O sayinca bende yükseldim haliyle . Ucuz dediği iple değiştireceği ip arasında 2 lira var . Tezgahtar neyi onerdiyse onu aldım diyorum anlamıyor adam.O kadar ısrar etmeme ragmen kullandığım ipin parasini almadı vebali boynuna diyip durdu. Şimdi hata kimde ben hakka girmis oluyormuyum? Akşam akşam nasıl sinir oldum.
Bide yukselmissin. Çok ayıp yaptığın. İyiki benim karşıma çıkmadin. O ipi de iki TL yi firlatip atardım.

musterının sıze aldıgı urunu kesıp getırdıklerınde gerı onu alıp satıyor musunuz :KK57:
sırf satıs yapmak ıcın dıyorsunuz yun yumagı :KK70: 1 yumak altı ustu... 1 yumak yun ıcın sırf satıs yapmak ugruna dıyorsunuz 1 yumak yunle adam 3. dukkanını acacakmıs gıbı...
Evet kullanılmış ip dediğiniz şey var sayın 1 metre kullanılsın. Normal ip 30 lira ise onu 25 liraya satarsın ama söylersin o ip az. bilmeyen bir müşterim almış ama yapamamış. Sonuçta orgulerde ipler tam ölçü gitmiyor. Belki alınan ip yelege az biraz eksik kaldı aynı gelip o ipi alırlar ya da en kötü lif orecekler o ipi alırlar neden çözümcül olmak varken bu kadar. Devlet hak hukuk meselesi yapılıyor ki ikinci alıcıya bir miktar kullanılmış olduğunu soylersen bence sorun olmaz

Aklınızda kendinize birşey örme fikri varsa o zaman video siteleri var örgü modellerinin olduğu orada hangi iple örülür, kaç numara tığ lazım olur hepsini söylüyorlar beğendiğiniz modelin malzeme numaralarını belirleyip öyle gidin

Kullanılmış ipi geriye verdiyseniz evet hakka girdiniz.

Herkez değil, herkes

Evet kullanılmış ip dediğiniz şey var sayın 1 metre kullanılsın. Normal ip 30 lira ise onu 25 liraya satarsın ama söylersin o ip az. bilmeyen bir müşterim almış ama yapamamış. Sonuçta orgulerde ipler tam ölçü gitmiyor. Belki alınan ip yelege az biraz eksik kaldı aynı gelip o ipi alırlar ya da en kötü lif orecekler o ipi alırlar neden çözümcül olmak varken bu kadar. Devlet hak hukuk meselesi yapılıyor ki ikinci alıcıya bir miktar kullanılmış olduğunu soylersen bence sorun olmaz
suan neyden bahsettıgınızın sanırım farkında degılsınız
ornek bır modele kac metre yun gıdecegı bellıdır o ornege gore o yumaklar alınır satın alacak baska kısı o yumakları alacak ama ordugu yarım kalacak yumaktan parca kesıldıgı ıcın sız hak hukuktan bahsederken once kendı ıcınızde bır duzenleme yapın ıstersenız
ınsanlar nıye fazladan yun almak zorunda kalsın allah allah yaaaa

Esnaf haklı olsa da ikna yöntemi ve üslubu kötü.. Yok hakka girdin falan..

İade almazsın olur biter o da çok uzatmış..

Mesafeli ve net cümleler her zaman kurtarıcıdır..

İlk defa ip aldım . Ben danışmak için gittim iade olurmu diye söyler söylemez yükselen satıcı . İade almıyoruz dese sorun yok bir suru laf saydı ben onun akrabası çocuğu değilim müşteriyim sonuçta azarlamaya hakkı yok .o tavrı üzere ben inatlastim. Olur diye sattıklar ürünu bilmedikleri konu hakkında ahkam kesmeyecekler. Bilmiyorum deseydi bende almazdım bilir diye soruyoruz . Ben sadece o urununu tegaha koyup satacak tekrar satın alan kişinin hakkiina girmemek adına gidip o ipleri geri alacam . Satıcı bana karşı üslup olarak kusurlu başka birisi olsa daha fazla tepki verirdi ben yine uzatmadim.
Ördüğünüz ve kopardığınız ipi geri vermek ne. Gerçekten haklarına girmişsiniz. Çok ayıpladım sizi. Ben de örgü çok örmem, ama mantıken düşününce adam bir kısmı eksilmiş malı iade almaz elbette. Herkes azıcık düşünse bunun yanlış olduğunı anlar. Çok yanlış yapmışsınız

suan neyden bahsettıgınızın sanırım farkında degılsınız
ornek bır modele kac metre yun gıdecegı bellıdır o ornege gore o yumaklar alınır satın alacak baska kısı o yumakları alacak ama ordugu yarım kalacak yumaktan parca kesıldıgı ıcın sız hak hukuktan bahsederken once kendı ıcınızde bır duzenleme yapın ıstersenız
ınsanlar nıye fazladan yun almak zorunda kalsın allah allah yaaaa
Satıcı söyledikten ve karşı taraf kabul ettikten sonra sorun ne olabilir?satıcı söylemez, karşı taraf da sıfır ip aldım derse o zaman sorun olur....satıcı da soylesin bir zahmet

Esnaf haklı olsa da ikna yöntemi ve üslubu kötü.. Yok hakka girdin falan..

İade almazsın olur biter o da çok uzatmış..

Mesafeli ve net cümleler her zaman kurtarıcıdır..
Bazı müşteriler öyle yapışıyor ki insanları canından bezdirip istediklerini yaptırıyorlar. Konu sahibi de onlardan biri bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X